Εγώ σπουδάζω τα τελευταία τρία χρόνια στο Ρέθυμνο και νομίζω μπορώ να απαντήσω σε αυτό, αν και ως επί το πλείστον θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.
Το κύριο αρνητικό του Ρεθύμνου είναι οτι θα δυσκολευτεί πολύ ένας φοιτητής να βρει σπίτι. Τα ενοίκια είναι ακριβά, τα σπίτια σε καλή κατάσταση και καλή τιμή δυσεύρετα. Θα συμφωνήσω στο θέμα υγρασίας - πολλά απο τα φοιτητικά σπίτια έχουν θέμα σχετικά με αυτό, εμένα πχ το παλιό μου είχε τρομερή μούχλα και οι τοίχοι έσταζαν νερό, οπότε να αερίζετε πολλή ώρα και να είστε προσεκτικοί κυρίως για να μην κάνει μούχλα το σπίτι (ένα αντιμουχλικό πέρασμα στον τοίχο είναι καλή ιδέα, και ένας αφυγραντήρας ακόμη καλύτερη).
Πέρα απο αυτό, είναι πολύ όμορφη πόλη για να περάσει κάποιος 4 χρόνια (ή και παραπάνω) απο τη ζωή του, ειδικότερα σαν φοιτητής. Έχει πολλά μέρη για να βγει κάποιος, δεν είναι ιδιαιτέρως ακριβή πόλη αλλά είναι αρκετά μικρή. Μετά απο ένα σημείο, δηλαδή, ενδέχεται και να βαρεθείς να βγαίνεις επειδή θα τα έχεις εξαντλήσει όλα, όμως αυτό εξαρτάται και απο εσένα (που σου αρέσει να βγαίνεις, τι σου αρέσει να κάνεις κλπ). Παράλληλα, παρά το μικρό της πόλης, έχει αρκετές δραστηριότητες (ειδικά για αθλητισμό, αλλά και γενικότερα, όπως πχ την περίοδο του καρναβαλιού).
Ενδεχομένως να σε δεσμεύει το πρόβλημα μετακίνησης αν είσαι απο μέρος πιο μακριά απο την Αθήνα και δε μπορείς να μετακινηθείς με καράβι, αλλά αυτό λύνεται και αεροπορικώς. Σε κάθε περίπτωση, αν δε σε ψήνει το γεγονός να φοιτήσεις σε μεγαλούπολη, αλλά στην επαρχία, είναι μια καλή επιλογή και το πανεπιστήμιο εδώ είναι απο τα καλύτερα πανελληνίως.