Τα πάντα για το Μηχανογραφικό 2025 - 10% και 90%

Konstantina Alexiou

Νεοφερμένο μέλος

Η Konstantina Alexiou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλησπερα, ξέρει κανεις ποτέ ξεκινάνε οι αιτήσεις για το 10%. Νομίζω όταν ξεκινήσουν τα μηχανογραφικά για τα παιδιά των πανελληνίων, αλλά ξέρουμε ημερομηνία; Έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.591 μηνύματα.
Καλησπερα, ξέρει κανεις ποτέ ξεκινάνε οι αιτήσεις για το 10%. Νομίζω όταν ξεκινήσουν τα μηχανογραφικά για τα παιδιά των πανελληνίων, αλλά ξέρουμε ημερομηνία; Έχει αλλάξει κάτι στη διαδικασία;
Δεν μπορουμε να ξερουμε ημερομηνια γιατι ποτε δεν το ανακοινωνουν πριν.
Απο δηλωση της υπουργου αναμενονται βαθμολογιες πανελληνιων τις τελευταιες μερες του ιουνιου... Το μηχανογραφικο συνηθως ανοιγει λιγες μερες πριν ...οποτε υπολογισε πχ κατα 25 ιουνιου.
Το μηχανογραφικο του 10% και του 90% ειναι κοινο και ενα.

Τελευταία επεξεργασία:

Konstantina Alexiou

Νεοφερμένο μέλος

Η Konstantina Alexiou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Απο δηλωση της υπουργου αναμενονται βαθμολογιες πανελληνιων τις τελευταιες μερες του ιουνιου... Το μηχανογραφικο συνηθως ανοιγει λιγες μερες πριν ...οποτε υπολογισε πχ κατα 25 ιουνιου.
Ευχαριστωωωω

Panatha mono

Νεοφερμένο μέλος

Ο Panatha mono αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Το μηχανογραφικο άνοιγει.λιγες μέρες πριν τα αποτελέσματα;;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.591 μηνύματα.
Το μηχανογραφικο άνοιγει.λιγες μέρες πριν τα αποτελέσματα;;
ναι απο το 2020 λιγες μερες πριν... η επισημη δικαιολογια που λενε ειναι να εξασκηθουν οι μαθητες και να πανε και λυκειο σιγα σιγα....και η ανεπισημη που δεν λενε ,να μην γρινιαζουν για το ποτε οι βαθμοι.
Καλο ειναι αυτο παντος.

Konstantina Alexiou

Νεοφερμένο μέλος

ναι απο το 2020 λιγες μερες πριν... η επισημη δικαιολογια που λενε ειναι να εξασκηθουν οι μαθητες και να πανε και λυκειο σιγα σιγα....και η ανεπισημη που δεν λενε ,να μην γρινιαζουν για το ποτε οι βαθμοι.
Καλο ειναι αυτο παντος.
Αρα ξέρουμε από ποια ημερομηνία μπορούμε να απευθυνθούμε στο σχολείο για την έκδοση των κωδικών του μηχανογραφικού;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Αρα ξέρουμε από ποια ημερομηνία μπορούμε να απευθυνθούμε στο σχολείο για την έκδοση των κωδικών του μηχανογραφικού;
οχι... για να μπορει το σχολειο να εκδωσει κωδικο password πρεπει το υπουργειο να του ανοιξει την πλατφορμα για την λειτουργια αυτη.
Αυτη την λειτουργια την ανοιγουν ταυτοχρονα με την ανακοινωση, οποτε την κανουν
Συνεπως αναμενουμε την ανακοινωση.

Τελευταία επεξεργασία:

Vueqt

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vueqt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Χαίρετε,ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το μηχανογραφικό δελτίο 2025.
Πήγα πρόσφατα στο λύκειο το οποίο είμαι δηλωμένος για να βάλω password έτσι ώστε να μπορώ να μπορώ να μπω στην πλατφόρμα όταν ανοίξει.
Έβαλα το email μου και κωδικό , αλλά δεν ήρθε κάποια επιβεβαίωση στο μέιλ.
Είναι φυσιολογικό αυτό η έχει γίνει κάτι λάθος ;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Πήγα πρόσφατα στο λύκειο το οποίο είμαι δηλωμένος για να βάλω password έτσι ώστε να μπορώ να μπορώ να μπω στην πλατφόρμα όταν ανοίξει.
Δεν ξερω να σε πω...εδω θελει φρεσκο παιδι... οταν τα εκανα εγω πηγαιναμε λυκειο βαζαμε κωδικο οτι θελαμε και το παιρναμε αμεσως... ζεστο.

Vueqt

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vueqt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ναι κι εγώ αυτό έκανα , απλά δεν ήρθε κάποιο μέιλ , ίσως να μη χρειάζεται επιβεβαίωση, απλά βάζεις έγκυρο μέιλ και κωδικό και είναι οκ.

