Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εθνικές εκλογές;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 135)
  • Συνασπισμός Ριζοσπαστκής Αριστεράς

    Ψήφοι: 40 29.6%
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 33 24.4%
  • Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Ψήφοι: 6 4.4%
  • Δημοκρατική Αριστερά

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 5 3.7%
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

    Ψήφοι: 10 7.4%
  • Το Ποτάμι

    Ψήφοι: 14 10.4%
  • Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

    Ψήφοι: 2 1.5%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 5 3.7%
  • Δραχμή

    Ψήφοι: 1 0.7%
  • Δημιουργία Ξανά

    Ψήφοι: 2 1.5%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 1 0.7%
  • Άλλο

    Ψήφοι: 6 4.4%
  • Δεν θα ψηφίσω

    Ψήφοι: 10 7.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
θα τον ξαναπιειτε οπως και πριν από 70 χρονια
Οκ στα υπόλοιπα να συμφωνήσω, αλλά αυτό το τελευταίο είναι κάπως εκτός ορίων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Ρε Αλεξανδρε che απο ποτε ο ρωσσοκομμουνισμος που εχει το κκε το οποιο σαν κομμα λεει οτι πρεπει ο μονοκομματισμος να ερθει στην εξουσια και το κκε να κυβερνησει.Απο ποτε αυτο λεγεται δημοκρατια ενω κυβερναει ενα κομμα?Λαικη νταξ αλλα δημοκρατια εχετε στο κκε?Η τον γνωστο ρωσσοκομμουνισμο?Αλλαξε τιποτα και δεν το ξερουμε στα συνεδρια σας και ακολουθειτε δημοκρατικες τακτικες ?


Η αλλαγη ερχεται Συριζααα ο λαος την ζητα και βραζει.Δεν υπαρχουν πλεον ιδεολογιες δεν υπαρχουν ευρυτερες ιδεολογικες και προσωποπαγεις συμπαθειες η ευρυτερες δημοκρατικες και δεξιοαριστερες ταμπελες. ειναι θεμα αλλαγης ειναι θεμα τακτικης με τα παιχνιδια διεθνων δυναμεων της ευρωπης ειναι θεμα αλλης οικονομικης πολιτικης εναντια στο μερκελισμο της ευρωπης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

unπαικτable

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
@npb
Σε μια παγκοσμιοποιημενη καπιταλιστικη οικονομια οπου γινεται ελευθερη διακινηση κεφαλαιων, πως γινεται να αποφυγεις την εξαρτηση απο ξενα οικονομικα κεντρα; Και δεν μιλαμε απλα για εμπορικες συναλλαγες αλλα για επενδυσεις δισεκατομμυριων. Ωραια αυτα περι προτεκτορατου(που ισχυουν εν μερει) αλλα επι του θεματος πως μπορει να αποφεχθει; Και μιλαμε για την εποχη οπου η λεξη "επενδυσεις" ειναι το Νο1 τρεντ των πολιτικων λογων.

@alejandro
Μιλας για επαναστασεις, για 1-2 εκατομμυρια λαου στο δρομο(αναθεμα και αν απο το '44 και μετα εχει αριθμησει το ΚΚΕ πανω απο 100.000 μελη) και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Το ΚΚΕ αυτη την εποχη χανει. Βρισκεται η αριστερα(και το κινημα) στο πιο κομβικο σημειο και δεν μπορει να λυσει τα δικα της εσωτερικα θεματα. Πως κανεις λογο για τετοιες εξελιξεις οταν δεν εχεις αναλογη δυναμικη;

@ΣΥΡΙΖΑ opponents
Ειστε τοσο σιγουροι οτι το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην απολυτη κατστροφη; Οκ εχει κανει συγκεκριμενες προτασεις αλλες ρεαλιστικες και αλλες "εξω απο την κοινη λογικη". Παρολαυτα οσο προκατειλημενος να ειναι καποιος, δεν μπορει να πεταει ετσι επειδη του ηρθε κατηγοριες χωρις να εχει υπαρξει η παραμικρη κυβερνητικη δραση.
Τα περι συμμετοχης της αριστερας στο παρτυ μονο ως τραγελαφικα τα εκλαμβανω. Η αριστερα δεν εχει κυβερνησει και ουτε καν στα συνδικατα δεν ηταν πρωτη δυναμη οπου και εκει πρωτοκαθεδρια ειχαν δυναμεις του ΠΑΣΟΚ ή και της ΝΔ.

