Mcdk
Νεοφερμένο μέλος

θα μιλησω και με το φροντιστηριο βεβαια για το τι μπορει να γινει...
συγκεκριμενα , γραφω αυριο αλγεβρα και δεν περιμενω πολλα...
μου εδωσε ενας φιλος ενα βοηθημα αλγεβρας Β λυκειου (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ, Θαναση Π. Ξενου) και δεν ειναι αναλυτικα ωστε να τα καταλαβω ολα..

εχω σκεφτει τα εξης ενδεχομενα...
ή να αγορασω ενα αναλυτικο βοηθημα της Αλγεβρας Β λυκειου και μεσα στο καλοκαιρι να το "ξεκοκαλισω" ..(εχετε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο?)
ή να κανω μερικα ιδιαιτερα μεσα στο καλοκαιρι...(ποσα περιπου λετε να χρειαστουν?)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

Σου προτείνω να αγοράσεις κάποιο βοήθημα (πήγαινε σε βιβλιοπωλείο και δες ποιο σε βολεύει). Και ξεκοκκάλισέ το ΟΛΟ. Από προόδους να ξέρεις μόνο τους τύπους, γιατί τα μαθηματικά κατ έχουν μια εφαρμογή όπου εφαρμόζεται ο τύπος για το άθροισμα γεωμετρικής προόδου. Και όπως ειπώθηκε και παραπάνω, για τη φυσική κατ πρέπει να παίζεις στα δάχτυλα τη τριγωνομετρία.εχω σκεφτει τα εξης ενδεχομενα...
ή να αγορασω ενα αναλυτικο βοηθημα της Αλγεβρας Β λυκειου και μεσα στο καλοκαιρι να το "ξεκοκαλισω" ..(εχετε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο?)
ή να κανω μερικα ιδιαιτερα μεσα στο καλοκαιρι...(ποσα περιπου λετε να χρειαστουν?)
PS: Μην αγνοείς και τα μαθηματικά κατ της β λυκείου. Φέτος στις πανελλήνιες το θέμα Β χρειαζόταν γνώσεις έλλειψης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αν τωρα δεν τα ξερεις καλα, δεν τρεχει τιποτα, μπορεις ανετα να τα μαθεις στην τριτη, απλα θα ητανε ενα + το να τα ηξερες ηδη.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος

Mcdk
Νεοφερμένο μέλος

Θα αγορασω ενα βοηθημα οποτε μετα το τελος των εξετασεων να προσπαθησω να κανω ενα practise..κι αν δεν τα βγαλω περα..πιστευω να παρω μια βοηθεια απτο φροντιστηριο...

Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Από ότι μας έχουν πει οι καθηγητές σε σχολείο και φροντιστήριο η α' λυκείου είναι ΟΛΗ πολύ χρήσιμη. Από β΄τωρα σημαντικά είναι μόνο τα πολυώνυμα και οι λογαριθμικές-εκθετικές συναρτησεις. Αν είσαι θετικοτεχνολογικός είναι και οι τριγωνομετρικές συναρτήσεις.Για μαθηματικά Γ.Π. θα χρειαστεί τίποτα συγκεκριμένο από α' και β' λυκείου;![]()

Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

Η ύλη, δηλαδή, βρίσκεται μέσα σε λογικά πλαίσια.Από ότι μας έχουν πει οι καθηγητές σε σχολείο και φροντιστήριο η α' λυκείου είναι ΟΛΗ πολύ χρήσιμη. Από β΄τωρα σημαντικά είναι μόνο τα πολυώνυμα και οι λογαριθμικές-εκθετικές συναρτησεις.

Κάτι άλλο. Έχεις ακούσει αν είναι εύκολο μάθημα; (μαθηματικά γενικής παιδείας πάντα)Αν είσαι θετικοτεχνολογικός είναι και οι τριγωνομετρικές συναρτήσεις.

