Πρόσφατα επειδή κι εγώ είμαι αναποφάσιστος επισκέφτηκα το
Τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών. Με ενδιαφέρει η φυσική και πήγα εκεί.Με ξενάγησαν φοιτητές, μίλησα και με καθηγητές (οι φοιτητές δεν ήταν από φοιτητικές παρατάξεις, το λέω για να μην του μπει κανενός αυτή η ιδεά). ΚΑι από ό,τι μου είπαν και είδα παιδιά είναι πανδύσκολη.Αν θες να βγεις πρέπει να φτύσεις αίμα.Χωρίς αν χαζολογείς ούτε να βγαίνεις συχνά ούτε να κάθεσαι.Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αλλά γενικά είναι δύσκολη σχολή με 7,8 χρόνια μέσο όρο αποφοίτησης.
ΣτΟ μαθηματικό που είναι μια γειτόνισσά μου, μου είπε μην τυχόν και πλησιάσεις.Οι πανελλήνιες είναι παιχνιδάκι, μπροστά σε αυτό που αντικρύσε.Το μαθηματικό μέσο όρο αποφοίτησης 7,2 χρόνια.
Γενικά οι σχολές θετικών επιστημών έχουν πολλή δουλειά.Και αν κουραστείτε στις πανελλήνιες 10 φορές σε αυτές θα κουραστείτε 100.
Αυτά δε σας τα λέω για να σας τρομοκρατήσω, αλλά για να σας δώσω να καταλάβετε ό,τι αυτό που λένε οι μαθητές θα δώσω πανελλήνιες και μετά θα κάτσω δεν ισχύει για τέτοιες επιστήμες.Θα δουλέψεις για να τελειώσεις.
Παρ'όλες τις δυσκολίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες σχολές, (τρελένομαι για φυσική), αλλά άμα θες να πας θα πρέπει να το θέλεις πολύ!!!! Σου ανοίγονται δρόμοι και το αντικείμενο σπουδών είναι καλό και γενικά είναι τέλεις αυτές οι επιστήμες, αλλά θέλει δουλειά.
Για την πληροφορική, είναι κι αυτή δυσκολούτσικη με γλώσσες προγραμματισμού, λογισμικό κλπ.Ενδιαφέρουσα σχολή με πολλές προοπτικές αλλά
προσέξετε!!!!Κάθε πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο δίνει διαφορετικό αντικείμενο σπουδών.Π.χ.Πολυτεχνείο Πάτρας με Πληροφορικής Αθήνας ή με πΛηροφορικής ΑΣΟΕΕ, καθένα έχει διαφορετικές κατευθύνσεις και διαφορετικό αντικείμενο σπουδών καθώς καθεμιά επικεντρώνεται κάπου αλλού.Επίσης να σας πω πως πρέπει να κοιτάξετε τι μαθήματα κάνει κάθε σχολή.Δεν έχει καμιά σχέση αν έχετε σαν χόμπυ τους υπολογιστές.Δηλαδή άμα σας αρέσουν οι υπολογιστές δεν είναι κριτήριο για να πας σε σχολή πληροφορικής.Εϊναι δύσκολη και πρέπει να σ'αρέσουν αυτά που κάνουν.Γιάυτό να κοιτάτε τι μαθήματα γίνονται.ΑΝ σας αρέσουν τα μαθήματα των σχολών αυτών.Δηλαδή έχουν πολλά μαθηματικά κλπ.Αν σας αρέσουν τότε ΟΚ!!!
Επειδή με ενδιέφεραν τέτοιες σχολές το 'χω ψάξει και έχω και τη γειτόνισσα που σας είπα στο μαθηματικό και κάποιους συγγενείς στο πολυτεχνείο στην Πάτρα σχετικά με πληροφορική.(Δεν είμαι ψωνάρα)Το λέω σε περίπτωση που θέλετε κι άλλη ενημέρωση και ευχαρίστως να σας πω οτιδήποτε.Καθώς και για την επίσκεψή μου στο Φυσικό. Άμα θέλετε παραπάνω πληροφορίες πείτε μου!

Γιατί έχω πηγές και το ΄χω ψάξει αρκετά και είδα πράγματα που ούτε καν είχα σκεφτεί!Σε αυτό στάθηκα τυχερός.Γι'αυτό να επισκεφτείτε κι εσείς τμήματα που σας αρέσουν και να επικοινωνήσετε με τις γραμματείες τους ή με φοιτητές σους ή με καθηγητές τους.
Και να επιμείνετε!!!Να το ψάξετε πολύ πρωτού μετανιώσετε.
Δείτε προγράμματα σπουδών καθώς και επισκέψεις στα τμήματα!