Παιδια, μιλαμε για πτωση των βασεων του 10% και πραγματικα χαιρομαι πααααρα πολυ γι'αυτο. Αλλα εχουμε καποιες εκτιμησεις για το ποσο περιπου θα πεσουν οι βασεις? κι ακομη.. Ηθελα να ρωτησω. Καποτε ειχα βρει στοιχεια στα οποια αναφεροταν ποσοι υποψηφιοι ειχαν δηλωσει την καθε σχολη, ποσοι ειχαν τα μορια συμφωνα με την βαθμολογια του προηγουμενου ετους και ποσοι εμειναν εκτος με τις βασεις εκεινου του ετους(ελπιζω να γινομαι κατανοητη..) Υπαρχουν αντιστοιχα στοιχεια πουθενα; Θελω να κανω τα χαρτια μου για αρχιτεκτονικη(σε οποιαδηποτε πολη) και θελω να δω περιπου τι πιθανοτητες εχω να μπω. Ειμαι 221 μορια χαμηλοτερα απο την σχολη της ξανθης (20946 συγκεντρωσα) μα πιο ψηλα απο τις βασεις του 2008 του 90% και τις βασεις του 2009 του 10%(λογικα δηλαδη οι υποψηφιοι του 2008 ειναι εκτος συναγωνισμου αφου θεωρητικα αν ηθελαν αρχιτεκτονικη θα ειχαν κανει τα χαρτια τους και με το 10% το 2009) Λογικα λοιπον εχω να "ανταγωνιστω" μονο τα παιδια του ετους μου που απετυχαν να μπουν οπως εγω. Γι'αυτο θα ηθελα να ξερω ποσα ηταν αυτα τα παιδια που ειχαν βαθμολογιες 20946-21167.
Κι επιπλεον...(οπως καταλαβαινετε ειμαι απελπισμενη. Εχω ψαξει τα παντα για να μην χασω την ελπιδα μου) πιστευετε πως ειναι δυνατον να πεσουν οι βασεις τις αρχιτεκτονικης 221 μορια????
Γεια σου Άντζυ!!! Κατ' αρχάς καλή επιτυχία στο 10%. Μην στενοχωριέσαι...(όσο μπορείς βέβαια, γιατί δεν είναι στο χέρι σου η πορεία των βάσεων

) σε λίγους μήνες θα μάθουμε!!! Και εγώ είμαι παθών

!! Θα συμμετέχω με 10% για ιατρική. Λοιπόν, έριξα μια ματιά για τους αρχιτέκτονες!! Πέρισυ, δήλωσαν την αρχιτεκτονική σχολη Θράκης (και λογικά και τις υπόλοιπες, με μερικές διαφοροποισεις) περίπου 1200 άτομα (1201 για την ακρίβεια). Συνολικά, οι επιτυχόντες σε όλες τις αρχιτεκτονικές ήταν περίπου 600. Συνεπώς, με ψυχρά μαθηματικά 600 υποψήφιοι έμειναν εκτός! Κοίτα όμως τι γίνεται.....
α)Πάρα πολλοί από αυτούς, είναι βαθμολογικά κάτω από εσένα, γιατί έχεις καλή βαθμολογία
β)Πιθανόν κάποιοι να είχαν συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία και να μην είχαν καλό βαθμό σχέδιο και να έμειαν έξω. Συνεπώς, θα έχουν περάσει σε κάποια πολυτεχνική σχολή....και πολύ πιθανόν σε κεντρικό πανεπιστήμιο. Εάν είναι ικανοποιημένοι από τη σχολή τους (πραγμα καθόλου απίθανο), δε θα συμμετέχουν στο 10%
γ)Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι ήδη πρωτοετείς θα κάνουν 10% για να αλλάξουν πόλη (ας ευχόμαστε, όχι πολλοί)
Πιστεύω πως έχεις πολύ καλές πιθανότητες να εισαχθείς!!!
Ρίξε αν θέλεις και μια ματία στον πίνακα του υπουργείου
https://www.ypepth.gr/docs/sxoles_kai_protimiseis2009_091026.xls
Εγώ συγκέντρωσα πέρισυ 18915 μόρια με αποτέλεσμα να χάσω την ιατρική Αλεξ/πόλης για 91 μόρια!!!

Βέβαια είμαι 135 μόρια πάνω από τη βάση της ιαρτικής Ηρακλειου 10% (η χαμηλότερη). Θέλω να πιστεύω πως έχω κάποιες ελπίδες! Τι λες;;;
Ελπίζω να σε βοήθησα.....

Και πάλι καλή μας επιτυχία!!