Βασικά είναι μια τεράααααστια συζήτηση αυτή. Και είναι κάπως δύσκολο να γίνει γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το πως βλέπει ο καθένας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα φυσικά μιας πόλης. Έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον χαρακτήρα του ανθρώπου αλλά και τις εμπειρίες του καθώς φυσικά και το τι εκείνος ζητάει. Δηλαδή αν είναι άτομο που του αρέσει η έντονη ζωή και θέλει να συνδιάσει τις σπουδές του με το να αποκτήσει πολλές εμπειρίες και να βιώσει ό,τι ίσως δεν του δώθηκε η ευκαιρία μέχρι τώρα, δύσκολα θα βαρεθεί μέσα στα 5χρόνια των σπουδών.
Αν πάρουμε ένα ένα αυτά που θέτεις ως μειονεκτήματα στο πρώτο post σου: κάποιος που έρχεται από επαρχία ίσως παραπονεθεί για το καυσαέριο και για το γεγονός ότι ο αέρας δεν είναι καθαρός. Ναι, εγώ αυτό ως Αθηναία δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί έτσι έμαθα, αυτόν τον αέρα αναπνέω 16 χρόνια. Δηλαδή έρχεται ο παράγοντας της συνήθειας, που είναι και ανθρώπινη ιδιότητα, άρα ο καθένας μπορεί να προσαρμοστεί. Το ίδιο ισχύει και με το πράσινο, το οποίο φυσικά και είναι ελάχιστο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να διορθωθεί η κατάσταση. Αλλά και πάλι είναι θέμα συνήθειας. Εγώ δεν νιώθω πως στερούμαι κάτι, ίσως κάποιος που έρθει από μια πόλη καταπράσινη να νιώσει ασφυκτικά.
Χαοτική την Αθήνα δεν θα την έλεγα σε καμία περίπτωση. Χαοτικό να πω το Παρίσι, ναι. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το πόσο καιρό μένεις εδώ. Δηλαδή ναι, είναι μεγάλη και έχει πολλές περιοχές, αλλά μέσα σε λίγο καιρό μπορείς να προσαρμοστείς και να μάθεις τα πάντα, γραμμές μετρο, τραίνου, τραμ, λεωφορεία, τρόλλεϊ, τα πάντα.
Η εγκληματικότητα είναι λίγο μια φούσκα κάπως. Δηλαδή ναι, αν είσαι στις 12 το βράδυ στην Ομόνοια που κοντεύει να γίνει γκέτο, ε, μην περιμένεις και τα καλύτερα. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτά που λένε είναι υπερβολές. Αν προσέχεις δεν έχεις να φοβηθείς και πολλά.
Δεν ξέρω, μειονέκτημα κάπως είναι οι αποστάσεις. Δηλαδή να μένεις εσύ Πειραιά και να θες να πας στην Κηφισιά για παράδειγμα. Ναι, θα πάρει λίγη ώρα, οπότε καλό είναι οι φοιτητές να βρίσκουν σπίτι κοντά στα μέρη που θα συχνάζουν ή στο κέντρο για να είναι ίσες οι αποστάσεις από τα άκρα της πόλης.
Anyway, έχει πολλά όμορφα μέρη αυτή η πόλη, δεν ξέρω τι πάει στραβά με εμένα και είμαι από τους λίγους που την αγαπάνε και δεν θα την άλλαζαν.. μόνο για κάποια μεγαλύτερη.

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική, αλλά ήθελα να δώσω μια απάντηση. =]