Θα με συγχωρήσετε κι εμένα που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, αλλά θα ήθελα να συμφωνήσω με τη συνάδελφο παραπάνω σε κάποια θέματα, αν κι εγώ δεν είμαι του δημοσίου, είχα όμως παράρτημα της Ευρωγνώσης στο παρελθόν... Η ποιότητα των μεγάλων αλυσίδων διαφοροποιείται από παράρτημα σε παράρτημα, αναλόγως του ιδιοκτήτη (που τις περισσότερες φορές δεν είναι εκπαιδευτικός, αλλά απλά επιχειρηματίας) και των καθηγητών που δουλεύουν εκεί. Όταν πάτε να κάνετε ερώτηση σε αλυσίδα, θα σας κάνουν μια super wow παρουσίαση του συστήματος και του προγράμματος που θα νομίζετε πως θα φοιτήσετε σε κολλέγιο! Το αν αυτά που θα σας πουν στην παρουσίαση πραγματοποιηθούν, εξαρτάται πάλι από το παράρτημα...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, καλύτερα να ενημερώνεστε για το αν ένα φροντιστήριο είναι καλό ή κακό (είτε είναι συνοικιακό είτε αλυσίδα) από φίλους και γνωστούς σας και μετά να σας θαμπώνει ή όχι η διαφήμιση. Επίσης οι πολλές φανφάρες με 100% ή 99% επιτυχία δεν λένε τίποτα. Κοιτάτε αναρτημένα ονόματα και πόσοι πέτυχαν στους πόσους. Έχω δει π.χ. ανάρτηση "100% επιτυχία στο Proficiency" σε site φροντιστηρίου στο Ίντερνετ, με μόνο έναν υποψήφιο που έδωσε εξετάσεις!

Αν βέβαια δεν επιτύγχανε, κανείς δεν θα έβγαζε ανακοίνωση "0% επιτυχία"!
Αν είσαι ευχαριστημένος από το φροντιστήριό σου και οι γονείς σου αντέχουν οικονομικά να συνεχίσεις εκεί, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις φροντιστήριο για μία χρονιά! Όσο για τις ασκήσεις, δε σου φαίνεται λίγο παράλογο να μη διορθώνονται;;; Κανονικά θα πρέπει να διορθώνονται ΚΑΙ να επεξηγούνται τα λάθη! Επίσης έχεις φτάσει πλέον σε ένα επίπεδο όπου πρέπει να έχεις αρκετές ασκήσεις, Proficiency θα δώσεις... Δεν είμαστε και θαυματοποιοί εμείς οι καθηγητές...
Το θέμα της κοπάνας θα το αφήσω (σχετικά) ασχολίαστο, αλλά θα'θελα να μοιραστώ μια δική μου εμπειρία όταν ήμουν μαθήτρια. Κι εμένα το φροντιστήριό μου δεν καλούσε τους γονείς όταν έλειπες. Σε μια και μοναδική κοπάνα λοιπόν, με είδε (χωρίς να τον δω εγώ) ο διευθυντής του φροντιστηρίου να περιφέρομαι στους δρόμους, ενώ εκείνη την ώρα είχα μάθημα και τηλεφώνησε στη μητέρα μου... Εγώ στο μεταξύ γύρισα στο σπίτι στην ώρα μου, σαν να είχα σχολάσει κανονικά. Περιττό να σου πω το τί έγινε...

Αν λοιπόν δε σε θέλει, με ή χωρίς ενημέρωση, πάλι την πατάς...