Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εθνικές εκλογές;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 135)
  • Συνασπισμός Ριζοσπαστκής Αριστεράς

    Ψήφοι: 40 29.6%
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 33 24.4%
  • Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Ψήφοι: 6 4.4%
  • Δημοκρατική Αριστερά

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 5 3.7%
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

    Ψήφοι: 10 7.4%
  • Το Ποτάμι

    Ψήφοι: 14 10.4%
  • Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

    Ψήφοι: 2 1.5%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 5 3.7%
  • Δραχμή

    Ψήφοι: 1 0.7%
  • Δημιουργία Ξανά

    Ψήφοι: 2 1.5%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 1 0.7%
  • Άλλο

    Ψήφοι: 6 4.4%
  • Δεν θα ψηφίσω

    Ψήφοι: 10 7.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Στο ευρώ μπήκαμε το 2002. Πιο πριν δηλαδή πώς ήταν τα πράγματα. χειρότερα; Δεν είχε ο κόσμος να φάει; Μας έλειπαν τα είδη βασικής ανάγκης; Γιατί πρέπει να ρωτήσεις τους δικούς σου, εσύ δε ζούσες τότε; Δε συγκρίνω με το 50' προφανώς. Για να μη το πάω πιο πέρα και πω πως αν δεν ήμασταν τώρα στην ΕΕ δε θα χαμε καταστρέψει ( με το αζημίωτο φυσικά ) όλη τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της χώρας.
Δε μ' αρέσει να μιλάω με "αν" αλλά γενικά όταν έχεις δικό σου νόμισμα και σε πιάνει χρηματοπιστωτική κρίση έχεις πολλά περισσότερα περιθώρια διεξόδου από όταν έχεις binded νόμισμα και εξαρτάσαι από το ποιος σου αξοράζει τα ομόλογα.

Ο Λαφαζάνης υποστηρίζει ( ή υποστήριζε τουλάχιστον ) την επιστροφή στη δραχμή. Φυσικά δεν είναι ο μόνος όπως είπα. Προσωπικά εγώ αυτό δεν το βρίσκω κακό αρκεί πάντα να υπάρχει μια συνεννόηση και να μπορεί να βγει μια κοινή γραμμή. Δεν περιμένεις από ένα σύνολο ατόμων να συμφωνούν στα πάντα. Απλά το κάθε κόμμα έχει τον τρόπο του να συσπειρώνει τα μέλη του. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυτός ο βαθμός ελευθερίας, στο ΚΚΕ υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δε βγαίνει τίποτα προς τα έξω, καλά στη ΧΑ δε το συζητάω καν, ε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δε σε παίρνει να το παίξεις τρελίτσα γιατί το πιθανότερο είναι πως έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και αν θέλει το κόμμα μπορεί να σε κάνει να το μετανιώσεις αρκετά εύκολα.

έκλεισα τα 21 πριν κάτι μέρες



Ε μάλλον ο καθένας στο μυαλό του ορίζει το λαϊκισμό διαφορετικά.

Σαφως ειχαμε να φαμε, ειναι υπερβολη οποιος λεει το αντιθετο. Δεν μας εδωσε φαι το ευρω (που με τον τροπο που κατασκευαστηκε ειναι καταδικασμενο να αποτυχει). Το δικο σου νομισμα ειναι διαχειρισιμο αλλα σαφως πολυ πιο ευαλωτο αν δεν εχεις ισχυρη οικονομια να το στηριξεις (οπως η Βρετανια). Σημασια βεβαια δεν ειναι να εχεις μονο φτηνα καρπουζια και ντοματες και αυτη τη στιγμη με μια ακομα πιο αδυναμη δραχμη θα υπαρχει μεγαλη δυσκολια στις εισαγωγες. Οι τιμες θα εκτοξευτουν. Και η Ελλαδα στηριζεται πολυ στις εισαγωγες, εδω η Αργεντινη που εχει τεραστιες εξαγωγες και παλι αντιμετωπισε προβλημα, ποσο μαλλον εμεις που το μονο που παραγουμε ειναι λαδι, ντοματες και ροδακινα. Τουλαχιστον θα σταματησουμε να τρωμε φρουτα και λαχανικα εξωτερικου :P

