Τόση ώρα λέμε το ίδιο πράγμα, εν τω μεταξύ
Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι δεν άλλαξε
καθόλου το σύστημα. Όπως είπες κι εσύ, υπάρχουν αλλαγές στην ύλη και προσθήκη του project ως υποχρεωτικό μάθημα. Αυτό από μόνο του είναι μία αλλαγή. Αν εσύ βλέπεις το λύκειο μόνο ως προθάλαμο του πανεπιστημίου, χωρίς να δίνεις σημασία στα μαθήματα αυτά καθ' αυτά, τότε εγώ σταματάω εδώ και δεν ασχολούμαι. Για να αλλάξει ένα σύστημα, δεν είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι πανελλήνιες για να λέμε ότι άλλαξε. Επίσης, εγώ έκανα λόγο για το γεγονός ότι εσείς (ως γενιά του '96), δεν ξέρατε με ποιο σύστημα θα δώσετε εξετάσεις. Είτε αυτό ήταν το ισχύον, είτε το καινούριο, πράγμα που σημαίνει ότι "πηγαίνατε στα κουτουρού", όπως έγραψα παραπάνω. Αυτό λόγω ελλιπούς ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργείου, το οποίο πήγαινε από αναβολή σε αναβολή τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει.
Γιατί θεωρώ, όμως, τη γενιά μου (γενιά του '97) ως πιο ενημερωμένη; Για το λόγο ότι πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ξέρω με τι θα έρθω αντιμέτωπος στην Α' λυκείου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσω τις σπουδές μου μετά το λύκειο (=>Πανελλήνιες ισχύοντος συστήματος). Αυτό έθιξα και ζητώ συγγνώμη αν δεν έγινα εύκολα αντιληπτός.