Entropy24
Δραστήριο μέλος
Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 458 μηνύματα.
Καθώς σπουδάζω στην πόλη που μένω, μπορώ να πω ότι έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία.
Στα θετικά, δεν έχεις έξτρα οικονομικές δαπάνες όπως ενοίκιο, ρεύμα κλπ. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο όταν σπουδάζεις σε μια σχετικά απαιτητική σχολή καθώς δεν θα χρειαστεί (κατά πάσα πιθανότητα) να εργαστείς part-time, για να καλύψεις κάποια έξοδα. Μάλιστα, θα έχεις περισσότερη άνεση έτσι ώστε να δώσεις για δίπλωμα, να μαζέψεις λεφτά για ένα δικό σου αυτοκίνητο ή για μια άλλη σου επιθυμία.
Επίσης, γλυτώνεις τον Γολγοθά των μετακινήσεων στις διακοπές. Έχω συμφοιτητές οι οποίοι κατάγονται από Χίο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Μακεδονία κ.ο.κ. Όπως είναι λογικό, δεν είναι ούτε λίγος ο χρόνος ή η ταλαιπωρία.
Ακόμα, εφόσον οι φίλοι σου δεν τύχει να περάσουν σε άλλες πόλεις δεν πρόκειται να φτιάξεις τον κύκλο σου από την αρχή.
Ως προς τα αρνητικά, ο συνηθισμένος λόγος αποτελεί η συμπεριφορά των γονιών. Αν και με τον καιρό, αποδέχονται και αυτοί το γεγονός ότι είμαι φοιτητής και δεν σε ενοχλούν τόσο.
Τέλος, όλα αυτά εξαρτώνται σε ένα βαθμό και από που κατάγεσαι. Επειδή τυχαίνει να μένω στην Πάτρα (φοιτητούπολη γαρ), δεν νιώθω προσωπικά την ανάγκη να μετακομίσω στην Αθήνα. Ωστόσο, εάν προέρχεσαι από επαρχία, είναι πολύ πιθανό να αξίζει η μετάβαση.
Στα θετικά, δεν έχεις έξτρα οικονομικές δαπάνες όπως ενοίκιο, ρεύμα κλπ. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο όταν σπουδάζεις σε μια σχετικά απαιτητική σχολή καθώς δεν θα χρειαστεί (κατά πάσα πιθανότητα) να εργαστείς part-time, για να καλύψεις κάποια έξοδα. Μάλιστα, θα έχεις περισσότερη άνεση έτσι ώστε να δώσεις για δίπλωμα, να μαζέψεις λεφτά για ένα δικό σου αυτοκίνητο ή για μια άλλη σου επιθυμία.
Επίσης, γλυτώνεις τον Γολγοθά των μετακινήσεων στις διακοπές. Έχω συμφοιτητές οι οποίοι κατάγονται από Χίο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Μακεδονία κ.ο.κ. Όπως είναι λογικό, δεν είναι ούτε λίγος ο χρόνος ή η ταλαιπωρία.
Ακόμα, εφόσον οι φίλοι σου δεν τύχει να περάσουν σε άλλες πόλεις δεν πρόκειται να φτιάξεις τον κύκλο σου από την αρχή.
Ως προς τα αρνητικά, ο συνηθισμένος λόγος αποτελεί η συμπεριφορά των γονιών. Αν και με τον καιρό, αποδέχονται και αυτοί το γεγονός ότι είμαι φοιτητής και δεν σε ενοχλούν τόσο.
Τέλος, όλα αυτά εξαρτώνται σε ένα βαθμό και από που κατάγεσαι. Επειδή τυχαίνει να μένω στην Πάτρα (φοιτητούπολη γαρ), δεν νιώθω προσωπικά την ανάγκη να μετακομίσω στην Αθήνα. Ωστόσο, εάν προέρχεσαι από επαρχία, είναι πολύ πιθανό να αξίζει η μετάβαση.
Τελευταία επεξεργασία:
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 είναι αόρατη. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Αναλυτική Χημεία και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.277 μηνύματα.
Μλκ τι διαβάζω
αλίκη ζήση
Νεοφερμένο μέλος
Η αλίκη ζήση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα σας να ρωτήσω κάτι
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs είναι αόρατος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.450 μηνύματα.
ΚαλημεραΚαλησπέρα σας να ρωτήσω κάτι
Αλικη εδω ειναι το φορουμ των ερωτοαπαντησεων ...οποτε ρωτα οτι θες.
