Χρειάζομαι συμβουλές για την πορεία των σπουδών μου

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,135 μηνύματα.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,897 μηνύματα.
Και ειναι πολυ σημαντικό αυτό γιατί εάν δεν καταφέρω μια ακαδημαϊκή πορεία ή αλλάξω γνώμη, δεν μου αρέσουν όλες οι άλλες δουλειές στις οποιες μπορει να εργαστεί ενας οικονομολόγος, δηλαδή θα προτιμούσα να δουλεύω ως Επιστήμονας Υπολογιστών αν δεν μπορώ να ακολουθήσω ακαδημαϊκά τα οικονομικά
Ώπα ωπα φίλε.
Πρώτα κάτσε ξεκαθάρισε τι θες να κάνεις. Όχι αν δεν μου κάτσει η Μαρίτσα θα πάω στην Ελενίτσα. Ο,τι ακολουθήσεις θα το κάνεις whole heartedly.
Αν νομίζεις ότι μπορείς να δουλέψεις ως πληροφορικαριος χωρίς να είσαι φουλ παθιασμένος με τον προγραμματισμό κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Είναι ιδιαίτερη δουλειά που θα την σιχαθείς αν δεν σου αρέσει + υπάρχει απίστευτος ανταγωνισμος. Μόνο αν αγαπάς την πληροφορική μπορείς να αντέξεις σε αυτόν τον τομέα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όπως καταλαβαίνετε, πάλι παίζουν ρόλο οι γνωριμίες επειδή επηρεάζουν την απόρριψη ή αποδοχή μιας δημοσίευσης
Πραγματικά αυτό που λες δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν, παιδιά, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουν τα "κονέ". Είτε θα το καταφέρετε με συμπάθεια του καθηγητή προς εσάς με συμμετοχή και ενδιαφέρον στο μάθημά του, ή στο μεταπτυχιακό αν σας δει ότι κάνετε κάτι ενδιαφέρον.
Αν μπεις σε σωστή "κλίκα" όλα γίνονται. Η έρευνα θέλει απίστευτα λεφτά και για να σας χρηματοδοτήσει μια δομή, ως νέος επιστήμονας, πρέπει να κουνήσει "τα κουπιά" κάποιος άλλος από πίσω σας. Κοιτάξτε να κάνετε διασυνδεσεις. Είτε είναι ο καθηγητής σας, είτε είναι ο συμφοιτητης/τρία σας που έχει γονέα μέσα στον χώρο. Δεν ξέρετε ποτέ πότε θα σας φανούν χρήσιμες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Φίλε μου κοίταξε να δεις όσοι όντως καταφέρνουν και παίρνουν διδακτορικό τόσο νωρίς είναι ή γυναίκες ή προβληματικοί άντρες.

Εξηγούμαι: στην Ελλάδα έχεις 12 μήνες στρατό (+/- 3 ανάλογα που θα σταλθείς), μέσο όρο φοίτησης από τμήμα οικονομικών στα 5.5-6 χρόνια, μεταπτυχιακή διατριβή που είναι δύσκολο κομμάτι γενικά + διδακτορικό που είναι πραγματικά βουνό και παίρνει οπουδήποτε από 3 εως 12 χρόνια, οπότε κάνοντας 5 + 2.5 + 1 + 5 = 13.5 έτη, και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα διαλέξεις αντικείμενο προπτυχιακού με ακρίβεια lazer και θα σου αρέσει τόσο πολύ ώστε να αποφασίσεις να αφιερώσεις όλη τη ζωή σου σε αυτό.

Αλλά αυτά τα μαθηματικά δεν μου αρέσουν καθόλου γιατί προϋποθέτουν μια διανοητική εξέλιξη που αλλάζει χρόνο με χρόνο να παραμείνει αμετάβλητη. Δεν είναι σίγουρο ότι στα 22 σου θα θες να γίνεις οικονομολόγος όπως τώρα.

