Μόλις χτές μίλαγα με εναν γνωστό μου που φοίτησε στο ΟΔΕ του ΟΠΑ..και εκανε το μεταπτυχιακό του Λογιστικής και χρηματοοικονομικής στο ΟΠΑ.Μου έλεγε πως τα παιδιά απο το παπεί του ΟΔΕ είχαν πολύ μεγαλύτερη γνώση λογιστικής απο αυτούς του οπα..Αυτό για τα σχόλια των πρωτοετών πιο πάνω.
Υποχρεωτικά δεν έχουμε πάρα πολλά μαθήματα λογιστικής.
Όμως, έχουμε ολόκληρη κατεύθυνση με φουλ μαθήματα λογιστικής και χρηματοοικονομικών.
Είναι και ανάλογα στο άτομο, πόση τριβή έχει με τη λογιστική.
Μαθήματά μας σε σχέση με τη λογιστική :
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι)
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ)
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
που είναι υποχρεωτικά για όλους (ανεξαρτήτως κατεύθυνσης).
Απο εκεί και πέρα προσφέρονται μαθήματα κατεύθυνσης όπως :
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ Ι
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
και πολλά άλλα μαθήματα σχετικά με λογιστική.
Το ίδιο ισχύει και με τα μαθήματα χρηματοοικονομικών μας.
Πέρα από τα υποχρεωτικά μας μαθήματα (που είναι γύρω στα 20/40) , ο φοιτητής επιλέγει μαθήματα κατεύθυνσης και ελεύθερης επιλογής (ανάλογα με το τι τον ενδιαφέρει και πού θέλει να εξειδικευτεί).
Απο εκεί και πέρα όμως, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ που επιλέγουν λογιστικές ως μαθήματα επιλογής λόγω δυσκολίας, υποχρεωτικής συχνής ενασχόλησης-παρακολούθησης και λόγω ότι δεν μπαίνουν πολύ καλοί βαθμοί.
(δείγμα είναι ότι γύρω στο 10-20% επιλέγει κατεύθυνση λογιστικης και χρηματοδοτικής διοίκησης)
Πες αυτά στον γνωστό σου να δούμε τι θα σου απαντήσει.
Επειδή είμαι γνώστης των πραγμάτων, δεν θέλω να λέγονται ανακρίβειες.
Έχω και εγώ πολλούς γνωστούς φοιτητές και απόφοιτους του ΟΔΕ ΠΑΠΕΙ. Αλλά δεν κάθομαι να λεω τι μου λενε.
(Υ.Γ) Εντωμεταξύ τι σύγκριση είναι αυτή και τι δείγμα είναι αυτό ώστε να βγάζεις ένα γενικό συμπέρασμα για τα τμήματα. Tragic.