[Φοιτητές] Είστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων;

[Φοιτητές] Είστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 105)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 25 23.8%
  • Κατά

    Ψήφοι: 77 73.3%
  • Δεν έχω άποψη

    Ψήφοι: 3 2.9%

Orthologistis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Μέσα από post μου έχω προτείνει πληθώρα εναλλακτικών τρόπων άσκησης πίεσης τα οποία όμως κρίθηκαν αναποτελεσματικά από κάποια άλλα μέλη σε σχέση με το τεράστιο έργο που επιθυμούν όσοι κάνουν κατάληψη να επιτύχουν. Λάθος. Γιατί? Γιατί για να κριθεί η αποτελεσματικότητα κάποιας ενέργειας πρέπει πρώτα αυτή να έχει υλοποιηθεί! Ίσως αυτές οι πρακτικές μία προς μία να μην έχουν αποτέλεσμα. Η ισχύς εν τη ενώσει όμως!;) Ας εφαρμοστούν όλα αυτά μαζί από την συντριπτική πλειονότητα του φοιτητικού κινήματος και εδώ είμαστε να συζητήσουμε αργότερα και τα αποτελέσματα αν θέλετε.

Ακόμη, αν θέλετε κάτι "συμβολικό" όπως είναι η κατάληψη (γιατί πολλοί το θέτουν και ως προς αυτό τον άξονα) γιατί δεν κάνετε μία εξίσου συμβολική πολυήμερη διαμαρτυρία με αποχή από το πανεπιστήμιο και απεργία πείνας για τη συμβολική περίοδο των 3 ημερών έξω από το Υπουργείο Παιδείας? Δεν είναι αρκετά συμβολικό αυτό για τις προτιμήσεις σας?

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους μεγαλύτερο αποτέλεσμα θα έχει από αυτό που φέρουν οι καταλήψεις. Γιατί? Γιατί ο κάθε διαμαρτυρόμενος προασπιστής του συλλογικού συμφέροντος θέτει πρώτα σε ρίσκο τον ΕΑΥΤΟ του κάτι που με την κατάληψη δεν γίνεται!
Αλλά όσοι θεωρείτε ότι οι καταλήψεις έχουν αποτέλεσμα ρίξτε μία ματιά την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με την οποία η Υπουργός καλεί την πιστή εφαρμογή του ψηφισθέντος νομοσχεδίου - και δεν υποχωρεί! Πού είναι το αποτέλεσμα? :/:

καλα πλακα μου κανεις??? προτεινεις δηλαδη απεργια πεινας??? (το εγραψα και σε ενα αλλο ποστ οτι απεργεια πεινας κανω εδω κι ενα χρονο , με αυτα που τρωω απο την λεσχη, και παει πολυ καλα μεχρι στιγμης!!!!!!) :whistle:

εγω, δεν εχω καμια ορεξη να παιζω με την εξεταστικη μου, αλλα το κανω .... δεν νομιζω οτι δεν θετω σε ρισκο εαυτο (τη σ τιγμη που κινδυνευω να χασω εξαμηνο) , ουτε εχω καμια ορεξη να τρεχω στις καταξειψεις και στις πορειες ...
μπορω ανετα να καθομαι στο λαπ τοπ μου και να γκρινιαζω απο κει....
το τελευταιο που βλεπω να γραφεις και αγανακτω (μιας και η αγανακτηση ειναι πολυ της μοδας τωρα τελευταια)και το εχω δει απο πληθωρα ατομων σε αυτον τον διαδικτυακο ιστοτοπο ,ειναι το οτι πρωτεινεις οι αλλοι να πανε να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα (δεν κανετε)..... και μετα μου λες να υπαρχει μαζικοτητα στις κινητοποιησεις που θετεις, απο την στιγμη που ουτε εσυ η ιδια δεν θα συμμετεχεις!!!
γ.υ δεν εχω κατι μαζι ς για να το ξεκαθαρισω....:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
εσεις οι ακαταληψίες επαναστάτες και έχετε πάντα έναν τρόπο να θεωρείται οτι
-σε όλα έχετε δίκιο,
-οτι πέρα απο την αριστερά δέν υπάρχουν άλλες ιδεολογίες,
-οτι όλοι όσοι δέν είναι με το μέρος σας είναι πρόβατα και ανάξιοι για οτιδήποτε(απολιτικ).

