Τελείωσα το 1ο έτος και χρωστάω πολλά μαθήματα

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Δεν λέω ότι σε στιγματίζει ο βαθμός πτυχίου, αλλά επηρεάζει πολλά πράγματα προς το θετικό. Αυτά που αναφέρουν τα παιδιά προηγουμένως.

Επομένως, το να πει κάποιος εε μονο να περνάω τα μαθήματα με ενδιαφέρει, γιατί ο βαθμός πτυχίου δεν μετράει πουθενά, δεν ισχύει. Επιχείρημα για άτομα που τεμπελιάζουν ή προσπαθούν να αισθανθούν οκ, και να μην καταβάλλουν κάποια προσπάθεια.

Επίσης, αρκετά πανεπιστήμια ζητάνε σειρά αποφοίτησης. Το 6, το 8, το 9 και το 10 από μόνα τους δεν λένε κάτι πάντα. Αν έχεις 7 και είσαι 2ος στο τμήμα σου, ενώ κάποιος έχει 9 και είναι 15ος στο τμήμα του, το 7άρι μάλλον υποδηλώνει περισσότερα.

Αν ήταν οι βαθμοί να μην έχουν κάποια αξία, τότε δεν θα υπήρχαν καν. Θα βάζαμε απλώς Επιτυχία ή Αποτυχία δίπλα σε κάθε μάθημα...

Οι βαθμοί δείχνουν κάτι, αλλά όχι από μόνοι τους, γι' αυτό δε μας βοηθάει να εστιάζουμε μόνο σε αυτούς. Για παράδειγμα, ένας υψηλός μέσος όρος με μία μεγάλη διάρκεια σπουδών μας λέει άλλα πράγματα από έναν υψηλό μέσο όρο με μία μικρή διάρκεια σπουδών. Αναλόγως, προσθέτοντας κι άλλα κριτήρια μέσα, βλέπεις ότι οι βαθμοί σου λένε άλλα πράγματα - πολλές φορές, ό,τι θέλουμε να δούμε. :Ρ

Ο ενθουσιασμός πάντως παίζει πολύ ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία . Εαν ο καθηγητής δεν είναι mind blown απο αυτά που διδάσκει ή έστω τις συνδέσεις μεταξύ των εννοιών ,σημαίνει οτι ο ίδιος δεν θεωρεί το αντικείμενο του τόσο τρομερό,so he shouldn't be teaching it... Γιατί αυτός ο ενθουσιασμός μεταφέρεται στους φοιτητές όταν υπάρχει και τους δίνει κίνητρο να καταλάβουν το υλικό και γιατί ο καθηγητής το θεωρεί τόσο σημαντικό . Αλλά σαφώς και ως έναν βαθμό ορθώς δεν διαλέγονται με τέτοια κριτήρια οι καθηγητές .

Γενικά, μπορεί να έχει ένα άτομο τρελή όρεξη για το αντικείμενό του και να είναι «mind blown» από αυτά, αλλά αυτό δεν εγγυάται με κανέναν τρόπο ότι θα τα διδάξει και καλά. Θυμάμαι κι έναν καθηγητή μας, τρελαμένο με το αντικείμενό του - και ερευνητικά καταξιωμένο κ.λπ. - που έκανε άθλιο μάθημα. Δεν αρκεί μόνο αυτό, δυστυχώς. :Ρ Επίσης, είναι αρκετά αναμενόμενο να μην είναι όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό ενός πανεπιστημίου δυνατό στη διδακτική του αντικειμένου, αφού δεν αποτελεί - τουλάχιστον στην Ελλάδα - ζωτικής σημασίας κριτήριο κατά την πρόσληψη - βάλε μέσα σε αυτό ότι η διδακτική στην τριτοβάθμια είναι, εν γένει, ερευνητικά αχαρτογράφητη για τα ελληνικά δεδομένα.

Κατι αλλο, οι περισσοτεροι εδω που γραφουν για σωστο διαβασμα, οργανωμενο ολα απο την αρχη κλπ, χωρις να εχω διαθεση να υποβαθμισω σχολες, σορρυ, ειναι σε πιο ευκολες σχολες. Θα με προβληματιζε περισσοτερο να μου το πει καποιος απο το μαθηματικο ή φυσικο πχ αλλα κατι λογιστο-τει βλεπω.