Ισως η πιο σωστη επιλογη θα ηταν η Ελλαδα να αποχωρησει σταδιακα απο το Ευρω, κρατωντας ισως μια σταθερη ισοτιμια για ενα διαστημα για να μην πεσουν οι κερδοσκοποι σαν τα κορακια απο την πρωτη μερα. Κι αν αυτο πετυχει θα ειναι και το τελος του Ευρω οπως τουλαχιστον το ξερουμε σημερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αυτό είναι το θέμα. Το κοινό νόμισμα απαιτεί δυνατή οικονομία. Όταν εμείς μπήκαμε στο ευρώ δεν την είχαμε. Και όχι μόνο αυτό αλλά είχαμε και πάρα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και προβλήματα διαφθοράς που έχουμε ακόμα. Το ευρώ εκεί έπαιξε ένα πολύ μεγάλο ρόλο γιατί μας έκανε να φαινόμαστε μια χώρα που δεν είμαστε. Κι όταν πλέον έσκασε η κρίση και η Ευρώπη μας είπε λίγο πολύ τώρα βγάλτε άκρη, φανερώθηκε όλος ο βόθρος που κρύβαμε από κάτω.
Όταν έχεις δικό σου νόμισμα δεν απογειώνεσαι έτσι. Αλλά σε βοηθά αρκετά ώστε να φτιάξεις την οικονομία σου. Κάνει τα προϊόντα που εξάγεις φθηνά, κάνει και το ίδιο σου το εργατικό δυναμικό φθηνο και έτσι προσελκύεις και επενδύσεις και χρήματα απ' έξω. Τι βιομηχανία είχαμε το 90; και τι έχουμε τώρα;
Ποιο το νόημα να έχεις ένα δυνατό νόμισμα όταν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις. Και έχεις τον ένα και τον άλλο να σου λέει πάρε το ένα και το άλλο μέτρο γιατί κανείς δε θέλει να δουλέψει μαζί σου και σε 2 μήνες δε θα χεις να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,838 μηνύματα.
Διαφωνω με τη λογικη οτι οι μεγαλες δυναμεις κυβερνουν και καθοριζουν το μελλον της Ελλαδας. Η Ελλαδα ειναι ενα αποτυχημενο κρατος που εξαρταται απο τα συμφεροντα λιγων.

Τα μεγαλα καναλια προωθουν τα συμφεροντα των αφεντικων τους και αποδειξη αυτου ειναι οτι ολα τους εχουν μεγαλες ζημιες.Δεν ενδιαφερονται να ειναι κερδοφορες επιχειρησεις, παρα μονο να στηριζουν τραπεζες και να καλυπτουν σκανδαλα με ανταλλαγμα μεγαλα δανεια και διαφημισεις.Απο την αλλη, αν ο καναλαρχης εχει συναψει συμβασεις με το κρατος, υποστηριζει φουλ κυβερνηση, ενω αν οχι, πιεζει την κυβερνηση ετσι ωστε να μην θιγουν οι επιχειρησεις του απο καποια συμφωνια της κυβερνησης. Μεσα σε ολα αυτα συμβαινει το απιστευτο, δηλαδη να υπαρχουν 150 τηλεοπτικα καναλια, 600 ραδιοφωνικοι σταθμοι και 100 εφημεριδες.Ετσι αν καποιοι ανεξαρτητοι δημοσιογραφοι θελουν να μπουν στο παιχνιδι ειναι βεβαιο οτι πρεπει να χασουν πολλα χρηματα, χωρις σιγουρο αποτελεσμα.

Αν αναλογιστουμε, την κατασταση στην παιδεια που πρεπει να πληρωνεις φροντιστηρια για να περασεις εκει που θες, την κατασταση στη δικαιοσυνη που για να τελεσιδικησει μια υποθεση θελει 10 χρονια, τοτε γινεται ευκολα αντιληπτο οτι η Ελλαδα, οσο ισχυουν τα παραπανω, ειναι καταδικασμενη να αποτυχει.Σχεδον ολοι οι πυλωνες του κρατους εχουν καταρρευσει και συνεχιζουν να το κανουν.

Και εχουμε τη ΝΔ και τον συριζα που κανεις τους δεν προτεινει κατι για ολα αυτα. Η ΝΔ επιδιωκει μια μικρη ελαφρυνση του χρεους και ελπιζει σε επενδυσεις ετσι ωστε να μειωθει η ανεργια και να πετυχει μειωση των φορων.Ο Συριζα θελει διαγραφη μεγαλου μερους του χρεους, ετσι ωστε να εχει τη δυνατοτητα να δωσει αυτα που υποσχεται. Και οι δυο ζητουν ενα φιλι της ζωης απο τους ευρωπαιους, ο καθενας με το δικο του τροπο.Για το εσωτερικο της χωρας,ομως, και τις πραγματικες μεταρρυθμισεις που πρεπει να γινουν δε μιλαει κανεις.