αυτός ο φασισμός που σας διακατέχει σας κάνει να σκέφτεστε οτι ναί μεν οι άλλοι είναι περισσότεροι(απολιτικ κατα εσάς) αλλα επειδή εγώ έχω δίκιο και είμαι (πολιτικ) θα κάνω το δικό μου γιατί έτσι γουστάρω και την έχω μεγαλύτερη(την πολιτική συνηδηση)! :clapup:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:clapup:

και επίσης: υπάρχουν πολιτικά ρεύματα και απόψεις πέρα απο τον αναρχοκομουνισμο. δέν είναι όλοι αριστεροί..:/:

η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα τί κακό έχει; θα προσφέρει περισσότερες επιλογές στους απόφοιτους οι οποίοι θα κληθούν μεθαύριο να δουλέψουν σε αυτόν.
πχ στο τει που είμαι γραμμένος με το 10%, έχει προοπτική εργασίας μόνο στον ιδιωτικό τομέα. μια συμμετοχή ιδιωτών θα έδινε πολλές ευκαιρίες στην πρακτική άσκηση στην αληθινή παραγωγή, και οι φοιτητές θα έβλεπαν πως λειτουργεί η αγορά.
ανταγωνισμός=καλλίτερα προϊόντα και υπηρεσίες=αναπτυξη

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Dmitsos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 929 μηνύματα.
Συγγνώμη αλλά από τη στιγμή που η κατάληψη επηρρεάζει τα δικαίωματα των ατόμων που θέλουν ανοιχτή τη σχολή δεν τίθεται θέμα αν πρέπει να γίνεται ή όχι.
Όσον αφορά το νόμο, ναι, έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ατέλειες, πάρα πολλά σκοτεινά σημεία. Αλλά δε βλέπω τους γνωστούς επαναστάτες να κάνουνε κάτι πέρα από το να προσπαθούν να τον καταρρίψουν. Ο,τιδήποτε βγει θα υπάρχουν άτομα που θα θέλουν να το καταρρίψουν.
(Πήγα στη σχολή χθες και άκουγα συνέχεια "να καταργηθούν οι εξετάσεις για ειδικότητα". Οι φωστήρες μας προτιμούν τα 100 χρόνια αναμονής για ειδικότητα από τα να στρώσουνε κώλο και να περάσουνε. )

Απορώ δηλαδή αν τουλάχιστον οι μισοί που είναι κατά του νέου νόμου τον έχουνε ποτέ διαβάσει και κατανοήσει.

Η κατάληψη, κατ' εμέ, δεν είναι ο σωστός δρόμος. Εξάλλου τι την νοιάζει την Αννούλα αν ανοίξουν ή όχι τα πανεπιστήμια; Λεφτά θα γλυτώσει. Εμάς όμως μας νοιάζει.

ΕΜΑΣ μας νοιάζει να μορφωθούμε, μας νοιάζει να πάρουμε το πτυχίο μας και να παλέψουμε για το μέλλον μας, μας νοιάζει να σπουδάσουμε σ' ένα πανεπιστήμιο αντάξιο των προσδοκιών μας. Και αυτό σίγουρα δεν είναι το κλειστό πανεπιστήμιο. Ίσως υπό άλλες κατάστασεις, η κατάληψη να ήταν ο καλύτερος τρόπος, το πιστεύω αυτό.

Από τη στιγμή όμως που βλέπουμε παρανομίες στις γενικές συνελεύσεις, παρατάξεις που υποστηρίζουν άλλα και κάνουνε άλλα, άτομα που δεν τους νοιάζει τίποτα παρά μόνο ο ντόρος, άτομα που έχουνε γίνει απλά αντιρρησίες και όχι αρωγοί της σωστής προσπάθειας, σχολές κλειστές που κρατιούνται κλειστές από 10 άτομα ενώ τα υπόλοιπα κοιμούνται και πάνε διακοπές πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε στο σωστό δρόμο.

Δε θα αλλάξουμε κάτι με τα μυαλά που κουβαλάμε τώρα. Μπορεί να γενικεύω, αλλά συγγνώμη που η πρώτη μου είσοδος στο πανεπιστήμιο που τόσο θέλουμε να καλυτερεύσουμε έγινε πηδώντας μάντρες και βλέποντας άτομα που το μόνο που κάνανε ήταν να κυνηγιούνται για να προλάβουν ελεύθερο τοίχο να κολλήσουν αφίσες περί αποδοτικού αγώνα.