Και στις πιο «δύσκολες» σχολές μπορείς μια χαρά να οργανώσεις το διάβασμά σου, να τελειώσεις στην ώρα σου και να βγάλεις και μια χαρά βαθμό. Απλά, η κακή σύνδεση με την δευτεροβάθμια το καθιστούν πιο δύσκολο και, ως εκ τούτου, λιγότερα άτομα το κάνουν. Αλλά γίνεται, και συνδυάζεται και με ζωή έξω από τη σχολή και τους τέσσερις τοίχους της. :Ρ
 

Katerinaev

Δραστήριο μέλος

Η Katerinaev αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 568 μηνύματα.
Εγω παλι κατάλαβα οτι δεν υπάρχει μονο ενας τρόπος να κάνεις κάτι , αλλα πολλοί και σημασία έχει να φτάσεις εκει που εσυ προσωπικά θες στη ζωη σου.
Ο ryzaki για παράδειγμα αυτη τη στιγμή ειναι φοιτητης ιατρικής .
Τι σημασία εχει αν απο τα 13 μαθήματα που έδωσε τα 3 τα περασε μετα βιας με 5.
Και ποσα αλλα παραδείγματα.
Η ζωη δεν ειναι για να μπαίνει σε κουτάκια.
Κανε αυτο, οχι το αλλο , και έτσι θα πετύχεις.

Απο εκει και έπειτα ενας βαθμός ανάλογα τι θες να κάνεις μόνο πόρτες μπορεί να σου ανοίξει.
Μπράβο σε όλους που προσπαθούν για κατι πανω απο το μέτριο, είναι σημαντικό .


Τέλος, ειχα και εγω ακριβώς την ιδια αποψη για τα παιδιά που περνάνε πολλα μαθήματα έτσι.
Αργότερα όμως η ζωη με διέψευσε.
Το να περάσει κάποιος 25 μαθήματα νομικής σε μια εξεταστική δεν ειναι καθόλου απλο ουτε και εύκολο.
Αυτο το ατομο εχει κάποια σκιλς, τα οποία εγω δεν τα έχω.
Σε κανενα σύμπαν δεν θα μπορούσα να το κανω αυτό.
Για την ιστορία το ατομο αυτο εξελίχθηκε και πολυ καλα.Δεν ασκει τη νομική αλλα η Νομική τον βοήθησε να κάνει το μαστερ που θέλει και να εξελιχθεί επαγγελματικά.

Τωρα η λύση ειναι να τα αφήνουμε ολα στον κοκορα και να πεθάνουμε 4 εξαμηνα να πάρουμε πτυχίο; Ουτε καν.
Ουτε εισαι πιο έξυπνος , και πιο μάγκας αν το κάνεις αυτό.
Απλα μην κρίνετε τοσο εύκολα.
Το εκανα παρα πολυ παλιότερα και τελειώνοντας απο τη σχολή συνηδητοποιησα σε τι μικροκοσμο βρισκόμουνα .
Ο καθενας ας έχει τους στόχους του και ας δράσει όπως κρίνει σωστο για να τους πετύχει.
Τελειώνοντας θα δείτε ποσα ατομα που θεωρούσατε αδιάφορα , βαρεμενα κτλ πέτυχαν πράγματα και θα εκπλαγείτε.
Οχι αυτα που εσεις θέλατε απαραίτητα, αλλα αυτα που ήθελαν αυτοι😊
Ασχετο με το θέμα αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Μπορεί κάποιος να δηλώσει 20 μαθηματα σε ένα εξάμηνο;;;
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 799 μηνύματα.

Katerinaev

Δραστήριο μέλος

Η Katerinaev αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 568 μηνύματα.
όχι μέχρι 15 maximum νομίζω γίνεται σε ορισμένες σχολές υπό προυποθέσεις.
Τότε αυτός πώς έδωσε 20 μαθηματα σε μια εξεταστική; Μήπως δεν υπάρχουν όρια σε κάποιες σχολές όταν είσαι για πτυχίο;
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 799 μηνύματα.
Α δεν ήξερα ότι έγινε κάτι τέτοιο. Είναι ανάλογα με τους κανονισμούς της σχολής πάντως ναι.
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Ασχετο με το θέμα αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Μπορεί κάποιος να δηλώσει 20 μαθηματα σε ένα εξάμηνο;;;
Σε ορισμένα πανεπιστήμια υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός Πιστωτικών Μονάδων (46ΠΜ), που δικαιούσαι το εξάμηνο. 30 Π.Μ. είναι κανονικά το εξάμηνο αλλά μπορεί να φθάσουν 46.

