Φιλολογία ή Αστυνομία;

Panos_02

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Panos_02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Τσοτίλι (Κοζάνη). Έχει γράψει 178 μηνύματα.
Αστυνομία στρατός ιατρική και πυροσβεστική έχουν σιγουριά. Τίποτα αλλο. Μια κάποια σιγουριά θα έλεγα νομική, ειδική αγωγη, ημμυ και με δυσκολία και μηχανολόγοι/χημικοί μηχανικοί. Όλα τα άλλα δύσκολα.

*Και ναυτικό που ξέχασα
Αστυνομια, στρατος -πυροσβεστική που λες θα εχουν σχεδον παντα σταθερο μισθο. Και πιστευω οτι θα εισαι εγκλωβισμενος στην Ελλαδα. Ειδικη αγωγη ειναι σχεδον το ιδιο με τους φιλολογους μπορει να εισαι τυχερος και να διοριστεις γρηγορα μπορει και να περιμενεις καμια δεκαετια και βαλε. Ημμυ και μηχανικοι για Ελλαδα δεν ξερω αλλα εξω μπορεις να βρεις αρκετα καλους μισθους.
Πληροφορικη, Ιατρικη και παραϊατρικες σχολες, οικονομικες σχολες εν μερει.
Σε ποιες οικονομικες αναφέρεσαι???
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Αστυνομια, στρατος -πυροσβεστική που λες θα εχουν σχεδον παντα σταθερο μισθο. Και πιστευω οτι θα εισαι εγκλωβισμενος στην Ελλαδα. Ειδικη αγωγη ειναι σχεδον το ιδιο με τους φιλολογους μπορει να εισαι τυχερος και να διοριστεις γρηγορα μπορει και να περιμενεις καμια δεκαετια και βαλε. Ημμυ και μηχανικοι για Ελλαδα δεν ξερω αλλα εξω μπορεις να βρεις αρκετα καλους μισθους.

Σε ποιες οικονομικες αναφέρεσαι???

H εκπαίδευση έχει καλά λεφτά για εκείνους που δεν σκέφτονται με τα στεγανά χρεωκοπημένων Ελλήνων στο μυαλό. Και εξηγώ. Υπάρχουν σχολεία και ακαδημίες ανά την υφήλιο που ζητούν καλούς καθηγητές για διδασκαλία αντικειμένων και φυσικά μαζί με δεξιότητες πάνω σε υπολογιστές, προγραμματισμό, ξένες γλώσσες αλλά και σαφείς παιδαγωγικές σπουδές.

Άνεργος μένει όποιος το επιδιώκει. Γκέγκε;

Μάλιστα οι θέσεις εκπαιδευτικών με καλή προϋπηρεσία δίνουν πολύ καλά πακέτα αποδοχών, επιδόματα τέκνων, φορολογικές απαλλαγές, life-work balance χωρίς το άγχος και το business time 7.30-19.00 (εξτρά ώρες τα meetings) των πολυεθνικών που ζητάνε πτυχιούχους πάνω σε ΗΜΜΥ, Πληροφορικές και Αγίους μέχρι να λήξουν οι δεξιότητες και να τους απολύσουν! Το παίγνιο του δυτικού καπιταλισμού. Ο καθένας εισπράττει τις επιλογές του. Αν η επιστήμη του ΗΜΜΥ σας κάνει πρωτίστως ευτυχισμένους και ισορροπημένους σαν ανθρώπους (πρόσεξε τι γράφω) εννοείται ότι θα πάτε καλά επαγγελματικά αν είστε και λίγο τυχεροί. Τι σας νοιάζει αν οι άλλοι των άλλων επιστήμων "πεινάσουν" ή τελικά έχουν καλύτερη επαγγελματική σαφήνεια; Μήπως δεν πεινάνε σε άλλες οικονομίες χωρών;