Δεν είναι καθόλου όπως νομίζεις, και το δικαιολογώ στο βαθμό που είσαι ακόμη νέος και δεν έχεις δει τα πανεπιστήμια εκ των έσω.

Επίσης, αυτό με την μονοτονία που λες είναι ανύπαρκτο πρόβλημα.
Στρατό όποιος θέλει αποφεύγει σχετικά εύκολα πλέον. Διδακτορικό κάνουν οι περισσότεροι σε 3 - 4 χρόνια. Δεν είναι πολύ ακραία παραδείγματα, πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πολλοί αφιερώνονται στις σπουδές.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
Το πρόβλημα σου Βαγγέλη είναι αφενός ο χρόνος και αφετέρου η αποκατάσταση. Νομίζω εντελώς εύλογα κολλάς σε αυτά. Ωστόσο δώσε προσοχή στο γεγονός πως είσαι αρκετά νέος ακόμα, πρακτικά δεν έχεις χτίσει ούτε κάποια καριέρα, ούτε κάποιο τρομερό υπόβαθρο σε αυτό που σπουδάζεις τώρα. Επομένως είσαι απο κάθε άποψη στην ιδανική θέση για να κάνεις 10%, αργότερα θα είναι πιο δύσκολο αυτό. Απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνουμε όλοι πως ενώ σου αρέσει η πληροφορική πολύ, αυτό το οποίο σε ξετρελαίνει είναι τα οικονομικά. Εαν είμαστε σωστοί και εαν πράγματι ισχύει αυτό, κάνε το 10%.

Η πληροφορική είναι ένας εξαιρετικός κλάδος με τρομερό ενδιαφέρον διότι σου προσφέρει με μοναδικό τρόπο την ικανότητα να σκέφτεσαι, να αφήνεις την δημιουργικότητα σου να καλπάζει αλλά σου παρέχει και την δυνατότητα να δοκιμάζεις και να χτίζεις πράγματα άμεσα. Εκτός αυτού οι απολαβές σε σχέση με άλλα επαγγέλματα είναι υψηλότατες. Ωστόσο τίποτα απο όλα αυτά δεν θα έχει σημασία εαν δεν αντλείς ευχαρίστηση απο αυτό σε βάθος χρόνου. Εαν πεις θα κάτσω 4 χρόνια(μίνιμουμ) να βγάλω την σχολή, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού σου θέλεις να γίνεις κάτι άλλο...τότε να γνωρίζεις πως θα δυσκολευτείς πάρα πολύ καθώς είσαι πρώτο έτος και ήδη σε τρώει αυτό.

Οπότε για να γυρίσω πάλι στο ουσιαστικό...μην προσπαθείς να περιορίσεις τον εαυτό σου σε άτυπους κανόνες και "πρέπει" του μυαλού και της κοινωνίας. Προσωπικά το έχω δοκιμάσει με μεγάλη αποτυχία και τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο. Η ζωή είναι ανεξέλεγκτη και εντελώς δυναμική. Και όσο και να προσπαθείς να καταπιέσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι άλλο επειδή πιστεύεις πως θα αποτελέσει "μαξιλαράκι αποτυχίας", πίστεψε με, το ένστικτο σου και το πραγματικό πάθος που έχεις μέσα σου θα αντιδράει ολοένα και πιο έντονα. Έχεις άφθονο χρόνο μπροστά σου διότι είσαι στην αρχή των σπουδών σου. Το μόνο που θα έχει σημασία για τα επόμενα χρόνια, για την ακρίβεια το μόνο που πρέπει να έχει σημασία, είναι σε καθημερινό επίπεδο να νιώθεις motivated. Αυτό θα σε κάνει να νιώθεις χαρούμενο, και αυτό θα σε κάνει παραγωγικό. Ο μόνος τρόπος όμως να νιώθεις motivated είναι να ασχολείσαι με κάτι που πραγματικά προκαλεί τα ενδιαφέροντα που έχεις εγγενώς. Ίσως να σου αρέσει η πληροφορική πολύ όντως. Αλλά το θέμα δεν είναι να πάμε εκεί που μας αρέσει κάτι, όσο το να πάμε εκεί που λατρεύουμε κάτι. Εκεί αποδίδουμε στο 100% μας, και αυτό είναι σημαντικό διότι εαν ο άνθρωπος δεν νιώθει ο,τι αποδίδει στο 100% των δυνατοτήτων του και δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τα ταλέντα του, απογοητεύεται και χάνει τον εαυτό του.