Σε άλλα πανεπιστημία/τμήματα υποχρεωτικά μπορείς μέχρι 10 μαθήματα να δηλώσεις. Άλλες σχολές μέχρι 7 μαθήματα.

Είναι ζήτημα ΠΜ το πόσα μαθήματα δηλώνεις. Αν υπάρχουν μαθήματα με 3-5 ΠΜ και μαθήματα με 6-7 ΠΜ, δηλώνεις περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα.

Επιπλέον, σε ορισμένα τμήματα δεν υπάρχουν διαθέσιμα 15-20 διαφορετικά μαθήματα το εξάμηνο για να δηλώσεις, μετά τα αρχικά εξάμηνα.
Κάποια έχουν προαπαιτούμενα, είναι αλυσίδες. Δεν μπορείς να πας στα επόμενα αν δεν έχεις περάσει τα προηγούμενα.

Αν κοπείς μάθημα και θέλεις να το παρακολουθήσεις από την αρχή πάλι, κανονική εγγραφή και όχι εξεταστική υπάρχει διαφορετικό πλαίσιο.
 

Asha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Asha αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Στο δικό μου τμήμα έχω την αίσθηση πως μπορούσαμε να δηλώσουμε μέχρι 25 αλλά μόνο από 4ο έτος και μετά.Σε προηγούμενα εξάμηνα ήταν πολύ πιο περιορισμένος αριθμός
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
@Katerinaev εχει να κανει με τη σχολή ,στα κανονικά ετη σπουδών πάντως αποκλείεται να επιτρέπεται.
Απο το πέμπτο ετος και μετα υπάρχουν αυτές οι ελευθερίες ανάλογα με τη σχολή παντα.
Ακομα αλλάζουν και σχετικα συχνα.
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,487 μηνύματα.
Στο δικό μου τμήμα δεν θυμάμαι να υπήρχε κανένας περιορισμός. Μέσα στο εξάμηνο όσα ήταν του ίδιου εξαμήνου και στου Σεπτεμβρίου όσα ήθελες, ακόμα και αν ήταν και τα 58 μαζί(αν και αυτό είναι αδύνατον καθώς υπήρχαν προαπαιτούμενα υποχρεωτικά που έπρεπε να περάσεις για να προχωρήσεις στα επιλογής). Από το 5ο και μετά που άρχιζαν οι εμβόλιμες μπορούσες φυσικά να τα δώσεις ανεξαρτήτως εξαμήνου.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Ασχετο με το θέμα αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Μπορεί κάποιος να δηλώσει 20 μαθηματα σε ένα εξάμηνο;;;

Σε εμάς (Μαθηματικό, ΕΚΠΑ) μπορούσες, ανά εξάμηνο να δηλώσεις το πολύ από 6 (Α' εξάμηνο) μέχρι 9 μαθήματα (Ζ' εξάμηνο) και από το Η' εξάμηνο και μετά δήλωνες έως και 12. Αλλά αυτό αλλάζει από τμήμα σε τμήμα - εμείς, π.χ. είχαμε μόλις 36 μαθήματα για πτυχίο. Σεπτέμβρη δεν έκανες δήλωση σε εμάς, έμπαιναν αυτόματα όσα χρώσταγες από τα δύο εξάμηνα του έτους. Επίσης, όταν γίνονταν διπλές εξεταστικές, μπορούσες να κάνεις και δεύτερη/συμπληρωματική δήλωση.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
Τότε αυτός πώς έδωσε 20 μαθηματα σε μια εξεταστική; Μήπως δεν υπάρχουν όρια σε κάποιες σχολές όταν είσαι για πτυχίο;

Eδώ είχαμε κάνει κόντρες στα πρώτα έτη με φοιτητές του φόρουμ, για το πόσο δύσκολη είναι η σχολή μας συναρτήσει του αριθμού μαθημάτων ανά εξάμηνο. Όταν άκουγες ότι στο Μαθηματικό το 1ο εξάμηνο είχε μόνο 4 μαθήματα κορμού και το Τμήμα Ανθοκομικής Βιοτεχνολογίας να έχει 30 μαθήματα κορμού στο ίδιο εξάμηνο μετά από αυτό ένιωθες εξωγήινος.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top