katerinaki____
Νεοφερμένο μέλος
Η katerinaki____ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.

30-07-23

05:02
Καλησπέρα ,το φοιτητικό σπίτι που ενοικιασα έχει καλοριφέρ και οχι κλιματιστικό
Θα είναι αρκετά πιο ακριβό το ποσό για την θέρμανση κάθε μήνα;
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.414 μηνύματα.

30-07-23

07:53
Το θέμα είναι αν είναι κοινόχρηστο τότε την πάτησες. Μπορεί να ανοίγει ώρες που εσύ δεν είσαι σπίτι και να πληρώνεις κανονικά. Αν το αντιληφθείς αυτό, πρέπει να κλείσεις την παροχή στο δικό σου καλοριφέρ.Καλησπέρα ,το φοιτητικό σπίτι που ενοικιασα έχει καλοριφέρ και οχι κλιματιστικό
Αν είναι αυτόνομο διαλέγεις εσύ πότε θα το ανοίξεις και πληρώνεις ανάλογα.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

30-07-23

13:21
Αν δεν είναι αυτόνομο, δεν μπορεί να το καταργήσει; Ένας φοιτητής συνήθως λείπει όλη μέρα. Τις κρύες μέρες τις περνούσα σε βιβλιοθήκη και τα ΣΚ συχνά επέστρεψα στους γονείς μου. Μόνο το βράδυ έκαιγα ρεύμα πριν να κοιμηθώ. Πολύ καλή οικονομία.Το θέμα είναι αν είναι κοινόχρηστο τότε την πάτησες. Μπορεί να ανοίγει ώρες που εσύ δεν είσαι σπίτι και να πληρώνεις κανονικά. Αν το αντιληφθείς αυτό, πρέπει να κλείσεις την παροχή στο δικό σου καλοριφέρ.
Αν είναι αυτόνομο διαλέγεις εσύ πότε θα το ανοίξεις και πληρώνεις ανάλογα.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.414 μηνύματα.

30-07-23

13:24
Αν δεν θέλει να καθόλου να έχει θέρμανση από τα σώματα θα μιλήσει με τον/την ιδιόκτητη και θα ενημερώσει ότι θα "κλείσει" την παροχή (με το μοχλό που έχει το καλοριφέρ) ώστε να μην περνάει καθόλου το πετρέλαιο στο διαμέρισμα της και συνεπώς να μην πληρώνει κοινόχρηστα.Αν δεν είναι αυτόνομο, δεν μπορεί να το καταργήσει;
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

30-07-23

13:26
Καλό είναι πριν το κάνει αυτό να ρωτήσει πόσο περίπου πληρώνουν άλλοι ένοικοι γιατί μπορεί και να μην είναι ασύμφορο.Αν δεν θέλει να καθόλου να έχει θέρμανση από τα σώματα θα μιλήσει με τον/την ιδιόκτητη και θα ενημερώσει ότι θα "κλείσει" την παροχή (με το μοχλό που έχει το καλοριφέρ) ώστε να μην περνάει καθόλου το πετρέλαιο στο διαμέρισμα της και συνεπώς να μην πληρώνει κοινόχρηστα.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

30-07-23

13:27
Ναι βεβαίως, δεν είναι εύκολο να βγάλεις χειμώνα χωρίς λίγη θέρμανση.Καλό είναι πριν το κάνει αυτό να ρωτήσει πόσο περίπου πληρώνουν άλλοι ένοικοι γιατί μπορεί και να μην είναι ασύμφορο.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.109 μηνύματα.

30-07-23

15:13
Παγωκολωνα θα γινεις...με πιστολακι μαλλιων θα προσπαθουν να σε λιώσουν μετά...Ναι βεβαίως, δεν είναι εύκολο να βγάλεις χειμώνα χωρίς λίγη θέρμανση.
juste un instant
Επιφανές μέλος

30-07-23

15:29
Τα θερμαινόμενα υποστρώματα κ κουβέρτες κάνουν θαύματα. Τα ανοίγεις για ένα δεκάλεπτο και φτάνει. Μια χαρά κοιμάσαι μετά. Βέβαια στην Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω να μπορεί να ισχύει και στην Φλώρινα που έχει δύσκολο χειμώνα.Παγωκολωνα θα γινεις...με πιστολακι μαλλιων θα προσπαθουν να σε λιώσουν μετά...
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

30-07-23

17:21
Εγω έχω κλιματισμό ευτυχώς στο φοιτητικό σπίτι το ανοίγω όποτε χρειαστείΠαγωκολωνα θα γινεις...με πιστολακι μαλλιων θα προσπαθουν να σε λιώσουν μετά...

