Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα.Μιας και με καιει και εμενα το θεμα για το οποιο συζηταμε και το εχω ψαξει πραγματικα παρα μα παρα πολυ αποφασισα να συμβαλλω στη συζητηση και να πω και εγω τι ξερω.
Πρωτον θα ηθελα να πω οτι δεν υπαρχει λογος πανικου,ανησυχιας η δεν ξερω και εγω τι αλλο.Οχι απο τοσο νωρις τουλαχιστον.Οι επιδοτησεις την πρωτη η τη δευτερη χρονια που πραγματοποιηθηκε η πραξη,δοθηκαν ΜΑΡΤΙΟ παρακαλω.Συνεπως το οτι περισυ δοθηκαν Οκτωβριο δεν ειναι εγγυηση οτι και φετος θα δοθουν τοσο νωρις.Προσεξτε,δεν λεω πως θα γινουν αργοτερα, ισως και να μη γινουν καθολου,απλα θελω να τονισω οτι δεν χρειαζεται να απογοητευεστε επειδη δεν δοθηκαν μεχρι τωρα.Υπαρχουν ακομα ελπιδες.
Δευτερον, φετος οπως ολοι ξερουμε δοθηκαν επιδοτησεις και στα παιδια της πρωτης γυμνασιου.Τα δυο προγραμματα δεν μπορουσαν προφανως να “τρεχουν” ταυτοχρονα για λογους διευκολυνσης και των καταστηματων αλλα και των πελατων.Οποτε αυτο απο μονο του ειναι αρκετος λογος για να καθυστερησει η διαδικασια για τις φοιτητικες επιδοτησεις.Αν δεν κανω λαθος οι επιτοτησεις των μαθητων σταματησαν να δινονται αρχες Νοεμβριου και σε συνδιασμο με την αλλαγη της κυβερνησης (αμφιβαλω αν το πρωτο πραγμα που σκεφτηκαν ηταν “Η οικονομια μας παει τελεια οποτε ας δωσουμε τις επιδοτησεις για τους φοιτητες πριν κανουμε οτιδηποτε αλλο”)το προγραμμα “Δες την Ψηφιακα” προφανως δεν μπορουσε να “τρεξει” καπακι πανω στο προγραμμα “Ψηφιακη Ταξη”(το προγραμμα για την επιδοτηση των μαθητων του γυμνασιου).
Τριτον, το site του “Δες την Ψηφιακα” “πεφτει” που και που πραγμα θετικο κατα την αποψη μου.(Αν ηταν να σταματησεις το προγραμμα ρε αδελφε γιατι το ξανασηκωνεις το site).Επισης οπως ειπε και καποιο αλλο μελος του forum, το πλαισιο οπου μπορουσες να ελενξεις αν εισαι δικαιουχος δεν υπαρχει πλεον πραγμα που σημαινει οτι ανανεωθηκε το site και δεν ειναι ξεχασμενο.Και αλλο καλο σημαδι λοιπον.
Τελος να πω και για τις προσπαθειες που εχω κανει για να μαθω σχετικα με το προγραμμα απο καταστηματα.Εχω ρωτησει 3 φορες στο Πλαισιο και 1 στο Public.Στο πλαισιο μου ειχαν δωσει διαφορετικες απαντησεις και τις 3 φορες.Στην αρχη μου ειχαν πει “Να, περιμενουμε να τελειωσουν οι επιδοτησεις της Α Γυμνασιου και το Νοεμβριο θα αρχισουν και οι φοιτητικες.Οταν λεμε Νοεμβριο ομως μην περιμενεις και 1 του μηνα”,την δευτερη φορα μου ειπαν οτι τους εγινε ενημερωση αλλα δεν ξερουν τιποτα παραπανω,και την τριτη φορα μου ειπαν παλι οτι δεν γνωριζουν τιποτα.Στο Public μου ειπαν τα εξης “Στο Πλαισιο εχει γινει ηδη ενημερωση και περιμενουμε να γινει και σε εμας.”.Και κλεινοντας να πω πως εχω στειλει email στην ΕΔΕΤ (που αποτελει υπηρεσια που συνεργαζεται με την δραση “Δες την Ψηφιακα”) και περιμενω απαντηση με το αν και ποτε θα δοθουν οι επιδοτησεις.Σκεφτομαι να στειλω και στα υπουργεια παιδειας και οικονομικων μπας και μαθω κατι.Θα ενημερωσω για οτι νεοτερο