h3Xx
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
edit: από άποψη επιπέδου για Επιστήμης Υπολογιστών ακούγονται τα καλύτερα και θεωρείται από τα καλύτερα τμήματα πληροφορικής ( αν όχι το καλύτερο) στην Ελλάδα.
Ηλεκτρονικών μηχανικών τώρα δεν είναι ακριβώς πληροφορική, αλλά έχει μεγάλη σχέση και έχει και τα γνωστά πλεονεκτήματα του "μηχανικού" εισόδου στο ΤΕΕ κλπ κλπ
εγώ πάντως θα πήγαινα επιστήμης.
κοίτα και τα μαθήματα που προσφέρουν πάντως μήπως βγάλεις καλύτερα ακρη, μπορεί κάποιο να σου αρέσει εσένα καλύτερα, μην βιάζεσαι να ζητήσεις γνώμες από ένα forum.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
h3Xx
Νεοφερμένος
Έχω γράψει πολύ καλά και μπορώ να περάσω σχεδόν παντού πάνω στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει (Πληροφορική) αλλά δεν έχω ιδέα για τη κατάσταση που υπάρχει μέσα στη κάθε σχολή... Είμαι από Θεσσαλονίκη και σκεφτόμουν να δηλώσω απευθείας σαν πρώτη επιλογή το CSD γιατί από ότι έχω ακούσει για τη σχολή εδώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος! Επίσης, δεν κοιτάω να βολευτώ για το παρόν (Θεσ/νίκη) αλλά για το μέλλον οπότε λίγη βιοπάλη μακρυά από τη πόλη σου δεν βλάπτει.
Συνεπώς η ερώτηση μου:
Πείτε ότι έχω γράψει 20.000 μόρια και ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα αλλά ούτε και συμφέροντα για κάπου συγκεκριμένα και ότι μεγαλύτερη έμφαση δίνω στο μεταπτυχιακό... Αξίζει σαν πρώτη επιλογή το CSD ή κάποια άλλη σχολή;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Τώρα απλά είμαι ανάμεσα σ' αυτές τις δύο... Καμία συμβουλή;
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Πρώτον, το τμήμα έχει χάσει πολλούς καλούς καθηγητές οι οποίοι έφυγαν σε άλλα πανεπιστήμια. Δεν ξέρω αν αυτό το κενό έχει αναπληρωθεί. Κοίτα τα βιογραφικά των τωρινών, που έχουν κάνει σπουδές και κυρίως τα διδακτορικά τους και το πόσο ενεργοί είναι στην έρευνα.
Δεύτερον, η συνεχής πτωτική τάση των βάσεων στο συγκεκριμένο τμήμα επηρεάζει σίγουρα το επίπεδο των συμφοιτητών και κατά συνέπεια και την ποιότητα των μαθημάτων, τις απαιτήσεις που θα έχουν οι διδάσκοντες, τον ανταγωνισμό αλλά και το όνομα του τμήματος στην αγορά.
Παλιά το ατού του ήταν το ΙΤΕ. Πλέον με την κρίση πολλά ακούγονται για την επιβίωση των ερευνητικών ιδρυμάτων και τη χρηματοδότηση τους.
Δε νομίζω πως το ΑΠΘ είναι τόσο χάλια ώστε να αξίζει να πληρώσεις τόσα παραπάνω χρήματα για να πας Κρήτη. Αν ήταν σώνει και καλά να πας σε κάτι καλύτερο ας πήγαινες ΕΚΠΑ.
h3Xx
Νεοφερμένος
Το μόνο που με απασχολεί είναι η διαφορά που θα έχει κάποιος απόφοιτος του ΗΜΜΥ και του CSD. Δηλαδή με τι μπορεί να ασχοληθεί ο ένας και με τι ο άλλος;
Υ.Γ. Βασική προϋπόθεση ότι δίνω μεγαλύτερη έμφαση στο μεταπτυχιακό
Kostas_GR
Νεοφερμένος
Haha τελικα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, εδω desyle απο το φόρουμ του csdΣυγνώμη αλλά Αθήνα πραγματικά ούτε από έξω θέλω να περάσω! Κρήτη θέλω για το γεγονός ότι ενώ στη Θεσσαλονίκη (όταν γίνονται τα μαθήματα) κάνουν μόνο θεωρητικά μαθήματα και μόνο πάνω στο Software, στη Κρήτη υπάρχει και πρακτική και μαθαίνεις μαζί Software και Hardware.
