Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,263 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Σε επίπεδο μαθηματικών τι παίζει γενικότερα ;

Στην πληροφορική πολύ σημαντικά είναι τα διακριτά μαθηματικά. Τα οποία σου είναι εντελώς ξένα αυτή την στιγμή γιατί στο λύκειο εστιάζεις σε άλλα πράγματα. Αυτό που θα σε δυσκολέψει παραπάνω στην ουσία όμως είναι οτι εδώ θα απαιτείται πιο πρωτότυπη σκέψη. Τα ανώτερα μαθηματικά, δεν είναι ασκησιολόγιο και σετ μεθόδων, όπως ήταν στο λύκειο. Μάλιστα σε πολλά βιβλία θα δεις οτι δεν υπάρχουν καν λύσεις στο πίσω μέρος. Οπότε αυτό ενδεχομένως να σου είναι λίγο πρωτόγνωρο.

Ωστόσο είναι συναρπαστικός τομέας. Θα μελετήσεις σε περισσότερο βάθος τα σύνολα, την μαθηματική λογική, θα μιλήσεις για πράγματα όπως οι κλάσεις ισοδυναμίας, η θεωρία αριθμών(πολύ σημαντική για την κρυπτογραφία),άλγεβρες(θα εστιάσεις στην Bool γνωστή και ως άλγεβρα διακοπτών),την συνδυαστική, τους διάφορους τρόπους απόδειξης, τις εξισώσεις διαφορών, τους αλγόριθμους, τους γράφους, τα δένδρα(εφαρμογές στις δομές δεδομένων) και πολλά άλλα. Σε πιο προχωρημένα μαθήματα μπορείς να μελετήσεις εαν θέλεις και άλλα θέματα όπως θεωρία ομάδων, τυπικές γλώσσες, αυτόματα, θεωρία πληροφορίας, συνδυαστική βελτιστοποίηση και διάφορα άλλα.

Εαν δεν τα παρατάς εύκολα όταν δυσκολεύεσαι, και σου αρέσουν τα μαθηματικά, τότε θα την αγαπήσεις αυτή την πτυχή της σχολής. Θα σου φύγει ο κώλος, να είσαι σίγουρος για αυτό, αλλά θα αλλάξει τόσο πολύ ο τρόπος σκέψης σου, που θα αξίζει ο κόπος ;) . Και δεν εννοώ οτι θα αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου μόνο στο πως σκέφτεσαι μαθηματικά προβλήματα, αλλά γενικότερα πως σκέφτεσαι τα πράγματα έτσι, γιατί περί αυτού είναι και η πληροφορική. Πως επεξεργάζεσαι την πληροφορία, πως την αναλύεις, πως την αξιοποιείς, πως την οργανώνεις κτλπ. .

Για την επαγγελματική αποκατάσταση πίστεψε με, μην το σκέφτεσαι καν. Θα έχεις δουλειά εάν αγαπήσεις την σχολή, να είσαι σίγουρος. Η πληροφορική είναι 3 βασικά συστατικά, αγάπη για τα μαθηματικά, αγάπη για τους υπολογιστές και αγάπη για δημιουργία και εφεύρεση. Εαν τα έχεις αυτά,θα είσαι μια χαρά. Απλά πρόσεξε να δώσεις πολύ έμφαση στον προγραμματισμό απο νωρίς γιατί προς έκπληξη μου, συχνά γνωρίζω κόσμο με σχετικό αντικείμενο, που είναι εξαιρετικότατοι στα μαθηματικά, αλλά δεν μπορούν να γράψουν ούτε χαμηλής προς μέτριας πολυπλοκότητας αλγόριθμους. Οπότε δεν θα είναι πανάκεια το να γνωρίζεις μαθηματικά. Θα πρέπει να δουλέψεις πολύ και στην ικανότητα σου να σκέφτεσαι σαν προγραμματιστής αλλά και γενικότερα ως επιστήμονας υπολογιστών.
 

Johnman97

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Johnman97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Σε επίπεδο μαθηματικών τι παίζει γενικότερα ;
Το επιπεδο των μαθηματικων ειναι σχετικα ανεβασμενο (βεβαια μη φανταστεις επιπεδου κανονικου τμηματος Μαθηματικων ή Πολυτεχνειου) αλλα κανουμε απο ολα γενικα . Εχουμε Αναλυση 1 , Αναλυση 2, Σηματα και Συστηματα , Συστηματα Επικοινωνιων, Διακριτα Μαθηματικα , Γραμμικη Αλγεβρα , Αλγοριθμους και πολλα αλλα οπου κανουμε χρηση μαθηματικων. Γενικα ειναι σημαντικο να ξερεις οτι Πληροφορικη και Μαθηματικα ειναι αλληλενδετα. Πρεπει να εχεις καποια βασικη γνωση. Γενικα ξεκινανε στα πρωτα μαθηματα απο επιπεδο γ λυκειου αλλα καποια πραγματα θεωρουνται δεδομενα. Γενικα δηλαδη βασικα ολοκληρωματα, παραγωγους, ορια, λογαριθμους κλπ πρεπει να τα ξερεις.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top