Κατ' αρχάς να περάσουμε ΟΛΟΙ δεν γίνεται λόγω της διαφοράς ανάμεσα στο πλήθος των θέσεων/εισακτέων στα πανεπιστήμια και των παιδιών που διεκδικούν αυτές τις θέσεις.
Γιατί λοιπόν πρέπει να επιτρέψω εγώ στο άλλον να μου φάει την θέση?
Οι νόμοι/εγκύκλιοι/επιτηρητές έχουν ένα νόημα. Δεν διαφωνώ, δεν δούμε σε μια ρόδινη κοινωνία. Το παράδειγμα της ελληνικής πραγματικότητας είναι ένα από τα χειρότερα πρότυπα -πιστεύω- για έναν νέο. Το ζητούμενο είναι, να πάρουμε παράδειγμα από αυτά που γίνονται στην κοινωνία μας, να επιδοθούμε σε έναν άκριτο και ανούσιο μιμητισμό όλων των αρνητικών? Να γίνουμε από τώρα μέρος του κατεστημένου, κοιτώντας πως θα 'πατήσουμε' πάνω στον άλλο για να βολευτούμε εμείς? Ο θάνατος σου, η ζωή μου? Κάποιος είπε, ότι αν ισχύσει το 'οφθαλμός αντί οφθαλμού', τελικά όλοι τυφλοί θα καταντήσουμε.
Δεν είπα να μην προσπαθήσει ο καθένας για να καταφέρει τον στόχο του. Ας προσπαθήσει με νόμιμα και κυρίως
ηθικά μέσα. Η μαγκιά δεν είναι να μην διαβάζεις όλη την χρονιά και στο τέλος να κάνεις σκονάκι για να πετύχεις τον στόχο σου. Αλλά να χύσεις ιδρώτα όπως κάνουν και οι υπόλοιποι μαθητές, για να τον πετύχεις.
Παράλληλα να αναφέρω ότι εάν ξεκινάς με τέτοιες...προοπτικές από τόσο μικρή, μπορώ να φανταστώ τι πιθανόν θα επακολουθήσει στην ζωή σου. Αντιγραφή και στο πανεπιστήμιο (μαα..γιατί ίχι, αφού όλοι το κάνουν, ε??) κτλ κτλ. By the way, να σου υπενθυμίσω ότι αντίθετα με το πως παρουσιάζεται γενικώς, το πανεπιστήμιο δεν είναι 'παιχνίδι' και χρειάζεσαι κάποιες βάσεις για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις.
Και προφανώς κάτι άλλο. Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι. Σήμερα θα 'φας' την θέση ενός παιδιού που προσπάθησε, αύριο κάποιος άλλος με το ίδιο σκεπτικό θα σου πάρει την δουλειά την οποία εσύ τόσο ήθελες και χρειαζόσουν. Σήμερα η πράξη σου φαίνεται 'λογική'..αύριο όμως?
ουφ, τα είπα και ξεθύμανα.