Adam el único
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Νομιζω πως αν καποιος ήταν μουχλας και δεν πλησιαζε κοπελες στο σχολειο, δε θ'αλλάξει ξαφνικά επειδή απλά μπήκε στο πανεπιστήμιο.
Από την άλλη είναι για όλους μια νέα δυναμική αρχή, που μπορούν να νιώθουν πιο άνετοι και απαλλαγμένοι από τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες που σου προκαλεί το μικρό σχολικό περιβάλλον. Σαν φοιτητής γνωρίζεις περισσότερο κόσμο, οποτε φαντάζομαι πως έχεις περισσότερες ευκαιρίες για σχέση. Αλλά και πάλι θέμα προσωπικό είναι, δεν έχω λίγους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες που δεν έχουν κάνει καμία σχέση, ακόμη και τώρα που κρατούν πτυχίο στα χέρια τους. Σπάνιο γενικά, αλλά συμβαίνει.
@Αδάμ
Φαντάζομαι θα αναφέρεσαι στις απαλλακτικές εργασίες. Ειναι στην ευχέρεια του εκάστοτε τμήματος και πιο συγκεκριμένα του διδάσκοντα το αν θα προσφέρει απαλλαγή σε κάποιο μάθημα μέσω της ολοκλήρωσης κάποιας εξαμηνιαίας εργασίας. Στο τμήμα μου έχω δει μόνο ένα τέτοιο μάθημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δουλειά πραγματικά ολόκληρου του εξαμήνου, με παραδοτέα κάθε μήνα ήταν.
Σε άλλα πάλι τμήματα είναι πιο συχνό φαινόμενο, ενώ αλλου απουσιάζει εντελώς. Γενικά να είσαι σκεπτικός όταν σου δίνεται η δυνατότητα είτε απαλλαγής με εργασία είτε κανονικής εξέτασης στο τέλος του εξαμήνου. Μπορεί να λες πως γλιτώνω ένα μάθημα από τις εξετάσεις αλλα πολύ πιθανόν να αποδειχθεί ιδιαίτερος βραχνάς κατα τη διαρκεια του εξαμηνου αυτη η εργασία. Ακομα χειροτερα μπορει να την αναβάλλεις συνέχεια με αποτέλεσμα να φτάσεις στην ώρα παράδοσης και να μην έχεις κάνει τίποτα, λογω απουσίας πίεσης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά,διαβάστε μεν,αλλά μην πετάξετε τα καλύτερά σας χρονια αποκελιστικά διαβάζοντας επειδή κάποιοι δεν περνούν καλά!
Και 4ετης φοιτητές,που σπουδάζουν δύσκολες επιστήμες και δεν έχουν χρόνο για τέτοια,άσχετα να λιώνουν σε φόρουμς.Αλλά και πάλι θέμα προσωπικό είναι, δεν έχω λίγους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες που δεν έχουν κάνει καμία σχέση, ακόμη και τώρα που κρατούν πτυχίο στα χέρια τους. Σπάνιο γενικά, αλλά συμβαίνει.

Harry0000
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπόν..... ήθελα να ρωτήσω σχεετικά με τον τρόπο που γίνεται το μάθημα πχ. μπάινεις σε μια αίθουσα και ακούς μια ώρα τον καθηγητή ενώ σημειώνεις;;
Η αλήθεια είναι οτι έχω αγχωθεί

Ευχαριστώ
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Και 4ετης φοιτητές,που σπουδάζουν δύσκολες επιστήμες και δεν έχουν χρόνο για τέτοια,άσχετα να λιώνουν σε φόρουμς.![]()

nPb
Επιφανές μέλος

nPb,μάλλον ζηλεύεις αυτούς που δε μένουν με τους γονείς τους και κάνουν φοιτητική ζωή. Παιδιά,διαβάστε μεν,αλλά μην πετάξετε τα καλύτερά σας χρονια αποκελιστικά διαβάζοντας επειδή κάποιοι δεν περνούν καλά!
Γενικά ότι λέει παραπάνω η Αλεξάνδρα έχει δίκο. Κάπως έτσι είναι. Αν και το θέμα ερωτική σχέση είναι καθαρά προσωπικό θέμα του φοιτητή και αιτία ύπαρξης φοιτητών χωρίς σχέση δεν είναι τα μαθήματα. Οι αιτίες είναι άλλες...