@gaspar
Να φανταστω πως αμα ο alejandro κανει ενα ποστ με αναφορα στην ενδοξη πηγαδα του Μελιγαλα δεν θα το εκλαβεις ως σχολιο για την προοδο της συζητησης(και καλα θα κανεις). Ας κραταμε ,λοιπον, καποια προσχηματα για το καλο της κουβεντας και ας εχουμε τον εμφυλιο ως αντικειμενο ιστορικης μελετης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΣΩΤΗΡΗΣ_14

Νεοφερμένος

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ_14 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Όχι φίλε μου δεν έχεις εμπεδώσει πώς πάει το ποιηματάκι. Οι φασίστες είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί μας. Οι δεξιοί είναι οι αντιδραστικοί του καναπέ που τους φταίει κάθε προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού από τα κάτω, όπως ο παππούς που σιγομουρμουρίζοντας καταριέται τους φοιτητές γείτονες του που κάνουν φασαρία και δε μπορεί να χαρεί τον απογευματινό του ύπνο. Αυτοί που έχουν ψύχωση με την εκσυγχρόνηση της χώρας με κάθε τρόπο, και χωρίς να ξέρουν πώς θα γίνει αυτό και τι σημαίνει ακριβώς, αλλά παράλληλα δεν ξεχνούν να τα ρίξουν όλα στους "χορτασμένους κρατικοδίαιτους" ( σας θυμίζει κάτι το λεξιλόγιο; ) που φυσικά και είναι ευθύνη των αριστερών.
Αυτούς που δηλώνουν φιλελεύθεροι και προοδευτικοί αλλά στην πλάκα θα πετάξουν και καμιά ρατσιστική κορόνα.
Αυτούς που πάνω από όλα επιμένουν πως έχουν άποψη και δική τους κρίση για αυτό που τους ρωτάς αλλά τους αρέσει να αυτοπροσδιορίζονται ανεξάρτητοι και ανένταχτοι μη τυχόν και τους κολλήσεις καμιά ταμπέλα και κολλήσουν λέπρα.

Αλλά γενικά στο προηγούμενο μήνυμα που παραθέτεις δε το εννοούσα τόσο σοβαρά όσο εσύ απαντάς οπότε εδώ νομίζω ταιριάζει κάτι που έχει πει μια μορφή:
I like offending people, because I think people who get offended should be offended.

Για δραχμή δεν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και το ΕΠΑΜ. Για την ακρίβεια με τόση τρομοκρατία που χει πέσει θα λεγα πως πιο πολλές φορές έχει αναφέρει τη λέξη "δραχμή" ο Σαμαράς, παρά ο Τσίπρας. Άρα ή βλέπεις πολύ τηλεόραση ή μας δουλεύεις.
Αλλά μια και το ανέφερες, ναι σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή είναι πολύ πιθανόν να γίνει υποτίμηση του νομίσματος ( το οποίο και είναι ένα μέτρο αύξησης της ανταγωνιστικότητας μεταξύ άλλων όπως είναι και η μείωση των μισθών. διαλέγεις και παίρνεις ). Ωστόσο είμαι αρκετά σίγουρος πως σε καμία τέτοια περίπτωση οι τιμές εγχώριων προϊόντων όπως το γάλα ανεβαίνουν. Μάλλον το αντίθετο. Υποθέτω δεν έχεις κάνει ακόμα για αυτά στη σχολή;
Όπως είπα εγώ υποστηρίζω την Νέα δημοκρατία παρότι φοιτητής(προσπαθώ να μην ενοχλώ τους υπερήλικους γείτονες), και αν νομίζεις ότι δεν είναι προσβλητικό το "δεξιά πλέμπα" οκ,πρέπει να έχεις πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Το πως κινούνται οι τίμες των εγχώριων προίοντων σε καιρούς μειωμένης ρευστότητας δεν περιμενά την σχολή να μου το μάθει, έχω άτομα στην οικογένεια μου που τα έζησαν και για αυτό ίσως όλοι οι γέροι που λες δεν τρέχουν να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιός δεν ξέρει ούτε ο ίδιος γιατί πράγμα μιλάει, με στελέχη τύπου λαφαζάνη να δηλώνουν ότι το ευρώ είναι φυλακή και άλλους να λένε ότι δεν μιλάμε να βγούμε από το ευρώ. Τελωσπάντων υποθέτω ότι σε λίγο όλοι θα έχουμε τις απαντήσεις μας. Δεν αμφιβάλλω ότι θα πάμε κατά διαόλου όλοι, αλλά εγω θα παρηγοριέμαι ότι δεν εβγάλα τα μάτια μου μόνος μου. Αν δεν σε πειράζει που ρωτάω, πόσο χρονών είσαι;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