Το πτυχίο από μόνο του δεν εγγυάται τίποτα. Είναι ένα χαρτί που όσοι θα δοκιμάσετε συνεντεύξεις στο εξωτερικό, θα δείτε ότι τα 50 λεπτά θα σας ρωτάνε για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστημιακό χαρτί. Αυτό και αν είναι χαστούκι για την ροζ "φούσκα" της Ελληνικής μέσης οικογένειας που ζει στο όνειρο του βολέματος με ένα "δυνατό" χαρτί σε εποχές που υπήρχαν άλλα δεδομένα (βλ. δεκαετία 1970). Οι εποχές πάνε με άλλη λογική, πιο ευέλικτη και όχι με πολυετείς Πανεπιστημιακές παπάτζες για να συντηρούνται έδρες καθηγητών από το κράτος. Μάλιστα στο εξωτερικό έχουν Τμήμα ΗΜ και ΜΥ / ΤΥ ξεχωριστά με 3 χρόνια σπουδές και συνήθως πολύ εξειδικευμένες σε 1 τομέα. Στην Ελλάδα, ακόμη ξεμείναμε σε τίτλους "ευγενείας" ώστε όλη η κοινωνία να προσκυνάει το Τμήμα ΗΜΜΥ. Αηδία...

Aν ένας πτυχιούχος Φιλολογίας μείνει στο πτυχίο Φιλολογίας σαφώς και θα μείνει υπο-απασχολούμενος να δουλεύει ώρες σε κανένα φροντιστήριο με περιόδους παρατεταμένης ανεργίας (λόγω μη κανονικής εργασίας, απουσία ενσήμων, κακής εργοδοσίας, κλπ). Αν ο ίδιος πτυχιούχος μάθει καλά 2 ξένες γλώσσες (Αγγλικά + δεύτερη ξένη γλώσσα γερής οικονομίας / πρώην αποικιακής δύναμης), μάθει χειρισμό υπολογιστών σε επίπεδο διαχείρισης δεδομένων, βελτιώσει και γνώσεις ψυχολογίας, παιδαγωγικής σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα (IB, British System,...) θα μπορούσε να έχει μισθό έως και 4500-6000 ευρώ το μήνα καθαρά με 16-25 ώρες μάθημα τη βδομάδα (ανάλογα τον εκπαιδευτικό οργανισμό, το θεματικό αντικείμενο, την προϋπηρεσία) σε περιβάλλον εργασίας σχολείων που η Ελλάδα δεν θα έχει ούτε σε άλλα 1000 χρόνια.

Η αιτία της απαξίωσης είναι μια. Βουλιάζουμε τους νέους σε ένα πηγάδι μετριότητας και απαγόρευσης οράματος επειδή μας φουντώνει το υπαρξιακό είναι οι αγκυλωμένες νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών. Αν τα Ελληνικά σχολεία δεν πληρώνουν μισθούς τους εκπαιδευτικούς με βάση την αξία τους στην ελεύθερη αγορά, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.

Έχετε παντρευτεί την Ελλάδα ως εργοδότη; ε;

Δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει σαν επιστήμη επειδή υπάρχει η φούσκα των επιλογών ενός Τμήματος ΗΜΜΥ. Σημασία δεν έχει πόσες επιλογές δίνει μια επιστήμη, αλλά αν σε μια ρεαλιστική υπαρκτή εργασία υπάρχει μια εργασιακή σταθερότητα και εξέλιξη. Η επιστήμη ΗΜΜΥ αξίζει μόνο για όσους πάνε στοχευμένα εκεί και όχι απλά για το τυράκι των επιλογών. Το ίδιο και η Αστυνομία κοκ. Αλλά τι να συζητήσουμε σε ένα φόρουμ όταν κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες οι νεότερες γενιές ακολουθούν την ίδια νοοτροπία; Αύριο θα μπει άλλος και θα θέλει πληροφορίες για να σπουδάσει Αστυνομία ή Πληροφορική.

Θα ήθελα να μου αναφέρετε τις ρεαλιστικές επαγγελματικές ατελείωτες επιλογές που προσφέρει η επιστήμη των ΗΜΜΥ σε βάθος 50ετίας σε συγκεκριμένες θέσεις, με διάρκεια (μονιμότητα), εκτός από τις προφανείς επιλογές που όλοι γνωρίζουμε. Ασαφείς απαντήσεις "στο εξωτερικό έχει πολλές προοπτικές" ξέρω και εγώ να δώσω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Γενικά ποιά επαγγέλματα θεωρείτε τέλος πάντων ότι έχουν μια κάποια σιγουριά στην Ελλάδα του σήμερα πέρα από στρατιωτικές για να καταλάβω;
Ιατρικές /παραϊατρικές ,πληροφορική αν ασχοληθείς μόνος και το χεις και λογιστές
 

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Αστυνομια, στρατος -πυροσβεστική που λες θα εχουν σχεδον παντα σταθερο μισθο. Και πιστευω οτι θα εισαι εγκλωβισμενος στην Ελλαδα. Ειδικη αγωγη ειναι σχεδον το ιδιο με τους φιλολογους μπορει να εισαι τυχερος και να διοριστεις γρηγορα μπορει και να περιμενεις καμια δεκαετια και βαλε. Ημμυ και μηχανικοι για Ελλαδα δεν ξερω αλλα εξω μπορεις να βρεις αρκετα καλους μισθους.