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

30-07-23

17:21
Αυτό το κάνεις κυρίως όταν έχεις "κλειστό διαμέρισμα" ή και κόβεις τα σώματα τελείως και μένει ο κάθετος σωλήνας αν είσαι ιδιοκτήτης. Αλλα ναι δε σου απαγορευει και κανείς να κλείσεις ενα σώμα και να περάσει το νερό να συνεχίσει στο υπόλοιπο κύκλωμα. (ναι δούκισσα, νερό περνάει, λυπάμαιΑν δεν θέλει να καθόλου να έχει θέρμανση από τα σώματα θα μιλήσει με τον/την ιδιόκτητη και θα ενημερώσει ότι θα "κλείσει" την παροχή (με το μοχλό που έχει το καλοριφέρ) ώστε να μην περνάει καθόλου το πετρέλαιο στο διαμέρισμα της και συνεπώς να μην πληρώνει κοινόχρηστα.

Και πάλι θα πληρωνει κάποια κοινόχρηστα, γιατί αυτα περα απο το πετρέλαιο περιλαμβάνουν φωτισμό κοινοχρήστων, ανελκυστήρες, καθαρισμό από συνεργεία, επισκευές κλπ. Δεν ξερω κατα πόσο θα της το κάνουν εύκολο να μην πληρώνει μονο το πετρέλαιο.
Υπάρχουν δυο κίνδυνοι γιατί να μην κόψει παροχή. Πρώτον αν η αχρηστία των σωμάτων παραταθεί, τι ζημιά μπορούν να βγάλουν μετά σε ενδεχόμενη επαναχρησιμοποίησή τους. Δεύτερον και σημαντικότερο, η υγρασία. Αν δεν θερμαίνονται τα δωμάτια, έστω κι αν της αρέσει να είναι πάγος το σπίτι της, θα βγάλει υγρασίες. Θα πρέπει να το αερίζει πολύ καλά και χιονοθύελλα να έχει έξω.
Γενικά το καλοριφέρ απ όσο ήξερα με άλλες τιμές παλιά, ήταν πιο φτηνό από ένα κλιματιστικό και πιο φτηνό από ένα φορητο καλοριφέρ αντιστάσεων (που είναι και επικίνδυνα αυτά).
Και αυτη η ανισότητα δεν έχει λόγο και να αλλάξει ακόμα και τωρα βάσει λογικής.
Εγω στη θέση της κοπέλας, θα έβλεπα την κατάσταση δοκιμαστικά πρώτα για κάποιο καιρό και μετά θα αποφάσιζα.
Στην τελική παίζει και τι νοίκιασε. Αν νοικιασε γκαρσονιερίτσα στον πρώτο, θα πληρώνει πολύ λίγα κοινόχρηστα σε σχέση με το αν νοίκιασε τριάρι που λέει ο λόγος (οκ φοιτήτρια ειναι) στον πέμπτο.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

30-07-23

17:23
Nai μωρέ έχεις δίκιο νερό περνάει, χαζομάρα μου.κύκλωμα. (ναι δούκισσα, νερό περνάει, λυπάμαι)
Πλημμύρισε και ο πάνω μου πέρυσι επειδή του έσπασε το σώμα και ευτυχώς δεν έσταζε πουθενά σε μένα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτά τα βλέπει η ίδια. Μπορεί να φέρει άλλο τρόπο θέρμανσης (πχ σόμπα με λάμπες)Δεύτερον και σημαντικότερο, η υγρασία. Αν δεν θερμαίνονται τα δωμάτια, έστω κι αν της αρέσει να είναι πάγος το σπίτι της, θα βγάλει υγρασίες. Θα πρέπει να το αερίζει πολύ καλά και χιονοθύελλα να έχει έξω.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

30-07-23

17:25
Και να ταν η πρώτη, ακόμα χειρότερα δεν ελπίζω πως θα είναι η τελευταία. Θα ταλαιπωρηθώ με σένα.Nai μωρέ έχεις δίκιο νερό περνάει, χαζομάρα μου.
Πλημμύρισε και ο πάνω μου πέρυσι επειδή του έσπασε το σώμα και ευτυχώς δεν έσταζε πουθενά σε μένα.

