Τα πραγματα ειναι απλα. Στη δημοκρατια το λογο τον εχει ο λαος στο συνολο του, οχι ενα κομματι του λαου. Οταν για τον οποιονδηποτε λογο η αποφαση δεν λαμβανεται απο αντιπροσωπευτικο δειγμα του λαου και οταν παραβιαζονται νομοι και συνταγμα τοτε δεν εχουμε δημοκρατια. Μιλαμε λοιπον για μια δημοκρατια που δεν υπαρχει, γιατι αν υπηρχε δεν θα συνεβαιναν αυτα τα φαινομενα ζουγκλοποιησης που ο καθενας κανει ο,τι θελει χωρις να το νοιζει τιποτα και δεν ανφερομαι μονο στη συγκεκριμενη περιπτωση αλλα γενικα. Πραγματικα και ειλικρινα λυπαμαι πολυ.
Θα βγω πάλι off topic,γιατί όταν βλέπω κάτι που θέλω να το θίξω,αν δεν το κάνω,σκάω.Τι είναι αυτό το "φαντασιακό" το οποίο περιβάλλει σαν πέπλο τους νόμους και το σύνταγμα και τους καθιστά υπεράνω κριτικής?Σε περίπτωση που η πλειοψηφία του λαού διαφωνεί με τους νόμους και το σύνταγμα,αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί επαρκή αιτία ακύρωσής τους?Με το να τα θέτουμε υπεράνω,δεν τους δίνουμε μια "μεταφυσική αξία",η οποία αντίκειται στο πνεύμα της δημοκρατίας?
Προς το τέλος λες κάτι πολύ σωστό,αν και προφανώς δεν το εννοείς όπως το εννοώ εγώ.Λες ότι δεν υπάρχει δημοκρατία,γιατί αν υπήρχε,ο καθένας δεν θα έκανε ό,τι ήθελε.Πολύ σωστά.Δεν γίνεται να υπάρχει δημοκρατία,όταν υπάρχει ένα κράτος το οποίο θεσμοθετεί με νόμο την ασυδοσία και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (καπιταλισμός και τα παρελκόμενά του).Και δεν γίνεται να υπάρχει κράτος το οποίο να μην προστατεύει την εκμετάλλευση,όταν και το ίδιο το κράτος θεσμοθετείται με τη βία,όταν η ίδια η ύπαρξη κράτους αποτελεί βία.Ένα καθεστώς,ένα πολίτευμα το οποίο στηρίζεται στη βία,δεν μπορεί παρά να καθαγιάζει τη βία.Αντιστρόφως,η ύπαρξη μιας κοινωνίας "ζούγκλας" δεν μπορεί να είναι ανεκτή,παρά μόνο εάν προστατεύεται από ένα πολίτευμα που βασίζεται σε αυτή.Η έννοια της δημοκρατίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του κρατισμού και γενικότερα της ιεραρχίας.Όσο η κοινωνία μας δομείται με κάθετη οργάνωση,δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε δημοκρατία.Όσο η δομή της κοινωνίας βασίζεται στην αυθαίρετη "ανωτερότητα" κάποιων λίγων απέναντι στους πολλούς ("είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ μας,απλά μερικοί είναι λίγο πιο ίσοι απ'όλους τους άλλους"),τόσο θα δικαιολογείται και η νοοτροπία της αδιαφορίας για την κοινωνία.
Συμφωνώ απολύτως. Στη σχολή μας, η κατάληψη ψηφίστηκε από...57 άτομα...Θα μου πείτε, πού είναι οι υπόλοιποι να ψηφίσουν. Συμφωνώ σε αυτό, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας μηχανισμός να προστατεύει το σύνολο; Να διασφαλίζει ας πούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής για να παρθεί απόφαση;
Υπάρχει,κατώτατο όριο φοιτητών,το οποίο αν δεν ξεπερασθεί,δεν μπορεί να γίνει συνέλευση.Η αλήθεια είναι ότι κατά τη γνώμη μου,περιττό είναι και αυτό.Το "σύνολο" μια χαρά είναι προστατευμένο,έχοντας το δικαίωμα συμμετοχής στη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων.Όταν το "σύνολο" αδιαφορεί,τι μηχανισμός να υπάρξει?Που να προστατεύει το "σύνολο" απ'τον εαυτό του?Το ίδιο το "σύνολο" βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του.Ας μάθει να είναι πιο υπεύθυνο.