αλίκη ζήση
Νεοφερμένο μέλος
Η αλίκη ζήση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Απλά είμαι απόφοιτη ΕΠΑΛ και θέλω να μπω σε πανεπιστήμιο δυτικής αττικής για φυσικοθεραπεία αλλά επειδή φέτος την ύλη έχουνε πέσει κάποιον κομμάτια που εγώ δεν τα είχα κάνει και δεν τα είχα δώσει για πανελλαδικές είμαι τομέας υγείας πρόνοιας και ευεξίας και θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με σημειώσεις διότι για να μπω στο τμήμα αυτό του πανεπιστημίου πρέπει να γράψω 18.000 μόριαΚαλημερα
Αλικη εδω ειναι το φορουμ των ερωτοαπαντησεων ...οποτε ρωτα οτι θες.α
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs είναι αόρατος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.450 μηνύματα.
ΩραιαΑπλά είμαι απόφοιτη ΕΠΑΛ και θέλω να μπω σε πανεπιστήμιο δυτικής αττικής για φυσικοθεραπεία αλλά επειδή φέτος την ύλη έχουνε πέσει κάποιον κομμάτια που εγώ δεν τα είχα κάνει και δεν τα είχα δώσει για πανελλαδικές είμαι τομέας υγείας πρόνοιας και ευεξίας και θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με σημειώσεις διότι για να μπω στο τμήμα αυτό του πανεπιστημίου πρέπει να γράψω 18.000 μόρια
Θελεις να δωσεις πανελλληνιες επαλ για την φυσικοθεραπεια Παδα που θελει ταβανι μορια.
Δυσκολό εγχειρημα και ευχομαι να το κερδισεις.
Λιγα ξερω για τα επαλ και αυτο που μου εχει μεινει ειναι οτι τα σχολεια αυτα δεν μπορουν να σας προετοιμασουν για πανελληνιες,οποτε ολο το εγχειρημα γινεται απο σενα και στα φροντ.
Ζητας λοιπον σημειωσεις καποιου που πηγαινε σε φροντ στον τομεα υγειας για να σου δωσει.
Αλικη αυτο που ζητας δεν υπαρχει γιατι οι σημειωσεις του οποιου ( εκτος σπανιοτητας) μπορουν να διαβαζονται μονο απο τον ιδιο.
Εδω μεσα ''κατοικουν'' μερικα κοριτσια του τομεα υγειας και αν θελουν και αν εχουν ας πουν
Εσυ ομως θες καποιο πιο συγκροτημενο βοηθημα..κατι να μπορει να διαβαζεται χωρις πριν να ησουν στον αντιστοιχη αιθουσα.
Υπαρχουν ομως βοηθηματα εκδοτων που σε αφορουν οπως του σαββαλα, πουκαμισα κ.α. που θα μπορουν να αναπληρωσουν τα κενα σου.
Οτι και να παρεις ομως πρωτεραιοτητα εχει το βιβλιο του σχολιου και μετα αυτα
ΕΠΑΛ | e-Vafeiadis
Ανακάλυψε όλα τα σχολικά βοηθήματα και λυσάρια για όλες τις τάξεις του ΕΠΑΛ στην online βιβλιοθήκη του e-Vafeiadis.gr! Διάλεξε το βιβλίο που θα χρειαστείς...
nimbus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η nimbus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 310 μηνύματα.
Ελα μου ντε, τι δεν σ'άρεσε;Μλκ τι διαβάζω
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 8.836 μηνύματα.
Αυτό που κάποιοι περνούν και στη πόλη τους ή μπορούν να πάρουν μετεγγραφή και δεν το κάνουν για να μη μείνουν με τους γονείς τους ΕΛΕΟΣ. Μη τους βάζετε σε περιττά έξοδα. Υπέρ σας (μελλοντικά) είναι να μείνετε στο πατρικό. Αν δουλεύετε και σεζόν κάθε καλοκαίρι ακόμα καλύτερα. Δεν χρειάζεται να δουλέψετε τον υπόλοιπο χρόνο.
Ilikntas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 154 μηνύματα.
Υπό ποια οπτική όμως; Μιλώντας προσωπικά, δεν με συμφέρει ούτε επαγγελματικά ( Το σπίτι μου βρίσκεται αρκετά μακρια απ το πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να χάνω αρκετά μαθήματα, ακόμη και εργαστήρια. Επίσης οι γονείς μου έχουν να μου δώσουν χρήματα απ τη 3η λυκειουΥπέρ σας (μελλοντικά) είναι να μείνετε στο πατρικό.
