Πρέπει να συγκεντρώσουν συνολικά 252 μονάδες και σχεδόν όλα τα μαθήματά τους πιάνουν 8 μονάδες, ήτοι με 32 μαθήματα έχουν πτυχίο.
Επίσης και για το Φυσικό το πρόγραμμα σπουδών έχει αλλάξει φέτος, άρα τα μαθήματα που είδες δεν είναι αυτά που έχω κάνει εγώ. (εκτός αν είδες τον παλαιό οδηγό σπουδών: μέχρι και 2010-11)
Οπότε έκανες μία αριθμητική σύγκριση ό,τι νά' ναι... και εκτός αυτού δεν παύει να είναι απλώς μία αριθμητική σύγκριση.
Είπα πριν και ενοχλήθηκε ο boss. ότι δεν βρίσκω νόημα να κάνω σύγκριση.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...
Ούτε εγώ θα κάνω ποτέ Αναλογιστική Στατιστική, ούτε αυτός ποτέ Στοιχειώδη Σωμάτια, αλλά ακόμη και στο επίπεδο των μαθηματικών να το πάμε πάλι το ίδιο θα πω: άλλα πράγματα χρειάζομαι εγώ ως φυσικός και άλλα αυτός ως στατιστικολόγος (?). Δεν κάνουν πολλά πράγματα από τα υπόλοιπα Μαθηματικά, για αυτό και δεν είναι μαθηματικοί.
Καλύπτουμε εμείς στο Φυσικό περισσότερα Μαθηματικά; Προφανώς, γιατί χρειαζόμαστε περισσότερα.
Δε θα χρειαστεί ποτέ στον στατιστικολόγο να κάνει Θεωρία Ομάδων. Εγώ, όμως, δεν μπορώ να κάνω Στοιχειώδη, Μοριακή κλπ χωρίς αυτήν.
Δε θα κάνουν ποτέ στο Στατιστικό Διαφορική Γεωμετρία, αλλά εγώ πώς θα κάνω Σχετικότητα και Κοσμολογία χωρίς αυτήν;
Και μπορώ να συνεχίσω: Ανυσματική Ανάλυση, Μιγαδική Ανάλυση, Συνήθεις/Μερικές Διαφορικές και άλλα ειδικά Μαθηματικά για τη Φυσική.
Είναι πολύ διαφορετικές σχολές και είναι πολύ προφανείς οι συγκρίσεις σε επίπεδο ύλης, για αυτό και δεν ήθελα να επεκταθώ.
Τώρα, βέβαια, ο boss. έθεσε το επίπεδο της δυσκολίας. Οκ. Εδώ η μόνη σύγκριση που μπορεί κανείς να κάνει είναι με στατιστικά στοιχεία.
Ο μέσος χρόνος αποφοίτησης στο Φυσικό είναι 8.5 έτη. Οι μισοί παίρνουν βαθμό κάτω του 6.5, οι άλλοι μισοί από 6.5 έως και 8.5 και περίπου 1% από 8.5 και άνω.
Ως κάτι πιο επίσημο έχω αυτές τις εικόνες:
https://img821.imageshack.us/img821/2589/ptyx.png
https://img543.imageshack.us/img543/8033/ptyxiouxoifysiko.jpg
Οι οποίες είναι παρμένες από τον παλαιό οδηγό σπουδών και από την έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης αντιστοίχως.