Εγώ δεν έκανα φροντιστήρια στην Α λυκείου. Κοίταξα να ξεμπερδέψω με τα αγγλικά και τα γαλλικά. Βέβαια στην αρχή υπήρχε η πρόθεση να κάνω άλγεβρα με μια κοπέλα που διορίστηκε σε ένα σχολείο σε ένα άλλο νησί οπότε δεν κάναμε και πολλά.
Είχα αποφασίσει ότι δεν θα ακολουθούσα τη θεωρητική κατεύθυνση και ευτυχώς έτυχα σε πολύ καλούς καθηγητές σε μαθηματικά και φυσική. Οι καλοί καθηγητές σε συνδιασμό με το πολύ καλό τμήμα που ήμουν και τα βοηθήματα που είχα πάρει για να διαβάζω μόνη μου μείωσαν την ανάγκη για φροντιστήριο. Στο τέλος έγραψα πολύ καλά και θεωρώ ότι δεν έχω αφήσει ιδιαιτερα κενά από τότε. ΟΜΩΣ, στο τμήμα δύο φίλων μου ίσχυε το ακριβώς αντίθετο. Και ο φυσικός και ο μαθηματικός ήταν επιοικώς ΑΧΡΗΣΤΟΙ με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η φροντιστηριακή βοήθεια.
Εξαρτάται λοιπόν σε μεγάλο βαθμό από τους καθηγητές που θα σου τύχουν το αν χρειάζεται ή όχι φροντιστήριο.
Αν βέβαια υπάρχει η οικονομική ευχέρεια μόνο ωφελιμένος θα βγεί αυτός που θα κάνει στα 1-2 βασικά μαθήματα για αυτόν (άλγεβρα-φυσική, αρχαία).
Τα 10ωρα πακέτα μαθημάτων είναι υπερβολικά από την α λυκείου.