Ε βέβαια, του σπασε και έπρεπε να αδειάσει όλο το κύκλωμα νερού όλης της πολυκατοικίας στο διαμέρισμά του πρώτα. Έτσι πάει. Δεν εχει λογο να σταξει σε σένα, ειναι μια πλάκα ολόκληρη ο όροφος, αν έσταζε θα είχατε άλλα θέματα.
Είπα είναι επικίνδυνο αυτό. Και ειναι 2400 Βαττ αυτές συνηθως οπότε περιμενε ενα χιλιαρικο το λιγοτερο τη ΔΕΗ μετά.Αυτά τα βλέπει η ίδια. Μπορεί να φέρει άλλο τρόπο θέρμανσης (πχ σόμπα με λάμπες)
Να πα να παρει ενα χουχουλιάρικο πάπλωμα, να δωσει κι ένα 70άρι για μια καλή ηλεκτρική κουβέρτα (underblanket ΟΧΙ overblanket), οι Bauer ειναι καλές. και μετα καθάρισε.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

30-07-23

17:28
Έσταζε στην φίλη μου από την σχολή και η κατάσταση ήταν θρίλερ, έπρεπε να έρθει ολόκληρο υδραυλικο συνεργείο να περάσουν παντού νέους σωλήνες (γιατί είχαν τρυπήσει και αυτοί).σταξει σε σένα, ειναι μια πλάκα ολόκληρη ο όροφος, αν έσταζε θα είχατε άλλα θέματα.
Δεν υπάρχει χειρότερος μπελάς από τα υδραυλικά στα διαμέρισματα
Όχι καλέ μια ζωή έτσι ζεσταίνονται στο χωριό οι δικοί μου πιο φθηνά τους βγαίνει από το κλιματιστικό. Γύρω στα 200-300€.συνηθως οπότε περιμενε ενα χιλιαρικο το λιγοτερο τη ΔΕΗ μετά.
Εγώ πάντως με 10€ είχα πάρει και ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα. Ένα μικρό υποστρώμα είναι που μπαίνει κάτω από το κατωσεντονο. Ζεσταίνομαι πολύ όμως μεταΝα πα να παρει ενα χουχουλιάρικο πάπλωμα, να δωσει κι ένα 70άρι για μια καλή ηλεκτρική κουβέρτα (underblanket ΟΧΙ overblanket), οι Bauer ειναι καλές. και μετα καθάρισε.

Valder
Τιμώμενο Μέλος

30-07-23

17:34
Μ' αρέσει που καίτε σόμπα χαλαζία μισό νεφρό την ώρα, αλλά την κουβέρτα του δεκάευρου από τα Lidl.Εγώ πάντως με 10€ είχα πάρει και ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα. Ένα μικρό υποστρώμα είναι που μπαίνει κάτω από το κατωσεντονο. Ζεσταίνομαι πολύ όμως μετα![]()
Εμένα δε με πιάνουν αυτές, είμαι κορμί θανατηφόρο. Εσένα τη φλιδίτσα σε σιγοκαίνε.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

30-07-23

17:37
Από το mymarket την είχα πάρειδεκάευρου από τα Lidl.

τι δε σε πιάνουν καλέ που στο 2 νομίζεις ότι καίγεσαι;Εμένα δε με πιάνουν αυτές, είμαι κορμί θανατηφόρο. Εσένα τη φλιδίτσα σε σιγοκαίνε.
Ίσως μάλλον εγώ είμαι η ευαισθητουλα

Valder
Τιμώμενο Μέλος

30-07-23

17:54
Δε θα το σχολιάσω. Μη με πιέζετε, δεν θα το σχολιάσω.Από το mymarket την είχα πάρει
τι δε σε πιάνουν καλέ που στο 2 νομίζεις ότι καίγεσαι;
Ίσως μάλλον εγώ είμαι η ευαισθητουλα![]()
Το κακό με τις κουβέρτες ειναι αν έχεις γάτα (όπως εγω) και πρέπει μονίμως να προσέχεις να μην μπήξει νύχι στα καλώδια. Ή ακόμα και χωρίς κατοικίδιο, να μην διπλώσει και τσακίσει και κάνουν κανα ατύχημα.
Επίσης, για να μη το ξεχάσω, πολύ σημαντικό για ένα διαμέρισμα η μόνωση. Και τα καλύτερα κλιματιστικά να έχεις, και καλοριφέρ να βάλεις, αν δεν έχεις καλή μόνωση, θα έχεις απώλειες και θα τρέμεις το χειμώνα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nikos nikolaou
- AggelikiGr
- katerinaki____
- xanthippiad
- eirinipap
- Lefter
- Sofos Gerontas
- Nala
- Νικολινα
- Hased Babis
- constansn
- kasl178
- UserGr2023
- jimis2001
- ggl
- Giannis_19
- a namaves
- astroskoni
- Βασιλης1234
- Steliosgkougkou
- SoyN
- Unboxholics
- Joji
- Scandal
- Ryuzaki
- nucomer
- GeorgePap2003
- Than003
- Magigi
- george777
- ειδήμων
- phoni
- AnnaRd
- Dr. Gl. Luminous
- liana
- tfghp
- Maynard
- oups
- Evelynne
- aggorf
- ilias_21
- Kostas1908
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.