Μια ερώτηση: Είναι κακό ένας φοιτητής να μην έχει σχέση; Γιατί αυτομάτως λέτε ότι υπάρχει δυσκολία εκ μέρους του φοιτητής και δεν δέχεστε την άποψη ότι ένας φοιτητής δεν έχει σχέση από επιλογή; Επίσης, στο Πανεπιστήμιο δεν περιμένουν όλες οι κοπέλες με ανοιχτές αγκαλιές για σχέση. Το Πανεπιστήμιο είναι μια κοινωνία. Όπως και στην εξωπανεπιστημιακή κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι με σχέση και άνθρωποι ελεύθεροι έτσι και στο Πανεπιστήμιο. Το αν κάποιοι φοιτητές απογοητεύτηκαν νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Το γιατί θα το βρείτε όταν γίνετε φοιτητές. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει η άποψή μου. Ας βρεθεί άλλος να απαντήσει...
elfi1920
Νεοφερμένο μέλος

Konstans29185
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να ρωτησω κι εγω κατι;; στο πανεπιστημιο υπαρχουν εξισου οι ''κλικες'' των μεγαλυτερων που κοροΐδευουν-χασκογελανε-κανουν χαβαλε με τους πρωτοετεις;κ τι πρεπει να κανω δλδ αμα μου συμβει;.. την εχω βαμμενη;
![]()
Τίποτα!Όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα!Τις παρατάξεις να φοβάσαι πιο πολύ!
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

elfi1920
Νεοφερμένο μέλος

elfi1920
Νεοφερμένο μέλος

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Αλλα σου λεω κουλ. Τον πρωτο καιρο θα νιωθεις λιγο χαμενη, αλλα ΟΛΟΙ ετσι ειναι. Και ευχαριστημενη να μην εισαι απο τις παρεες σου το πιο πιθανο ειναι πως δε μεινεις με αυτες σε ολα τα ετη.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

σε ευχαριστώ πολύ! ειλικρινά το θέμα των σημειώσεων με αγχώνει πάρα πολύ! να φανταστείς γράφω τόσο αργά που φέτος στις εξετάσεις του ιουνίου στα αρχαία κατεύθυνσης, επειδή ήταν πολλά τα θέματα στο γνωστό και έγραφα πολλά και αργα στις απαντήσεις, για το άγνωστο μου έμεινε μόνο ένα 10λεπτο και το έκανα εντελώς πρόχειρα. και η βλακεία είναι ότι έχασα μονάδες από 'κει, γιατί από το άγχος που μου προκάλεσε ο λιγοστός χρόνος που μου έμεινε σε κάποια θέματα άλλα ζητούσαν οι εκφωνήσεις και άλλα έγραφα και πήρα 16, ενώ θα μπορούσα να τα είχα πάει πολύ καλύτερα!
Στο πανεπιστήμιο θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερα...μην μπείτε στο τρυπάκι να γράφετε ότι ξέρετε....!!!Γλιτώνετε και χρόνο για καφέ!!!

nPb
Επιφανές μέλος

woochoogirl το ξερω.. ετσι μου λενε πολλοι.. αλλα ελπιζω να το εφαρμοσω κι εγω αυθορμητα... μην ξεχναμε οτι στο πανεπιστημιο μπηκαμε για να σποδασουμε την επιστημη που μας ενδιαφερει πρωτα απ' ολα, κι οχι για να κανουμεαναταγωνισμο με το ψωνιο απ'απεναντι ποια φοραει το καλυτερο παντελονι........
Δεν υφίστανται τέτοιες γελοιότητες ποια φοράει το καλύτερο παντελόνι και ποια όχι. Το Πανεπιστήμιο είναι ένα σχολείο αλλά για ώριμους (υποτίθεται) ανθρώπους που πάνε για κάποιους σκοπούς. Νομίζω ότι δεν αφορά κανέναν το πως ντύνεται ο κάθε φοιτητής,...κ.α. λυκειακά σύνδρομα. Στο Πανεπιστήμιο είναι όλα ελεύθερα. Ότι ώρα θες πας, ότι ώρα θες φεύγεις..κοκ. Σχεδόν όλοι ντύνονται πολύ casual αλλά υπάρχουν και εκείνοι που ντύνονται με ωραία ρούχα ή και εκείνες (σπάνιο είδος) που νομίζεις ότι ήρθαν κατευθείαν από τα μπουζούκια για μάθημα. Αφεθείτε ελεύθεροι και απολαύστε την φοιτητική ζωή, κάνοντας αυτό που θέλετε όπως σας βολεύει και αφήστε την λογική "τι θα πει ο άλλος", "κλίκες"...κτλ.
elfi1920
Νεοφερμένο μέλος

