-Οι παραταξεις ξεκινανε και ληγουν τις καταληψεις αρα στην ουσια αυτη αποφασιζουν και κουμανταρουν.Και στο περασμα τους παρασερνουν και πολλους αλλους.
Το σύνολο των γραμμένων σε παράταξη φοιτητών (οποιαδήποτε παράταξη),ούτε ένα 20% δεν είναι.Η μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι ανένταχτοι.Ο ανεξάρτητος φοιτητής έχει τη δύναμη,καμία παράταξη.
-Η ψηφοφορια στην γσ δεν ειναι δικαιη και αντιπροσωπευτικη γιατι στην συνελευση οι μισοι και παραπανω ειναι απο παραταξη+ασχετους που φερνουνε μαζι τους.Οι περισσοτεροι δεν πηγαινουν για πολλους λογους που δεν θα ξαναλυσω.Επισης οσοι πηγαινουν μεσα στον χαμο δεν μπορουνε να ψηφισουν και να εκφραστουνε ολοι.Πολλοι φοβουνται να μιλησουν.Ειναι αυτο δικαιο?
Ούτε καν.Κατ'αρχάς,αυτό με τους εξωπανεπιστημιακούς γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις,είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας να λες ότι είναι οι μισοί σε κάθε συνέλευση.Άσε που γίνεται κυρίως απ'τη ΔΑΠ,γιατί αυτή έχει τέτοια δύναμη,η οποία είναι κατά της κατάληψης.Οι παραταξιακοί δεν γίνεται να είναι οι μισοί και σου εξήγησα παραπάνω γιατί,οι περισσότεροι φοιτητές ανεξάρτητοι είναι.Αλλά στο κάτω κάτω,και οι μισοί να είναι,τι θα τους κάνεις,θα τους στερήσεις το δικαίωμα ψήφου?Αν οι υπόλοιποι δεν πατάνε,καλά κάνουν και το εκμεταλλεύονται,μαγκιά τους.
Ό,τι να 'ναι λες μου φαίνεται.Ποιος δεν μπορεί να ψηφίσει?Ένα χέρι σηκώνεις.Όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας,οι πόρτες κλείνουν,κάθονται όλοι κάτω και μια ομάδα φοιτητών μετράει τα χέρια,όλες οι ψήφοι καταμετρούνται.Ούτε έχω ακούσει ποτέ κανέναν να φοβάται να μιλήσει.
Γιατι αποψη μου ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι της παιδειας αλλα της χωρας.Η κατασταση της χωρας μας ειχε ως συνεπεια τα αυστηρα μετρα στο δημοσιο,τις συνταξεις και τωρα στην παιδεια.Το μετρο που αναφερεται στην δημοσεια χρηματοδοτηση και την εισοδο ιδιωτικων επιχειρισεων στην ρυθμιση των πορων(το μοναδικο που με προβληματιζει και με βαζει σε σκεψεις)ειναι αποτελεσμα ελλειψης χρηματων του κρατους.Οποτε πολυ φοβαμαι πως ηταν θεμα χρονου να εχουμε και συνεπειες στην παιδεια
Off topic,αλλά η κρίση δεν είναι της χώρας,η κρίση είναι του παγκόσμιου καπιταλισμού.Δεν έχει νόημα να το αναπτύξω εδώ further,αφού είναι άσχετο,απλά στο λέω ότι απ'τη στιγμή που υπάρχουν άτομα (όπως εγώ) με διαφορετική οπτική γωνία στα πράγματα (π.χ. ταξική),έτσι ποτέ δεν θα μπορέσει να υπάρχει και συμφωνία στα μέσα πάλης και τους στόχους.
Αγόρι μου, δεν είναι ανούσιο να κάνεις έναν αγώνα όταν η κοινωνία δεν ξέρει τι συμβαίνει; Σαν να προσπαθείς να ρίξεις ένα τοίχο χωρίς να τον έχεις ραγίσει πρώτα.