Kαι όμως οι Μ.Δυνάμεις συνδιαμορφώνουν το πολιτικό τοπίο με την οικονομική πολιτική τους. Σαφώς και όπως ανέφερε κάποιος συνομιλητής σήμερα δεν έχουμε έθνη-αυτοκρατορίες εδαφών αλλά πολυπολιτισμικές αυτοκρατορίες του χρήματος. Οι νόμοι της αγοράς επιβάλλουν επενδύσεις. Για παράδειγμα, θα αναφερθώ στη Γερμανία, η οποία και αποτελεί μια ισχυρή αδιαφιλονίκητη οικονομική και πολιτική δύναμη σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι η κακιά η Μέρκελ ή η κάθε Μέρκελ ούτε η πολιτική της. Μην προσωποποιούμε την κατάσταση. Μην βλέπουμε το έργο ως ραγιάδες. Η Μέρκελ είναι ο πολιτικός εκφραστής μιας ιδεολογικής πολιτικής για τη χώρα της. Δεν μας πέφτει λόγος να ακυρώνουμε την επιλογή ψήφου Γερμανών πολιτών. Πίσω από αυτό ικανοποιεί και προωθεί οικονομικά συμφέροντα προς όφελος της Γερμανικής Οικονομίας. Εκεί πρέπει να δώσουμε προσοχή ως Έλληνες πολίτες. Από τη στιγμή που μπορεί η Γερμανική Οικονομία και επηρεάζει οικονομικούς δείκτες, μπορεί να διαμορφώνει και πολιτική.

Η Ελλάδα από την άλλη, ούσα κακοδομημένο κράτος με διαφθορά στο δημόσιο βίο και απουσία επιχειρηματικότητας, αποτελεί καλός πελάτης ξένων καταναλωτικών αγορών. Η Ελλάδα, αν ανατρέξουμε στην Ιστορία με την αμφιλεγόμενη στάση των Μ.Δυνάμεων-δανειστών, δεν ήταν πάντα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της είτε σε επίπεδο δανεισμού, είτε σε επίπεδο διαχείρισης δημόσιου χρέους, είτε σε επίπεδο διαφάνειας της οικονομικής δημόσιας ζωής. Η κακή διοίκηση και η εξαρτώμενη πολιτική διαδοχή με πρόσωπα υπηρέτες ξένων διπλωματικών αποφάσεων, έχει ως αποτέλεσμα το σημερινό κράτος, που ονομάζεται Ελλάδα.

Μέχρι τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου το Ην.Βασίλειο έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική εξέλιξη του Ελληνικού θέματος δηλαδή, στην διαμόρφωση της Ελληνικής πολιτικής. Στην συνέχεια ανέλαβαν επίσημο και αποκλειστικό ρόλο οι ΗΠΑ μέχρι και σήμερα. Συνεχής ανάμειξη του Ην.Βασιλείου με άσχημα αποτελέσματα στην πολιτική αστάθεια και η ελλειμματική, μη παραγωγική οικονομία, συνέβαλαν σε ένα κράτος άναρχα δομημένο που αντί να εξυπηρετεί τον πολίτη εξυπηρετούσε μικρά φέουδα συντεχνιών και συμφέροντα μιας κοινωνικής τάξης ανθρώπων οι οποίοι εξαγόρασαν την αμφιλεγόμενη συμμετοχή τους στην Ελληνική επανάσταση του 1821 σε καλές θέσεις εξουσίας εκτοπίζοντας τους αγνούς πατριώτες Έλληνες στο περιθώριο της δημόσιας ζωής (και με άσχημες συμπεριφορές, βία,...κλπ).

Ο λαοπλάνος Κωλέττης (ως ο Τσίπρας της εποχής) και ο πουλημένος ανθέλληνας Μαυροκορδάτος που αντιτάχθηκαν στον Κυβερνήτη ουσιαστικά εκδήλωσαν την διπλωματική κόντρα και «θυμό» της Γαλλίας και του Ην.Βασιλείου αντίστοιχα, απέναντι στην Ρωσία λόγω της ιδεολογικής (και πολιτικής) σχέσης της που είχε με τον Κυβερνήτη. Η καριέρα και των δυο, ανταμείφθηκε με καλές θέσεις στην πολιτική και διπλωματική ζωή με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή στα ξένα συμφέροντα που τους στήριξαν.

Μετά από αυτό, νομίζω δεν έχει κάποιο νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Όσοι δε δέχεστε την αστική δημοκρατία και τους δημοκρατικά καθιερωμένους τρόπους ανάδειξης εκπροσώπων του λαού ανήκετε στην ίδια κατηγορία.