Υ.Γ: Περπατούσα μια μέρα στην Πανεπιστημίου και με σταμάτησε μια κυρία στο δρόμο. Εργαζόταν σε γνωστό βιβλιοπωλείο και είχε απολυθεί. Άρχισε να μου λέει για την κατάσταση που επικρατούσε στο βιβλιοπωλείο, το άδικο της απόλυσης πολλών συναδέλφων της κλπ. Όταν τη ρώτησα πώς οργανώνεται ο αγώνας σας μου είπε κάτι και πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις για τη δική μας σαπίλα:
Αγόρι μου, δεν είναι ανούσιο να κάνεις έναν αγώνα όταν η κοινωνία δεν ξέρει τι συμβαίνει; Σαν να προσπαθείς να ρίξεις ένα τοίχο χωρίς να τον έχεις ραγίσει πρώτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,092 μηνύματα.
Μειώνονται αισθητά τα χρόνια ειδικότητας. Υποχρεούνται από όλους τους ιδιωτες να εχουν ιντερνετ στον ιατρείο τους καθώς και υπολογιστές προκειμένου να συτογραφούνε τα φάρμακα. Ενοποιούνται τα ασφαλστικά ταμεία προσφέροντας ψύχουλα για τους ιδιώτες ιατρούς με αποτέλσμα οι ιατροί που θα συνεργαστούνε με τα ταμεία να είναι ελάχιστοι. Πρακτικά οι Ελληνες πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι και θα πληρώνουν αυτοί την επίσκεψη παρ΄όλο που δίνουν ενα σωρό λεφτά για ασφάλεια.

Παρόλα αυτά οι φοιτητές ασχολούνται μόνο με την ειδικότητα. και ν+2 χρόνια. Η κατάσταση σηκώνει αντίδραση και από άλλοτυς φορείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

hurricane

Διάσημο μέλος

Η supergirl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,573 μηνύματα.
καλα δεν ξερω, βαριεμαι να κανω συγκρισεις για να εξηγησω κατι και να μου κανετε κριτικη στην συγκριση :Ρ λολ πια εκθεση γραφω;;;
δεν προκειται να αλλαξει κανενας μας γνωμη...
απλα στεναχωριεμαι που τοσα χρονια κανεις δεν καταλαβαινει οτι οι καταληψεις κανουν κακο μονο σε μας τους μαθητες/ φοιτητες/ γενικα διαμαρτυρομενους.
:(
αλλα ο κοσμος εχει αρχισει να ξυπναει και ευτυχως που δημιουργηθηκαν οι ομαδες που ζητουν το ανοιγμα των σχολων, ακομα και αν ειναι λιγο ανοργανωτες... αλλα καθε καινουριο ετσι ειναι.
και mr. crowley
θα στο πω, γιατι με εχεις βαλει σε πολυ προβληματισμο με τα ποστ σου τωρα τελευταια :Ρ πολυ αναρχικες ιδεες παρουσιαζεις, ξερω σε συναρπαζει το ολο θεμα και διαβαζεις ολο και περισσοτερο για αυτο και φαινεται. απλα σταματα λιγο και κατσε να κρινεις αυτα που διαβαζεις, ή τουλαχιστον πιασε και καμια άλλη ιδεα να διαβασεις να τις συγκρινεις... γιατι συμφωνω απολυτα με το οτι η αναρχια εχει ισχυρα αιτια για την δημιουργια της (δεν ξερω πώς να το πω στα γρηγορα) αλλα τα μεσα που προτεινει ειναι προβληματικα/ ελαττωματικα... υπαρχουν καλυτεροι τροποι απο τη βια, να το πω ετσι προχειρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dobie

Νεοφερμένος

Ο dobie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
παιδια κατα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
-Οι παραταξεις ξεκινανε και ληγουν τις καταληψεις αρα στην ουσια αυτη αποφασιζουν και κουμανταρουν.Και στο περασμα τους παρασερνουν και πολλους αλλους.

Το σύνολο των γραμμένων σε παράταξη φοιτητών (οποιαδήποτε παράταξη),ούτε ένα 20% δεν είναι.Η μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι ανένταχτοι.Ο ανεξάρτητος φοιτητής έχει τη δύναμη,καμία παράταξη.

