Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eyb0ss
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης

natalia π.μηχανικος να φανταστω;
Οχι.

Δεν ήξερα ότι δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη και σε θέματα άλλων σχολών.

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

ο καθενας εχει δικαιωμα στην αποψη,αλλα τωρα που το ανεφερες οπωσδηποτε μεγαλυτερη βαρυτητα εχει η αποψη καποιου επαγγελματια μεσα στο χωρο,που γνωριζει τα πραγματα,τα ζει,γιατι μιλαμε για επαγγελματικες προοπτικες ή καποιου που παραθετει δεδομενα αντικειμενικα.
φερ ειπειν πολλα μπορω να πω για την ποιοτητα σπουδων των σχολων Πολιτικων μηχανικων(αν και οχι ολοκληρωμενα),εχω τις εξωτερικες και εσωτερικες αξιολογησεις,τα rankings,το προγραμμα σπουδων,την χρηματοδοτηση και αρκετα να υποψιαστω για την επαγγελματικη προοπτικη μεσα απο τις ερευνες ΤΕΕ,απο τον συνολικο αριθμο των εγγεγραμμενων πολιτικων μηχανικων στον επαγγελματικο οργανισμο σε συνδυασμο με την κριση.
Αλλα σε ενα επιμερους θεμα οπως ειναι οι προοπτικες ενος νεου με ετοιμη δουλεια σε γραφειο του πατερα και ενος χωρις αυτην την δυνατοτητα το μονο που μπορω να εκφερω ειναι αποψη,οχι γνωση.Αποσπασματικη αποψη κ υποκειμενικη(τι ακουω ,διαβαζω ,υποθετω) κ.λπ
eyb0ss
Δραστήριο μέλος

Απλά έχεις τον Schrödinger ως άβαταρ και λες πολύ καλά λόγια για το Φυσικό Κρήτης. Έτσι και εγώ έκανα ένα educated guess και έκανα λάθος. Και δεν είμαι μαθηματικός αν και πιστεύω ότι το είπες για πλάκα.μην προτρεχεις,ουτε εγω ειμαι πολιτικος μηχανικος(ουτε και φυσικος μαθηματικε![]()
ο καθενας εχει δικαιωμα στην αποψη,αλλα τωρα που το ανεφερες οπωσδηποτε μεγαλυτερη βαρυτητα εχει η αποψη καποιου επαγγελματια μεσα στο χωρο,που γνωριζει τα πραγματα,τα ζει,γιατι μιλαμε για επαγγελματικες προοπτικες.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

μακαρι στο μελλον να δωσω(κατατακτηριες δηλ) και να βρεθω φυσικο κρητης ,ποτε δεν ξερεις!
παντως οταν βλεπω νηματα σχετικα με συγκρισεις σχολων κ.λπ μου αρεσει πριν εκφερω αποψη να ψαχνομαι κ.λπ γι αυτο βλεπεις συχνα σχετικα κειμενα μου(για φυσικο,αλλα και για ΗΜΜΥ,βιολογικο,ιστορικο κ.λπ)
για το πανεπιστημιο κρητης μαλιστα εχω μια ιδιαιτερη εκτιμηση και σεβασμο(δεν σπουδασα βεβαια ποτε εκει) γιατι ειναι μια ιδαιτερη περιπτωση για την τριτοβαθμια εκαπιδευση στην ελλαδα,ιδιαιτερα θετικη,ενα προτυπο
nicks1999
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gianisss_
Νεοφερμένο μέλος

ΥΓ Ξέρω πως από την στιγμή που επέλεξα πολυτεχνείο τα μαθηματικά θα είναι κομμάτι της σχολής. Δεν είναι μάθημα που αγαπώ ιδιαίτερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος

Gianisss_
Νεοφερμένο μέλος

Στα πρώτα εξάμηνα ίσως έχεις μερικά μαθήματα μαθηματικών αλλά κυριως θα ασχοληθείς με φυσική. Ελπιζω να σου αρέσει η φυσική![]()
Με τη φυσική δεν έχω θέμα

Με την ανεργία έχεις θέμα;Ελπίζω πως όχι.Με τη φυσική δεν έχω θέμα![]()
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Στους πολιτικούς στη Θεσσαλονίκη είναι 58 μαθήματα + διπλωματική για τη λήψη διπλώματος, δηλαδή ~6 μαθήματα ανά εξάμηνο. Επειδή μπαίνω στο 4ο έτος πλέον, θα σου πω ότι οι πολιτικοί είναι δύσκολη σχολή για ένα και μόνο λόγο:
Ασχολούνται με πάρα πολλά πράγματα. Σίγουρα και οι Ηλεκτρολόγοι έχουν μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης που είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην κατανόησή τους και οι Μηχανολόγοι ασχολούνται με θεωρητικές πιέσεις και θερμοκρασίες που επικρατούν στους κινητήρες τους. Αλλά ασχολούνται με ένα πράγμα, Ηλεκτρισμό και Μηχανές.
Τη Δευτέρα έδινα Υδραυλικά, την Τετάρτη Οικοδομική, χθες Στατική και σήμερα ξαναδίνω Νερά. Την άλλη βδομάδα δίνω Εδαφομηχανική και Οδοποιία. 4 διαφορετικές θεματικές ενότητες που δεν έχουν σχεδόν καμία αλληλοεπικάλυψη. Η λογική με την οποία κάνεις διαστασιολόγηση σε ένα υδραυλικό έργο είναι εντελώς διαφορετική με τη λογική που σου δίνει τα στατικά ενός κτηρίου ή τη λογική που σχεδιάζεις ένα δρόμο.
Θα πρέπει να μπορείς να παρακολουθείς και να ασχολείσαι με εντελώς διαφορετικά πράγματα, από τη μία στιγμή στην άλλη. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τη σχολή.

DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Η τοπογραφων μηπως είναι ευκολότερη για καποιον ο οποίος εργάζεται;
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.