Τα άκρα, όσον αφορά τις πρακτικές, την αντίληψη, και το επίπεδό τους, δεν έχουν καμία διαφορά, είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Και όχι φίλε δε μπορείς να μιλάς για πραξικόπημα με ποσοστά 10-20% του λαού, και μάλιστα ανεπίσημα, εκτός κάλπης.
Η θεωρία των δύο άκρων είναι εφεύρεση των αντικομμουνιστών ιμπεριαλιστών, επίσημη ιδεολογια της ΕΕ, η οποία εξισώνει την πιο ανθρωπιστική ιδεολογία που γέννησε ο ανθρώπινος νους τον κομμουνισμό που λέει να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με το τέρας του φασισμού. Ο λόγος; Επειδή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους. Εμείς πιστεύουμε σε μία ανώτερη άμεση δημοκρατία η οποία θα επιτευχθεί σταδιακά μέχρι το ανώτερο στάδιο της αταξικής ακρατικής κομμουνιστικής κοινωνίας. Θεωρούμε κάθε κράτος δικτατορία. Η δικτατορία του κεφαλαίου(αστική δημοκρατία) θα αντικατασταθεί από την σαφώς δημοκρατικότερη δικτατορία του προλεταριάτου(λαική δημοκρατία), το λεγόμενο σοσιαλισμό. Το κράτος αυτό υπό την καθοδήγηση του κομμουνιστικού κόμματος θα μαραζώνει σταδιακά όσο εδραιώνονται οι κομμουνιστικές κοινωνικές σχέσεις ώστε να οδηγηθούμε στο στάδιο της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας. Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα αυτές είναι οι δύο πλευρές ;)
Απο εμενα θα παρουν ενα καταλευκο...αλλα ακομα και εκει τα λαμογια με τις διαταξεις τους το στελνουν στο πρωτο κομμα...δεν θελω να σε ψηφισω ρε φιλε..πως να το κανουμε (ουτε η λογικη της ψηφου σε ενα μικροτερο κομμα στεκει)...οσον αφορα τον alejandro 7...φιλαρακι που ησουν οταν ο Συριζα ζητησε να συγκροτησετε μαζι κυβερνηση το '12? μαγαζακι ε?:whistle:
Θεωρούμε τον Σύριζα ρεφορμιστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι αυτάπατες ότι η συγκυβέρνηση με τέτοια κόμματα μπορεί να οδηγήσουν ή να μας φέρουν πιο κοντά στην τελική νίκη έχουν καταρριφθεί ιστορικά. Λάθη τέτοια έχουμε κάνει και κατηγορούμαστε ακόμα για αυτά. Κανένα σοβαρό μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα δε θα δεχόταν να συγκυβερνήσει με τον Σύριζα.
νταξ...μεταξυ μας τωρα, κατουρήστε και λίγο εκει στο κκε

συριζα 30% επομένως το κκε με 15% αρχίζει εμφύλιο:P

οχι.

θα τον ξαναπιειτε οπως και πριν από 70 χρονια


και στο ξανάπα κάποτε,μεγαλωσες και μυαλο δεν εβαλες! κομμουνιστης λενινιστης, και ολυμπιακος gate 7 δεν γίνεται.. πρέπει να διαλέξεις!!;)
Την 1η Νοέμβρη κατεβάσαμε πάνω απο 100.000 στο σύνταγμα :) (Ο θρύλος είναι ομάδα της εργατικής τάξης και του λιμανιού ;))
Ρε Αλεξανδρε che απο ποτε ο ρωσσοκομμουνισμος που εχει το κκε το οποιο σαν κομμα λεει οτι πρεπει ο μονοκομματισμος να ερθει στην εξουσια και το κκε να κυβερνησει.Απο ποτε αυτο λεγεται δημοκρατια ενω κυβερναει ενα κομμα?Λαικη νταξ αλλα δημοκρατια εχετε στο κκε?Η τον γνωστο ρωσσοκομμουνισμο?Αλλαξε τιποτα και δεν το ξερουμε στα συνεδρια σας και ακολουθειτε δημοκρατικες τακτικες ?


