Πρώτα από όλα δεν μου εξηγείς πώς ακριβώς η όποια νομιμότητα μιας μορφής πάλης έχει σχέση με την αποτελεσματικότητά της ως μέσο πίεσης.Επίσης, ναι σε άλλο κοινό στοχεύει μια απεργία, και σε άλλο μια φοιτητική κατάληψη. Ε και; από πού κι ως πού αυτό κάνει την τελευταία αναποτελεσματική;
Σου λέω καταλαβαίνω πως για να είναι αποτελεσματική μια πάλη ενδέχεται να είναι παράνομη. Δεν διαφωνώ. Ο διαχωρισμός που έκανα για μια κοινωνική ομάδα Χ και τους φοιτητές είχε άλλο σκοπό και αυτό δεν εχει να κάνει με την αποτελεσματικότητά της.
Πάρε ένα άλλο δίπολο :
Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών (ή Ιατρικός) vs
Σύλλογος Φοιτητών "Σωτήρης Πετρουλας" της ΑΣΟΕΕ. Είναι συγκρίσημα γιατί και τα δύο έχουν νομική υπόσταση και λαμβάνουν αποφάσεις.
1)Ο ΔΣ έχει ξεκάθαρα ορισμένο καταστατικό σχετικά με όλες τις διατάξεις και τα όργανα του (συμβούλιο, συνέλευση) γίνονται με ξεκάθαρες διαδικασίες. Ο ΦΣ ΑΣΟΕΕ δεν έχει καταστατικό !!! Κανένας δεν ξέρει που είναι (σοβαρά σου μιλάω). Έχει χαθεί στα χρόνια.
2) Στη ΓΣ υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες για τους δικηγόρους ! Χωρίς να ξέρω γιατί (βλέπεις δεν έχουμε καταστατικό αλλά ασ'το καταπιώ

) πάντα ψηφίζαμε πλαίσια αγώνα δηλαδή όχι απλά κατάληψη ή όχι αλλά και τι θα κάνουμε αν αγωνιστούμε , πως θα ενημερώσουμε την κοινωνία ,σε ποιες πορείες θα πάμε κλπ. Αυτό δεν είναι λογικό; Όταν κάνεις κκατάληψη δεν κάνεις σκοποβολή με σφεντόνα (lololol) αλλά ορίζεις τις δράσεις και τις ψηφίζουν οι φοιτητές. Αυτό άλλαξε ξέρεις πως; Μπροστά ήμουν. Αυτός που μίλαγε στη ΓΣ πρότεινε να ψηφίσουμε "υπέρ κατά κατάληψη " στο 1 από τα 5 αμφιθέατρα ,σηκώθηκαν 30/200 χέρια που ήταν μπροστά και είπε "Πέρασε" Ήταν λίγοι ! "Όχι πλειοψηφία"! (κάποιος δεν έμαθε αριθμητική !!)
Μα, καταστατικό !!!
"Επιτρέπεται", απάντησε.
Ε δεν μπορώ να του απαντήσω ξέρεις γιΑτί; Δεν υπάρχει καταστατικό ! Ξέρεις γιατί έγινε αυτό; Για να μη ξεφτιλιστεί η μεγάλη ΠΑΣΠάρα και ενωθεί με ΚΝΕ ,ΕΑΑΚ κλπ γιατί οι ανεξάρτητοι εκείνοι τη μέρα ίσως να ήταν περισσότεροι! Μπορεί και όχι, αλλά ρε φίλε μην αλλάζεις τους κανόνες του παιχνίδιού δεν μπορώ να σε ακολουθήσω !
Για να μη μιλίσω για νοθείες κλπ. ντάξει είναι αποψή μου και δεν έχω χειροπιαστό παράδειγμα, ασ'το και αυτό !
Φαντάσου τώρα στο Δικηγορικό σύλλογο να περνάνε αυτά δια βοής ! Χαμός θα γίνει ! Θα πέσει το κύρος του Συλλόγου. Νοθεία, η αυτό που έγινε στους πολιτικούς μηχανικούς; ΘΑ του πάρουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του ! Σταθερές διαδικασίες φίλε μου. Σε εμάς δεν αλλάζει τίποτα και οι παρατάξεις κάνουν ότι γουστάρουν...
Αυτά φίλε τα λέω μόνο για να καταλάβουμε πως ο κόσμος δεν πατάει στις "συνελεύσεις" για αυτά τα καραγκιοζηλίκια και την απαίσια κατάσταση που επικρατεί με τους παραταξιακούς (εκτός από αυτούς που δεν ξέρουν τι γίνεται και αδιαφορούν). Ακόμη δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν παιδιά που θεωρούν σωστό να αγωνιστούν για τα δικαιωματά τους . Τεράστια μαγκιά τους αλλά είναι μειοψηφία. Πες ότι μαζεύονται όλοι οι πρωτοετείς και λένε στη ΠΑΣΠ (που κάνει ότι γουστάρει στο ΟΠΑ ή η ΔΑΠ στο ΠΑΠΕΙ )αυτό το ultimatum: "Η ανοίγετε τη σχολή μας τώρα ή στις εκλογές θα φάτε μαύρο και θα σας παρει ο διάβολος !" Ανοίγει η σχολή αμέσως και ξεχνάνε αμέσως νομοσχέδια, αγώνες κλπ. Κατάληψη; ΜΑ τι λες τώρα , είμαστε υπεύθυνη παράταξη εμείς, με τους αναρχοάπλυτους κλπ. Οι άλλοι οι ΔΑΠίτες είδαν ψήφους στους ανεξάρτητους πρότειναν ανοιχτή σχολή ενώ πριν λέγανε θα φάτε ξύλο ,είστε φυτά και τέτοια. Άλλοι φωστήρες κι αυτοί....
Καταλήγω πως οι αναρχικοί έχουν τις πιο σταθερές απόψεις στο ΟΠΑ αφού θέλουν κλειστή σχολή, ρεμπέτικα και π***ανα όλα !!!