-Η ψηφοφορια στην γσ δεν ειναι δικαιη και αντιπροσωπευτικη γιατι στην συνελευση οι μισοι και παραπανω ειναι απο παραταξη+ασχετους που φερνουνε μαζι τους.Οι περισσοτεροι δεν πηγαινουν για πολλους λογους που δεν θα ξαναλυσω.Επισης οσοι πηγαινουν μεσα στον χαμο δεν μπορουνε να ψηφισουν και να εκφραστουνε ολοι.Πολλοι φοβουνται να μιλησουν.Ειναι αυτο δικαιο?

Ούτε καν.Κατ'αρχάς,αυτό με τους εξωπανεπιστημιακούς γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις,είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λες ότι είναι οι μισοί σε κάθε συνέλευση.Άσε που γίνεται κυρίως απ'τη ΔΑΠ,γιατί αυτή έχει τέτοια δύναμη,η οποία είναι κατά της κατάληψης.Οι παραταξιακοί δεν γίνεται να είναι οι μισοί και σου εξήγησα παραπάνω γιατί,οι περισσότεροι φοιτητές ανεξάρτητοι είναι.Αλλά στο κάτω κάτω,και οι μισοί να είναι,τι θα τους κάνεις,θα τους στερήσεις το δικαίωμα ψήφου?Αν οι υπόλοιποι δεν πατάνε,καλά κάνουν και το εκμεταλλεύονται,μαγκιά τους.
Ό,τι να 'ναι λες μου φαίνεται.Ποιος δεν μπορεί να ψηφίσει?Ένα χέρι σηκώνεις.Όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας,οι πόρτες κλείνουν,κάθονται όλοι κάτω και μια ομάδα φοιτητών μετράει τα χέρια,όλες οι ψήφοι καταμετρούνται.Ούτε έχω ακούσει ποτέ κανέναν να φοβάται να μιλήσει.

Γιατι αποψη μου ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι της παιδειας αλλα της χωρας.Η κατασταση της χωρας μας ειχε ως συνεπεια τα αυστηρα μετρα στο δημοσιο,τις συνταξεις και τωρα στην παιδεια.Το μετρο που αναφερεται στην δημοσεια χρηματοδοτηση και την εισοδο ιδιωτικων επιχειρισεων στην ρυθμιση των πορων(το μοναδικο που με προβληματιζει και με βαζει σε σκεψεις)ειναι αποτελεσμα ελλειψης χρηματων του κρατους.Οποτε πολυ φοβαμαι πως ηταν θεμα χρονου να εχουμε και συνεπειες στην παιδεια

Off topic,αλλά η κρίση δεν είναι της χώρας,η κρίση είναι του παγκόσμιου καπιταλισμού.Δεν έχει νόημα να το αναπτύξω εδώ further,αφού είναι άσχετο,απλά στο λέω ότι απ'τη στιγμή που υπάρχουν άτομα (όπως εγώ) με διαφορετική οπτική γωνία στα πράγματα (π.χ. ταξική),έτσι ποτέ δεν θα μπορέσει να υπάρχει και συμφωνία στα μέσα πάλης και τους στόχους.

Αγόρι μου, δεν είναι ανούσιο να κάνεις έναν αγώνα όταν η κοινωνία δεν ξέρει τι συμβαίνει; Σαν να προσπαθείς να ρίξεις ένα τοίχο χωρίς να τον έχεις ραγίσει πρώτα.

Όχι,αν η κοινωνία δεν ξέρει τι συμβαίνει,τότε υποχρέωσή σου είναι να την πληροφορήσεις.

δεν προκειται να αλλαξει κανενας μας γνωμη...

Sorry,αλλά αυτό είναι η μεγαλύτερη ανοησία που ακούω συχνά.When someone is cornered,αντί να ρίξει τον εγωισμό του και να δει ότι υπάρχουν επιχειρήματα that he has not taken into account,χώνει ένα "άποψή σου,άποψή μου" και νομίζει ότι κάτι έκανε.Δεν είναι όλες οι απόψεις το ίδιο,γιατί δεν βγαίνουν όλες απ'το στομάχι μας.Υπάρχουν απόψεις backed up από επιχειρήματα και απόψεις που αιθεροβατούν.Σε ένα debate,εξετάζουμε τον ορθολογισμό που εμπεριέχεται σε κάθε άποψη,ώστε να καταλήξουμε κάτι.Αν μπαίνουμε σε μια συζήτηση a priori αποφασισμένοι να μην αλλάξουμε άποψη σε περίπτωση νέων δεδομένων,τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση in the first place.Γιατί να επιχειρηματολογούμε?Ας πετάει ο καθένας τη μαλακία του,χωρίς αιτιολόγηση και τέλος,opinions are like assholes,σιγά το θέμα.Σημασία έχει να μπαίνουμε σε μια συζήτηση με ανοιχτό μυαλό,έτοιμοι να εξετάσουμε επιχειρήματα και συλλογιστικές πορείες.Προσωπικά,έχω παραδεχτεί πολλές φορές ότι έλεγα μαλακίες,in cases που βρέθηκαν επιχειρήματα that I haven't considered (όχι βέβαια σ'αυτό το forum,άλλωστε εδώ μέσα το average post είθισται να είναι ένα συναισθηματικό παραλήρημα με σποραδικά κεφαλαία,πολλά θαυμαστικά,emoticons,αποσιωποιητικά,έλλειψη άλλων στοιχείων στίξης,δομής,συνοχής και παραγραφοποίησης στο κείμενο).