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Εγώ που έκανα πέρσι το μηχανογραφικο, δεν μου ήρθε κάποιο email.Το θυμάμαι πολύ καλά γιατι βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση και είχα πάθει και κρίση πανικού! Εν τέλη όλα καλά. Όταν με το καλό θα μπεις και στο μηχανογραφικο, θα δεις ένα χρονόμετρο στο σαιτ, που ξεκινάει απτ τα 20 λεπτά. Μην φοβάσαι, όταν λήξει απλως θα σε βγάλει απ τη πλατφόρμα(θα μπορείς να ξαναμπείς όσες φορές θέλεις) .Αυτο υπάρχει για να μην κολλάει η ιστοσελίδα με πολλά άτομα την ίδια στιγμή!

Vueqt

Νεοφερμένο μέλος

Εγώ που έκανα πέρσι το μηχανογραφικο, δεν μου ήρθε κάποιο email.Το θυμάμαι πολύ καλά γιατι βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση και είχα πάθει και κρίση πανικού! Εν τέλη όλα καλά. Όταν με το καλό θα μπεις και στο μηχανογραφικο, θα δεις ένα χρονόμετρο στο σαιτ, που ξεκινάει απτ τα 20 λεπτά. Μην φοβάσαι, όταν λήξει απλως θα σε βγάλει απ τη πλατφόρμα(θα μπορείς να ξαναμπείς όσες φορές θέλεις) .Αυτο υπάρχει για να μην κολλάει η ιστοσελίδα με πολλά άτομα την ίδια στιγμή!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Κι εγώ σε τέτοια κατάσταση βρίσκομαι γιατί λέω αν έχω βάλει κάτι λάθος πως θα βγάλω άκρη .

peris68

Νεοφερμένο μέλος

Ο peris68 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το 10%.

Ο γιός μου φέτος εδωσε πανελλήνιες. Συγκεντρώνει 17450 μόρια. Θα ήθελε ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ ή Χημικών Μηχανικών στο ΕΜΠ. Ας πούμε ότι δεν πιάνει καμία και τελικά επιλέγει ΗΜΜΥ στο ΠΑΔΑ. Του χρόνου μπορεί να συμμετέχει στο μηχανογραφικό για το 10% ??

1. Μπορούν να συμμετεχουν όλα τα παιδιά ή χρειάζονται ειδικά κριτήρια?? (πχ πολύτεκνοι κτλ)
2. Μπορεί του χρόνου να ξανακάνει μηχανογραφικό και να δηλώσει συμμετοχή (για το 10%) σε 2 σχολές?? 1η επιλογή στην ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και 2η επιλογή την Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ??? (γίνεται αυτό???)

Ας υποθέσουμε οτι μπορεί να πάει στο Χημικών Μηχανικών

3. Ας υποθέσουμε επίσης οτι περνάει 4 μαθήματα σαν πρωτοετής στο ΠΑΔΑ, θα μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στο Χημικών Μηχανικών αν ειναι το ίδιο μάθημα???

Ας απαντήσει όποιος γνωρίζει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Ο ManDef αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Θα σας απαντήσω μία προς μία τις ερωτήσεις σας.

1 και 2 : Δεν υπάρχουν ειδικά κριτήρια, εφόσον έχεις δώσει πανελλήνιες(90%) και πέρασες κάπου που δεν σου αρέσει δικαιούσαι να υποβάλεις μηχανογραφικό την επόμενη χρονιά (6% των θέσεων) και την μεθεπόμενη (4% των θέσεων).
Το μόνο διαδικαστικό που είναι να κάνετε αν θέλετε να υποβάλετε μηχανογραφικό με το 10% είναι να πάτε στο λύκειο και να βγάλετε κωδικούς μηχανογραφικού.

3. Γενικά σε αντίστοιχα τμήματα όπως πχ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ή ΗΜΜΥ ΑΠΘ όπου 1ο έτος συνήθως τα μαθήματα είναι παρόμοια, μπορεί πχ κάποιος ο οποίος πέρασε αρχικά ΗΜΜΥ ΑΠΘ και στην συνέχεια με 10% την επόμενη χρονιά μπήκε στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ να αναγνωρίσει παρόμοια μαθήματα. Τώρα από ΗΜΜΥ σε Χημικών Μηχανικών δεν γνωρίζω αν γίνεται, ελπίζω κάποιος άλλος στο forum να μας διαφωτίσει😅.

Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξει να κάνει ο γιος σας!

peris68

Νεοφερμένο μέλος

Ο peris68 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Έυχαριστώ για την απάντηση... Μπορεί του χρόνου να δηλώσει συμμετοχή σε 2 σχολές για το 10% ?? με σειρά προτεραιότητας??

ManDef

Νεοφερμένο μέλος

Ο ManDef αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ναι ναι κανονικά… δεν κάνει διακρίσεις η πλατφόρμα ανάμεσα στο 90% και το 10%

Χρήστες Βρείτε παρόμοια