Ξέχνα λοιπόν το θέμα χρόνου, μην προσπαθείς να ελέγξεις πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου. Εσύ το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι οι επιλογές που κάνεις και εαν θα σε κάνουν χαρούμενο. Όσον αφορά στο θέμα της αποκατάστασης...Εαν κάνεις το γούστο σου που είναι τα οικονομικά μπορεί να απογοητευτείς. Μπορεί να μην υπάρξει η εξέλιξη που φανταζόσουν. Εε και ; Ποιος νοιάζεται; Θα δώσεις κατατακτήριες και θα περάσεις πάλι πληροφορική που έχει αποκατάσταση και σου αρέσει επίσης. Διότι εαν τα κάνεις τα πράγματα με την αντίστροφη σειρά, κανείς δεν σου εγγυάται ο,τι δεν θα μπουχτίσεις αργότερα μέσα στην πληροφορική. Απο εσένα εξαρτάται λοιπόν το τι θα πρέπει να κάνεις. Εαν νιώθεις ο,τι θες να φύγεις απο το τμήμα που είσαι εδώ και τώρα, πως θα προτιμούσες να διαβάζεις αυτή την περιόδο της ζωής σου οικονομικά αντί για πληροφορική...τότε πήγαινε στα οικονομικά. Μπορείς πάντα να γυρίσεις αργότερα στην πληροφορική εαν χρειαστεί. Δεν σε περιορίζει τίποτα και κανένας στην πραγματικότητα, ούτε υπάρχει δίλλημα, όλα μέσα στο μυαλό μας είναι πάντα. Μην γίνεσαι σκλάβος του μυαλού σου λοιπόν.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Εγώ θέλω να πω το εξής...
Ντάξει το γεγονός ότι του αρέσουν τα οικονομικά και βρίσκεται στη πληροφορική μπορεί να διορθωθεί ακόμα και αν δεν κάνει 10% και συνεχίσει στη πληροφορική...(θα επιστρέψω εδώ μετά...)

Ας δούμε όμως κάτι άλλο...
Προσωπικά το θεωρώ (λίγο) βλακεία να σκέφτεται master,PhD...2nd degree...postdog...στρατούς...ηλικίες...όταν καλα καλά δεν έχει βγει καν το 1ο εξάμηνο...είναι λίγο ανούσια στη τωρινή ηλικία..είναι ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νωρίς για τέτοιες σκέψεις...
Εδώ υπάρχουν άτομα που ούτε στα 22 τους δεν ξέρουν τι μάστερ θα κάνουν...ή τελικά αν θα κάνουν...
Γνώμη μου είναι να επικεντρωθεί στην εξεταστική που έρχεται...και γενικά στο 1ο έτος και αν δει ότι όλα πάνε ομαλά(του αρέσουν τα μαθήματα...βγάζει σχετικά καλούς βαθμούς...) έχει μπει ήδη σε μια ροή να δει μετά αν θέλει να συνεχίσει στη Πληρ ή να κάνει 10% για ΟΕ(Οικ.Επιστήμη)...Εξάλλου τόσοι και τόσοι υπάρχουν που σκέφτονταν "ααα θα κάνω αυτό...μόλις πάρω το πτυχίο μ...ααα θα κάνω το άλλο" και κατέληξαν να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό από εκείνο που σκέφτονταν στην αρχή...(και γω σκέφτομαι να γίνω λογιστής γιατί λογιστική Ι στη σχολή έγραψα 10 και μ άρεσε...που ξέρω όμως αν λογιστική ΙΙ δω ότι τη συχαίνομαι και δεν θέλω να ακούσω γι αυτή??...το ξέρω?...όχι...)
Που το πάω...μπορεί αν συνεχίσει τις σπουδές στη πληροφορική να δει ότι τα οικονομικά...δεν τον συναρπάζουν τόσο...και να ασχοληθεί με machine learning ή AI ή Data Science ή και γω δεν ξέρω τι άλλο...

Πάμε τρ στη μεταπίδηση...
Έστω ότι αποφασίσει να μείνει στη Πληρ...μπορεί αν δει ότι παραμένει το ενδιαφέρον του για τη οικονομική επιστήμη να πάρει κάποια μαθήματα από το Οικονομικό και να δει στη πράξη αν του αρέσουν ή όχι...
Επίσης προσωπικά θα κοίταζα αν είχα πτυχίο πληροφορικής και ήθελα να κάνω master σε κάτι που να σχετίζεται με τα οικονομικά...θα κοίταζα να συνδέσω έμμεσα το πτυχίο μου το αρχικό με τα οικονομικά...
Πχ Master in Quantitative Methods είναι ένα μάστερ το οποίο συνδιάζει Στατιστική-Μαθηματικά-Οικονομικά αλλά και Πληροφορική καθώς όλα τα μοντέλα τα τρέχεις μέσω κάποιας γλώσσας προγραμματισμού πχ R ή Python...
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ θέλω να πω το εξής...
Ντάξει το γεγονός ότι του αρέσουν τα οικονομικά και βρίσκεται στη πληροφορική μπορεί να διορθωθεί ακόμα και αν δεν κάνει 10% και συνεχίσει στη πληροφορική...(θα επιστρέψω εδώ μετά...)

Ας δούμε όμως κάτι άλλο...
Προσωπικά το θεωρώ (λίγο) βλακεία να σκέφτεται master,PhD...2nd degree...postdog...στρατούς...ηλικίες...όταν καλα καλά δεν έχει βγει καν το 1ο εξάμηνο...είναι λίγο ανούσια στη τωρινή ηλικία..είναι ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νωρίς για τέτοιες σκέψεις...
Εδώ υπάρχουν άτομα που ούτε στα 22 τους δεν ξέρουν τι μάστερ θα κάνουν...ή τελικά αν θα κάνουν...
Γνώμη μου είναι να επικεντρωθεί στην εξεταστική που έρχεται...και γενικά στο 1ο έτος και αν δει ότι όλα πάνε ομαλά(του αρέσουν τα μαθήματα...βγάζει σχετικά καλούς βαθμούς...) έχει μπει ήδη σε μια ροή να δει μετά αν θέλει να συνεχίσει στη Πληρ ή να κάνει 10% για ΟΕ(Οικ.Επιστήμη)...Εξάλλου τόσοι και τόσοι υπάρχουν που σκέφτονταν "ααα θα κάνω αυτό...μόλις πάρω το πτυχίο μ...ααα θα κάνω το άλλο" και κατέληξαν να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό από εκείνο που σκέφτονταν στην αρχή...(και γω σκέφτομαι να γίνω λογιστής γιατί λογιστική Ι στη σχολή έγραψα 10 και μ άρεσε...που ξέρω όμως αν λογιστική ΙΙ δω ότι τη συχαίνομαι και δεν θέλω να ακούσω γι αυτή??...το ξέρω?...όχι...)
Που το πάω...μπορεί αν συνεχίσει τις σπουδές στη πληροφορική να δει ότι τα οικονομικά...δεν τον συναρπάζουν τόσο...και να ασχοληθεί με machine learning ή AI ή Data Science ή και γω δεν ξέρω τι άλλο...