Σε ποιες οικονομικες αναφέρεσαι???
Ειδική αγωγή το να διοριστείς ή να δουλέψεις 6μηνο κλπ είναι Παρ απολυ πιο εύκολο σε σχέση με φιλολογία. Μπορεί σιγά σιγά να αρχίζει να γίνεται και αυτός ο κλάδος κορεσμένος (λογικό δεν είναι αφού αυξάνεται και η ζήτηση;) Ωστόσο ακόμα είναι πολύ καλά (όσο ακούω από τους γονείς μου δηλαδή που εργάζονται σε δημοτικά)
 

Arianara S3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Arianara S3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αστυφυλάκων. Έχει γράψει 383 μηνύματα.
Εφόσον και από φιλολογία και από αστυνομια ίσα ίσα επιβιώνεις τότε γιατί όλη η αφρόκρεμα οπως λετε προτιμά τις αστυνομικές από τις φιλολογικές σχολες;
Αυτό μου κάνει εντύπωση...δηλαδή όλη η αφρόκρεμα προτιμά απλά την επιβίωση και όχι έστω και κάποια άνεση παραπανω;

Φιλαράκι στην αστυνομία θα παίρνεις 800+ τον μήνα βρέξει-χιονίσει. Φιλολογία αν κάνεις ιδιαίτερα τα καλοκαίρια αγωνιάς για το πόσοι θα σου έρθουν τη νέα χρονιά. Μπορεί μία χρονιά να μην πάει καλά για σένα και μείνεις να παίρνεις 500-600 ευρώ ή και λιγότερα
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Η ειδική αγωγή οταν γίνεται ως πρώτο πτυχίο εχει παρα πολυ καλες προοπτικές και παντα θα εχει.
Υπάρχουν μονο 2 σχολές κι οι απόφοιτοι ειναι πιο πανω στους πίνακες διορισμού απο κάποιον που θα κανει απλα μαστερ.
Δεν γνωρίζω κανεναν πραγματικά να μη δουλεύει.Στα 24 ολοι ειναι ήδη αναπληρωτές και πολλοί απο αυτούς δεν ειναι απαραίτητα σε ειδικά σχολεία.
Επίσης υπάρχει κι ο ιδιωτικός τομεας.
Μην συγκρίνεται με τη φιλολογία.
Και απο την ψυχολογια ακομα που ακούγεται τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλύτερη αποκατάσταση.
 

tonyler

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο tonyler αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
Εκτός από μπούρδες, δεν ξέρεις βασικά μαθηματικά.
Πριν απ'ολα εκφράσου κόσμια όπως όλα τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

Βγάλε έναν λόγο, ένα κλάσμα, μία διαίρεση για να δούμε το ποσοστό των ενστόλων που επιμορφώνονται, ακολουθώντας κάποια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.... 5% ? (αριθμός που επιμορφώνονται/αριθμός που υπηρετούν*100) αντε δεν θα σας τα λεω όλα εγώ.

Αρχικά όλοι οι αστυνομικοί βγάζουν μια σχολή που μαθαίνουν στοιχειώδη πράγματα για τη δουλειά τους η όποια έχει τεράστιο αντικείμενο που δε γινόταν ούτε σε 10 χρόνια να τα μάθουν όλα. Γι αυτό άλλωστε ανάλογα με το αντικείμενο που ασχολούνται, συμμετέχουν και σε τακτικές επιμορφώσεις, σεμινάρια, εκπαιδεύσεις κλπ.