Η αλλαγη ερχεται Συριζααα ο λαος την ζητα και βραζει.Δεν υπαρχουν πλεον ιδεολογιες δεν υπαρχουν ευρυτερες ιδεολογικες και προσωποπαγεις συμπαθειες η ευρυτερες δημοκρατικες και δεξιοαριστερες ταμπελες. ειναι θεμα αλλαγης ειναι θεμα τακτικης με τα παιχνιδια διεθνων δυναμεων της ευρωπης ειναι θεμα αλλης οικονομικης πολιτικης εναντια στο μερκελισμο της ευρωπης.
Μην χρησιμοποιείς γελοίους όρους όπως ρωσσοκομουνισμός σε παρακαλώ :P Είμαστε μαρξιστές-λενινιστές και λειτουργούμε με βάση το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ο οποίος κατά Λένιν σημαίνει ελευθερία συζήτησης, ενότητα δράσης
@npb
Σε μια παγκοσμιοποιημενη καπιταλιστικη οικονομια οπου γινεται ελευθερη διακινηση κεφαλαιων, πως γινεται να αποφυγεις την εξαρτηση απο ξενα οικονομικα κεντρα; Και δεν μιλαμε απλα για εμπορικες συναλλαγες αλλα για επενδυσεις δισεκατομμυριων. Ωραια αυτα περι προτεκτορατου(που ισχυουν εν μερει) αλλα επι του θεματος πως μπορει να αποφεχθει; Και μιλαμε για την εποχη οπου η λεξη "επενδυσεις" ειναι το Νο1 τρεντ των πολιτικων λογων.

@alejandro
Μιλας για επαναστασεις, για 1-2 εκατομμυρια λαου στο δρομο(αναθεμα και αν απο το '44 και μετα εχει αριθμησει το ΚΚΕ πανω απο 100.000 μελη) και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Το ΚΚΕ αυτη την εποχη χανει. Βρισκεται η αριστερα(και το κινημα) στο πιο κομβικο σημειο και δεν μπορει να λυσει τα δικα της εσωτερικα θεματα. Πως κανεις λογο για τετοιες εξελιξεις οταν δεν εχεις αναλογη δυναμικη;

@ΣΥΡΙΖΑ opponents
Ειστε τοσο σιγουροι οτι το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην απολυτη κατστροφη; Οκ εχει κανει συγκεκριμενες προτασεις αλλες ρεαλιστικες και αλλες "εξω απο την κοινη λογικη". Παρολαυτα οσο προκατειλημενος να ειναι καποιος, δεν μπορει να πεταει ετσι επειδη του ηρθε κατηγοριες χωρις να εχει υπαρξει η παραμικρη κυβερνητικη δραση.
Τα περι συμμετοχης της αριστερας στο παρτυ μονο ως τραγελαφικα τα εκλαμβανω. Η αριστερα δεν εχει κυβερνησει και ουτε καν στα συνδικατα δεν ηταν πρωτη δυναμη οπου και εκει πρωτοκαθεδρια ειχαν δυναμεις του ΠΑΣΟΚ ή και της ΝΔ.