Απλα δειτε ποσοι ειναι κατα και καταλαβετε επιτελους πως απλα οι περισοτεροι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Δεν έχω ιδέα τι θέλουν οι περισσότεροι,δεν είμαι μάντης.Ούτε έχω και καμιά υποχρέωση να ξέρω.Δεν είμαι η μαμά τους για να τους νταντεύω.Αν το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι να τελειώνουν όσο πιο νωρίς γίνεται
με κάθε κόστος,τότε τους λυπάμαι,γιατί δεν είναι παρά μίζερα ανθρωπάκια που μια ζωή θα τους πατάνε οι άλλοι.Αλλά και πάλι,δεν είναι δουλειά μου να τους κρίνω,ούτε έχω κανένα δικαίωμα.Δικαίωμα τους να είναι σκουλήκια,φιλελεύθεροι άνθρωποι είμαστε,θα το δεχτούμε,αν αυτό ζητάει η πλειοψηφία.Αν όμως το ζητάει,ας έρθει στη συνέλευση να το ψηφίσει.Ξεκάθαρα πράγματα,υποτίθεται έχουμε να κάνουμε με υπεύθυνους πολίτες,όχι με παιδάκια του νηπιαγωγείου.Απ'τη στιγμή που έχουν μια άποψη,όσο και αν δεν μ'αρέσει εμένα,ας έρθουν να την υποστηρίξουν και θα την σεβαστώ.Όσο αδρανούν και απλά κλαίγονται,έτσι και εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να τους λαμβάνω υπ'όψιν μου.
Mα κανεις δεν ειναι υπερ! οσοι ειναι ειναι ''κοματοσκυλακια '' του πασοκ της νδ του κκε ! ελατε δηλαδη πια! μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας! ολοι ξερουμε τι παιζεται εκει εξω!
Δεν ανήκω σε καμία παράταξη,ούτε έχω συμπάθεια σε καμία και είμαι υπέρ της κατάληψης.Και ξέρω άπειρα άτομα που υποστηρίζουν το ίδιο με εμένα.Υπάρχουν ένα σωρό ανένταχτοι υπέρ της κατάληψης,ένα σωρό κατά της κατάληψης όπως υπάρχουν και κομματόσκυλα κατά της κατάληψης (ΔΑΠ,ορισμένες ΠΑΣΠ).Οπότε,καλύτερα άσε τις αυθαίρετες γενικεύσεις.
Εγω παντως δεν γουσταρω καταληψη. θελω να τελιωσω ησυχα τις σπουδες μου. Οταν γινει κατι σοβαρο εννοειτε ολοι θα ενεργοποιηθουν αλλα αυτη την στιγμη μονο οχαδερφισμους και ψευτικες αναγκες βλεπω.
Α,δηλαδή το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου δεν είναι σοβαρό.Τι ακριβώς είναι σοβαρό λοιπόν,αν όχι η κατάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου,στον πλανήτη των απολιτίκ?
Αντι να κατσουν να διαβασουν να μπορεσουν να ξεχωρισουν στην ζωη τους ασχολουντε με τα πολιτικα , στα οποια , το παιζουν 'Ιστοριες' ενω στην ουσια δεν ξερουν τιποτα!
Με άλλα λόγια,ας γίνουμε όλοι καριερίστες χωρίς θέληση και προσωπικότητα,άβουλα ρομποτάκια που θα δουλεύουν,θα καταναλώνουν,θα ψηφίζουν,θα τρώνε,θα χέζουν και θα κοιμούνται,"φιλήσυχοι" πολίτες που απλά θα "κοιτάνε τη δουλειά τους" χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την κοινωνία.Λυπάμαι,αλλά αυτή η νεοφιλελεύθερη νοοτροπία του ωχαδερφιστή "συνεπή σκλάβου" που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του,με αηδιάζει όσο τίποτα,δεν θα πάρω.
Συγγνώμη, αυτό είναι το επιχείρημά σου...;
Το να πεθάνει στην πλατεία είναι ΟΚ δηλαδή.
Ανοίξτε το μυαλό σας...
Δεν νομίζω ότι πάει ακριβώς έτσι.Έχω δει από πρώτο χέρι,σε διαμαρτυρίες και πορείες,ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα να πνίγονται απ'τα χημικά,εγώ προσωπικά έχω λιποθυμήσει από αυτά στο παρελθόν,έχω δει ανθρώπους αιμόφυρτους να τους μαζεύουνε με ασθενοφόρα.Όλοι τα έχουμε δει,και όσοι δεν συμμετέχουν,απ'την τηλεόραση.Έχουμε δει άδικες συλλήψεις,ανθρώπους στην εντατική,απίστευτη βαρβαρότητα...και
όλα αυτά στο δρόμο.Φαντάσου τι θα γινόταν,αν όλα αυτά
τα βλέπαμε σε κλειστό χώρο.Φαντάσου χημικά να σκάνε μέσα σ'ένα αμφιθέατρο,με τη δικαιολογία ότι κάποια γενική συνέλευση βγήκε "εκτός ελέγχου",τα ΜΑΤ να εφορμούν απ'τις πόρτες,φοιτητές να ποδοπατιούνται για να ξεφύγουν,να χτυπάνε πάνω στα έδρανα.Το φοβάμαι ένα τέτοιο θέαμα.Και όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει.
