cherrycherry
Νεοφερμένο μέλος

Λοιπον είμαι τριτοετής φοιτητης ιατρικης και το εχω μετανιωσει ασχημα.βασικα δεν ηθελα ποτε μου να γινω γιατρος αλλα οταν συμπληρωνα το μηχ/κο δεν μπορουσα να διαλεξω και επειδη ειχα καλο βαθμο και μαρεζε η βιολογια και να βοηθαω τους ανθρωπους και ολοι μου ελεγαν γινε γιατρος νομιζω καπως επηρεαστικα απολα αυτα.
το πρωτο χρονο ειχα απογοητευτει αλλα ολοι μου ελεγαν περιμενε μεχρι τριτο ετος να μπεις στις κλινικες και ολα θα ειναι τελεια και φετος που μπηκαμε και στις κλινικες και ειδαμε ενα σωρο αηδιαστικα πραγματα μπορω να πω πως τα παγματα δεν ειναι καθολου τελεια αλλα σ***α.κοντεψα να λιπωθυμησω τουλαχιστον 4-5 φορες μεχρι τωρα.βασικα μετα απο τρια χρονια βλεπω οτι ΤΙΠΟΤΑ δε με ελκυει πια σε αυτη τη σχολη και καθε κλινικη,καθε εξεταστικη ειναι ενα βασανο,μια κολαση για μενα.
και τωρα μετα απο τρια χρονια απλα δεν ξερω τι να κανω!!!πως να τα παρατησω στη μεση που ολο το σοι μου ειναι υπερηφανο για μενα και ολοι οι φιλοι μου λενε τι καλος γιατρος θα γινω?? ομως ολοι αυτοι δεν ξερουν τι τραβαω καθε εξεταστικη που διαβαζω 400 σελιδες για καθε μαθημα που δεν με ενδιαφερει καθολου κ μαλιστα επι ενα μηνα μαλλιοτραβιοντας!

τεσπα το ξερω πως σας ζαλισα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος

sakoulias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Civilara
Περιβόητο μέλος

Alessandra
Διάσημο μέλος

Αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις κάτι άλλο , δοκίμασέ το. Εγώ ειχα μια συμφοιτητρια που είχε τελειωσει Νομική και στα 26 της εδωσε κατατακτηριες και περασε ιατρικη, και αυτην εξασκει. Τιποτα δεν ειναι αδυνατον. Εκτός, αν εχεις τη δυνατοτητα να δουλέψεις εκτός Αθηνών ή στο εξωτερικό. Μιλάμε ότι είναι τέτοιο το πρόβλημα σήμερα με τους γιατρους που εχουν να αντιμετωπισουν την ανεργια. Και σιγουρα, δεν μετραμε τα χρηματα πρωτα, αλλά αν τίθεται θέμα επιβίωσης, τότε, ναι, είναι σοβαρά τα πράγματα. Χαίρομαι που το σκέφτεσαι ΤΩΡΑ και όχι στο τέλος της σχολής. Νομίζω, όμως , ότι και η Αρχιτεκτονική δεν έχει μεγάλη απορρόφηση τωρα. Γιατί, καλό είναι να κάνει καποιος το όνειρό του άλλά αν στα 30 του αναγκαστει να το εγκαταλειψει για λογους επιβιωσης τοτε δε θα ειναι καλό.
Σου εύχομαι να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή και Καλή επιτυχία σε όλα!!
astathmitos
Δραστήριο μέλος

epsilon
Δραστήριο μέλος

Φίλε μου φύγε όσο είναι καιρός.Το ότι είσαι σε μια σχολή με όνομα δε λέει κάτι αν δεν σ'αρέσει.Θα το χιλιομετανιώσεις μετά από μερικά χρόνια αν δεν πάρεις τη σωστή απόφαση τώρα.Ζήσε τη ζωή που θέλεις εσύ,όχι αυτή που θέλουν οι γονείς σου.Σκέψου καλά τί είναι αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει να ακολουθήσεις και κάνε τις σωστές κινήσεις για να αλλάξεις σχολή.Έτσι όπως μας τα λες σίγουρα δεν σου αρέσει η ιατρική και λάθος κάνεις που έμεινες και τόσο πολύ αφού δεν θες.Αν σου αρέσει η βιολογία μπορείς να πας στο βιολογικό-μοριακής-γενετικής ή σε κάτι άλλο που θα σε ελκύει περισσότερο.Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσειςHi guys!
Λοιπον είμαι τριτοετής φοιτητης ιατρικης και το εχω μετανιωσει ασχημα.βασικα δεν ηθελα ποτε μου να γινω γιατρος αλλα οταν συμπληρωνα το μηχ/κο δεν μπορουσα να διαλεξω και επειδη ειχα καλο βαθμο και μαρεζε η βιολογια και να βοηθαω τους ανθρωπους και ολοι μου ελεγαν γινε γιατρος νομιζω καπως επηρεαστικα απολα αυτα.
το πρωτο χρονο ειχα απογοητευτει αλλα ολοι μου ελεγαν περιμενε μεχρι τριτο ετος να μπεις στις κλινικες και ολα θα ειναι τελεια και φετος που μπηκαμε και στις κλινικες και ειδαμε ενα σωρο αηδιαστικα πραγματα μπορω να πω πως τα παγματα δεν ειναι καθολου τελεια αλλα σ***α.κοντεψα να λιπωθυμησω τουλαχιστον 4-5 φορες μεχρι τωρα.βασικα μετα απο τρια χρονια βλεπω οτι ΤΙΠΟΤΑ δε με ελκυει πια σε αυτη τη σχολη και καθε κλινικη,καθε εξεταστικη ειναι ενα βασανο,μια κολαση για μενα.
και τωρα μετα απο τρια χρονια απλα δεν ξερω τι να κανω!!!πως να τα παρατησω στη μεση που ολο το σοι μου ειναι υπερηφανο για μενα και ολοι οι φιλοι μου λενε τι καλος γιατρος θα γινω?? ομως ολοι αυτοι δεν ξερουν τι τραβαω καθε εξεταστικη που διαβαζω 400 σελιδες για καθε μαθημα που δεν με ενδιαφερει καθολου κ μαλιστα επι ενα μηνα μαλλιοτραβιοντας!απο τη μια σκεφτομαι να δωσω μηχ/ικο με το 10 % αλλα δεν ξερω και τη επιλογες να κανω!η σχολη που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι η αρχιτεκτονικη γιατι εχω καλο χερι και ολοι μου ελεγαν να παω αρχιτεκτονικη αλλα εγω δεν το ειχα σκεφτει απο την αρχη και δεν ειχα δηλωσει για τα ειδικα μαθηματα.πραγμα που δεν εκανα ουτε φετος
τεσπα το ξερω πως σας ζαλισαεσεις στη θεση μου τι θα κανατε?θα αλαζατε σχολη η θα μαλιοτραβιοσασταν για ακομα τρια χρονια μεχρι να τελειωσει το μαρτυριο?

