Καλησπέρα σας παιδιά. Είμαι 28 ετών και ενδιαφέρομαι να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είμαι από Ελλάδα. Για πολλούς λόγους εκρινα αυτήν την επιλογή ως καταλληλότερη για μένα αγνοώντας τα όσα αρνητικά σχόλια μπορεί να λαμβάνει αυτό το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Δεδομένου πως έχω πολλά κενά από το λύκειο ακόμα στο κομμάτι των μαθηματικών και λοιπά, ούσα θεωρητική κατεύθυνση. Είχα κάποιες ανασφάλειες, βλέποντας τα ελληνικά προγράμματα σπουδών σε σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, γνωρίζοντας πως σε αυτό το επίπεδο εγώ προσωπικά δε θα μπορέσω να ανταπεξέλθω και πολλά από αυτά που θα μάθω θα μου είναι πρακτικά άχρηστα στην πορεία της ζωής μου και επαγγελματικά. Για το ΑΠΚΥ όμως και γενικά για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Κύπρο έχω ακούσει πως το σύστημα είναι πολύ πρακτικό, χωρίς να δε βομβαρδίζει με αχρειαστα πράγματα. Είδα και το πρόγραμμα σπουδών στο ΑΠΚΥ και παρατήρησα πως ουδεμία σχέση δεν έχει με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι πιο πρακτικό πιο εύκολο ακόμα και για κάποιον που έχει πολλά κενά ή δεν γνωρίζει ή έχει ξεχάσει μαθηματικά. Θα ήθελα απλά μια συμβουλευτική υπηρεσία βοήθεια να το πω πάνω σε αυτό το κομμάτι. Να πω πως δεν κράζω το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα απλά δεν είμαι προκατειλημμένη απέναντι στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα. Έχω σπουδάσει στο τμήμα Παρευξείνιων ΔΠΘ, έχω τελειώσει και ΣΑΕΚ. Οπότε έχω μια εικόνα. Και θα ήθελα απόψεις όντως για το σύστημα στην Κύπρου που λένε πως είναι πιο πρακτικό στην εκπαίδευση και λοιπά. Γιατί είδα στο πρόγραμμα σπουδών στο ΑΠΚΥ έχουν τα βασικά μαθήματα διοίκησης και ακόμα και αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τα μαθήματα σε ελληνικά πανεπιστήμια. Όχι ότι είναι πολύ εύκολα. Αλλά μαθαίνεις τα βασικά. Αριθμητική, στατιστική, ποσοστά και λοιπά. Ότι ουσιαστικά και θα εφαρμόσεις στην πραγματική ζωή. Έχω τελειώσει τουριστικά και είχα πολλούς καθηγητές που μου έλεγαν ακριβώς αυτό. Πως το 80 με 90 % από αυτά που θα μάθεις σε τμήμα οικονομικών ή διοίκησης επιχειρήσεων δε θα τα εφαρμόσεις καν και θα τα ξεχάσεις με το που βγεις.
Καλημερα
Εισαι κοριτσι που καταπινεις πτυχια ...εχεις εμπειρίες και πολυ σωστα τα μετρησες.
Εξηγούμαι.
Η Κυπρος νεοφωτιστη στο ειδος πανεπιστημιο..αποφασισε να μπει σε αυτα και οχι απλα αλλα και επιχειρηματικα ( το εχουν αυτο οι κυπριοι).
Μεχρι πριν τα κυπριοπουλα πηγαιναν αγγλια ( τα εχοντα λευτα) και ελλαδα τα μη εχοντα. Και συνεχιζουν ακαθεκτα να το κανουν.
Η Κυπρος μικρο μερος ( μικροτερη απο θεσσαλονικη) γεμισε ξαφνικα απο απειρα ιδρυματα που φερουν τον τιτλο πανεπιστημιο.
Ναι αλλα αυτα θελουν και καθηγητες ... ε δεν εχουμε.... τι να κανουμε?
Οκ ασε την ελλαδα να κανει οτι κανει... ειναι πασε... εμεις να βγαλουμε απο μεσα τα βαρια και θα κρατησουμε την καταρτηση... θα τρεξουμε και μαρκετινκ να πείσουμε οτι το μειονεκτημα ειναι πλεονεκτημα και οτι αυτα ειναι τα μοντερνα και καλα.
Ασε τα ''καμενα'' τα ελληνικα να πιστευουν οτι κανουν επιστημη και βαζουν βαρια μαθηματα. ( μας εχουν πηδηξει στο πολυτεχνειο με ''αχρηστα'' μαθηματικα)
Βεβαια τα κυπριοπουλα δεν το πολυπιστεψαν αυτο και εφοσον εχουν τα 12Κ+ € το χρονο συνεχισουν να συρρέουν στο Οπα ,Παπει,Παμακ ,Απθ.
Οποτε εν κατακλειδι θα σου πω:
Αν θελεις εύπεπτες σπουδες , γρηγορο πτυχιο επιπεδου Σαεκ κατάρτισης να πας στο ΑΠΚΥ.
Αν θες κατι πιο ''βαρυ'' να πας στο ΔΕΟ ΕΑΠ.
Μαθηματικα τωρα
Ναι οκ ...εχεις αποστασιοποιηθει απο αυτα που και ποτε δεν τα εδωσες σημασια.
Τα μαθηματικα των οικονομικων ειναι απλα αλλα για σενα βουνο..οποτε θα χρειαστεις βοηθεια... είτε Απκυ ,ειτε ΕΑΠ.
Η λυση ειναι αυτη
Όλα όσα χρειαζόμαστε για το χτίσιμο της μαθηματικής σκέψης, διδάσκονται με πληρότητα και απλότητα στο συγκεκριμένο course, για ήρεμη και στοχευμένη Επιτυχία!
www.arnos.gr
Κοστος ΕΑΠ +φροντ ~= απλο κοστος ΑΚΠΥ.
Υγ...Αυτο το ''ηλιθιο'' εαπ εκανε 3 συναντησεις το μηνα, δυνατων καθηγητων- φοιτητων δια ζωσης στα αμφιθεατρα του εκπα ... αυτοι οι φωστηρες το εκοψαν και τωρα τις κανουν ιντερνετικα.
Το καλο με το Απκυ ειναι οτι εχει πιο πολλα MOOC's (νομιζω) = Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα, ασυχρονης εκπαιδευσης .
Εδω οι παλιοι καθηγητες των συμβατικων πανεπιστημιων και κατ' επεκταση Εαπ δεν αρεσκονται πολυ να βγαινουν στο γυαλι
καλη τυχη