@gaspar
Να φανταστω πως αμα ο alejandro κανει ενα ποστ με αναφορα στην ενδοξη πηγαδα του Μελιγαλα δεν θα το εκλαβεις ως σχολιο για την προοδο της συζητησης(και καλα θα κανεις). Ας κραταμε ,λοιπον, καποια προσχηματα για το καλο της κουβεντας και ας εχουμε τον εμφυλιο ως αντικειμενο ιστορικης μελετης.
Δεν μίλησα για άμεσο μέλλον κάτι τέτοιο θα ήταν αστείος αριστερισμός, μίλησα γενικά περι προυποθέσεων. Ο όρος αριστερά είναι πολύ ευρής ρε παιδί μου και η ΔΗΜΑΡ αριστερά λέει ότι ειναι. Το ζήτημα είναι να υπάρχει το κόμμα που κατά τον Λενινισμό θα καθοδηγεί στο σοσιαλισμό. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε συμπόρευση με κάθε μαρξιστή-λενινιστή, όχι βέβαια με σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, αλλά είμαστε επίσης επιφυλακτικοί με κόμματα όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που φιλοξενούν μέσα τους έναν κυκεώνα σχημάτων, άλλων με αριστεριστερίστικες θέσεις, άλλων με οπορτουνιστικές, άλλων που είναι πιο κοντά μας τα οποία τσακώνονται συχνά και μεταξύ τους. Αυτή είναι η δύναμη του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού οι Μαρξιστές Λενινιστές να παρουσιάζονται ενωμένοι. Η πλειονότητα των σχημάτων διασπάσεις απο το ΚΚΕ είναι.
Καταρχας φιλε απλα να αναφερω πως οποιοι κατεβαινουν σε πορειες του ΠΑΜΕ δεν ειναι μελη μονο του ΚΚΕ! Και οι αρχι-ΚΝΙΤΕΣ σας το λενε αυτο πως δλδ δεν τους νοιαζει να κατεβαινουν στις πορειες τους ψηφοφοροι του ΚΚΕ αλλα γενικα ατομα που ανηκουν στην εργατικη ταξη.
Κατα τα αλλα ο σοσιαλισμος ειτε θα ειναι δημοκρατικος ειτε δεν προκειται να υπαρξει ποτε. Αν πιστευεις οτι το Σταλινικο μορφωμα που ευαγγελιζεται το ΚΚΕ εχει καμια σχεση με τον κομουνισμο κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Εκτος και αν για εσενα ο κρατικομονοπωλιακος καπιταλισμος=Κομουνισμος ή αν ενα ''ασημαντο'' πραγματακι που λεγεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μπορει να υποβαθμιστει επειδη οι κατοικοι ολοι ειχαν δουλεια και φαγητο (κατι που φυσικα και αυτο ειναι ψεμα αν αναλογιστουμε τους λοιμους και το βιωτικο επιπεδο των κατοικων της ΕΣΣΔ). Στην 2η ειδικα περιπτωση να εισαι σιγουρος πως ακουγεσαι σαν κατι τρελους γερους που ευαγγελιζονται την χουντα που εφτιαχνε δρομους :-D
Το ΚΚΕ δεν ευαγγελίζεται κανένα Σταλινικό μόρφωμα, κανένα κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό, άσε αυτά τα βαρύγδουπα σχόλια η Σοβιετική ένωση ήταν μια πρώτη προσπάθεια που λογικό είναι να αντιμετώπισε προβλήματα. Ούτε οι φεουδάρχες νικήθηκαν αμέσως απο τους αστούς οι αλλαγές αυτές απαιτούν μακροχρόνιους αγώνες. Επαναλαμβάνω είμαστε Μαρξιστές-Λενινιστές και λειτουργούμε με βάση το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό(ελευθερία συζήτησης-ενότητα δράσης), κάθε κράτος το θεωρούμε δικτατορία, πιστεύουμε στην ανώτερη αταξική ακρατική αμεσοδημοκρατική κομμουνιστικη κοινωνία που θα έρθει με την καθοδήγηση του κομμουνιστικού κόμματος πάντα με την μελέτη της ιστορίας και των λαθών του παρελθόντος. Σε κάθε προσπάθεια θα γινόμαστε καλύτεροι μέχρι την τελική νίκη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Το ΚΚΕ δεν ευαγγελίζεται κανένα Σταλινικό μόρφωμα, κανένα κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό, άσε αυτά τα βαρύγδουπα σχόλια η Σοβιετική ένωση ήταν μια πρώτη προσπάθεια που λογικό είναι να αντιμετώπισε προβλήματα. Ούτε οι φεουδάρχες νικήθηκαν αμέσως απο τους αστούς οι αλλαγές αυτές απαιτούν μακροχρόνιους αγώνες. Επαναλαμβάνω είμαστε Μαρξιστές-Λενινιστές και λειτουργούμε με βάση το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό(ελευθερία συζήτησης-ενότητα δράσης), κάθε κράτος το θεωρούμε δικτατορία, πιστεύουμε στην ανώτερη αταξική ακρατική αμεσοδημοκρατική κομμουνιστικη κοινωνία που θα έρθει με την καθοδήγηση του κομμουνιστικού κόμματος πάντα με την μελέτη της ιστορίας και των λαθών του παρελθόντος. Σε κάθε προσπάθεια θα γινόμαστε καλύτεροι μέχρι την τελική νίκη.

Εεεε το ΚΚΕ δεν ήταν που έστειλε συλληπητήρια στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Βόρειας Κορέας όταν πέθανε ο Κιμ Γιον Ούν.Αν ονειρεύεστε τέτοιου είδους αμεσοδημοκρατία γ@#$% το.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Εεεε το ΚΚΕ δεν ήταν που έστειλε συλληπητήρια στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Βόρειας Κορέας όταν πέθανε ο Κιμ Γιον Ούν.Αν ονειρεύεστε τέτοιου είδους αμεσοδημοκρατία γ@#$% το.
Λαικισμοί του χειριστου είδους, το ότι έστειλε συλληπητήρια δεν σημαίνει οτι δεν έχει το δικο του προγραμμα για τη λαική εξουσία ή ότι δεν έχει καταδικάσει την οικογενειοκρατία της βόρειας Κορέας που την έχει απομακρύνει εντελώς απο τον σοσιαλισμό κλπ. Εξάλλου η Βόρεια Κορέα έχεια ποκυρήξει τον κομμουνισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

financial

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο financial αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Θα προτιμούσα να μην γίνουν εκλογές, αλλα αν φτάσουμε εκει θα πρεπει να σκεφτούμε πολυ προσεκτικά τι θα ψηφίσουμε! Προσωπικά δεν έχω αποφασίσει αλλα δεν με ικανοποιεί κανένας για να είμαι ειλικρινής!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

photon

Νεοφερμένος

Ο photon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
(Ο θρύλος είναι ομάδα της εργατικής τάξης και του λιμανιού ;))