Πάμε τρ στη μεταπίδηση...
Έστω ότι αποφασίσει να μείνει στη Πληρ...μπορεί αν δει ότι παραμένει το ενδιαφέρον του για τη οικονομική επιστήμη να πάρει κάποια μαθήματα από το Οικονομικό και να δει στη πράξη αν του αρέσουν ή όχι...
Επίσης προσωπικά θα κοίταζα αν είχα πτυχίο πληροφορικής και ήθελα να κάνω master σε κάτι που να σχετίζεται με τα οικονομικά...θα κοίταζα να συνδέσω έμμεσα το πτυχίο μου το αρχικό με τα οικονομικά...
Πχ Master in Quantitative Methods είναι ένα μάστερ το οποίο συνδιάζει Στατιστική-Μαθηματικά-Οικονομικά αλλά και Πληροφορική καθώς όλα τα μοντέλα τα τρέχεις μέσω κάποιας γλώσσας προγραμματισμού πχ R ή Python...
Θα προτιμούσα να κάνω ενα μεταπτυχιακό οπως αυτο της Πολιτικής Οικονομίας του ΕΚΠΑ. Αλλά το συγκεκριμένο εχει νόημα μονο εάν εχει ασχοληθει κάποιος και προπτυχιακά με τα οικονομικά...
Τελοσπάντων εχω χρόνο οπότε θα κάτσω να σκεφτώ.
Το σενάριο του να κάνω και τα δυο πτυχία (πρώτα πληροφορική και μετά οικονομικά) και μετα να συνεχίσω για MSc, PhD εσένα πως σου φαίνεται; Είναι υπερβολή;
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Θεματοθέτη, εφόσον όπως λες θες να αφιερώσεις τη ζωή σου στα οικονομικά, νομίζω η πληροφορική παρέλκει. Μπορείς να κάνεις βέβαια δεύτερο πτυχίο, αλλά κατά τη γνώμη μου θα είναι κουραστικό. Αν μου έλεγε τώρα κάποιος δώσε κατατακτήριες για δεύτερη σχολή θα γελούσα. Αν βέβαια κάποιος συνειδητοποιεί αργότερα ότι θέλει να αλλάξει επιστήμη αναγκαστικά θα το κάνει, αλλά εσύ που είσαι ακόμα 18 έχεις την πολυτέλεια να μεταπηδήσεις από τώρα εκεί που θες. Απ ό,τι καταλαβαίνω έχεις ψαχτεί αρκετά με τα οικονομικά, οπότε πιστεύω σίγουρα θα σ αρέσουν.

Μπορείς βέβαια να συνεχίσεις την πληροφορική και μετά να πας οικονομικά, αλλά αυτό έχει 2 μειονεκτήμα, και δεν είναι ότι θα βγεις διδάκτορας στα 34. Πρώτον, μόλις τελειώσεις πληροφορική πιθανότατα θα είσαι ήδη κουρασμένος και μια νέα τετραετής σχολή + μεταπτυχιακό + διδακτ θα σου φανεί τσουνάμι, οπότε ίσως πιεστείς να ακολουθήσεις την οδό της πληροφορικής και να παρατήσεις αυτό που πραγματικά σ ενδιαφέρει. Δεύτερον, το να είσαι φοιτητής τόσα χρόνια προϋποθέτει και ένα άλφα κεφάλαιο. Αν οικονομικά δεν είσαι καλά ή δεν έχεις στήριξη των γονιών μέχρι να βγάλεις και τη δεύτερη σχολή τουλάχιστον, νομίζω θα ζοριστείς πολύ.