και mr. crowley
θα στο πω, γιατι με εχεις βαλει σε πολυ προβληματισμο με τα ποστ σου τωρα τελευταια :Ρ πολυ αναρχικες ιδεες παρουσιαζεις, ξερω σε συναρπαζει το ολο θεμα και διαβαζεις ολο και περισσοτερο για αυτο και φαινεται. απλα σταματα λιγο και κατσε να κρινεις αυτα που διαβαζεις, ή τουλαχιστον πιασε και καμια άλλη ιδεα να διαβασεις να τις συγκρινεις... γιατι συμφωνω απολυτα με το οτι η αναρχια εχει ισχυρα αιτια για την δημιουργια της (δεν ξερω πώς να το πω στα γρηγορα) αλλα τα μεσα που προτεινει ειναι προβληματικα/ ελαττωματικα... υπαρχουν καλυτεροι τροποι απο τη βια, να το πω ετσι προχειρα.

Δεν παρουσιάζω αναρχικές ιδέες,είμαι αναρχικός,απ'την πρώτη στιγμή που μπήκα στο forum δεν έκρυψα ποτέ την ιδεολογική μου ταυτότητα.Αναρχικό δεν σε κάνουν τα βιβλία (απ'τα οποία έχω διαβάσει πολλά,σε πολύ ευρύτερα ιδεολογικά και φιλοσοφικά πλαίσια απ'αυτά του αναρχισμού/αντικαπιταλισμού και αμφισβητώ το ό,τι διαβάζω και το ό,τι πιστεύω πολύ περισσότερο απ'όσο θα μπορούσαν οι περισσότεροι),αναρχικό σε κάνει η σύγκρουση με τις κοινωνικές νόρμες,η συμμετοχή στα κινήματα,οι πρακτικές στην καθημερινή ζωή.

PS:I've just won. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
βλεποντας τις ειδησεις στον ΣΚΑΙ απο τον τροπο που παρουσιαζουν τα γεγονοτα μπορει κανεις να καταλαβει τον ρολο των ΜΜΕ ή μαλλον ΜΜΠ (Μεσων Μαζικης Προπαγανδας) απο ποιους παιρνουν οδηγιες ποιων τα συμφεροντα εξυπηρετουν . Μονο απο την λυσσα και την λασπη τους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Το σύνολο των γραμμένων σε παράταξη φοιτητών (οποιαδήποτε παράταξη),ούτε ένα 20% δεν είναι.Η μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι ανένταχτοι.Ο ανεξάρτητος φοιτητής έχει τη δύναμη,καμία παράταξη.



Ούτε καν.Κατ'αρχάς,αυτό με τους εξωπανεπιστημιακούς γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις,είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λες ότι είναι οι μισοί σε κάθε συνέλευση.Άσε που γίνεται κυρίως απ'τη ΔΑΠ,γιατί αυτή έχει τέτοια δύναμη,η οποία είναι κατά της κατάληψης.Οι παραταξιακοί δεν γίνεται να είναι οι μισοί και σου εξήγησα παραπάνω γιατί,οι περισσότεροι φοιτητές ανεξάρτητοι είναι.Αλλά στο κάτω κάτω,και οι μισοί να είναι,τι θα τους κάνεις,θα τους στερήσεις το δικαίωμα ψήφου?Αν οι υπόλοιποι δεν πατάνε,καλά κάνουν και το εκμεταλλεύονται,μαγκιά τους.
Ό,τι να 'ναι λες μου φαίνεται.Ποιος δεν μπορεί να ψηφίσει?Ένα χέρι σηκώνεις.Όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας,οι πόρτες κλείνουν,κάθονται όλοι κάτω και μια ομάδα φοιτητών μετράει τα χέρια,όλες οι ψήφοι καταμετρούνται.Ούτε έχω ακούσει ποτέ κανέναν να φοβάται να μιλήσει.