Επειδη ατομα μικρων ομαδων με συγκεκριμενες πεποιθησεις δρουνε εναντιων καθε αρχης δεν σημενει πως θα στηριξουμε την αναρχια! αμα την υποστηριζαμε ολοι θα ζουσαμε σαν αφινιασμενα ζωα με οπλα!
Μα φυσικά,επειδή αυτό βεβαίως βεβαίως υποστηρίζουμε οι αναρχικοί,να γίνουμε όλοι πιθήκια και να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον πετώντας καρύδες απ'τα δέντρα

Δεν τον κόβουμε τον πολύ Πρετεντέρη λέω 'γω?
Θυμησου ποσοι πρεζακιδες διανεμουν χασισι μεσα στις σχολες. Προσωπικα μου ετυχε ενας.
Δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερο εμπόριο ναρκωτικών μέσα στις σχολές.Έχω παρατηρήσει κάπου αλλού όμως να γίνεται της πουτάνας απ'την πρέζα:Ομόνοια,Αθηνάς,Ζήνωνος,Πατησίων,Αχαρνών...υπάρχει και εκεί άσυλο?
Θυμησου ποσες κλοπες και καταστροφες εχουν δημιουργησει ολοι οι ''υπερασπιστες του ασυλου'' που το 2006 δωσανε καινουρια κτηρια σε πανεπιστημιο και τα καψανε!
Και θες να μου πεις ότι αν μπούνε 50 σκατόκαφροι μέσα στο πανεπιστήμιο και αρχίσουν τις πιθηκιές,μέχρι να την καλέσουν οι απ'έξω την αστυνομία και να έρθει θα έχουν μείνει εκεί,να τους περιμένουν.
Και δεν θεωρω προπαντων αφελεια να αναιρω καποια πραγματα την στιγμη που πρεπει. Σου λεω και παλι και να το καταργησουν το ασυλο θα γινει κατι παρομοιο με οσα εγιναν στην αμερικη. Μπορει να εχουν καταργηση ασυλου αλλα αμα πρεπει να ερθουν αντιμετωποι με κατι που παει κοντρα στα πιστευω τους το λενε χωρις μολοτοφ αλλα με πορειες και με ενεργες πραξεις.
Ουτως η αλλως ολα αυτα τα χρονια πιστευω ολοι να καταλαβενεται πως προσπαθουν να εισαγουν στην ελληνικη εκπαιδευση στο αμερικανικο συστημα κρατωντας τα στοιχεια που συμφερουν την ελλαδα!
Αρα το προβλημα δεν το εχει ο φοιτητης που δεν θελει καταληψη φιλε μου ....το προβλημα τωρα πια θα το εχουν οι κωματικες παραταξεις που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν θα υπαρχουν. Καιρο τωρα μας ζαλιζουν . Οποιος θελει θα εχει το δικαιωμα να οργανωνει δικια του ομαδα που θα υπωχρεουτε δυστυχως να μενει ησυχη και να εκφραζετε χωρις να θετει σε εγρηγορση της Χημικες της γνωσεις πανω στις βομβες !
Το γαμάτο αμερικάνικο σύστημα.Μα πως δεν είναι,θα μου πεις?Harvard,Columbia,Yale,Berkeley...και ποιος δεν θα ήθελε να είναι σ'ένα απ'αυτά τα πανεπιστήμια!Μόνο που δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα πανεπιστήμια στην αμερική.Τα διάσημα πανεπιστήμια,είναι μόλις το 1% των συνολικών και για να μπεις μέσα θα πρέπει να είσαι ή κροίσος ή brainiac.Το υπόλοιπο 99% ξες τι είναι?Ένας βόθρος είναι.Για ψάξε λίγο τι επίπεδο θεωρούνται τα "community colleges",τα αντίστοιχα δημόσια πανεπιστήμια των αμερικάνων...
Ηδη το πληρωνει η τσεπη των γονιων μου.
Στην τελικη σε αυτους χρωσταω οτι εχω! και πρεπει καπως να τους το ανταπωδωσω!
Για αυτο δεν θεωρω ασχημο το να καταργηθει το ασυλο. Γιατι εγω οπως και αλλοι συμφοιτητες μου θα τελιωσουμε μια και καλη , και αφου το κανουμε θα μπορεσουμε αμα το θελουμε να σταθουμε επαξια μπροστα σε αυτους τους πολιτικους αρχηγους που κανουν κουμαντο τωρα!
Η ουσια δεν ειναι να κανεις επανασταση που δεν ειναι ωριμη ! αλλα να την κανεις οταν γινεται απο ατομα με δυνατο μυαλο και οχι δυνατη μπουνια!!
Που να δεις πόσα θα πληρώσει η τσέπη των γονιών σου,αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο.