Καλησπέρα ανοίγω αυτό το θέμα γιατί πραγματικά έχω απορία γιατί κάποιοι "σπουδάζουν"... με αφορμή τη δημοσιεύση της
@Ioanna98 που μιλούσε για τη κακή ποιότητα σπουδών που είχε...
Το επίπεδο των συμφοιτητών μου κατά 95% είναι πραγματικά θλιβερό και μιλάμε για μια σχολή με 12.700-13.000(πόσο μάλλον στα 8500).Δεν ξέρουν όχι μαθηματικά,ούτε καν να συντάξουν μια πρόταση στα ελληνικά σωστά(μας έλεγε καθηγητής αμιγώς θεωρητικού μαθήματος πως διαβάζει γραπτά που απλά δεν καταλαβαίνει καν τι γράφουν μερικοί...) . Τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει καν η σχολή και έχουν βρεθεί κατα τύχη εκεί,άσε που και σε μας κάποιοι είναι αρκετά αυθάδεις(του στύλ "και ποιός είναι αυτός-για καθηγητή που θα μας πει να κάνουμε εργασία...να την κάνει αυτός..).Όλο αυτό δεν παρακινεί (σχεδόν) κανέναν καθηγητή να ασχοληθεί σοβαρά με το τμήμα,με τους φοιτητές και γενικά να κάνει σοβαρό μάθημα(εξάλλου το περισσότερο μάθημα το "τρώμε" σε παρατηρήσεις,στο να βγάζει άτομα εκτός αίθουσας και γενικά να υπάρχει μια διαρκής ένταση..)
Άσε που άμα δείχνεις ενδιαφέρον μετά από τους υπόλοιπους συμφοιτητές είσαι στη "μπούκα" λέγοντας σε φυτό,σπασίκλα κλπ
Γενικά υπάρχει μια διαρκείς αδιαφορία προς τα μαθήματα,πραγματικά στο όριο της ξεφτίλας και όλο αυτό με και γενικά μπορεί να πάρει κάποιον από κάτω και να μην δει τη σχολή σοβαρά και να τη παρατήσει παρότι ξεκίνησε με φιλοδοξίες και όνειρα...
Κανέναν δεν ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν μάθημα είτε αυτό λέγεται μαθηματικά είτε στατιστική είτε λογιστική είτε και γω δεν ξέρω τι άλλο...όλοι ενδιαφέρονται να περάσουν τη λεγόμενη "φοιτητική ζωή" στα άκρα και κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά το τμήμα και τις πόρτες που ανοίγει (δίνονται απαλλάγες εξετάσεων για πιστοποιήσεις ACCA και επρόκειτο και CFA σε μας και ελάχιστοι νοιάζονται γι αυτό)...οι πλειονότητα έχει τη σχολή σαν 2η-3η ή και 4η προτεραιότητα στη ζωή του...
Μάλιστα υπάρχουν άτομα που λένε πως "θα δωροδοκίσουν" καθηγητές με σκοπό να περαστούν κάποια μαθήματα,το οποίο είναι γελοίο και ταυτόχρονα θλιβερό...
Υπάρχουν πραγματικά πολλοί αξιόλογοι καθηγητές τουλάχιστον στο δικό μου τμήμα και αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια και σαν ένα τίποτα...
Και ρωτάω απο που (

πηγάζει αυτή η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ γιατί έτσι πραγματικά ξεφτιλίζουν το τμήμα και τη ποιότητα σπουδών που παρέχεται...και μιλάω γενικά γιατί βλέπω πως στα χαμηλόβαθμα επικρατεί ένα χάος στα αμφιθέατρα και όχι μόνο...παρότι τα κάποια προγράμματα σπουδών είναι ενδιαφέροντα και απαιτητιτικά...
Πρέπει να σταματήσει αυτό και ελπίζω να σταματήσει γιατί σε λίγο θα δημιουργηθούν τμήματα και σχολές ταχυτήτων όπως στην Αμερική Πχ Άλλο ο δικηγόρος από το Harvard άλλο ο δικηγόρος από το San Diego (τυχαίο παράδειγμα)
-παίρνω τροφή για σκέψη από το σχόλιο του
@Samael που μίλησε για το ΤΕΙ Χαλκίδας...
@Volkswagen Fan ως μεγαλύτερος και πιο έμπειρος θα ήθελα αν μπορείς να μας πεις ένα "όμορφο" περιστατικό από τους "υπέροχους" συμφοιτητές μας...