Το μόνο που με απασχολεί είναι η διαφορά που θα έχει κάποιος απόφοιτος του ΗΜΜΥ και του CSD. Δηλαδή με τι μπορεί να ασχοληθεί ο ένας και με τι ο άλλος;
Υ.Γ. Βασική προϋπόθεση ότι δίνω μεγαλύτερη έμφαση στο μεταπτυχιακό
δύσκολο να βρείς άκρη ρε φίλε....
Παιδιά επειδή εγώ δε πιάνω το ΗΜΜΥ στα χάνια μάλλον ειμαι ανάμεσα στο ΜΠΕΣ της σάμου και στο επιστήμης υπολογιστών....
Θέλω πακέτο software-hardware Και με ενδιαφέρει αρκετά η ηλεκτρονική, Απο το επιστήμης υπολογιστών δεν έχεις και πολλα δικαιώματα πάνω στο hardware έτσι; ενω στους άλλου τομείς απο το μπες έχεις τα ίδια με της επιστήμης;
Δηλαδή αξίζει τα 5 χρόνια ή καλύτερα τα 4 της επιστήμης + μεταπτυχιακό;
Είναι ΜΕΓΑΛΟ μπέρδεμα, και παρακαλώ μην απαντάτε γενικά και αόριστα... Συγκεκριμένες απαντήσεις, φαντάζομαι το ίδιο θες και εσυ hexx
καποιος απο μέσα ας λύσει το χάος των τμημάτων,
Δε θέλω να ακούσω μπές να δείς τα προγράμματα σπουδλων, εχω βαρεθεί να τα βλέπω,
Ευχαριστώ!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
ΗΜΜΥ έχουν μόνο η Αθήνα, η Πάτρα (ως ΗΜΤΥ), η Θεσ/κη και η Ξάνθη.
Kostas_GR
Νεοφερμένος
Χαλάρωσε ρε Γιώργο δεν τους είπε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ κανειςΕπίσης έχουμε πει σαράντα δύο φορές ότι το τμήμα στα Χανιά ΔΕΝ είναι ΗΜΜΥ, την τρέλα μου. Είναι Ηλεκτρονικών.
ΗΜΜΥ έχουν μόνο η Αθήνα, η Πάτρα (ως ΗΜΤΥ), η Θεσ/κη και η Ξάνθη.
τα αρχικά ΗΜΜΥ είναι και εκεί... Άσχετο αυτο όμως....
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Λάθος. Το να σκέφτεται το Μεταπτυχιακό πριν καν μπεις στο Προπτυχιακό είναι σαν να λες από την ΣΤ' Δημοτικού ότι θέλεις να περάσεις ΗΜΜΥ...Υ.Γ. Βασική προϋπόθεση ότι δίνω μεγαλύτερη έμφαση στο μεταπτυχιακό
Λοιπόν, για να κλείσει το δίλλημα, έχεις κοιτάξει τους οδηγούς σπουδών των δύο τμημάτων; Έχεις καταλάβει ότι το CSD είναι Επιστήμης Υπολογιστών, ενώ το τμήμα Ηλεκτρονικών είναι πιο ... "πρακτικό";
Εσύ ο ίδιος τι θες;
Καλά ντε.Χαλάρωσε ρε Γιώργο δεν τους είπε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ κανεις
τα αρχικά ΗΜΜΥ είναι και εκεί... Άσχετο αυτο όμως....
