Το ΠΑΣΟΚ έφτασε το 2012 για να πέσει στο 5%.Αλλά έπεσε ρε παιδί μου.Με όλα αυτά που έκανε ο Γιωργάκης πήρε ότι άξιζε.Ο Σύριζα στην πρώτη μαλακία θα ξαναγίνει το κόμμα του 3%.Η Νέα Δημοκρατία ότι άλλο και να κάνει κάτω από το 20% δε θα πέσει.Τα 18 σημεία του Σαμαρά,η ανάπτυξη,το πλεόνασμα,η έξοδος στις αγορές και άλλα 284293 πράγματα,παρόλα αυτά πάνω από 20%.Ε ναι.Σου προκαλεί εντύπωση το ποσοστό της νδ,όχι σύριζα που δεν έχει κυβερνήσει,και δεν λέω ότι θα είναι καλύτερο.Δυστυχώς υπάρχει μία ηλίθια,ντροπιαστική,αηδιαστική νοοτροπία του "νεοδημοκράτης γεννήθηκα,νεοδημοκράτης θα πεθάνω","τόσα χρόνια νδ ψηφίζω,τώρα θα αλλάξω;" λες και τα κόμματα είναι ποδοσφαιρικές ομάδες.Δημοκρατία λέγεται να βγαίνει ένα κόμμα από το λαό και αν δεν έπραξε όσα υποσχέθηκε,ο κάθε ψηφοφόρος να έχει το δικαίωμα να το μαυρίσει στις επόμενες εκλογές.Και μετά από αυτά τα 2,5 χρόνια υπεργαμάτης ζωάρας που βγάζαμε λεφτά μέχρι και από τον κώλο,έρχονται οι δημοσκοπήσεις να πουν ότι το 60% του λαού δεν θέλει εκλογές,το 55% θέλει να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας,όμως ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σαμαρά.Η προπαγάνδα είναι τεράστια,θα αρχίσουν τις απειλές και τις καταστροφολογίες,κλείστε τις τηλεοράσεις και ψηφίστε.Οποιαδήποτε ψήφος εκτός από Πασόκ,ΝΔ αλλά και Χρυσή Αυγή για ευνόητους λόγους είναι 100% δικαιολογημένη.
Εισαι λαθος. Και θα στο εξηγησω με απλο τροπο. Το 2004 το ΠΑΣΟΚ πηρε 10,000 λιγοτερες ψηφους απο οτι το 2009. Το 2004 εχασε 5 μοναδες απο τον Καραμανλη (45-40 final score) ενω το 2009 τον κερδισε 10 (43-33). Οι 10,000 εκαναν τη διαφορα οταν το ΠΑΣΟΚ ειχε 3,000,000 ψηφους; Σαφως και οχι. Τη διαφορα εκαναν οι περιπου 800,000 ψηφοφοροι της ΝΔ που δεν πηγαν καν να ψηφισουν οντας απογοητευμενοι με τη διακυβερνηση Καραμανλη. Αντιθετα το ΠΑΣΟΚ ειχε πολυ πιο loyal fan base. Εκοβαν τις φλεβες τους και το αιμα ηταν πρασινο.
Η ερωτηση σου θα ειναι και πως το ΠΑΣΟΚ εφτασε στο 5%? Οταν αρχισε ο κοσμος να ξεσηκωνεται μετα τα μετρα του ΓΑΠ, παρα πολλοι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ μεταπηδησαν σε κομματα-παρκινγκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) για να εχουν ελπιδα να επανεκλεγουν, αφου πλεον το ΠΑΣΟΚ δεν μπορουσε να υποσχεθει ολα αυτα που το εκαναν παντοδυναμο, οπως διορισμους, επιδοματα κλπ. Ταυτοχρονα ειδικα ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε το ρολο του ΠΑΣΟΚ στο προγραμμα που υποσχεται, εχοντας βεβαια μεσα και μερικους παλαβιαρηδες τυπου Λαφαζανη και Μηλιου που ονειρευονται δραχμη, κρατικοποιησεις στις τραπεζες και στις ΔΕΚΟ. Οποτε οι ex-ΠΑΣΟΚατζηδες βουλευτες πηραν το καπελακι τους και τα βυσματα τους και εδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ 25% το 2012.
Οσο για τις δημοσκοπησεις, δεν γινεται ολες να ειναι στημενες. Και να πω ενταξει η δημοσκοπηση της Καθημερινης ή του Θεματος σπρωχνει τη Δεξια, αλλα ολες αυτες οι εγκριτες δημοσκοπησεις των αριστερων που εντος καποιων λογικων οριων βγαζουν τα ιδια συμπερασματα; Μεχρι κι αυτοι στημενοι; Απο ποιον;
LOL.
Ο Καμμένος ήταν της ΝΔ. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1993 και έκτοτε δε θυμάμαι να λείπει από καμία Βουλή. Πάντα ψηφιζόταν (και ψηφίζεται) για κάποιον λόγο.

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ψηφίζουν παλιά μέλη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κτλ. Οι ίδιοι είναι (και τα ίδια θα κάνουν) απλά ιδρύουν και ένα κόμμα γιατί σε αυτό το πλαίσιο έχουν μάθει να κινούνται.
Και ναι, υπαρχει καποιος με κοινη λογικη.
Προφανώς και θα εκλέγεται κάποιος που έχει σωστό λέγειν και μένει σταθερός στις απόψεις του , παρά τη λάσπη που έχει δεχτεί .
Επίσης αποχώρησε από την νδ , καθώς δεν ψήφισε κανένα σκατομνημόνιο .
Αυτος πεταει λασπη. Σε οποιον κινειται και διαφωνει μαζι του. Δεν ειναι τυχαιο οτι μετα απο 2,5 χρονια σκληρης διακυβερνησης Σαμαρα (αρα και απωλειων της Δεξιας) ο Καμμενος απο το 7-8% να τον δινουν οι δημοσκοπησεις στο 2-2,5. Καλα ας μην πιασουμε τους χρηματισμους μεσω Facebook, τις δηλωσεις στελεχων που αυτοαναιρουνταν μεσα σε 5-6 ωρες (βλ. Γιαταγανα), τη δωροδοκια Χαικαλη απο μελος του κομματος για να φυγει απο το ιδιο το κομμα, που ο ενας βιντεοσκοπουσε τον αλλο και που μολις ειπε ο Σαμαρας οτι θα κανει μηνυση εφτασε το σκατο στην καλτσα. Οσο φουσκα ειναι η κοιλια του Καμμενου, αλλο τοσο φουσκα ειναι και το κομμα του.
Θεωρητικα επρεπε να εχουν δικαιωμα οσοι εχουν κλεισει τα 18 και οχι οσοι εκλεισαν τα 17 το Νοεμβρη να ψηφιζουν τον Γεναρη. Το θεμα ανελαβε Αρεοπαγιτης που ειναι προσωρινος υπουργος εσωτερικων για να βρει λυση τελικα
Αυτό πού το διάβασες; Μου φαίνεται περίεργο να ισχύει κάτι τέτοιο...
Ισχυει γιατι οι εκλογικοι καταλογοι ανανεωνονται ανα καποιο διαστημα και η τελευταια ανανεωση εγινε το 2014 και η επομενη τον Μαρτη που σημαινει οτι δεν πιανει οσους ειναι γεννημενοι το 97 και θεωρητικα ανεξαρτητα απο το αν εχουν κλεισει ή οχι τα 18 τη μερα των εκλογων, εχουν δικαιωμα ψηφου.