Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Πλουραλισμός απόψεων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος

Και'γω Αθήνα περνάω αλλά δε παύω να πιστεύω πως μόνος είναι καλύτερα!
Black_Butterfly
Πολύ δραστήριο μέλος

Κοίτα είναι ανάλογα την οικογένεια και τις σχέσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτή.Δηλαδη να θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που δε νιωθει καταπιεσμενος απο τους γονεις? Τι διαολο σας κανουν πια
Παραδείγματος χάριν στη δικιά μου οικογένεια το χειρότερο είναι η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ μουρμούρα όλη μέρα.
Επίσης εντάξει θέλω κάποιες στιγμές να μένω μόνη μου, να βρίσκω την ησυχία μου. Ε στο σπίτι μου αυτό δε γίνεται γιατί ή θα τσακώνονται ή θα φωνάζουν ή θα βλέπουν τέρμα τιβι ή θα έχουν καλέσει κόσμο. Αυτό το παραπάνω ισχύει και για το διάβασμα. Θέλω απόλυτη ησυχία για να διαβάζω. (Να φανταστείς στις πανελλήνιες όταν ξανάδωσα είχα κανονίσει να κάνω φροντιστήριο απογεύματα για να έχω το πρωι να διαβάζω που έλειπαν όλοι)
Χμ τι άλλο, τον χειμώνα με ξυπνάγαν υπερβολικά νωρίς για να μην χάσω το μάθημα (duh? ) δε με αφήνουν να ξενυχτήσω χωρίς υπερβολικό πρήξιμο ("Και τι ώρα θα γυρίσεις πίσω?" και τηλέφωνο καθε 30' -.-)
Γενικώς λαμβάνω μια αντιμετώπιση 5χρονου. Δε μπορούν να συμφιλιωθούν με το γεγονός ότι είμαι ενήλικη.

Σε γενικές γραμμές την φοιτητική ζωή δε μπορείς να τη ζήσεις ούτε στην Αθήνα (τεράστιες αποστάσεις, τα παιδιά από τη σχολή μένουν μακριά μου, η σχολή είναι 2 ώρες να πάω blah blah blah) ούτε στο ίδιο σπίτι με τους γονείς (υπερβολικό πρήξιμο). (Για το δεύτερο μετράει και η σχέση που έχεις με τους γονείς σου, πόσο διακριτικοί αυτοί είναι και το κατα πόσο σε αφήνουν "ελεύθερο")
dante ravenclaw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

dante ravenclaw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για να ξεφύγουμε λίγο απ'το loop που 'χουμε πέσει,νομίζω εξυπακούεται ότι αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε αντίστοιχη σχολή στην πόλη του καθενός ή δεν είχε τα αντίστοιχα μόρια οπότε πήγε σε άλλη πόλη και υπήρχε και η οικονομική δυνατότητα.![]()
Δε νομίζω.Το παιδί που άνοιξε το θέμα δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.Και μία κοπέλα πριν είπε ότι μετάνιωσε που έβαλε πρώτη επιλογή της σχολή που ήταν στην πόλη της.Και υπάρχουν και πολλοί γονείς που αν και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα,τα παιδιά τους θα τα στείλουν έξω.Εξάλλου κάθε θέμα πρέπει να το εξετάζει κανείς από όλες τις σκοπιές.
Hercret
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ κατά πάσα πιθανότητα θα μείνω στην πόλη μου και για αρχή σκέφτομαι να βγάλω το δίπλωμα αυτοκινήτου και μετά από καιρό αν βρω κάποια δουλειά να προσπαθήσω να νοικιάσω καμία γκαρσονιέρα για να έχω και τον δικό μου ιδιωτικό χώρο. Εσείς τι λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hercret
Νεοφερμένο μέλος

Κι εγώ σκέφτομαι να κάνω το ίδιο που σπουδάζω Αθήνα, από το 3ο έτος όμως και με προϋπόθεση να πηγαίνει καλά η σχολή (όροι των δικών μου)
Το καλό είναι πως και παραπάνω χρόνια να κάτσεις στην σχολή δεν θα σε πιέσουν τόσο αφού δεν έχουν να πληρωνουν και ενοίκιο..

εγώ έδωσα φέτος και λογικά περνάω Βιολογία στην πόλη μου (Ηράκλειο). Λογικά με τα μόρια που έβγαλα θα μπορούσα να περάσω και σε κάποια άλλη πόλη αλλά επέλεξα να μείνω...
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

Για δικό μου σπίτι το σκέφτομαι κι εγώ και θα το ήθελα αλλά δεν νομίζω ακόμα κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ίσως προς το στο τέλος του 3ου έτους... Θεωρώ πως αν το κάνω αυτό θα πετύχω να συνδυάσω τις σπουδές στην πόλη μου με μια αυτονομία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!
Hercret
Νεοφερμένο μέλος

Πάντως αυτό είναι το καλύτερο καθώς είσαι αυτόνομος αλλά ταυτόχρονα δεν χάνεις όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει κάποιος κοντά σε μια Ελληνίδα μάνα (άπλυτα ρούχα, φαγητό κτλπ)

Guest 190013
Επισκέπτης

Chris1993
Περιβόητο μέλος

Το να είναι πόλη σου η Αθήνα, ακόμα πιο πληκτική.
Σαν να πας σχολείο στο 1ο ΓΕΛ Χάους.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Chris1993
Περιβόητο μέλος

Πληκτικη η Αθηνα; Δηλαδη οι υπολοιπες τι ειναι; Αν εχεις αυτοκινητο και λεφτα μια χαρα ειναι και η Αθηνα για Αθηναιους φοιτητες...
Νιώθω ανυπέρβλητα το αίσθημα της πλήξης.
Σιχαίνομαι την Αθήνα και θεωρώ ανύπαρκτη την φοιτητική της ζωή και γενικά χαοτική με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος

ledzeppelin
Νεοφερμένο μέλος

Chris1993
Περιβόητο μέλος

Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, φύγετε από το σπίτι σας (και από τη πόλη σας). Ο απογαλακτισμός δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη για έναν νέο άνθρωπο σήμερα.
Ακριβώς.
Μα ο βασικός λόγος για τον οποίο η Αθήνα αξίζει(ή όχι) για να είσαι φοιτητής είναι ακριβώς ότι η Αθήνα δεν έχει φοιτητική ζωή. Δηλαδή μπορεί κάποιος να ξεφύγει από τη φοιτητική ρουτίνα και να μπει στην "πραγματική" ζωή. Παράλληλα η Αθήνα είναι κυρίως για άτομα που έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και έχουν όρεξη να κάνουν πράγματα που αλλού δεν θα τα βρουν. Όποιος θέλει να ζήσει μια χαλαρή φοιτητική ζωή με τα ξενύχτια της και τα παρτάκια της βεβαίως βεβαίως μακριά από Αθήνα
ΧΑ-ΧΑ γελάω.
Όποιος θέλει να ζήσει yolo σε κάθε πόλη μπορεί να το κάνει.
Λες και η Αθήνα δεν έχει ξενύχτια και παρτάκια. Είναι Λονδίνο!!!!

Όσο για την "πραγματική ζωή" και τις "μεγάλες φιλοδοξίες", πραγματικά γελάω.
Με τους γονείς να μας τα σκάνε και να μας φιλοξενούνε μέχρι τα 30μας (τουλάχιστον) και εμείς κατά 70% μέσα στην ανεργία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.