Αν μπορείς όμως να διαχειριστείς αυτά τα δύο μειονεκτήματα, τότε μπορείς και να συνεχίσεις. Στη θέση σου δε θα το έκανα πάντως.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Το σενάριο του να κάνω και τα δυο πτυχία (πρώτα πληροφορική και μετά οικονομικά) και μετα να συνεχίσω για MSc, PhD εσένα πως σου φαίνεται; Είναι υπερβολή;
Πίστεψε με θα είσαι ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μπουχτισμένος...και θα σου είναι βουνό άλλη μια 4ετης σχολή...
Θα προτιμούσα να κάνω ενα μεταπτυχιακό οπως αυτο της Πολιτικής Οικονομίας του ΕΚΠΑ. Αλλά το συγκεκριμένο εχει νόημα μονο εάν εχει ασχοληθει κάποιος και προπτυχιακά με τα οικονομικά...
Αν είσαι πληροφορική δεν έχει κανένα νόημα ένα τέτοιο μεταπτυχιακό...είναι θεωρητικό (από τη άποψη ότι μαθαίνεις αρκετές θεωρίες και είναι περισσότερο ακαδημαικού τύπου...) και δεν έχει "πρακτικά" πράγματα στο ΠΣ
Προς το παρόν κοίταξε να επικεντρωθείς στο έτος σου και στα τρέχοντα μαθήματα σου...να χτυπήσεις όσο καλύτερους βαθμούς μπορείς...και μετά το 1ο έτος (εκεί γύρω στον Μάη-Ιούνιο...) βλέπεις τι θα κάνεις...

Υ.Γ χτίσε υπόβαθρο όσο μπορείς πιο δυνατό σε μαθηματικά-στατιστική(+machine learning-AI και programming) γιατί είναι εργαλεία (ειδικά τα 2 πρώτα) που θα τα χρειαστείς σίγουρα και θα σου ανοίξουν ενδιαφέροντες δρόμους...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Επειδή μιλήσατε για διδακτορικά παραθέτω το εξής…
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν είσαι πληροφορική δεν έχει κανένα νόημα ένα τέτοιο μεταπτυχιακό...είναι θεωρητικό (από τη άποψη ότι μαθαίνεις αρκετές θεωρίες και είναι περισσότερο ακαδημαικού τύπου...) και δεν έχει "πρακτικά" πράγματα στο ΠΣ
Ναι το ξέρω, γιαυτο είπα οτι μόνο με ενα προπτυχιακό οικονομικών θα μπορούσα να το κάνω.
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής Πατρών. Έχει γράψει 6,575 μηνύματα.
Αν και με ενθουσιάζει ο τομέας της Πληροφορικής, κυρίως ο,τι αφορά τις πιο "μαθηματικές" κατευθύνσεις (πχ. Επιστήμη Δεδομένων ή Εφαρμοσμένα Μαθηματικά) αλλά και τις πιο "προγραμματιστικές", ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω καριέρα στον τομέα της Πληροφορικής. Θέλω να αφιερώσω την ζωη μου στα οικονομικά, στα οποία θεωρώ πως ηδη εχω πολλες γνώσεις και κάποιο υπόβαθρο απο μόνος μου χωρίς να είμαι σε σχολή οικονομικών.
Ξέρεις τι θέλεις… You know what to do. Μην φοβάσαι. Θα σε ευχαριστείς στο μέλλον.
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε περίπτωση που αλλάξω τμήμα, μπορώ κάπως να συνεχίσω να ασχολούμαι με την πληροφορική; για παράδειγμα να πάρω κάποια επιλογής προγραμματισμού αν εχω χρόνο; και φυσικά να τα περάσω και να μετρήσουν στο πτυχίο μου. Αυτο θα έχει αξία; ή για παράδειγμα να ασχοληθώ με HTML και JAVASCRIPT που μου προκαλούν ενα ενδιαφέρον, ή με python.