youhou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο takis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 352 μηνύματα.
Διαφωνω με τη λογικη οτι οι μεγαλες δυναμεις κυβερνουν και καθοριζουν το μελλον της Ελλαδας. Η Ελλαδα ειναι ενα αποτυχημενο κρατος που εξαρταται απο τα συμφεροντα λιγων.

Τα μεγαλα καναλια προωθουν τα συμφεροντα των αφεντικων τους και αποδειξη αυτου ειναι οτι ολα τους εχουν μεγαλες ζημιες.Δεν ενδιαφερονται να ειναι κερδοφορες επιχειρησεις, παρα μονο να στηριζουν τραπεζες και να καλυπτουν σκανδαλα με ανταλλαγμα μεγαλα δανεια και διαφημισεις.Απο την αλλη, αν ο καναλαρχης εχει συναψει συμβασεις με το κρατος, υποστηριζει φουλ κυβερνηση, ενω αν οχι, πιεζει την κυβερνηση ετσι ωστε να μην θιγουν οι επιχειρησεις του απο καποια συμφωνια της κυβερνησης. Μεσα σε ολα αυτα συμβαινει το απιστευτο, δηλαδη να υπαρχουν 150 τηλεοπτικα καναλια, 600 ραδιοφωνικοι σταθμοι και 100 εφημεριδες.Ετσι αν καποιοι ανεξαρτητοι δημοσιογραφοι θελουν να μπουν στο παιχνιδι ειναι βεβαιο οτι πρεπει να χασουν πολλα χρηματα, χωρις σιγουρο αποτελεσμα.

Αν αναλογιστουμε, την κατασταση στην παιδεια που πρεπει να πληρωνεις φροντιστηρια για να περασεις εκει που θες, την κατασταση στη δικαιοσυνη που για να τελεσιδικησει μια υποθεση θελει 10 χρονια, τοτε γινεται ευκολα αντιληπτο οτι η Ελλαδα, οσο ισχυουν τα παραπανω, ειναι καταδικασμενη να αποτυχει.Σχεδον ολοι οι πυλωνες του κρατους εχουν καταρρευσει και συνεχιζουν να το κανουν.

Και εχουμε τη ΝΔ και τον συριζα που κανεις τους δεν προτεινει κατι για ολα αυτα. Η ΝΔ επιδιωκει μια μικρη ελαφρυνση του χρεους και ελπιζει σε επενδυσεις ετσι ωστε να μειωθει η ανεργια και να πετυχει μειωση των φορων.Ο Συριζα θελει διαγραφη μεγαλου μερους του χρεους, ετσι ωστε να εχει τη δυνατοτητα να δωσει αυτα που υποσχεται. Και οι δυο ζητουν ενα φιλι της ζωης απο τους ευρωπαιους, ο καθενας με το δικο του τροπο.Για το εσωτερικο της χωρας,ομως, και τις πραγματικες μεταρρυθμισεις που πρεπει να γινουν δε μιλαει κανεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Deco

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Deco αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Συριζα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 190 μηνύματα.
Η δική μας δύναμη είναι στο δρόμο φίλε μου απο τους 500.000 που μας ψηφίζουν κατεβαζω πάνω απο 100.000 στο Σύνταγμα όποτε γουστάρω. Ο Σύριζα δε μπορεί να κατεβάσει ουτε το 1/10 και ειναι 30%. Εγώ θέλω ψηφοφόρους επαναστάτες όχι πασόκους. Τα μισά ποσοστά του Σύριζα να είχαμε τώρα θα λεγόμασταν λαική δημοκρατία της Ελλάδας. Η ιστορία γράφεται στο δρόμο με πάλη ταξική όχι στις κάλπες.