Ο θρυλος ειναι οτι ειναι και οι υπολοιπες ομαδες, δηλαδη εταιριες εφοπλιστων,βιομηχανων τραπεζιτων οι οποιες "αξιοποιούν το ποδόσφαιρο για τα επιχειρηματικά τους σχέδια και επιδιώκουν να συμπαρασύρουν στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς τους φιλάθλους των ομάδων".Οι εφοπλιστες, οι βιομηχανοι και οι τραπεζιτες ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού. Δε τα λεω εγω αυτα, το ΚΚΕ τα λεει . Εαν δεχτω οτι η Χ ομαδα ειναι της εργατικης ταξης σε συνδυασμο με αυτα που ανεφερε το ΚΚΕ στην ανακοινωση, το μονο λογικο συμπερασμα που προκυπτει ειναι οτι οι οπαδοι της Χ ομαδας (που ανηκουν στην εργατικη ταξη) ειναι ή μαζοχιστες ή ηλιθιοι :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ο θρυλος ειναι οτι ειναι και οι υπολοιπες ομαδες, δηλαδη εταιριες εφοπλιστων,βιομηχανων τραπεζιτων οι οποιες "αξιοποιούν το ποδόσφαιρο για τα επιχειρηματικά τους σχέδια και επιδιώκουν να συμπαρασύρουν στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς τους φιλάθλους των ομάδων".Οι εφοπλιστες, οι βιομηχανοι και οι τραπεζιτες ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού. Δε τα λεω εγω αυτα, το ΚΚΕ τα λεει . Εαν δεχτω οτι η Χ ομαδα ειναι της εργατικης ταξης σε συνδυασμο με αυτα που ανεφερε το ΚΚΕ στην ανακοινωση, το μονο λογικο συμπερασμα που προκυπτει ειναι οτι οι οπαδοι της Χ ομαδας (που ανηκουν στην εργατικη ταξη) ειναι ή μαζοχιστες ή ηλιθιοι :D
Χαλάρωσε φυσικά και είμαι υπερ της καταργησης της επιχειρηματικής δράσης στο ποδοσφαιρο, με χιουμορ αναφερομαστε στις ομαδες δεν ηταν αναγκη να επεμβεις με τοση σοβαροτητα για κατι τετοιο σε μια πολιτικη συζητηση
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

photon

Νεοφερμένος

Ο photon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
Χαλάρωσε φυσικά και είμαι υπερ της καταργησης της επιχειρηματικής δράσης στο ποδοσφαιρο, με χιουμορ αναφερομαστε στις ομαδες δεν ηταν αναγκη να επεμβεις με τοση σοβαροτητα για κατι τετοιο σε μια πολιτικη συζητηση

Η σοβαροτητα ειναι στη δηλωση του κκε , εγω απλως σου εξηγω γιατι your argument is invalid :P
Your argument ειναι μερος της πολιτικης συζητησης so is και η παρεμβαση μου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Η σοβαροτητα ειναι στη δηλωση του κκε , εγω απλως σου εξηγω γιατι your argument is invalid :P
Your argument ειναι μερος της πολιτικης συζητησης so is και η παρεμβαση μου
Ολυμπιακός δεν είναι μονο η ΠΑΕ το ότι δεν θα υπάρχουν ΠΑΕ δεν σημαίνει οτι δεν θα υπάρχει ολυμπιακός και παναθηναικος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

photon

Νεοφερμένος

Ο photon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
Ολυμπιακός δεν είναι μονο η ΠΑΕ το ότι δεν θα υπάρχουν ΠΑΕ δεν σημαίνει οτι δεν θα υπάρχει ολυμπιακός και παναθηναικος
Μιλας υποθετικα. Οπως ειναι η πραγματικοτητα σημερα δεν υπαρχει ομαδα της εργατικης ταξης.Γενικα η συνεχης υποστηριξη ενος συλλογου δηλ. διαδοχικων ομαδων που τον αποτελουν του οποιου δεν εισαι μελος, ειναι μαλλον αφελης αλλα δεν το αναλυω εδω ,θα βγω οφφτοπικ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnnys

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Aύριο τα σπουδαία...Μάλλον θα ανακοινωθούν εκλογές,εκτός αν κάνει κανένα μαγικό ο Τρελαντώνης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα προτιμούσα να μην γίνουν εκλογές [...]

Γιατί είσαι ικανοποιημένος με την υπάρχουσα κατάσταση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

HonoreDeBalzac

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο HonoreDeBalzac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βέλγιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 342 μηνύματα.