Off topic,αλλά η κρίση δεν είναι της χώρας,η κρίση είναι του παγκόσμιου καπιταλισμού.Δεν έχει νόημα να το αναπτύξω εδώ further,αφού είναι άσχετο,απλά στο λέω ότι απ'τη στιγμή που υπάρχουν άτομα (όπως εγώ) με διαφορετική οπτική γωνία στα πράγματα (π.χ. ταξική),έτσι ποτέ δεν θα μπορέσει να υπάρχει και συμφωνία στα μέσα πάλης και τους στόχους.



-Ειναι πανω απο 20% των φοιτητων οι παραταξεις.Αλλα το θεμα δεν ειναι εδω,Ειναι στην ισχυ που εχουνε.Μας δουλευεις τωρα,αμφισβιτεις οτι την σχολη την εκλεισαν οι παραταξεις?Μια σχολη δεν μπορει να την κλεισει 10 ατομα ανεξαρτητων φοιτητων ειδικα με αντιθετη γνωμη των κομματικων

-Δεν ειπα οτι οι μισοι φοιτητες ανηκουν σε παραταξεις(Αν και το ποσοστο ειναι ιδιαιτερα υψηλο).Αυτο που λεω ειναι οτι στην γσ ειναι τουλαχιστον οι μισοι παραταξιακοι.Αυτο δεν γινεται να το αμφισβιτησεις το λενε τα νουμερα.Οι πιο πολλοι δεν πηγαινουμε τι να κανουμε.Αρα τα αποτελεσματα δεν ειναι των φοιτητων.Μαγκια τους ξεμαγκιατους αυτο που λεω ειναι οτι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο,τιποτα αλλο.Και καλα σε αλλη χωρα ζεις?Ξερω ατομα προσωπικα,και αλλα που εχω ακουσει που δεν τολμανε να ψηφισουν αυτο που θελουν για να μην εναντιωθουν με τα κομματοσκυλα.Νομιζεις πως αυτα τα ατομα που μας φακελωνουν ειναι τοσο αγαθα?Δεν λεω αλλα μην σου χαλασω την εικονα της γσ και των κομματων

-Μην βαζεις σε κουτακια την κριση.Η κριση ειναι της Ελλαδας και επηρεαζει αναποφεκτα και την παιδεια

Υ.Γ. Δια εισαι υπερ η κατα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Υ.Γ. Δια εισαι υπερ η κατα?
Για τις καταλήψεις των πανεπιστημίων, επιφυλλάσσομαι να απαντήσω, καθώς δεν έχω διαμορφώσει γνώμη. Ούτε την εγγραφή μου στη σχολή δεν έχω κάνει ακόμα...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Για τις καταλήψεις των πανεπιστημίων, επιφυλλάσσομαι να απαντήσω, καθώς δεν έχω διαμορφώσει γνώμη. Ούτε την εγγραφή μου στη σχολή δεν έχω κάνει ακόμα...