οπότε δεν εξοικονόμουν τίποτε για εμένα μελλοντικά, ώστε να με συμφέρει περισσότερο το μητρικό επαγγελματικα) αλλά ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Αμα ξεχνάω μια άλλη οπτική υπενθυμίσε μου.Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 8.836 μηνύματα.
Ξανά διάβασε το μήνυμά μου και σε ποιους αναφέρομαι. Σίγουρα δεν αναφέρομαι σε εσένα. Λέω για αυτούς που αποκλειστικά θέλουν να φύγουν για να έχουν την «αυτονομία» τους, λες και το να μένεις μόνος και να στα πληρώνουν όλα οι γονείς σου είναι αυτονομία.Υπό ποια οπτική όμως; Μιλώντας προσωπικά, δεν με συμφέρει ούτε επαγγελματικά ( Το σπίτι μου βρίσκεται αρκετά μακρια απ το πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να χάνω αρκετά μαθήματα, ακόμη και εργαστήρια. Επίσης οι γονείς μου έχουν να μου δώσουν χρήματα απ τη 3η λυκειουοπότε δεν εξοικονόμουν τίποτε για εμένα μελλοντικά, ώστε να με συμφέρει περισσότερο το μητρικό επαγγελματικα) αλλά ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Αμα ξεχνάω μια άλλη οπτική υπενθυμίσε μου.
Ilikntas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Ilikntas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 154 μηνύματα.
ΟυπςΞανά διάβασε το μήνυμά μου και σε ποιους αναφέρομαι. Σίγουρα δεν αναφέρομαι σε εσένα. Λέω για αυτούς που αποκλειστικά θέλουν να φύγουν για να έχουν την «αυτονομία» τους, λες και το να μένεις μόνος και να στα πληρώνουν όλα οι γονείς σου είναι αυτονομία.
Το πήρα προσωπικά γιατί το ίδιο λένε και δύο "φίλοι" (γνωστοί) μου. Τότε συμφωνώ σ ένα βαθμόgiannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.040 μηνύματα.
Σαφέστατα το μετάνιωσα αλλά δεν ήταν θέμα επιλογής. Ήδη από τα 16 μου ήταν ξεκάθαρο πως είτε φοιτητής στην πόλη μου είτε δουλειά. Λεφτά yok.ειναι κανενας αλλος σαν και μενα που να εχει μετανιωσει που εμεινε στο πατρικο του σπιτι για σπουδες ή μονο εγώ;
Το να ζεις μόνος σε προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και μαθήματα ζωής. Εξαρτάται βέβαια από πολλούς παράγοντες. Είναι τελείως διαφορετικό να ζεις μόνος με οικονομική κάλυψη από γονείς (με λίγα λόγια να κάνεις φοιτητική dolce vita) και άλλο να ζεις και να αυτοσυντηρείσαι προσπαθώντας να ισορροπήσεις full time εργασία, σχολή και κοινωνική ζωή. Το τελευταίο δεν πρέπει να είναι ευχάριστη εμπειρία, τουλάχιστον για όσους θέλουν όντως να είναι τυπικοί με τα μαθήματα και δεν πάνε τη σχολή στο ρελαντί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 73 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GIANCHRIS
- Drscientist
- giorgos5002
- korlef
- χημεια4λαιφ
- Ilias__
- Ilikntas
- Debugging_Daemon
- Corfu kitty
- doctoradrian
- Entropy24
- charmander
- Kate1914
- icarly37
- Joji
- V@Per
- giannhs2001
- acc/fin04
- nimbus
- redpointer
- Peratsis
- gaidouri
- αλίκη ζήση
- giannis06
- Giannis_19
- Xryssa
- Scandal
- zaxarhh
- Dr. Gl. Luminous
- mpimpika
- Χρήστος2006
- Geraldsaga
- st.krf
- AggelikiGr
- Annoulito
- delkad
- Gvisbinis
- johnsala
- Vera
- abyssiniancat
- carreragt
- ang12_012
- BillyTheKid
- iew
- kostis76
- SKG
- katerina1980
- Marseaux23
- Martheos
- Stefil
- user110908
- SlimShady
- elefther1ou_
- iiTzArismaltor_
- sophieee
- Εριφύλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Προτάσεις
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
MyPetz