:clapping: :whatever:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

financial

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο financial αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Γιατί είσαι ικανοποιημένος με την υπάρχουσα κατάσταση;
Ικανοποιημένος δεν είμαι, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιο του, ποιος ξέρει τι θα ζήσουμε αν βγει λόγω των ευρωπαϊκών συμφερόντων που δεν θα διαπραγματευτούν με αυτόν σε καμία περιπτωση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ικανοποιημένος δεν είμαι, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιο του, ποιος ξέρει τι θα ζήσουμε αν βγει λόγω των ευρωπαϊκών συμφερόντων που δεν θα διαπραγματευτούν με αυτόν σε καμία περιπτωση...

Γιατί έχει σχέδιο; :rolleyes: :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΣΩΤΗΡΗΣ_14

Νεοφερμένος

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ_14 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Ικανοποιημένος δεν είμαι, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιο του, ποιος ξέρει τι θα ζήσουμε αν βγει λόγω των ευρωπαϊκών συμφερόντων που δεν θα διαπραγματευτούν με αυτόν σε καμία περιπτωση...

Ρε συ, γιατί είσαι αχάριστος;; Σε ένα μήνα θα παίρνεις κάτωτατο μισθό 1000 ευρώ. Φυσικά θα το υλοποιήσει το πρόγραμμα του αφού θα δίνει τον ρυθμό και οι αγορές θα χορεύουν :hmm::hmm:. Δεν θυμάσαι;; Ας σκεφτούν όλοι πόσο γέλοια ακούγονται τα παραπάνω και μην καταστρέψουν μία χώρα από αντίδραση. Δεν είναι δυνατό κάποιος να πιστεύει ειλικρινά ότι μία χώρα σαν την Έλλάδα με πρωθυπουργό έναν wannabe Ανδρέα Παπανδρέου, μπορεί να απαιτήσει οτιδήποτε. Σημείωση, τις τελευταίες 2 ώρες μόνο τα επιτόκια των τριετών ομολόγων αγγίζουν το 11% και το χρηματιστήριο έχει κάνει βουτιά. Τα οικονομικά έχουν κάποιους κανόνες όπως και κάθε άλλη επιστήμη. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους νόμους του Νευτωνά όπως και κανείς δεν μπορεί να μιλάει για μονομερείς διαγραφές χρέων από τον δανειζόμενο κλπ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Εγώ δεν θα ψηφίσω.

Δεν πιστεύω πως με την συγκεκριμένη κυβέρνηση θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Όχι, δεν θα γίνουν. Έχετε δει να ανοίγει έστω και μια επιχείρηση στον τόπο σας? Έχετε δει ανθρώπους να βρίσκουν δουλειά? Πριν πόσα χρόνια μας έλεγε ο Σαμαράς ότι τα πράγματα θα αλλάξουν? Όχι μόνο δεν θα αλλάξουν, αλλά θα παραμείνουν έτσι, αν όχι χειρότερα, γιατί δεν θέλει να αλλάξουν.

Όμως δεν θα ψηφίσω επειδή βαρέθηκα την πολιτική και τα οικονομικά. Ειδικά τα οικονομικά, μια μπουρδολογία είναι, θέλει να λέγεται και επιστήμη (όπως και η πολιτική). Ο κανόνας του δυνατού είναι και τίποτα άλλο. Αυτός που είναι δυνατός κάνει κουμάντο. Το χρέος ανα πολίτη στον Καναδά είναι πολύ μεγαλύτερο εκεί, αλλά η ποιότητα ζωής πολύ καλύτερη (και σε πολλές άλλες χώρες). Θα μου πείτε ότι η Ελλάδα κάθε χρόνο έχει και μεγαλύτερο χρέος άρα θα πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Και αναρωτιέμαι εγώ ο άσχετος, πως ακριβώς θα μειώνει το χρέος αντί να το αυξάνει, όταν δεν υπάρχει δευτερογενής και ειδικά τριτογενής παραγωγή? Με καλαμπόκια? Ή με βαμβάκι? Πως ακριβώς θα το κάνει όταν τα μέτρα που περνάνε έχουν ακριβώς το αντίθετο αντίκτυπο? Όλοι να φεύγουν? Σκέφτεται κανένας τρελός να δημιουργήσει τίποτα στην Ελλάδα?

Εγώ λέω πως μας δουλεύουν. Αποχωρώ από αυτό το πανηγύρι που λέγεται πολιτική και εκλογές. Ένα τσίρκο είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Η σαπίλα του καπιταλιζμου είναι :kissing:

https://www.antarsya.gr/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top