Σημειωτέον ότι είμαι θεωρητικός

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Η ύλη από όσο ξέρω είναι 3 κεφάλαια. Κοίτα ο καθηγητής μας στο φροντιστήριο όταν τον ρωτήσαμε είπε ότι μετά τα μαθηματικά γ' γυμνασίου θα σας φανούν τα πιο έυκολα. Βέβαια έχουμε όλες πολύ καλό επίπεδο στα μαθηματικά. Αν έχεις κρατήσει επαφή ή έκανες μάθημα φέτος θα σου φανούν πιστεύω έυκολα.Η ύλη, δηλαδή, βρίσκεται μέσα σε λογικά πλαίσια.![]()
Κάτι άλλο. Έχεις ακούσει αν είναι εύκολο μάθημα; (μαθηματικά γενικής παιδείας πάντα)
Σημειωτέον ότι είμαι θεωρητικός![]()

Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

Μου αρέσουν πολύΗ ύλη από όσο ξέρω είναι 3 κεφάλαια. Κοίτα ο καθηγητής μας στο φροντιστήριο όταν τον ρωτήσαμε είπε ότι μετά τα μαθηματικά γ' γυμνασίου θα σας φανούν τα πιο έυκολα. Βέβαια έχουμε όλες πολύ καλό επίπεδο στα μαθηματικά. Αν έχεις κρατήσει επαφή ή έκανες μάθημα φέτος θα σου φανούν πιστεύω έυκολα.

Πιστεύεις, από όσα έχεις ακούσει τουλάχιστον, ότι με ένα καλό βοήθημα και χωρίς φροντιστήριο μπορώ να χτυπήσω ένα 17; (εννοείται ότι θα το λιώσω το βοήθημα

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Κοίτα, δεν ξέρω. Πιστεύω ότι τα μαθηματικά θέλουν βοήθεια. Το βοήθημα μπορεί να σου ανεβάσει το επίπεδο, όχι όμως να σου λύσει όλες τις απορίες. Βέβαια αν έχεις καλό καθηγητή στο σχολείο βγαίνουν... Απλά επειδή εσύ δεν έχεις την επαφή που έχουμε οι θετικοτεχνολογικοί με το άθλημα πρέπει να κάνεις μεγαλύτερο κόπο και θεωρώ είναι απαραίτητο να κάνεις μάθημα...Μου αρέσουν πολύ(ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι φέτος τα έχω ψιλοπαρατήσει
)
Πιστεύεις, από όσα έχεις ακούσει τουλάχιστον, ότι με ένα καλό βοήθημα και χωρίς φροντιστήριο μπορώ να χτυπήσω ένα 17; (εννοείται ότι θα το λιώσω το βοήθημα)

Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

Για να δούμε... έχω ένα ολόκληρο καλοκαίρι να αποφασίσω μεταξύ μαθηματικών και βιολογίαςΚοίτα, δεν ξέρω. Πιστεύω ότι τα μαθηματικά θέλουν βοήθεια. Το βοήθημα μπορεί να σου ανεβάσει το επίπεδο, όχι όμως να σου λύσει όλες τις απορίες. Βέβαια αν έχεις καλό καθηγητή στο σχολείο βγαίνουν... Απλά επειδή εσύ δεν έχεις την επαφή που έχουμε οι θετικοτεχνολογικοί με το άθλημα πρέπει να κάνεις μεγαλύτερο κόπο και θεωρώ είναι απαραίτητο να κάνεις μάθημα...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Thetawaves
Νεοφερμένο μέλος

Για να δούμε... έχω ένα ολόκληρο καλοκαίρι να αποφασίσω μεταξύ μαθηματικών και βιολογίας
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες![]()
Μπορεί να είναι Μαθηματικά Γενικής αλλά μην ξεχνάς ότι παραμένουν μαθηματικά και θα σε δυσκολέψουν. Επίσης, είναι πολύ ύπουλο μάθημα καθώς δεν ξέρεις από που θα χάσεις μόρια στις εξετάσεις. Έτσι την πάτησα και εγώ φέτος και έγραψα 16 και ήμουν και από τεχνολογική κατεύθυνση και καλός μαθητής (αουσιολόγος). Σπανίζουν οι μαθητές που το διαλέγουν χωρίς να θέλουν να ανοίξουν το 5ο πεδίο.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπορεί να είναι Μαθηματικά Γενικής αλλά μην ξεχνάς ότι παραμένουν μαθηματικά και θα σε δυσκολέψουν. Επίσης, είναι πολύ ύπουλο μάθημα καθώς δεν ξέρεις από που θα χάσεις μόρια στις εξετάσεις. Έτσι την πάτησα και εγώ φέτος και έγραψα 16 και ήμουν και από τεχνολογική κατεύθυνση και καλός μαθητής (αουσιολόγος). Σπανίζουν οι μαθητές που το διαλέγουν χωρίς να θέλουν να ανοίξουν το 5ο πεδίο.
Η πλειοψηφία των μαθητών τεχνολογικής, Μαθηματικά Γενικής διαλέγει. Δεν ξέρω που την πάτησες εσύ, αλλά τα μαθηματικά σαν λύσεις είναι πιο στάνταρ: Σου βάζει μια άσκηση, τη λύνεις, δικαιολογείς επαρκώς αυτά που κάνεις, 20 !
Για τη Βιολογία δεν μπορώ να εκφράσω άποψη με σιγουριά, αλλά έχω την εντύπωση ότι μια απάντηση μπορεί να θέλει κομμάτια από διάφορες σελίδες του βιβλίου. Κι εκεί νομίζω μπορούν να χαθούν πιο εύκολα μόρια αν παραλείψεις το παραμικρό.