Επιπλέον, αρκετοί είναι αυτοί που βγάζουν και πτυχίο από ΑΕΙ ή ΤΕΙ και μετά το αξιοποιούν για να γίνουν αξιωματικοί. Αλλά και πάλι, τόσο τραγικό είναι να μη βγάλεις μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη στιγμή που κάνεις από τις πιο σημαντικές δουλειές(για να μην πω τη σημαντικότερο γιατί αλλιώς θα ήμασταν ζούγκλα) για να λειτουργήσει το κράτος και πληρωνεσαι;


να δωρίσει το κορμί του στα σκυλιά από τα 18.
Βρε ουστ. Υπάρχουν πολύ ομορφότερα πράγματα από τα 700Ε στα 20. Και γενικότερα του πώς να κοστολογείς τη ζωή σου.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου, μόνο κάποιος που είχε τη δυνατότητα να περάσει για πλάκα σε κάτι τέτοιες σχολές και προφανώς το απέρριψε, μπορεί να κρίνει αντικειμενικά.

Αρχικά δε δωρίζει το κορμί του σε κανένα σκυλί. Όπως είπα πιο πάνω, μπαίνει στο σώμα που είναι ο μοναδικός λόγος που υφίσταται κράτος και τηρούνται νόμοι.

Τι πιο όμορφο από τα 700ευρω στα 20 έχοντας δουλειά και προσφέροντας τόσα στην κοινωνία; Να προσπαθεί να βγάλει με νύχια και με Δόντια στις πλάτες των γονιών μια σχολή από την οποία κατά πιθανότητα θα βρει δύσκολα δουλειά (αν Βρει);; Να σου θυμίσω ότι όλοι οι νέοι πάνε στις σχολές για να βρουν μετά δουλειά... Δεν πάνε ούτε για την έρευνα ούτε για κάτι τέτοιο. Δεν έχει τίποτα νόημα από όλα τα άλλα αν μείνεις αιώνια άνεργος και δεν έχεις χρήματα να ζήσεις μια αξιοπρεπή ζωη.

Δεν προσπαθω να τον πείσω να δηλώσει αστυνομία όπως και δηποτε. Προσπαθώ αν τον κάνω να σκεφτεί πιο ώριμα, γιατί διαλέγοντας απλά αυτό που αγαπά ως μοναδικό κριτήριο ίσως τον κάνει να μετανιώσει στο μέλλον.

Επίσης ο μόνος λόγος που απαντάω σε σένα είναι ότι λες πράγματα που θα του δημιουργήσουν εσφαλμένη αντίληψη για τη καθημερινότητα και το έργο του αστυνομικού.
Μπορείς να παρουσιάζεις τα ματ σαν τους κακούς και να βρίζεις όσο θες την αστυνομία σε κανένα άλλο σαιτ/τοπικ κλπ αλλά το παιδί αυτή τη στιγμή ζητάει βοήθεια για ένα κρίσιμο ερώτημα και εσυ απλά δε το σέβεσαι.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Eίναι καριέρα αυτή του αναπληρωτή καθηγητή από τα 24; Γνωρίζετε λίγο το καθεστώς μισθοδοσίας; Απλά για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των άσχετων ότι η ειδική αγωγή έχει ψωμί και ότι ανεργία δεν υπάρχει. Αυτό που συμφέρει και το κράτος. Απασχολούμε τους νέους με ψευτοδουλειές, επιδόματα της πείνας, για να περνούν οι δεκαετίες και να μην γκρινιάζουν για δουλειές. Άρα όλοι να είμαστε μια χαρά.

Δηλαδή λέτε ότι η μέση εκπαίδευση της Ελλάδας είναι τίγκα στα ΑΜΕΑ; Γιατί δεν έχουν την ίδια ζήτηση οι κανονικές ειδικότητες; Από όσο ξέρω τα κανονικά Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας (δήμος Αχαϊας) είναι γεμάτα από γηρασμένο προσωπικό και ανθρώπους χωρίς σοβαρές σπουδές πέρα από ένα πτυχίο πριν 30 χρόνια, κάποιοι έχουν και κομματικά γαλόνια κλπ ενώ οι ρυθμοί συνταξιοδοτήσεων αυξάνονται με αρνητικές συνέπειες στην λειτουργία των σχολικών μονάδων. Πώς γίνεται να μην υπάρχει ζήτηση για νέο προσωπικό;

Μια απίστευτη αδικία κατά τη γνώμη μου είναι που απασχολούνται Μηχανικοί στην κάλυψη μαθημάτων όπως Φυσική ή Χημεία με πλήρη ανάθεση αντικειμένου και φυσικά μονιμότητα. Έτσι το σχολείο φαίνεται να έχει 3 χημικούς εκ των οποίων δεν ανήκουν όλοι στην ίδια γνωστική περιοχή ΠΕ04. Εδώ τι έχετε να πείτε;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Γατόπαρδος.