Όχι,αν η κοινωνία δεν ξέρει τι συμβαίνει,τότε υποχρέωσή σου είναι να την πληροφορήσεις.
δεν προκειται να αλλαξει κανενας μας γνωμη...
Sorry,αλλά αυτό είναι η μεγαλύτερη ανοησία που ακούω συχνά.When someone is cornered,αντί να ρίξει τον εγωισμό του και να δει ότι υπάρχουν επιχειρήματα that he has not taken into account,χώνει ένα "άποψή σου,άποψή μου" και νομίζει ότι κάτι έκανε.Δεν είναι όλες οι απόψεις το ίδιο,γιατί δεν βγαίνουν όλες απ'το στομάχι μας.Υπάρχουν απόψεις backed up από επιχειρήματα και απόψεις που αιθεροβατούν.Σε ένα debate,εξετάζουμε τον ορθολογισμό που εμπεριέχεται σε κάθε άποψη,ώστε να καταλήξουμε κάτι.Αν μπαίνουμε σε μια συζήτηση a priori αποφασισμένοι να μην αλλάξουμε άποψη σε περίπτωση νέων δεδομένων,τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση in the first place.Γιατί να επιχειρηματολογούμε?Ας πετάει ο καθένας τη μαλακία του,χωρίς αιτιολόγηση και τέλος,opinions are like assholes,σιγά το θέμα.Σημασία έχει να μπαίνουμε σε μια συζήτηση με ανοιχτό μυαλό,έτοιμοι να εξετάσουμε επιχειρήματα και συλλογιστικές πορείες.Προσωπικά,έχω παραδεχτεί πολλές φορές ότι έλεγα μαλακίες,in cases που βρέθηκαν επιχειρήματα that I haven't considered (όχι βέβαια σ'αυτό το forum,άλλωστε εδώ μέσα το average post είθισται να είναι ένα συναισθηματικό παραλήρημα με σποραδικά κεφαλαία,πολλά θαυμαστικά,emoticons,αποσιωποιητικά,έλλειψη άλλων στοιχείων στίξης,δομής,συνοχής και παραγραφοποίησης στο κείμενο).
και mr. crowley
Spoiler
θα στο πω, γιατι με εχεις βαλει σε πολυ προβληματισμο με τα ποστ σου τωρα τελευταια :Ρ πολυ αναρχικες ιδεες παρουσιαζεις, ξερω σε συναρπαζει το ολο θεμα και διαβαζεις ολο και περισσοτερο για αυτο και φαινεται. απλα σταματα λιγο και κατσε να κρινεις αυτα που διαβαζεις, ή τουλαχιστον πιασε και καμια άλλη ιδεα να διαβασεις να τις συγκρινεις... γιατι συμφωνω απολυτα με το οτι η αναρχια εχει ισχυρα αιτια για την δημιουργια της (δεν ξερω πώς να το πω στα γρηγορα) αλλα τα μεσα που προτεινει ειναι προβληματικα/ ελαττωματικα... υπαρχουν καλυτεροι τροποι απο τη βια, να το πω ετσι προχειρα.
Spoiler
Δεν παρουσιάζω αναρχικές ιδέες,
είμαι αναρχικός ,απ'την πρώτη στιγμή που μπήκα στο forum δεν έκρυψα ποτέ την ιδεολογική μου ταυτότητα.Αναρχικό δεν σε κάνουν τα βιβλία (απ'τα οποία έχω διαβάσει πολλά,σε πολύ ευρύτερα ιδεολογικά και φιλοσοφικά πλαίσια απ'αυτά του αναρχισμού/αντικαπιταλισμού και αμφισβητώ το ό,τι διαβάζω και το ό,τι πιστεύω πολύ περισσότερο απ'όσο θα μπορούσαν οι περισσότεροι),αναρχικό σε κάνει η σύγκρουση με τις κοινωνικές νόρμες,η συμμετοχή στα κινήματα,οι πρακτικές στην καθημερινή ζωή.
PS:I've just won.