Καλησπέρα, θα ήθελα να αναφέρω τον προβληματισμό μου σχετικά με το φοιτητικό επίδομα. Πέρσι, δηλαδή το έτος 2009-2010 είχα περάσει με πανελλαδικές εξετάσεις σε μια σχολή αλλά δεν πήγα διότι δεν ήταν η σχολή που ήθελα. Φέτος (2010-2011) έχω περάσει κρατώντας τα περσινά μου μόρια, δηλαδή κάνοντας ξανά μηχανογραφικό με την κατηγορία του 10% στην σχολή της αρεσιάς μου οπότε και νοίκιασα σπίτι. Πήγα λοιπόν σήμερα στην τοπική Δ.Ο.Υ με τους γονείς μου, καταθέσαμε τα χαρτιά και τα δικαιολογητικά. Περάσαμε από 3 γραφεία μέσα στην Εφορία και όλα ΟΚ ώσπου έφτασε η ώρα να μας καταβληθεί το ποσό του επιδόματος από το τμήμα εξόδων. Εκεί σε ένα τελευταίο έλεγχο η υπάλληλος μας είπε ότι μάλλον δεν το δικαιούμαι διότι είμαι με το 10% και δεν έδωσα εξετάσεις φέτος αλλά πέρσι και ότι θα πάρει στο υπουργείο και θα με ενημερώσει αύριο. Σε περίπτωση που δεν το δικαιούμαι, αυτό κατά την άποψη μου είναι πολύ άδικο διότι δεν πέρασα στην σχολή με μέσο, εξετάσεις έδωσα και εγώ όπως όλοι απλά έκανα χρήση μια δίκαιης δυνατότητας (από τις λίγες) που μας δίνει το σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο να μην το δικαιούμαι αφού εάν κάποιος περάσει με την πρώτη στην σχολή του το δικαιούται και για τα 4 χρόνια φοίτησης του, άσχετα με το πότε έδωσε εξετάσεις. Εγώ (και όλοι όσοι έχουμε περάσει με το 10%) δηλαδή γιατί να το χάσουμε φέτος αλλά και όλα τα υπόλοιπα χρόνια φοίτησης μας. Θα σας παρακαλούσα όποιος ξέρει κάτι ή έχει κάποια ενημέρωση επί του θέματος να ενημερώσει γιατί είναι άδικο να χαθεί ένα σοβαρό χρηματικό επίδομα ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που οι οικογένειες μας παλεύουν για να μας σπουδάσουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.