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γατόπαρδος. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Σαμοθράκη (Έβρος). Έχει γράψει 1,040 μηνύματα.
Όπως επίσης και καθηγητές ξένων γλωσσών που κάνουν ιστορία.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Όπως επίσης και καθηγητές ξένων γλωσσών που κάνουν ιστορία.

Ε ναι. Παραδείγματα:

1). Μα οι Μηχανικοί έχουν απίστευτες επαγγελματικές επιλογές "γενικά και αόριστα" διαλαλεί ο κάθε πατέρας Τάκης μαζί με το σκατοσόι και σπρώχνει το τέκνο του, τον Φώτη-παοκι να πάει εκεί και το τέκνο του, ο Φώτης-παοκι καταλήγει να εργάζεται ως καθηγητής Τεχνολογίας σε κάποιο ΓΕΛ.

2). "Δεν θέλω να γίνω καθηγήτρια αλλά να κάνω έρευνα ως Μηχανικός επειδή έχει καλύτερες προοπτικές" λέει η Λίλα που τις αρέσουν τα Μαθηματικά αλλά θα σπουδάσει Μηχανικός για να είναι πιο πλήρης στο δικό της σύμπαν, καταλήγοντας να δουλεύει ωρομίσθια Ηλεκτροτεχνικός σε κάποια ΕΠΑΛ. Τι να πει κανείς;

Γιατί από το 1990 και μετά οι Μηχανικοί έφτιαξαν "πόρτα" στην μέση εκπαίδευση μέσω αλχημειών του ΤΕΕ αφού είχαν πολύ καλές προοπτικές στην γενική και αόριστη Ελληνική αγορά εργασίας;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Εφόσον και από φιλολογία και από αστυνομια ίσα ίσα επιβιώνεις τότε γιατί όλη η αφρόκρεμα οπως λετε προτιμά τις αστυνομικές από τις φιλολογικές σχολες;
Αυτό μου κάνει εντύπωση...δηλαδή όλη η αφρόκρεμα προτιμά απλά την επιβίωση και όχι έστω και κάποια άνεση παραπανω;


Η αφρόκρεμα συνήθως δεν μενει στην Ελλάδα.
Κάνει το προπτυχιακό και εφυγε για μαστερ
Eίναι καριέρα αυτή του αναπληρωτή καθηγητή από τα 24; Γνωρίζετε λίγο το καθεστώς μισθοδοσίας; Απλά για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των άσχετων ότι η ειδική αγωγή έχει ψωμί και ότι ανεργία δεν υπάρχει. Αυτό που συμφέρει και το κράτος. Απασχολούμε τους νέους με ψευτοδουλειές, επιδόματα της πείνας, για να περνούν οι δεκαετίες και να μην γκρινιάζουν για δουλειές. Άρα όλοι να είμαστε μια χαρά.

Δηλαδή λέτε ότι η μέση εκπαίδευση της Ελλάδας είναι τίγκα στα ΑΜΕΑ; Γιατί δεν έχουν την ίδια ζήτηση οι κανονικές ειδικότητες; Από όσο ξέρω τα κανονικά Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας (δήμος Αχαϊας) είναι γεμάτα από γηρασμένο προσωπικό και ανθρώπους χωρίς σοβαρές σπουδές πέρα από ένα πτυχίο πριν 30 χρόνια, κάποιοι έχουν και κομματικά γαλόνια κλπ ενώ οι ρυθμοί συνταξιοδοτήσεων αυξάνονται με αρνητικές συνέπειες στην λειτουργία των σχολικών μονάδων. Πώς γίνεται να μην υπάρχει ζήτηση για νέο προσωπικό;

Μια απίστευτη αδικία κατά τη γνώμη μου είναι που απασχολούνται Μηχανικοί στην κάλυψη μαθημάτων όπως Φυσική ή Χημεία με πλήρη ανάθεση αντικειμένου και φυσικά μονιμότητα. Έτσι το σχολείο φαίνεται να έχει 3 χημικούς εκ των οποίων δεν ανήκουν όλοι στην ίδια γνωστική περιοχή ΠΕ04. Εδώ τι έχετε να πείτε;