marggrit
Νεοφερμένο μέλος

είμαι νέο μέλος και δημιούργησα το λογαριασμό επειδή απ'ότι φαίνεται μέσα από τη συζήτηση πάντα βγαίνει κάποιο συμπέρασμα...!
Λοιπόν επειδή στη χρονιά μου έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές που τελικά δεν έγιναν και σταμάτησαν και ένα σωρό τέτοια προβλήματα, ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με το αν πιστεύετε ότι θα αλλάξει η ύλη των πανελληνίων στη χρονιά μου (μας) ή αν θα αλλάξει λίγο κλπ.
Επειδή δεν θέλω να αρχίσω φροντιστήριο ακόμα σε καμία περίπτωση (καθόλου-χρόνος) και θέλω να αφιερώσω τον χρόνο αυτό σε προσωπικό διάβασμα, θέλω να μάθω λίγο τι μου γίνεται για να ξέρω που να δίνω προσοχή και αν μπορώ να μπω λίγο στην ύλη της γ'.
Ξέρω ότι τίποτα δεν είναι απολύτως σίγουρο και ότι ούτε και εσείς μπορείτε να ξέρετε ακριβώς αλλά πείτε μου τι πιστεύετε η δώστε μου καμία γενική συμβουλή για πιο κατατοπισμένο και αποτελεσματικό διάβασμα.
ευχαριστώ!

nikoslarissa
Δραστήριο μέλος

Αυτη ειναι η φετινη υλη δεν νομιζω να αλλαξει και πολυ του χρονου.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι ειναι αρκετα νωρις για να μπεις στην υλη της γ και ειδικά αν εισια θετικο-τεχνολογική το ν ξεκινησεις με τα μαθηματικά και φυσική απο τώρα και αυτο γιατι ίσως τα μάθεις λάθος και μετα τα αφομοιώσεις λάθος....οποτε αντι να κανεις καλο κανεις κακο....
τώρα οσον αφορά την θεωρητική δν μπορώ να σου πω....
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος

ΣυμφωνωΜήπως όμως με τα χεράκια σου θα βγάλεις τα ματάκια σου....????
Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι ειναι αρκετα νωρις για να μπεις στην υλη της γ και ειδικά αν εισια θετικο-τεχνολογική το ν ξεκινησεις με τα μαθηματικά και φυσική απο τώρα και αυτο γιατι ίσως τα μάθεις λάθος και μετα τα αφομοιώσεις λάθος....οποτε αντι να κανεις καλο κανεις κακο....
τώρα οσον αφορά την θεωρητική δν μπορώ να σου πω....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 64 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- thepigod762
- Kris.gr
- jellojina
- elenitren
- pnf292
- bill09876
- Fanimaid123
- Nikoleta05
- cinnamongirl
- arisgiap
- topg
- Applepie
- QWERTY23
- Joji
- atkaplan
- Mariahj
- Cat lady
- emzou
- kkko
- thecrazycretan
- Σωτηρία
- Anxious
- Harmiproto
- StudyFreak04
- dimitris-R9
- marianna04
- Glorious12
- tinaskrd
- ksnuwanda
- Γιαννης1987Θεσσ
- ssalex
- Αριάνα123
- EiriniS20
- igeorgeoikonomo
- Χρησλου
- Papachrist
- theodoraooo
- Άρτεμις Α.
- louminis
- Meow
- jul25
- don_vito
- Panos_02
- Γατόπαρδος.
- Steffie88
- Panagiotis849
- jimis2001
- Athens2002
- Μάρκος Βασίλης
- Κλημεντίνη
- Memetchi
- Makis7
- tasost
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.