Το πρόβλημα σου Βαγγέλη είναι αφενός ο χρόνος και αφετέρου η αποκατάσταση. Νομίζω εντελώς εύλογα κολλάς σε αυτά. Ωστόσο δώσε προσοχή στο γεγονός πως είσαι αρκετά νέος ακόμα, πρακτικά δεν έχεις χτίσει ούτε κάποια καριέρα, ούτε κάποιο τρομερό υπόβαθρο σε αυτό που σπουδάζεις τώρα. Επομένως είσαι απο κάθε άποψη στην ιδανική θέση για να κάνεις 10%, αργότερα θα είναι πιο δύσκολο αυτό. Απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνουμε όλοι πως ενώ σου αρέσει η πληροφορική πολύ, αυτό το οποίο σε ξετρελαίνει είναι τα οικονομικά. Εαν είμαστε σωστοί και εαν πράγματι ισχύει αυτό, κάνε το 10%.
Η πληροφορική είναι ένας εξαιρετικός κλάδος με τρομερό ενδιαφέρον διότι σου προσφέρει με μοναδικό τρόπο την ικανότητα να σκέφτεσαι, να αφήνεις την δημιουργικότητα σου να καλπάζει αλλά σου παρέχει και την δυνατότητα να δοκιμάζεις και να χτίζεις πράγματα άμεσα. Εκτός αυτού οι απολαβές σε σχέση με άλλα επαγγέλματα είναι υψηλότατες. Ωστόσο τίποτα απο όλα αυτά δεν θα έχει σημασία εαν δεν αντλείς ευχαρίστηση απο αυτό σε βάθος χρόνου. Εαν πεις θα κάτσω 4 χρόνια(μίνιμουμ) να βγάλω την σχολή, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού σου θέλεις να γίνεις κάτι άλλο...τότε να γνωρίζεις πως θα δυσκολευτείς πάρα πολύ καθώς είσαι πρώτο έτος και ήδη σε τρώει αυτό.
Οπότε για να γυρίσω πάλι στο ουσιαστικό...μην προσπαθείς να περιορίσεις τον εαυτό σου σε άτυπους κανόνες και "πρέπει" του μυαλού και της κοινωνίας. Προσωπικά το έχω δοκιμάσει με μεγάλη αποτυχία και τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο. Η ζωή είναι ανεξέλεγκτη και εντελώς δυναμική. Και όσο και να προσπαθείς να καταπιέσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι άλλο επειδή πιστεύεις πως θα αποτελέσει "μαξιλαράκι αποτυχίας", πίστεψε με, το ένστικτο σου και το πραγματικό πάθος που έχεις μέσα σου θα αντιδράει ολοένα και πιο έντονα. Έχεις άφθονο χρόνο μπροστά σου διότι είσαι στην αρχή των σπουδών σου. Το μόνο που θα έχει σημασία για τα επόμενα χρόνια, για την ακρίβεια το μόνο που πρέπει να έχει σημασία, είναι σε καθημερινό επίπεδο να νιώθεις motivated. Αυτό θα σε κάνει να νιώθεις χαρούμενο, και αυτό θα σε κάνει παραγωγικό. Ο μόνος τρόπος όμως να νιώθεις motivated είναι να ασχολείσαι με κάτι που πραγματικά προκαλεί τα ενδιαφέροντα που έχεις εγγενώς. Ίσως να σου αρέσει η πληροφορική πολύ όντως. Αλλά το θέμα δεν είναι να πάμε εκεί που μας αρέσει κάτι, όσο το να πάμε εκεί που λατρεύουμε κάτι. Εκεί αποδίδουμε στο 100% μας, και αυτό είναι σημαντικό διότι εαν ο άνθρωπος δεν νιώθει ο,τι αποδίδει στο 100% των δυνατοτήτων του και δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τα ταλέντα του, απογοητεύεται και χάνει τον εαυτό του.
Ξέχνα λοιπόν το θέμα χρόνου, μην προσπαθείς να ελέγξεις πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου. Εσύ το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι οι επιλογές που κάνεις και εαν θα σε κάνουν χαρούμενο. Όσον αφορά στο θέμα της αποκατάστασης...Εαν κάνεις το γούστο σου που είναι τα οικονομικά μπορεί να απογοητευτείς. Μπορεί να μην υπάρξει η εξέλιξη που φανταζόσουν. Εε και ; Ποιος νοιάζεται; Θα δώσεις κατατακτήριες και θα περάσεις πάλι πληροφορική που έχει αποκατάσταση και σου αρέσει επίσης. Διότι εαν τα κάνεις τα πράγματα με την αντίστροφη σειρά, κανείς δεν σου εγγυάται ο,τι δεν θα μπουχτίσεις αργότερα μέσα στην πληροφορική. Απο εσένα εξαρτάται λοιπόν το τι θα πρέπει να κάνεις. Εαν νιώθεις ο,τι θες να φύγεις απο το τμήμα που είσαι εδώ και τώρα, πως θα προτιμούσες να διαβάζεις αυτή την περιόδο της ζωής σου οικονομικά αντί για πληροφορική...τότε πήγαινε στα οικονομικά. Μπορείς πάντα να γυρίσεις αργότερα στην πληροφορική εαν χρειαστεί. Δεν σε περιορίζει τίποτα και κανένας στην πραγματικότητα, ούτε υπάρχει δίλλημα, όλα μέσα στο μυαλό μας είναι πάντα. Μην γίνεσαι σκλάβος του μυαλού σου λοιπόν.