δικιο εχεις...Δεν υφίστανται τέτοιες γελοιότητες ποια φοράει το καλύτερο παντελόνι και ποια όχι. Το Πανεπιστήμιο είναι ένα σχολείο αλλά για ώριμους (υποτίθεται) ανθρώπους που πάνε για κάποιους σκοπούς. Νομίζω ότι δεν αφορά κανέναν το πως ντύνεται ο κάθε φοιτητής,...κ.α. λυκειακά σύνδρομα. Στο Πανεπιστήμιο είναι όλα ελεύθερα. Ότι ώρα θες πας, ότι ώρα θες φεύγεις..κοκ. Σχεδόν όλοι ντύνονται πολύ casual αλλά υπάρχουν και εκείνοι που ντύνονται με ωραία ρούχα ή και εκείνες (σπάνιο είδος) που νομίζεις ότι ήρθαν κατευθείαν από τα μπουζούκια για μάθημα. Αφεθείτε ελεύθεροι και απολαύστε την φοιτητική ζωή, κάνοντας αυτό που θέλετε όπως σας βολεύει και αφήστε την λογική "τι θα πει ο άλλος", "κλίκες"...κτλ.

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Και για να ληξει εδω το θεμα οποιες προσωπικες διαφωνιες απο εδω και περα με πμ, καταντησε κουραστικο
Harry0000
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ας κάνω κι εγώ μια ερωτησούλα ως υποψήφιος φοιτητής (άντε να βγουν αυτές οι βάσεις να μάθω και που πέρασατεσπα...)
Λοιπόν..... ήθελα να ρωτήσω σχεετικά με τον τρόπο που γίνεται το μάθημα πχ. μπάινεις σε μια αίθουσα και ακούς μια ώρα τον καθηγητή ενώ σημειώνεις;;
Η αλήθεια είναι οτι έχω αγχωθείλιγάκι γιατί άμα είναι κάπως έτσι θα βαρεθώ
αμέσως κι άντε να παρακολουθήσω μετά.....
Ευχαριστώ
Καμιά απάντηση;;;

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Το πιθανότερο είναι να μιλάει ο καθηγητής ένα 2ωράκι και να προσπαθείς να κρατήσεις σημειώσεις (στην αρχή θα δυσκολευτείς αλλά μετά θα βρεις τον ρυθμό σου!!). Αν ο καθηγητής είναι "μάγκας" δεν πρόκειται να βαρεθείς!!!
Καλή επιτυχία, όπου και αν περάσεις!
akiroskirios
Δραστήριο μέλος

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Δλδ πρέπει σε κάθε μάθημα να κάνουμε περίληψη τα λόγια του καθηγητή ή σημειώνει τα σημαντικότερα στον πίνακα?
εντάξει, δεν είσαι υποχρεωμένος, μπορείς άνετα να κάνεις και συζήτηση με την ξανθούλα στο μπροστά έδρανο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 148 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- shuuu
- tomftw
- giorgos5002
- Tsos
- Χρήστος2006
- dmav
- lil ch
- oups
- thenutritionist
- P.Dam.
- Than003
- Τρελας123
- giannhs2001
- Schlimazel
- mhtsos-4
- ggl
- Giii
- Parrot
- Ανώνυμη
- dim6
- Nefeli_
- Jimmy20
- EcoBill
- leonnnn
- Ada ada
- Scandal
- mitsos14
- Devid
- Georgekk
- thecrazycretan
- ioannam
- EiriniS20
- Κλημεντίνη
- Meow
- Τάσος97
- Αναστασία197
- tsiobieman
- marakiloveee
- stefan
- aggelosst9
- angies
- Lebron
- calliope
- Ryuzaki
- nucomer
- Dionyshs1
- KingOfPop
- eukleidhs1821
- Eri0611
- Jocaste
- jim2015
- D.a.i.s.y
- Necropolis
- Athens2002
- Ria99
- Theodora03
- Unboxholics
- KingPoul
- roud
- korlef
- Alexecon1991
- johnsala
- iminspain
- igeorgeoikonomo
- Nia Skg
- vetas
- Memetchi
- panosveki
- nicole1982
- Billokos1
- SlimShady
- Nala
- Idontknoww
- jims
- Paragontas7000
- constansn
- kostas1233
- pinkheart
- damn
- VasoGrimes
- Έμμα
- Angelos12345
- tfghp
- barkos
- the purge
- Revekka
- Makis7
- Scott
- Jimmis18
- seduv
- DeWiN
- lnesb
- leo41
- T C
- 69lover
- Chem major
- azula
- Lia 2006
- papa2g
- don_vito
- No name
- Greg1900
- MarcoReus
- Cortes
- Panagiotis849
- BioChemical
- Αλκης Κ.
- Ioanna98
- TonyMontanaEse
- Xristinaqui
- Rita
- konstantina1234
- Maraki196
- Γατόπαρδος.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.