Οκ.
Να συμπληρωσω κατι που ξεχασα.
Για παραδειγμα στην ασοεε που ξερω,πριν εγινε γσ.Ψηφισαν 1700 ατομα περιπου,δηλαδη 20% περιπου των φοιτητων.Το υπολοιπο 80% απουσιαζε.Δηλαδη οι παραταξιακοι δεν ειναι ουτε καν 800?Να σημειωσω οτι πολλοι επηρεαζονται απο τα κοματοσκυλα καθως τα τελευταια τους πειθουν ασκωντας προπαγανδα να ψηφισουν οτι συμφερει τις παραταξεις.Και υπαρχουν πολλοι αφελεις που ειτε πειθονται ειτε δεν θελουν να χαλασουν το χατιρι των παραταξιακων ''φιλων'' τους.
Επισης οι υπερ της καταληψης ηταν μολις 90 παραπανω απο τους κατα.Ακομα και ελαχιστοι να ηταν απο κομματα και παλι επηρεαζουν κατα πολυ το αποτελεσμα.Μηπως οι προθεσεις τους ειναι υπερανω συμφεροντων?
Τεσπα οποιος θελει να πιστευει οτι η φηφοφορια της γσ ειναι αντιπροσωπευτικη και αξιοκρατικη δικαιωμα του.Εγω δεν εχω να πω κατι αλλο,και δεν εχω σκοπο να ενισχυσω ενα τετοιο κινημα:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Οκ.
Να συμπληρωσω κατι που ξεχασα.
Για παραδειγμα στην ασοεε που ξερω,πριν εγινε γσ.Ψηφισαν 1700 ατομα περιπου,δηλαδη 20% περιπου των φοιτητων.Το υπολοιπο 80% απουσιαζε.Δηλαδη οι παραταξιακοι δεν ειναι ουτε καν 800?Να σημειωσω οτι πολλοι επηρεαζονται απο τα κοματοσκυλα καθως τα τελευταια τους πειθουν ασκωντας προπαγανδα να ψηφισουν οτι συμφερει τις παραταξεις.Και υπαρχουν πολλοι αφελεις που ειτε πειθονται ειτε δεν θελουν να χαλασουν το χατιρι των παραταξιακων ''φιλων'' τους.
Επισης οι υπερ της καταληψης ηταν μολις 90 παραπανω απο τους κατα.Ακομα και ελαχιστοι να ηταν απο κομματα και παλι επηρεαζουν κατα πολυ το αποτελεσμα.Μηπως οι προθεσεις τους ειναι υπερανω συμφεροντων?
Τεσπα οποιος θελει να πιστευει οτι η φηφοφορια της γσ ειναι αντιπροσωπευτικη και αξιοκρατικη δικαιωμα του.Εγω δεν εχω να πω κατι αλλο,και δεν εχω σκοπο να ενισχυσω ενα τετοιο κινημα:)
το 80% που ηταν?:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
το 80% που ηταν?:hmm:

Αυτο ειναι αλλο θεμα.Εγω αναφερομουν στο αποτελεσμα οχι στην αιτια.Υπαρχουν πολλοι λογοι που καποιος δεν πηγαινει σε μια γσ.Βαριεται,θελει να παει για καφε,εχει μπουχτισει με το χαος που επικρατει στις γσ,δεν ενδιαφερεται,δεν μπορει γιατι μενει αλλου,και αλλοι πολλοι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Αυτο ειναι αλλο θεμα.Εγω αναφερομουν στο αποτελεσμα οχι στην αιτια.Υπαρχουν πολλοι λογοι που καποιος δεν πηγαινει σε μια γσ.Βαριεται,θελει να παει για καφε,εχει μπουχτισει με το χαος που επικρατει στις γσ,δεν ενδιαφερεται,δεν μπορει γιατι μενει αλλου,και αλλοι πολλοι
για το χαος που επικρατει δεν μπορω να κρινω γιατι οπως βλεπεις δεν εχω μπει ακομα στο πανεπιστημιο αρα δεν ξερω τι γινετια σε αυτες,,,αλλα για ολους τους αλλους λογους ειμαι καθετος οτι πρεπει να δεχεται και να δεχομαι οταν το κανω το οτιδηποτε αποφασιζει η γενικη συνελευση! ειδικα οι πρωτοι δυο λογοι ειναι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
για το χαος που επικρατει δεν μπορω να κρινω γιατι οπως βλεπεις δεν εχω μπει ακομα στο πανεπιστημιο αρα δεν ξερω τι γινετια σε αυτες,,,αλλα για ολους τους αλλους λογους ειμαι καθετος οτι πρεπει να δεχεται και να δεχομαι οταν το κανω το οτιδηποτε αποφασιζει η γενικη συνελευση! ειδικα οι πρωτοι δυο λογοι ειναι...

