κατσε ρε metspanos θα μας τρελανεις τελειως?δηλαδη εχυ εισαι πιο φιλολογος απο μενα με 7 αρχαια οπως ισχυριστηκες ενω εγω με 8+ ειμαι χειροτερη?γιατι το πας με ποσοτικα κριτηρια?γιατι αν το παμε με ποσοτητα και οχι με ποιοτητα σε τρωω..με ποιοτητα ο καθενας ξερει κατα ποσο ειναι καλος η οχι.ενας με 4 αρχαια μπορει να ειναι καλυτερος και απο μενα και απο σενα...λοιπον εχω τις εξης αποριες λοιπον:
1.κανω 8 αρχαια και πιο συγκεκριμενα:Θουκιδιδη-ξενοφωντα(διδασκονται στην πρωτη λυκειο),ομηρο-δημοσθενη(διδασκονται πρωτη δευτερα γυμνασιου και δευτερα λυκειου αντιστοιχα),θεματογραφια τα οποια ειναι αγνωστα κειμενα(χρησιμα γι ολες τις ταξεις),εισαγωγη στην αρχαια ελληνικη γραμματεια η αλλιως αρχαιογνωσια που μαθαινεις τα παντα για τα αρχαια κειμενα την λογοτεχνια τον ομηρο κτλ και εχω και φιλοσοφικα κειμενα πλατωνα και αριστοτελη(τα οποια κανουμε αναλυτικοτατα και στην φιλοσοφια με μαθημα '' σωκρατικες και αριστοτελικες σχολες'' (που ειναι η κυρια υλη των αρχαιων στις πανελληνιες) και ενα ακομα δραματικη ποιηση. αρα απο αποψη αρχαιων καλυπτω πολυ καλα την σχολικη υλη ολων των ταξεων πιστευω!κανω λαθος?
2.παμε στην ιστορια τωρα.κανω αρχαια ιστορια(α λυκειου και α γυμνασιου και δημοτικο νομιζω διδασκονται),κανω νεοτερη και συγχρονη(γ γυμνασιου γ λυκειου γενικης κυριως) και κανω και μεσαιωνικη και βυζαντινη(διδασκεται σε β γυμνασιου και β λυκειου)..αρα καλυπτω και την υλη της ιστοριας.ειμαι ικανη να διδαξω και να πω καποια πραγματα στα παιδια.δεν μπορω να κανω ερευνα κτλ φυσικα γιατι στο ανηκει στο ιστορικο τμημα εξ ολοκληρου αλλα να διδαξω το βιβλιο του σχολειου ειμαι ικανη
3.εχω παιδαγωγικη και ψυχολογικη καταρτιση πραγμα που σημαινει οτι δεν χρειαζομαι παιδαγωγικη επαρκεια
4.στα νεα τωρα.εχω τρια μαθηματα νεων.εχω τα νεα ελληνικα απο 11-18 αιωνα δηλαδη απο διγενη ακριτα,ιπποτικα.ρομαντικα.δημοτικα μεχρι σολωμο,βιζυηνο,παπαδιαμαντη,σουτσο,καλβο,παλαμα κτλ τ οποια υπαρχουν στο σχολειο ολα τα χρονια .αρα μπορω να τα διδαξω και αυτα.επισης εχουμε νεα ελληνικα απο τον 19-20 αιωνα δηλαδη σημερα και εχω και βυζαντινη φιλολογια...
5.εχουμε 2 γλωσσολογιες (καλυπτουν τα βασικα στην συνταξη απ οσο ειδα την φωνολογια κτλ)
6.απο λατινικα και εκει εχω 2 ενα επος και θεματογραφια.ειδικα η θεματογραφια εξειδικευει αρκετα ωστε να μπορω να διδαξω τα πανευκολα 50 μαθηματα λατινικων στο λυκειο
7.και τελος και βασικοτερο?εχω διδακτικες ασκησεις και μαθηματα οπως:1. Διδακτική της Ιστορίας Θεωρία της Λογοτεχνίας και Διδακτική Πράξη Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Ελληνικής ως Μητρικής Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Θεωρία και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας Ειδική Διδακτική ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ - ΕΚΦΡΑΣΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΌ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ + μαθηματα για την ειδικη αγωγη (γιατι υπαρχουν και αυτα τα παιδια και πρεπει να ξερεις καποια πραγματα για τον χειρισμο τους)
8.κανω και μια λαογραφια αν σε ενδιαφερει αμα θελω ως επιλογης η αρχαιολογια.
πες μου λοιπον που υστερω απο σενα.