Στο σχολείο υπάρχουν απίστευτα κενα .Ολοι το ξέρουν αυτό . Αλλα υπάρχουν και παρα πολλοί απόφοιτοι.Κι Ασεπ να γίνει με πτυχίο φιλολογίας κλάδοΠΕ2 παλι λίγες πιθανότητες θα εχει .
Κι φυσικά και δεν ειναι ιδανικο να εισαι αναπληρωτής . Αλλα ειναι καλύτερο απο το να μην έχεις καμια πιθανότητα να μπεις σε σχολείο ποτέ.
Εγω διαφώνησα ως προς το οτι ειναι ακριβώς στην ιδια κατάσταση η φιλολογία με την ειδική αγωγή.Γιατι δεν είναι .
Με αυτη τη λογική μια μια να τις πιασεις τις σχολές του πρώτου πεδίου ολες τα ιδια χαλια είναι. Κανενας δεν πιστεύει οτι υπάρχει καπου ψωμι αλλα οτι κάποιοι κλάδοι έχουν παραπάνω προοπτικές απο άλλους.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Στο σχολείο υπάρχουν απίστευτα κενα .Ολοι το ξέρουν αυτό . Αλλα υπάρχουν και παρα πολλοί απόφοιτοι.Κι Ασεπ να γίνει με πτυχίο φιλολογίας κλάδοΠΕ2 παλι λίγες πιθανότητες θα εχει .
Κι φυσικά και δεν ειναι ιδανικο να εισαι αναπληρωτής . Αλλα ειναι καλύτερο απο το να μην έχεις καμια πιθανότητα να μπεις σε σχολείο ποτέ.
Εγω διαφώνησα ως προς το οτι ειναι ακριβώς στην ιδια κατάσταση η φιλολογία με την ειδική αγωγή.Γιατι δεν είναι .
Με αυτη τη λογική μια μια να τις πιασεις τις σχολές του πρώτου πεδίου ολες τα ιδια χαλια είναι. Κανενας δεν πιστεύει οτι υπάρχει καπου ψωμι αλλα οτι κάποιοι κλάδοι έχουν παραπάνω προοπτικές απο άλλους.

Αlizoula2 μην "καείς" στην Ελλάδα. Έχεις δυνατό πτυχίο και χτίσε σε αυτό για χώρες που θα σε εκτιμήσουν για τις σπουδές που έχεις. Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσεις να στείλεις όταν σκεφτείς επαγγελματικά για εξωτερικό.
 

Leukosrinokeros

Νεοφερμένος

Η Leukosrinokeros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
Ήμουν απο αυτους που ηθελαν να γινουν φιλολογοι απο μικρη ηλικια. Οταν εδινα πανελληνιες ειχα ως πρωτη επιλογη τη φιλολογια οπου και τελικα περασα. Τωρα που βρισκομαι στο τελος των σπουδων, συνειδητοποιω οτι το επαγγελματικο μελλον των φιλολογων ειναι μαυρο. Οταν ημουν στην ηλικια σου δεν εδινα βαρος στην επαγγελματικη αποκατασταση (αν και γνωριζα πως ειναι δυσκολη στο κλαδο μας).

Αν σου αρεσει η φιλολογια ως επιστημη τοτε να την σπουδασεις. Θα σου προσφερει πολλες γνωσεις αλλα δεν θα σου εξασφαλισει τον αυριανο μισθο σου.
Στην αστυνομια ξερεις εκ των προτερων οτι το μελλον σου θα ειναι εξασφαλισμενο. Αν και προσωπικα δεν θα σου προτεινα να σπουδασεις κατι που δεν το θελεις.

Φυσικα υπαρχει παντα η δυνατοτητα να τα συνδυασεις (μποερεις να μπεις αργοτερα στη φιλολογια μεσω κατατακτηριων).
Πως γινεται αυτο με τις κατακτηριες; Αφου τελειωσεις τημα στυνομια να σπουδασεις φιλολογια;
 