Λοιπόν ο ιστόχωρος είναι αυτό: https://www.ece.tuc.gr/Ctrl
h3Xx
Νεοφερμένος
Θέλω πακέτο software-hardware Και με ενδιαφέρει αρκετά η ηλεκτρονική, Απο το επιστήμης υπολογιστών δεν έχεις και πολλα δικαιώματα πάνω στο hardware έτσι; ενω στους άλλου τομείς απο το μπες έχεις τα ίδια με της επιστήμης;
Δηλαδή αξίζει τα 5 χρόνια ή καλύτερα τα 4 της επιστήμης + μεταπτυχιακό;
Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του 4 + μεταπτυχιακό παρά της άλλης επιλογής. Επίσης απ' ότι παρατήρησα στο 3ο και 4ο έτος του CSD έχεις την δυνατότητα επιλογής για εξειδίκευση στο Hardware (Εργαστήριο Ψηφιακών Κυκλωμάτων,Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων κτλ...). Δες στις σπουδές στις επιλογές μαθημάτων Ε1-Ε9 (https://www.csd.uoc.gr/index.jsp?tID=studies&sub=2&exp=2a).
Λάθος. Το να σκέφτεται το Μεταπτυχιακό πριν καν μπεις στο Προπτυχιακό είναι σαν να λες από την ΣΤ' Δημοτικού ότι θέλεις να περάσεις ΗΜΜΥ...
Απλά εννοώ ότι υπάρχουν σχολές που σου διασφαλίζουν δυνατότητα επιλογής για Μεταπτυχιακό στο εξωτερικό
Λοιπόν, για να κλείσει το δίλλημα, έχεις κοιτάξει τους οδηγούς σπουδών των δύο τμημάτων; Έχεις καταλάβει ότι το CSD είναι Επιστήμης Υπολογιστών, ενώ το τμήμα Ηλεκτρονικών είναι πιο ... "πρακτικό";
Εσύ ο ίδιος τι θες;
Από ότι κατάλαβα επειδή μεγαλύτερη βαρύτητα δίνω στο Software παρά στο Hardware καλύτερα είναι το CSD γιατί δεν θέλω να ασχοληθώ εξ ολοκλήρου με το μηχανικό κομμάτι αλλά περισσότερο με το προγραμματιστικό τομέα... Και απ' ότι είδα στο CSD σου δίνεται η επιλογή της εξειδίκευσης σε Software στο 3ο και 4ο έτος οπότε μια χαρά! Δεν νομίζω στους ΗΜΜΥ (Ηλεκτρονικούς) να ασχολούνται και πολύ με Soft... Σωστά;
Οπότε μάλλον καταλήγω στο CSD εκτός και αν συμβεί κάτι μέχρι το βράδυ...! :Ρ
Ευχαριστώ για την βοήθεια και ο Θεός βοηθός
Υ.Γ. Ξέρω ότι το ΗΜΜΥ (Χανιών) είναι Ηλεκτρονικών και όχι Ηλεκτρολόγων!
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Kostas_GR
Νεοφερμένος
Το ενδεχόμενο 5+ μεταπτυχιακό το σκέφτηκες;Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του 4 + μεταπτυχιακό παρά της άλλης επιλογής. Επίσης απ' ότι παρατήρησα στο 3ο και 4ο έτος του CSD έχεις την δυνατότητα επιλογής για εξειδίκευση στο Hardware (Εργαστήριο Ψηφιακών Κυκλωμάτων,Αρχιτεκτονική Υπολογιστικών Συστημάτων κτλ...). Δες στις σπουδές στις επιλογές μαθημάτων Ε1-Ε9 (https://www.csd.uoc.gr/index.jsp?tID=studies&sub=2&exp=2a).
μάλλον εσυ κατέληξες στο csd ε;
κανείς αλλος ρε παιδιά να μας δώσει τα φώτα του;
h3Xx
Νεοφερμένος
Το ενδεχόμενο 5+ μεταπτυχιακό το σκέφτηκες;
μάλλον εσυ κατέληξες στο csd ε;
κανείς αλλος ρε παιδιά να μας δώσει τα φώτα του;
Το σκέφτηκα απλά εγώ θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό και όχι με μηχανικά μέρη... Προτιμώ το τομέα που χρειάζεται και λίγη φαντασία για να πας μπροστά και όχι απλές μηχανικές κινήσεις. (Δικιά μου γνώμη χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.