Αυτό ειναι το μεγαλείο του ΚΚΕ


Καταρχας φιλε απλα να αναφερω πως οποιοι κατεβαινουν σε πορειες του ΠΑΜΕ δεν ειναι μελη μονο του ΚΚΕ! Και οι αρχι-ΚΝΙΤΕΣ σας το λενε αυτο πως δλδ δεν τους νοιαζει να κατεβαινουν στις πορειες τους ψηφοφοροι του ΚΚΕ αλλα γενικα ατομα που ανηκουν στην εργατικη ταξη.
Κατα τα αλλα ο σοσιαλισμος ειτε θα ειναι δημοκρατικος ειτε δεν προκειται να υπαρξει ποτε. Αν πιστευεις οτι το Σταλινικο μορφωμα που ευαγγελιζεται το ΚΚΕ εχει καμια σχεση με τον κομουνισμο κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Εκτος και αν για εσενα ο κρατικομονοπωλιακος καπιταλισμος=Κομουνισμος ή αν ενα ''ασημαντο'' πραγματακι που λεγεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μπορει να υποβαθμιστει επειδη οι κατοικοι ολοι ειχαν δουλεια και φαγητο (κατι που φυσικα και αυτο ειναι ψεμα αν αναλογιστουμε τους λοιμους και το βιωτικο επιπεδο των κατοικων της ΕΣΣΔ). Στην 2η ειδικα περιπτωση να εισαι σιγουρος πως ακουγεσαι σαν κατι τρελους γερους που ευαγγελιζονται την χουντα που εφτιαχνε δρομους :-D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

unπαικτable

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Διαφωνω με τη λογικη οτι οι μεγαλες δυναμεις κυβερνουν και καθοριζουν το μελλον της Ελλαδας. Η Ελλαδα ειναι ενα αποτυχημενο κρατος που εξαρταται απο τα συμφεροντα λιγων.

Τα μεγαλα καναλια προωθουν τα συμφεροντα των αφεντικων τους και αποδειξη αυτου ειναι οτι ολα τους εχουν μεγαλες ζημιες.Δεν ενδιαφερονται να ειναι κερδοφορες επιχειρησεις, παρα μονο να στηριζουν τραπεζες και να καλυπτουν σκανδαλα με ανταλλαγμα μεγαλα δανεια και διαφημισεις.Απο την αλλη, αν ο καναλαρχης εχει συναψει συμβασεις με το κρατος, υποστηριζει φουλ κυβερνηση, ενω αν οχι, πιεζει την κυβερνηση ετσι ωστε να μην θιγουν οι επιχειρησεις του απο καποια συμφωνια της κυβερνησης. Μεσα σε ολα αυτα συμβαινει το απιστευτο, δηλαδη να υπαρχουν 150 τηλεοπτικα καναλια, 600 ραδιοφωνικοι σταθμοι και 100 εφημεριδες.Ετσι αν καποιοι ανεξαρτητοι δημοσιογραφοι θελουν να μπουν στο παιχνιδι ειναι βεβαιο οτι πρεπει να χασουν πολλα χρηματα, χωρις σιγουρο αποτελεσμα.

Αν αναλογιστουμε, την κατασταση στην παιδεια που πρεπει να πληρωνεις φροντιστηρια για να περασεις εκει που θες, την κατασταση στη δικαιοσυνη που για να τελεσιδικησει μια υποθεση θελει 10 χρονια, τοτε γινεται ευκολα αντιληπτο οτι η Ελλαδα, οσο ισχυουν τα παραπανω, ειναι καταδικασμενη να αποτυχει.Σχεδον ολοι οι πυλωνες του κρατους εχουν καταρρευσει και συνεχιζουν να το κανουν.

Και εχουμε τη ΝΔ και τον συριζα που κανεις τους δεν προτεινει κατι για ολα αυτα. Η ΝΔ επιδιωκει μια μικρη ελαφρυνση του χρεους και ελπιζει σε επενδυσεις ετσι ωστε να μειωθει η ανεργια και να πετυχει μειωση των φορων.Ο Συριζα θελει διαγραφη μεγαλου μερους του χρεους, ετσι ωστε να εχει τη δυνατοτητα να δωσει αυτα που υποσχεται. Και οι δυο ζητουν ενα φιλι της ζωης απο τους ευρωπαιους, ο καθενας με το δικο του τροπο.Για το εσωτερικο της χωρας,ομως, και τις πραγματικες μεταρρυθμισεις που πρεπει να γινουν δε μιλαει κανεις.