Μαζι σου,υπαρχουν ασημαντοι λογοι κυριως,Μερικοι ομως δεν μπορουνε να πανε πχ γιατι μενουν σε αλλη πολλη απο εκει που σπουδαζουν.Και ναι οσοι βαριουνται να πανε δεν εχουν δικαιωμα να διαμαρτυρονται,για μενα.Το αποτελεσμα ειναι αποτελεσμα ομως.Και στην περτιπτωση μας δεν νομιζω να ειναι δικαιο και να εκφραζει την συνολικη αποψη των φοιτητων,Αποψη μου ειναι οτι αν πηγαινε στις γσ το 80% των φοιτητων η δεν λαμβαναν μερος οι παραταξεις στην ψηφοφορια,το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Μαζι σου,υπαρχουν ασημαντοι λογοι κυριως,Μερικοι ομως δεν μπορουνε να πανε πχ γιατι μενουν σε αλλη πολλη απο εκει που σπουδαζουν.Και ναι οσοι βαριουνται να πανε δεν εχουν δικαιωμα να διαμαρτυρονται,για μενα.Το αποτελεσμα ειναι αποτελεσμα ομως.Και στην περτιπτωση μας δεν νομιζω να ειναι δικαιο και να εκφραζει την συνολικη αποψη των φοιτητων,Αποψη μου ειναι οτι αν πηγαινε στις γσ το 80% των φοιτητων η δεν λαμβαναν μερος οι παραταξεις στην ψηφοφορια,το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο
απλα αν αυτοι που βαριουνται και αυτοι που πηγαν για καφε(θεε μου τι ενδιαφερον) πηγαιναν νομιζα θα υπηρχε πανω απο το 60%...φυσικα αυτοι που μενουν σε αλλη πολη ειναι διαφορετικη περιπτωση! οσο για τις παραταξεις αληθεια δεν ξερω πως λειτουργουν μεσα στο πανεπιστημιο...αλλα θεωρω μεγαλη βλακεια και ανωριμοτητα καποιος να ψηφιζει κατι απλα και μονο γιατι το υποστηριζει η παραταξη του...χωρις να το σκεφτει ο ιδιος:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
απλα αν αυτοι που βαριουνται και αυτοι που πηγαν για καφε(θεε μου τι ενδιαφερον) πηγαιναν νομιζα θα υπηρχε πανω απο το 60%...φυσικα αυτοι που μενουν σε αλλη πολη ειναι διαφορετικη περιπτωση! οσο για τις παραταξεις αληθεια δεν ξερω πως λειτουργουν μεσα στο πανεπιστημιο...αλλα θεωρω μεγαλη βλακεια και ανωριμοτητα καποιος να ψηφιζει κατι απλα και μονο γιατι το υποστηριζει η παραταξη του...χωρις να το σκεφτει ο ιδιος:hmm:

Οι παραταξεις αποτελουνται απο προσκωλημενα ατομα,δογματικοι στην ιδεολογια και καλα του κομματος,που προσπαθουνε να σε μυησουν και να σε επηρεασουν με οποιοδηποτε τροπο.Δεν ιφισταται προσωπικη δικη τους αποψη.Και προφανως οι πιο αφελεις επηρεαζονται.Επισης η ιδεολογια ειναι για τα ματια του κοσμου.Στην πραγματικοτητα κρυβονται συμφεροντα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Οι παραταξεις αποτελουνται απο προσκωλημενα ατομα,δογματικοι στην ιδεολογια και καλα του κομματος,που προσπαθουνε να σε μυησουν και να σε επηρεασουν με οποιοδηποτε τροπο.Δεν ιφισταται προσωπικη δικη τους αποψη.Και προφανως οι πιο αφελεις επηρεαζονται.Επισης η ιδεολογια ειναι για τα ματια του κοσμου.Στην πραγματικοτητα κρυβονται συμφεροντα
ενταξει αλλα ακομα και το να ψηφιζεις οτι λεει η παραταξη απλα και μονο γιατι ανηκεις χωρις καν να επεξεργαστεις το αντικειμενο μου φαινεται πολυ παραξενο..ε θα συναντησω σιγουρα πολλα τετοια ατομα:hmm:
υ.γ επιτελους καποιος ακουσε την αποψη μου για τις καταληψεις χωρις να αρχισει τα οφ τοπικ και κομπλεξικα...ακομα και βολεμενο σε κομμα με εχουν βγαλει που ευχομαι να μην συναντησω καν κομματικο οταν παω για εγγραφη:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Και στην δημοσκοπηση του ishool κατα της καταληψης ειναι οι περισσοτερη.Οσο αξιοπιστη μπορει να ειναι.Πιστευω παντως πως σε 2 εβδομαδες οι περισσοτερες σχολες θα ανοιξουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
Και στην δημοσκοπηση του ishool κατα της καταληψης ειναι οι περισσοτερη.Οσο αξιοπιστη μπορει να ειναι.Πιστευω παντως πως σε 2 εβδομαδες οι περισσοτερες σχολες θα ανοιξουν
το θεμα ειναι ομως ποσοι πανε στις συνελευσεις...και μενα μου φαινεται να αρχιζει να επικρατει αυτο το κλιμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top