Guest 392017
Δραστήριο μέλος

Petrofskaya
Νεοφερμένο μέλος

Αν ήταν ακόμα αρχή θα ήταν πιο εύκολο να πάρεις μια απόφαση, αλλά είσαι και στο 3ο έτος μην ξεχνας.. Διάλεξε την λιγότερο επώδυνη για σένα ειδίκευση, αυτή είναι η συμβουλή μου..
Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το μέγα ερώτημα είναι αν ξέρεις έστω και τώρα τι πραγματικά σου αρέσει και θες να κάνεις ήηηη..................
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος

rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 392017
Δραστήριο μέλος

Το θέμα όμως δεν είναι μονάχα να συνεχίσει τη σχολή και να πάρει μία ειδικότητα έτσι απλά αλλά να κάνει κάτι που της αρέσει...είναι μια απόφαση ζωής πρακτικά και δεν θα πρεπε να το παρει τόσο αψηφιστα όσο την πρώτη φορά, τότε που έκανε μηχανογραφικό
βασικα ειπε οτι της αρεσει η βιολογια και να βοηθαει ανθρωπους, για αυτο θα μπορουσε να επιλεξει μια αναλογη ειδικοτητα αργοτερα.

confusius
Δραστήριο μέλος

Και μη σκέφτεσαι τα 3 χρόνια που 'χουν περάσει,δεν είναι χαμμένα. Μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου,κι αυτό είναι μεγάλη γνώση! Για μένα δεν είναι καθόλου αργά να ψάξεις αυτό που αγαπάς, 3-4 χρόνια είναι ελάχιστα μπροστά σε κάτι που θα σε ακολουθεί για πάντα.
Απλά ξέρω πώς έιναι να κάνεις κάτι που δεν σου ταιριάζει και να βασανίζεσαι απ αυτό,και νομίζω πως δεν αξίζει. Και αν μιλήσεις στους γονείς σου και στους φίλους σου θα σε καταλάβουν και θα σε στηρίξουν. Γιατί αυτό που χει αξία είναι να είσαι ευτυχισμένη - εδώ χωράει και λίγος εγωισμός.

Μπορείς να κάνεις αυτό που θες, αφού πέρασες ιατρική σημαίνει ότι με το 10% μπορείς να πιάσεις σχεδόν οποιαδήποτε σχολή επιθυμείς.
Θυμήσου ότι ποτέ δεν είναι αργά,και κυρίως ψάξτο μέσα σου. Όσα κι αν σου πούνε,κι όσα κι αν ακούσεις,αν δεν τα βρεις εσύ με τον εαυτό σου δε μπορεί να σε καθοδηγήσει κανείς.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.

Και κάτι τελευταίο: You're never gonna survive unless you get a little crazy…

Καλή σου νύχτα!
who
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

αυτα τα εφετζιλικια εχουν φαει την ελλαδα φυσικα και ειναι το ιδιο γιατι που ειναι η διαφορα?:iagree:Εγώ βλέπω όλους που λένε παράτα τα και αυτό που έχω να πω είναι ότι ωραία είναι να μιλάς εκ του ασφαλούς και να είσαι της άποψης follow your dreams και τα συναφή αλλά ερχόμενη στη θέση σου και όντας 3ο έτος και ιατρική,θα την έβγαζα τη σχολή πάσει θυσία.Κάνεις μετά κατατακτήριες ή ό,τι άλλο και πας αρχιτεκτονική όντας απόφοιτη ιατρικής.Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες,έχοντας τελειώσει τη σχολή θέλω να πω.Άμα ω μη γένοιτο τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο τα φαντάζεσαι,το ίδιο είναι να είσαι απόφοιτη ιατρικής και το ίδιο μια φοιτήτρια αρχιτεκτονικής?
PIL
Πολύ δραστήριο μέλος

Η αλήθεια είναι ότι λίγο αργά το θυμήθηκες....Μην περιμένεις σε οποιαδήποτε σχολή να έχει λιγότερη ύλη. Απλά στην ιατρική είναι σε κάθε μάθημα(και άμα είσαι σε καμιά Θεσσαλονίκη,υποφέρεις).
Αν θέλεις να φύγεις πάντως, είναι η τελευταία χρονιά που έχει δυνατότητα να κάνεις μηχανογραφικό
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.