Μπορεις να μου αναφερεις μια χωρα, εκτος απο την Β.Κορεα, ισως την Κινα και την Κουβα, που να μην εξαρταται απο τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα και τους κεφαλαιουχους-μεγαλοεπενδυτες; Γιατι προφανως οταν μιλαμε σημερα για Μ.Δυναμεις δεν κανουμε λογο για τιποτα Αυτοκρατοριες, αλλα για αυτους που διακινουν τα χρηματα στην αγορα και προφανως κατευθυνουν τους ηγετες των μεγαλων οικονομιων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Emilouko

Περιβόητο μέλος

Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,143 μηνύματα.
Απορώ ποιοι ψηφίζουν ακόμη ΝΔ :worry: Κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Απορώ ποιοι ψηφίζουν ακόμη ΝΔ :worry: Κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Εδώ κάποιοι θα ψηφίσουν Πασοκ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΣΩΤΗΡΗΣ_14

Νεοφερμένος

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ_14 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
Απορώ ποιοι ψηφίζουν ακόμη ΝΔ :worry: Κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Και έσυ τι ακριβώς σκέφτεσαι να ψηφίσεις;; Αν θέλεις μας λες, αλλά αφου απαξιώνεις ένα μεγάλο μέρος συνανθρώπων σου, υποθέτω ότι έχεις μια εναλλακτική πρόταση. Αν δεν σε ενοχλεί τόσο που κυκλοφορώ διαδικτυακά κοντά σου.:hmm::hmm::hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Και έσυ τι ακριβώς σκέφτεσαι να ψηφίσεις;; Αν θέλεις μας λες, αλλά αφου απαξιώνεις ένα μεγάλο μέρος συνανθρώπων σου, υποθέτω ότι έχεις μια εναλλακτική πρόταση. Αν δεν σε ενοχλεί τόσο που κυκλοφορώ διαδικτυακά κοντά σου.:hmm::hmm::hmm:

άκυρο από παλιά Νδ ή έγινες πριν κάποιο καιρό
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΣΩΤΗΡΗΣ_14

Νεοφερμένος

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ_14 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 111 μηνύματα.
άκυρο από παλιά Νδ ή έγινες πριν κάποιο καιρό
Δεν είμαι βαμμένος ΝΔ ούτε ασχολούμαι ενεργά. Το 2012 μετά από πολλή σκέψη ψήφισα και μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα. Δεν θέλω να είμαι ταγμένος και να λέω κάθε φορά θα ψηφίζω το χ κόμμα. Έτσι και σε αυτές τις εκλογές η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΝΔ είναι η καλύτερη επιλογή, ακόμα και με την λογική του μικρότερου κακού να το δεις, δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο. Αλλά ξαναλέω προσωπική άποψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Δεν είμαι βαμμένος ΝΔ ούτε ασχολούμαι ενεργά. Το 2012 μετά από πολλή σκέψη ψήφισα και μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα. Δεν θέλω να είμαι ταγμένος και να λέω κάθε φορά θα ψηφίζω το χ κόμμα. Έτσι και σε αυτές τις εκλογές η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΝΔ είναι η καλύτερη επιλογή, ακόμα και με την λογική του μικρότερου κακού να το δεις, δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι άλλο. Αλλά ξαναλέω προσωπική άποψη.