Και αυτό δεν αλλάζει χαχχαχα.
Φαντάζομαι σκέφτεσαι ότι χάνω την ουσία (που είναι η αντίσταση στο νομοσχέδιο) και αυτό ίσως να ισχύει. Αλλά όταν ξέρω πως οι κανόνες δεν υπάρχουν και υπάρχει μια τέτοια σαπίλα δεν θέλω να ασχοληθώ μαζί τους ,όχι πως δεν καταδέχομαι τους συμφοιτητές μου αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ όπως σου λέω τώρα...Δεν μπορώ να μας κοροϊδεύουν τοσα απροοκάλυπτα νιώθω βλάκας! Φυσικά, είναι μόνο η αποψή μου.
για καμια 200αριά τμήματα πανελλαδικώς που είναι κλειστά, και έτσι δίνεις την εντύπωση και στην υπόλοιπη κοινωνία ότι το νομοσχέδιο δεν βρίσκει σύμφωνους τους φοιτητές στην πλειονότητά τους, άρα ότι κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο το νομοσχέδιο, και με την όποια επικοινωνία που έχει η Διαμαντοπούλου με τους φοιτητές
Ε και; Η κοινωνία βλέπει φοιτητοπατέρες, λαμόγια συνδκαλιστές κλπ. Νομίζεις ξέρει η κοινωνία τι έρευνα παράγει το Οικονομικό ,η Πληροφορική, το ΔΕΤ η οποία ίσως συρρικνωθεί με το νέο νομοσχέδιο. Επίσης η κατάσταση στη χώρα είναι τόσο τραγική που ο κόσμος έχει κουραστεί με αυτά ρε μαν ! " Καταλήψεις κάνουν τα κωλόπαιδα" λένε όχι ¨μπράβο παιδιά αγωνιστείτε". Για αυτό μέσα όπως το ΣΚΑΙ δείχνουν το κίνημα των ανεξάρτητων (ας μη κρίνω αν έχουν άλλα συμφέροντα, μπορεί να έχουν) και όχι τις καταλήψεις που τίς έχουν πατρονάρει τα κομματόσκυλα με αποτέλεσμα να τα έχει ταυτίσει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ η κοινή γνώμη αυτά τα δύο.
Όσο για το τελευταίο, ούτε εγώ ξέρω πολλά αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Οι μεν είναι μια κλειστή ομάδα, λίγων σχετικά ατόμων, που σχηματίζουν ένα και μόνο σύνολο, ξέρω γω οδηγοί μετρό Αττικής. Από την άλλη, οι καθηγητές όλων των γυμνασίων/λυκείων της Ελλάδας, και είναι πολύ περισσότεροι, και είναι και πιο απρόσωποι για αυτό το λόγο, αλλά και για να πιέσουν δεν είναι ανάγκη να το κάνουν μαζικά, δηλαδή υπάρχουν πχ σχολεία που παραδοσιακά είναι πρώτα στις απεργίες, και κάποια όχι, εκεί λογικά θα υπάρχει κάποια εσωτερική συνεννόηση, δεν έχει νόημα δηλαδή σε ένα σχολείο να απεργήσει μόνο ένας καθηγητής, αν όμως δεν προσέλθει το 80% αλλάζει το πράγμα.
Πραγματικά δεν ξέρω και δεν θέλω να πω βλακείες.
Βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, δεν διαφώνησα με κάτι από αυτά εγώ. Εάν δεν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, τότε ...φροντίζεις να μην παίρνονται καν αποφάσεις; δεν είναι λογική αυτή
όσο για το παράδειγμά σου, δεν έχω να σχολιάσω κάτι, δεν νιώθω αρμόδιος να λογοδοτήσω για τις κινήσεις τις ΚΝΕ, φυσικά και διαφωνώ με τέτοιες γελοιότητες, τα αποτελέσματα των ΓΣ δεν πρέπει να αμφισβητούνται δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι στέκεσαι σε τέτοια παραδείγματα για να βγάλεις συμπεράσματα για ένα σύνολο κινήσεων πολύ πιο γενικό.
Δεν είπα πως δεν θα παίρνονται αποφάσεις αλλά σίγουρα θα αποφασίζουν άνθρωποι χωρίς εμένα και για εμένα και σαν μαλ@&@ς θα κάθομαι γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, αφού να μπλέξω με σαπίλα δεν έχω λόγο . Το ίδιο ισχύει για το 80% των φοιτητών πανελλαδικά και το φοιτητικό κίνημα θα είναι διασπασμένο και αδύναμο.
Αλίμονο δεν σου είπα να λογοδοτήσεις για καμία μειοψηφία .

Και όντως έκανα λάθος γενίκευση υποθέτοντας πως οι ίδιες παθογένειες υπάρχουν παντού, κατί που είναι unfair. Αλλά ρε Βασίλη, μη κρυβόμαστε δεν πως υπάρχουν αυτά ! Φυσικά μπορείς να διαφωνείς.
Γενικά πιστεύω ότι ο σεβασμός στα δικαιώματα και τις αποφάσεις των συμφοιτητών μας ακόμα και αν δεν μας συμφέρουν

θα βοηθήσει να μας πάρουν στα σοβαρά η κοινωνία. Προς το παρών είμαστε για φάπες παιδιά, με το συμπάθιο !
Ελπίζω να απάντησα. Sorry για το σεντόνι και τα ορθογραφικά