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.
Σε περίπτωση που αλλάξω τμήμα, μπορώ κάπως να συνεχίσω να ασχολούμαι με την πληροφορική; για παράδειγμα να πάρω κάποια επιλογής προγραμματισμού αν εχω χρόνο; και φυσικά να τα περάσω και να μετρήσουν στο πτυχίο μου. Αυτο θα έχει αξία; ή για παράδειγμα να ασχοληθώ με HTML και JAVASCRIPT που μου προκαλούν ενα ενδιαφέρον, ή με python.
Μαλλον εχεις μπερδεψει λιγο τα μπουτια σου , οποτε συμβουλη μου να κατσεις στην σχολη αλλο ενα εξαμηνο και μετα να κρινεις τι σαρεσει
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μαλλον εχεις μπερδεψει λιγο τα μπουτια σου , οποτε συμβουλη μου να κατσεις στην σχολη αλλο ενα εξαμηνο και μετα να κρινεις τι σαρεσει
Γιατί το λες αυτό; Κάποιος που βρίσκει ενδιαφέρον με παραπάνω απο εναν τομέα ή θέλει να ασχοληθεί με πολλά πράγματα δεν ειναι απαραίτητα μπερδεμένος. Εξάλλου γιαυτό υπάρχουν και τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής, τα οποια αξιοποιούν πολλοί.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Αυτο θα έχει αξία; ή για παράδειγμα να ασχοληθώ με HTML και JAVASCRIPT που μου προκαλούν ενα ενδιαφέρον, ή με python.
Ναι θα έχει αξία και μεγάλη απλά!
Πχ αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με data analytics να μάθεις πρώτα python κ μετά R
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.
Γιατί το λες αυτό; Κάποιος που βρίσκει ενδιαφέρον με παραπάνω απο εναν τομέα ή θέλει να ασχοληθεί με πολλά πράγματα δεν ειναι απαραίτητα μπερδεμένος. Εξάλλου γιαυτό υπάρχουν και τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής, τα οποια αξιοποιούν πολλοί.
εξαρταται απο το τμημα για τα μαθηματα επιλογης αρχικα. Στο μαθηματικο για παραδειγμα που ημουν εγω υπηρχαν μαθηματα επιλογης απο την κατευθυνση των υπολογιστικων μαθηματικων(C++ , python κλπ) , αυτο ομως δεν σημαινει οτι με εκαναν expert επανω σε αυτη την κατευθυνση ουτε ικανη να αναλαβω μια τετοια δουλεια που αναλογει σε καποιον που οντως σπουδασε το συγκεκριμενο αντικειμενο. Αρα καταληγουμε οτι οταν τελειωσεις το χ πτυχιο και εχεις μαθηματα επιλογης του y πτυχιου και πεις σε εναν εργοδοτη "α εγω εχω κανει και αυτα τα επιλογης" πχ ωστε να δουλεψεις σε αντικειμενο συναφες με αυτα (λογου χαρη html που αναφερεις και JS), συγγνωμη αλλα θα σε γραψει κανονικοτατα και δεν προκειται να σε προτιμησουν. θα προτιμησουν καποιον απο σχολη πληροφορικης/σχολη computer engineering τομεα(ημμυ/ceid)
Επισης φαινεται οτι εισαι μπερδεμενος απο το γεγονος οτι λες απο την μια οτι σαρεσουν τα οικονομικα και απο την αλλη αναφερεις κομματια της πληροφορικης που σε ενδιαφερουν ενω εισαι μονο 2-3 μηνες στην σχολη. Δεν μπορεις να ξερεις απο τωρα τι πραγματικα σαρεσει. Ουτε ερευνα εχεις κανει επανω στα υπολοιπα ΠΠΣ ωστε να κρινεις.