Δεκτή απλά μπορεί σε λίγο καιρό να φύγεις από εκεί γιατί πέφτει τώρα η ΝΔ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
το ίδιο θα μπορούσα να πω για πολλούς ακόμα σε αυτό το θέμα
Αν εννοείς αυτούς που υποστηρίζουν ΝΔ για σταθερότητα, διαφωνώ, δεν τρολλάρουν. Είμαι βεβαιος πως την πιστεύουν. Αλλά όταν βλέπω ότι κάποιος στην κλίμακα λαϊκισμού βάζει στις δυο τελευταίες θέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορώ να μη γελάσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Εδώ κάποιοι θα ψηφίσουν Πασοκ
Μακριά απο αυτούς, αν μπορούν να ψηφίζουν κόμματα που δεν υπάρχουν φαντάσου τι άλλο μπορούν να κάνουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Όπως είπα εγώ υποστηρίζω την Νέα δημοκρατία παρότι φοιτητής(προσπαθώ να μην ενοχλώ τους υπερήλικους γείτονες), και αν νομίζεις ότι δεν είναι προσβλητικό το "δεξιά πλέμπα" οκ,πρέπει να έχεις πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Το πως κινούνται οι τίμες των εγχώριων προίοντων σε καιρούς μειωμένης ρευστότητας δεν περιμενά την σχολή να μου το μάθει, έχω άτομα στην οικογένεια μου που τα έζησαν και για αυτό ίσως όλοι οι γέροι που λες δεν τρέχουν να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιός δεν ξέρει ούτε ο ίδιος γιατί πράγμα μιλάει, με στελέχη τύπου λαφαζάνη να δηλώνουν ότι το ευρώ είναι φυλακή και άλλους να λένε ότι δεν μιλάμε να βγούμε από το ευρώ. Τελωσπάντων υποθέτω ότι σε λίγο όλοι θα έχουμε τις απαντήσεις μας. Δεν αμφιβάλλω ότι θα πάμε κατά διαόλου όλοι, αλλά εγω θα παρηγοριέμαι ότι δεν εβγάλα τα μάτια μου μόνος μου. Αν δεν σε πειράζει που ρωτάω, πόσο χρονών είσαι;;

Στο ευρώ μπήκαμε το 2002. Πιο πριν δηλαδή πώς ήταν τα πράγματα. χειρότερα; Δεν είχε ο κόσμος να φάει; Μας έλειπαν τα είδη βασικής ανάγκης; Γιατί πρέπει να ρωτήσεις τους δικούς σου, εσύ δε ζούσες τότε; Δε συγκρίνω με το 50' προφανώς. Για να μη το πάω πιο πέρα και πω πως αν δεν ήμασταν τώρα στην ΕΕ δε θα χαμε καταστρέψει ( με το αζημίωτο φυσικά ) όλη τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της χώρας.
Δε μ' αρέσει να μιλάω με "αν" αλλά γενικά όταν έχεις δικό σου νόμισμα και σε πιάνει χρηματοπιστωτική κρίση έχεις πολλά περισσότερα περιθώρια διεξόδου από όταν έχεις binded νόμισμα και εξαρτάσαι από το ποιος σου αξοράζει τα ομόλογα.

Ο Λαφαζάνης υποστηρίζει ( ή υποστήριζε τουλάχιστον ) την επιστροφή στη δραχμή. Φυσικά δεν είναι ο μόνος όπως είπα. Προσωπικά εγώ αυτό δεν το βρίσκω κακό αρκεί πάντα να υπάρχει μια συνεννόηση και να μπορεί να βγει μια κοινή γραμμή. Δεν περιμένεις από ένα σύνολο ατόμων να συμφωνούν στα πάντα. Απλά το κάθε κόμμα έχει τον τρόπο του να συσπειρώνει τα μέλη του. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυτός ο βαθμός ελευθερίας, στο ΚΚΕ υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δε βγαίνει τίποτα προς τα έξω, καλά στη ΧΑ δε το συζητάω καν, ε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δε σε παίρνει να το παίξεις τρελίτσα γιατί το πιθανότερο είναι πως έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και αν θέλει το κόμμα μπορεί να σε κάνει να το μετανιώσεις αρκετά εύκολα.

έκλεισα τα 21 πριν κάτι μέρες

Αν εννοείς αυτούς που υποστηρίζουν ΝΔ για σταθερότητα, διαφωνώ, δεν τρολλάρουν. Είμαι βεβαιος πως την πιστεύουν. Αλλά όταν βλέπω ότι κάποιος στην κλίμακα λαϊκισμού βάζει στις δυο τελευταίες θέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορώ να μη γελάσω.

Ε μάλλον ο καθένας στο μυαλό του ορίζει το λαϊκισμό διαφορετικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petros.Nikw

Νεοφερμένος

Ο petros.Nikw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Στο ευρώ μπήκαμε το 2002. Πιο πριν δηλαδή πώς ήταν τα πράγματα. χειρότερα; Δεν είχε ο κόσμος να φάει; Μας έλειπαν τα είδη βασικής ανάγκης; Γιατί πρέπει να ρωτήσεις τους δικούς σου, εσύ δε ζούσες τότε; Δε συγκρίνω με το 50' προφανώς. Για να μη το πάω πιο πέρα και πω πως αν δεν ήμασταν τώρα στην ΕΕ δε θα χαμε καταστρέψει ( με το αζημίωτο φυσικά ) όλη τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της χώρας.
Δε μ' αρέσει να μιλάω με "αν" αλλά γενικά όταν έχεις δικό σου νόμισμα και σε πιάνει χρηματοπιστωτική κρίση έχεις πολλά περισσότερα περιθώρια διεξόδου από όταν έχεις binded νόμισμα και εξαρτάσαι από το ποιος σου αξοράζει τα ομόλογα.

