Story time: Περισι τέτοια εποχή πήγα στο βιβλιοπωλείο να πάρω κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο. (Είχα στο νου μου φαντασίας) Δύο μήνες πριν από τότε είχα πετύχει διαφήμιση του βιβλίου "Τέταρτη Πτέρυγα" στο Instagram και είχα διαβάσει μια περίληψη αλλά την είχα σχεδόν ξεχάσει την ημέρα εκείνη, (βασικά είχα ξεχάσει και την ύπαρξη του ίδιου του βιβλίου). Το βλέπω λοιπόν το ίδιο σε ένα ράφι και θυμάμαι την διαφήμιση του Instagram, διαβάζω την περίληψη από πίσω, μου φαίνεται ωραία, και έπειτα βλέπω και το βιβλίο "Η μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών" (prequel του hunger games). Ως μεγάλος φαν του franchise hunger games έχοντας διαβάσει τα τρία βασικά βιβλία και έχοντας δει τις αντίστοιχες ταινίες και έχοντας δει και την πρόσφατη ταινία βασισμένη στο prequel που βρισκόταν μπροστά μου ήρθα σε δίλημμα: hunger games prequel (που μου άρεσε η ταινία του) ή "Τέταρτη Πτέρυγα" που δεν ήξερα ουσιαστικά τπτ?
Υποθέτοντας ότι έχοντας δει την ταινία για ένα από αυτά θα είμαι σποιλαρισμενος ήδη για το hunger games prequel πήρα το "Τέταρτη Πτέρυγα ". Είναι το μόνο βιβλίο που μετανιώνω την αγορά του.
Oh man πως στο καλό έγινε best seller τελικά δεν ξέρω. Πλοκή ιδιαίτερη δεν είχε, villain δεν είχε, conflict δεν είχε, εξέλιξη πρωταγωνίστριας δεν είχε.
Πραγματικά από την περίληψη νόμιζα ότι θα διαβάσω fantasy και τελικά διάβασα αρλεκιν που έχει καί κατι δράκους να πετάνε γύρω. Ξέρω ότι η Rebecca Yarros είναι γενικά συγγραφέας αισθηματικών μυθιστόρηματων αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζεται ως φαντασίας οπότε περιμένω όντως μια ιστορία τέτοιου είδους, όχι αισθηματική ιστορία που έχει καί κατι δράκους να υπάρχουν. ΑΠΟΓΟΗΤΕΎΤΗΚΑ.