edit:οπως ειδα παραπανω , ναι στις οικονομικες επιστημες παιζει η python και η R. Δεκτο , εκει κανεις πραγματα και πρεπει να ασχοληθεις. αλλα δεν νομιζω οτι θα ησουν ποτε ικανος μεσα απο σχολη οικονομικων να αναλαβεις μεγαλα python projects πχ που δεν εχουν σχεση με τα οικονομικα. αλλα μπορει να κανω λαθος δεν ξερω
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
Νομίζω ο,τι υπάρχει μια σύγχυση εδώ. Ξέρω να γράφω κώδικα δεν σημαίνει απαραίτητα πως είμαι επιστήμονας υπολογιστών ούτε ο,τι χρειάζεται να είμαι τέτοιος.

Εαν σου αρέσει τόσο πολύ ο κλάδος της πληροφορικής αλλά και των οικονομικών μπορείς να τα συνδυάσεις, χωρίς να παίζει τόσο ρόλο τι πτυχίο έχεις(εφόσον φυσικά συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό και ενδεχομένως διδακτορικό). Οι μεν πληροφορικάριοι θα πρέπει να μάθουν περισσότερα για οικονομικά και οι μεν οικονομικοί για πληροφορική. Εν τέλει όμως απο όπου και εαν ξεκινήσεις όταν προσεγγίζεις ένα διεπιστημονικό πεδίο, έχεις διάβασμα...
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
αυτο προφανως. αλλα σε προπτυχιακο επιπεδο it's a no no
Κανένα προπτυχιακό στην Ελλάδα δεν σε βγάζει job-ready. Το πραγματικό learning ξεκινά αφού τελειώσει κάποιος την σχολή του και δεδομένου ο,τι κάθεται σε ένα συγκεκριμένο τομέα για αρκετό καιρό. Διότι εαν χωροπηδάει απο υποπεδίο σε υποπεδίο ακόμα και μέσα στο ίδιο του το πεδίο, τότε δεν πρόκειται να εξελιχθεί.

Οπότε όλα εξαρτώνται απο το τι θέλει ο καθένας, το οποίο πρέπει να το κάνει ακριβώς pin down. Εαν ας πούμε εμένα μου αρέσει να γράφω κώδικα και μου αρέσουν και τα οικονομικά, ρεαλιστικά καμία σχολή δεν θα με καλύψει για να είμαι σε θέση να κάνω σχετική δουλειά. Το μόνο που θα με καλύψει είναι να πάρω βιβλία που εστιάζουν ακριβώς σε αυτό το πράγμα και να μιλήσω με ανθρώπους που εστιάζουν ακριβώς σε αυτό το πράγμα. Ομοίως εαν μου αρέσει ο κώδικας και μου αρέσουν και τα γραφικά, θα πρέπει να πάρω βιβλία, να μιλήσω με ανθρώπους και να παρακολουθήσω συνέδρια που αφορούν ακριβώς αυτό το πράγμα.

Ultimately κάποιος που εστιάζει τόσο μπορεί να μην έχει τόσο ευρείες γνώσεις όσο ένας οικονομολόγος ούτε όσο ένας generic πληροφορικάριος. Ωστόσο κάνει το γούστο του, και θα είναι καλύτερος σε αυτό ακριβώς το κομμάτι τόσο απο έναν generic οικονομολόγο όσο και απο έναν πληροφορικάριο. Έτσι προσλαμβάνουν οι εταιρίες. Εαν τώρα δεν μπορούν να βρουν κάποιον ακριβώς πάνω σε αυτό που θέλουν, προφανώς θα επιλέξουν αυτόν που ήδη έχει δείξει καλή απόδοση σε κάποιο σχετικό πτυχίο και έχει όρεξη, διάθεση, ενδιαφέρον, και θέληση να ασχοληθεί και να μάθει ακριβώς αυτά που θέλει και χρειάζεται η εκάστοτε εταιρία.

Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω να κάνει το γούστο του σε επίπεδο σπουδών, ώστε να μην νιώθει ο,τι πιέζεται αλλά ο,τι ασχολείται με κάτι που τον ενδιαφέρει, και ταυτόχρονα να μορφώσει μόνος του τον εαυτό του(εννοώ όχι αυστηρά στο πλαίσιο ενός τμήματος) ακριβώς πάνω στον τομέα που ενδεχομένως τον ενδιαφέρει.
 

bovid19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bovid19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ. Έχει γράψει 340 μηνύματα.
Δεν έχω διαβάσει τα σεντόνια πριν οπότε ζητάω προκαταβολικά συγνώμη αν επαναλάβω κάτι. Είσαι στο ΟΠΑ βλέπω, έχεις μπει σε διαλέξεις του τμήματος οικονομικής επιστήμης να σχηματίσεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη; Κάποιο μάθημα ελεύθερης επιλογής απ'το τμήμα ίσως;

Edit: Ποια μαθήματα παρακολούθησες συγκεκριμένα;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top