Ο Λαφαζάνης υποστηρίζει ( ή υποστήριζε τουλάχιστον ) την επιστροφή στη δραχμή. Φυσικά δεν είναι ο μόνος όπως είπα. Προσωπικά εγώ αυτό δεν το βρίσκω κακό αρκεί πάντα να υπάρχει μια συνεννόηση και να μπορεί να βγει μια κοινή γραμμή. Δεν περιμένεις από ένα σύνολο ατόμων να συμφωνούν στα πάντα. Απλά το κάθε κόμμα έχει τον τρόπο του να συσπειρώνει τα μέλη του. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυτός ο βαθμός ελευθερίας, στο ΚΚΕ υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δε βγαίνει τίποτα προς τα έξω, καλά στη ΧΑ δε το συζητάω καν, ε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δε σε παίρνει να το παίξεις τρελίτσα γιατί το πιθανότερο είναι πως έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και αν θέλει το κόμμα μπορεί να σε κάνει να το μετανιώσεις αρκετά εύκολα.

έκλεισα τα 21 πριν κάτι μέρες



Ε μάλλον ο καθένας στο μυαλό του ορίζει το λαϊκισμό διαφορετικά.

νομίζω ότι γνωρίζεις ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραχμή έτσι?
και για να ξέρεις, πριν η ελλάδα μπει στην ευρώπη οι άνθρωποι ήταν πολύ φτωχοί και κάνανε σαν τρελοί να αγοράσουν κάτι απο το εξωτερικό που ήταν και πανάκριβο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Ακολουθεί ερώτηση επί των διαδικαστικών if anybody knows..

Αν προκηρυχθούν εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής πτδ, το πράγμα πάει όπως στις εκλογές του 12;
I mean, τριγυρνάει η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης 3 μέρες στον καθένα, και αν δεν βγούνε επαναληπτικές, ενώ αν βγούνε ψήφο εμπιστοσύνης και μετά εκλογή πτδ, ή υπάρχει κάποια διαφορά;!

Ακριβως. Μονο που μετα τις εκλογες ο ΠτΔ βγαινει με 151 ψηφους στη δευτερη ψηφοφορια

Οι επαναληπτικες εκλογες δεν ειναι απιθανες καθως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στερειται συμμαχων στην επομενη Βουλη. Το ΚΚΕ δεν τον στηριζει, οι ΑΝΕΛ μπορει να μην μπουν καν ή να διαλυθουν, η ΔΗΜΑΡ ενσωματωθηκε, με τον ΓΑΠ δεν ειναι φιλοι. Μονο το Ποταμι θα μεινει που αμφιβαλλω αν θα συμφωνησει σε ενα προγραμμα με αρκετες αριστερες θεσεις μεσα και επισης θα ειναι ζητημα αν θα του φτανουν οι βουλευτες. Και 151-2 να μαζεψει η κυβερνηση θα ειναι πολυ ασταθης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
νομίζω ότι γνωρίζεις ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραχμή έτσι?
και για να ξέρεις, πριν η ελλάδα μπει στην ευρώπη οι άνθρωποι ήταν πολύ φτωχοί και κάνανε σαν τρελοί να αγοράσουν κάτι απο το εξωτερικό που ήταν και πανάκριβο.


Φυσικά και μπορούμε ποιος θα μας το απαγορεύσει. Τώρα αν με ρωτάς αν το θεωρώ καλή ιδέα, όχι δεν το θεωρώ.

Οι φτωχοί άνθρωποι κάνουν σαν τρελοί να επιβιώσουν ( όπως σήμερα καλή ώρα ) όχι να αγοράσουν απ' το εξωτερικό. Έπειτα το να συγκρίνεις την παρούσα κατάσταση με 30-40 χρόνια πριν είναι άστοχο. Αλίμονο κι αν ζούσαμε καλύτερα τότε, αυτό θα σήμαινε πως κάτι πήγε ΠΟΛΥ στραβά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top