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.
800 ευρώ ο μισθός όπως είναι και του ιατρού 1300, αυτό το λάθος κάνετε εσείς και δεν προσμετράτε τα επιδόματα που είναι σταθερά. Ο αστυνομικός 20 χρόνων παίρνει κάτι πάνω από 1000 αθροιστικά το μήνα. Με ΜΚ1, δηλαδή στα 40 θα έχει ανεβεί 12 κλιμάκια άρα καθαρά 1500 ευρώ. Για να γίνει καθηγητής στο δημόσιο θέλει διδακτορικό και φουλ προϋπηρεσία με αρχικό μισθό 1000 ευρώ, άρα αν είναι γρήγορος θα πάρει συνολικά 4+1+7 χρόνια άρα 12 χρόνια όποτε στην καλύτερη στα 30 να διοριστεί(που φυσικά κανένας δε διορίζεται τότε). Εδώ αντικειμενικά μιλάμε, εγώ δεν είναι καν υπέρ των αστυνομικών ως αριστερός
φιλε ειμαι 3 χρονια που εχω τελειωσει την σχολη αστυφυλακων και τα λεφτα που λες δεν τα βλεπω ουτε με κυαλια μαζι με τα νυχτερινα και τα πενθημερα που κανω ,εισαι στο σωμα και παίρνεις τετοια λεφτα ;και αν ναι (χρονια και βαθμος;
 

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο MarcoReus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 377 μηνύματα.
Πως γινεται αυτο με τις κατακτηριες; Αφου τελειωσεις τημα στυνομια να σπουδασεις φιλολογια;
Απο αξιωματικων αστυνομιας παντως μπορεις να δωσεις σιγουρα κατατακτηριες μετα για αλλη σχολη. Νομιζω και απο αστυφυλακων πλεον γινεται (προς ανωτατοποιηση παει η σχολη οπως εγινε και με τη σχολη πυροσβεστων). Πλεον ολοι οι αστυνομικοι θα χουν και ενα πτυχιο πανεπιστημιου. 😎
 

jim2015

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jim2015 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 340 μηνύματα.
Απο αξιωματικων αστυνομιας παντως μπορεις να δωσεις σιγουρα κατατακτηριες μετα για αλλη σχολη. Νομιζω και απο αστυφυλακων πλεον γινεται (προς ανωτατοποιηση παει η σχολη οπως εγινε και με τη σχολη πυροσβεστων). Πλεον ολοι οι αστυνομικοι θα χουν και ενα πτυχιο πανεπιστημιου. 😎
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η αφρόκρεμα συνήθως δεν μενει στην Ελλάδα.
Κάνει το προπτυχιακό και εφυγε για μαστερ


Στο σχολείο υπάρχουν απίστευτα κενα .Ολοι το ξέρουν αυτό . Αλλα υπάρχουν και παρα πολλοί απόφοιτοι.Κι Ασεπ να γίνει με πτυχίο φιλολογίας κλάδοΠΕ2 παλι λίγες πιθανότητες θα εχει .
Κι φυσικά και δεν ειναι ιδανικο να εισαι αναπληρωτής . Αλλα ειναι καλύτερο απο το να μην έχεις καμια πιθανότητα να μπεις σε σχολείο ποτέ.
Εγω διαφώνησα ως προς το οτι ειναι ακριβώς στην ιδια κατάσταση η φιλολογία με την ειδική αγωγή.Γιατι δεν είναι .
Με αυτη τη λογική μια μια να τις πιασεις τις σχολές του πρώτου πεδίου ολες τα ιδια χαλια είναι. Κανενας δεν πιστεύει οτι υπάρχει καπου ψωμι αλλα οτι κάποιοι κλάδοι έχουν παραπάνω προοπτικές απο άλλους.
τοση απαξιωση για τις ανθρωπιστικες σπουδες;
 

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο MarcoReus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 377 μηνύματα.
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


τοση απαξιωση για τις ανθρωπιστικες σπουδες;
Τι ισχυει δλδ; Οτι οι αποφοιτοι της σχολης αξιωματικων αστυνομιας δε μπορουν να δωσουν κατατακτηριες για εισαγωγη σε ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα;
 

Leukosrinokeros

Νεοφερμένος

Η Leukosrinokeros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
Απο αξιωματικων αστυνομιας παντως μπορεις να δωσεις σιγουρα κατατακτηριες μετα για αλλη σχολη. Νομιζω και απο αστυφυλακων πλεον γινεται (προς ανωτατοποιηση παει η σχολη οπως εγινε και με τη σχολη πυροσβεστων). Πλεον ολοι οι αστυνομικοι θα χουν και ενα πτυχιο πανεπιστημιου. 😎
Μετα αν τελειωσεις την αστυνομια και σπουδασεις πχ φιλολογια ασκεις οποιο επαγγελμα ιες μετα ειτε αστονομικος ειτε φιλολογος;
 

eri548

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η eri548 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 161 μηνύματα.
Που κυμαίνεται ο μισθός ενός νεοεξερχομενου αστυφύλακα;
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 799 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top