πλακα εχεις
Εγω το ηξερα επειδη εχω ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ. Φροντιζω να εμημερωνομαι για τους ισχυοντες νομους για να ειμαι καλλυμενη ως προς τις σπουδες μου. Φυσικα δεν εισαι ο μονος που αμελησε να παρει τα βιβλια του οταν επρεπε. Γι' αυτο το λογο καλα μας κανουν και μας κοβουν τα συγγραμματα. Επειδη η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα της Ε.Ε. με δωρεαν ανωτατη παιδεια και οι φοιτητες της ειναι οι μονοι που δεν νοιαζονται ουτε βιβλια να παρουν. Τεσπα, ουτε εσυ διαβαζεις τι γραφω. Πληθυντικος: τους λογαριασμους ειπα. Αν δεν εχετε πλατφορμα δηλωσης μαθηματων, περνας και την κανεις απ' τη γραμματεια απ οσο ξερω. Αν δεν εισαι συνεπης, η κυρωση, ισως, ειναι να μη μπορεις να κανεις δηλωση μαθηματων και οχι συγγραματων.
"Ενεργος" κατα το νομο, ειναι ο φοιτητης ο οποιος δεν εχει συμπληρωσει τον ελαχιστο αριθμο εξαμηνων για την αποκτηση πτυχιου. Εσυ ονομαζεσαι "επι πτυχιω" και οχι ενεργος. Επισης, απο που κ ως που ειχαν πληρωθει βιβλια που δεν ειχες καν δηλωσει; Αν τα ειχες δηλωσει κ δεν τα πηρες (και προφανως δεν τα δικαιουσαι τωρα) ακομα χειροτερα, καθως μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα του Ελληνα φοιτητη, οπως ειπα παραπανω.
Δε φταιω εγω αν δεν εχεις παρει τις σπουδες σου στα σοβαρα.
Αμέλησα επειδή δεν ήξερα έναν νόμο του 92; Πάλι καλά που έχω εγώ πλάκα.

Και εγώ έχω τη στοιχειώδη επαφή με το τμήμα μου,αλλά τυγχαίνει να μην υπάρχει η ανταπόκριση απο το ίδρυμα που είμαι μιάς και δεν υπήρχε πουθενά ο λεγόμενος οδηγός σπουδών για το τμήμα μου,και όσες φορές και αν το ζήτησα,μου είπαν υπάρχει στο site αλλά ποτέ δεν υπήρχε(404 error αν το ξέρεις

).Μιάς και είχα όμως γνωστό τον Προϊστάμενο του τμήματος μου είπε ότι ο λόγος που δεν τον αναρτούν είναι επειδή αλλάζει συνέχεια και έτσι κιαλλιώς ελάχιστοι το διαβάζουν.Άρα δεν είναι δικό μου λάθος όταν ψάχνεις να βρείς τι ισχύει για την διάρκεια φοίτησης και τι δικαιούσαι όταν δεν στο παρέχει κανείς.Οπότε μην προσπαθείς να με πείσεις ότι όλα δουλεύουν ρολόι ,επείδη σε ελάχιστες περιπτώσεις κάποια πράγματα δουλεύουν και δεν υπολειτουργούν.Δέξου και το αντίστροφο λοιπόν.Μάλλον νομίζεις ότι ζείς σε συνομωσία αν πιστεύεις ότι θα επέμβουν σε άλλο σύστημα για να υπερασπιστούν ένα άλλο κομμάτι.Πρόσεξε μην χτυπήσεις όταν πέσεις απο τα σύννεφα...
Ενεργός είναι εκείνος που εγγράφεται στην σχολή ακόμα και αν το κάνει μόνο για το πάσο,διάβασε καλύτερα το νόμο,μπορείς να ανατρέξεις και στο νέο νομοσχέδιο ακριβώς το ίδιο λέει.Τα βιβλία υπολογίζονται πριν φτάσουν στα ιδρύματα όσον αφορά τον αριθμό,σιγά μην περιμένουν να δούν αν θα το δηλώσω για να το τυπώσουν...Δες και λίγο ειδήσεις,ίσως είναι λίγο σάπιες τα τελευταία χρόνια,αλλά έχει βουήξει το θέμα με το τύπωμα στην 2ο βάθμια εκπαίδευση...Αυτό που λές πάντως,είναι και το σωστό να προυπολογίζουν πόσα απαιτούνται,αλλά ως γνωστόν αυτό έχει τίμημα τον χρόνο που παίρνεις τα βιβλία.Δές πχ με το σύστημα εύδοξος πόσο αργούνε.Άρα για άλλη μια φορά βλέπω να πέφτεις απο τα σύννεφα...
Τώρα αν με κρίνεις για το ότι είμαι αιώνιος φοιτητής,ναι είμαι και το γνωρίζω οτι ανήκω σε αυτή την κατηγορία.Αν και ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το όριο που έθεσε η Γιαννάκου άρα,βάσει εξαμήνου με λές αιώνιο γιατί είμαι στο 3ο έτος(7ο δηλαδή) με 2 μαθήματα για να τελειώσω.Όμως άσε τους λόγους να τους γνωρίζω εγώ γιατί έφτασα σε αυτό το έτος...και μην κρίνεις απο την θέση σου.Υπάρχουν και άλλες γωνίες που δεν ξέρεις,δεν είναι όλα με ροδοπέταλα...και δεν υπάρχει λόγος να τους αναλύσω...
Τέλος για να σχολιάσω αυτό σχετικά με το ότι οι φοιτητές δεν νοιάζονται ούτε βιβλία να πάρουν,μάλλον παραπάνω δεν διάβασες τι είπα.Αν έπερνα ενα βιβλίο για ένα μάθημα που δεν παρακολουθούσα στην ώρα του,σίγουρα θα το είχα στην κατοχή μου....αλλά ξεχνάς κάτι βασικό.Ότι για να πάρεις βιβλίο πρέπει να ξέρεις απο ποιό θα εξεταστείς,ο καθηγητής δυστυχώς στην δίνει αυτή την πληροφορία.Και έστω ότι εσύ το παίρνεις επειδή έμαθες απο κάποιον...Αν τύχει να αλλάξει(που μόνο τύχη δεν είναι) ο καθηγητής και επιλέξει άλλο βιβλίο απο τα προτεινόμενα τι κάνεις;;;;Οπότε κάτι δεν πάει καλά δεν νομίζεις;;;
Σχετικά με την δωρεάν παιδεία,μόνο δωρεάν δεν είναι ειδικά στις πόλεις έξω απο τα μεγάλα αστικά κέντρα,μιάς και οι φοιτητές αποτελούν βιομηχανία για αυτές τις πόλεις.Και όταν εκλείψουν τότε να δείς προβλήματα...αλλά εξαρχής γιαυτό δεν οριοθετούσαν την διάρκεια φοίτησης...Τώρα όμως που ελάχιστοι πάνε σε σχολές γιατί το χαρτί έχει υποτιμηθεί τόσο που δεν πάει άλλο(δες τι βάσεις για να καταλάβεις),ζορίστηκαν τα λαμόγια...
Μιας και δεν μπήκα να αναλύσω μαζί σου τα θέματα της παιδείας και γενικότερα την πολιτική αν είναι σωστή και που είναι λάθος,αν έχεις να δώσεις κάποια απάντηση σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις,ευχαρίστως να σε ακούσω αλλιώς δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις σου,χωρίς να θεωρώ ότι σκέφτεσαι λάθος.