ma8hmatikos
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johnvas
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Βασικά και να θέλεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πας σε όλα φροντιστήριο! Βγαίνουν άπειρες ώρες!Να ρωτησω: ΔΕΝ θελω να παω φροντιστηριο για τα θετικα μαθηματα!! Με λιγη προσπαθεια στα μαθηματα γενικης (μιας και θα παω Θεωρητικη) δεν μπορω να τα βγαλω περα και με δοαβασμα σαφως!!

Στα γενικής οι περισσότεροι στο σχολείο μου έβαζαν εύκολα θέματα δεν πίεζαν πολύ τους θεωρητικούς και ήταν επιεικέις στη βαθμολογία. Ανετα μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Η χημεία είναι λίγη σε ύλη και εύκολη. Η φυσική είναι κυρίως κυκλώματα με τάσεις, αντιστάσεις κτλ πράγματα που είχαμε κάνει και στο γυμνάσιο και χρειάζεται απλή εφαρμογή των τύπων για να αντεπεξέλθεις ικανοποιητικά. Γεωμετρία δυσκολευόμαστε όλοι και ελάχιστοι κάνουν φροντιστήριο. Αλγεβρα, εξαρτάται από την σχέση που έχεις με τα μαθηματικά.

Για να είσαι καλυμμένος μπορείς για τα διαγωνίσματα μόνο να κάνεις κανένα ιδιαίτερο όπως έκαναν πολλές φίλες μου θεωρητικές και τα πήγαιναν πολύ καλά!
Paracelsus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βασικά και να θέλεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πας σε όλα φροντιστήριο! Βγαίνουν άπειρες ώρες!
Στα γενικής οι περισσότεροι στο σχολείο μου έβαζαν εύκολα θέματα δεν πίεζαν πολύ τους θεωρητικούς και ήταν επιεικέις στη βαθμολογία. Ανετα μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Η χημεία είναι λίγη σε ύλη και εύκολη. Η φυσική είναι κυρίως κυκλώματα με τάσεις, αντιστάσεις κτλ πράγματα που είχαμε κάνει και στο γυμνάσιο και χρειάζεται απλή εφαρμογή των τύπων για να αντεπεξέλθεις ικανοποιητικά. Γεωμετρία δυσκολευόμαστε όλοι και ελάχιστοι κάνουν φροντιστήριο. Αλγεβρα, εξαρτάται από την σχέση που έχεις με τα μαθηματικά.
Για να είσαι καλυμμένος μπορείς για τα διαγωνίσματα μόνο να κάνεις κανένα ιδιαίτερο όπως έκαναν πολλές φίλες μου θεωρητικές και τα πήγαιναν πολύ καλά!
Κι εγώ έτσι σκέφτομαι να πράξω μιας κι εγώ Θεωρητική θα πάω ... Η Χημεία ειναι σίγουρα λίγη σε ύλη ???

Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

Βασικά και να θέλεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πας σε όλα φροντιστήριο! Βγαίνουν άπειρες ώρες!
Οπως το κοβω παιζει να κανω λιγα μαθηματικα!! ΑΝ ΔΩ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΑ!!
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Βασικά ναι! Δεν έχω ακούσει σχολείο να έχει πολλή ύλη στη χημεία. Και επίσης έχει πολλή θεωρία οπότε με έναν καλό καθηγητή στο σχολείο και λίγο διάβασμα όταν πρέπει δεν έχετε θέμα. Πιατεύω όμως ότι όποιος θεωρητικός θέλει 5ο πεδίο πρέπει να κάνει φροντιστήριο και στην άλγεβρα για να κρατάει επαφή με τα μαθηματικά. Ή 'εστω να ασχολείται συστηματικά μαζί τους.Κι εγώ έτσι σκέφτομαι να πράξω μιας κι εγώ Θεωρητική θα πάω ... Η Χημεία ειναι σίγουρα λίγη σε ύλη ???![]()

Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

Βασικά ναι! Δεν έχω ακούσει σχολείο να έχει πολλή ύλη στη χημεία. Και επίσης έχει πολλή θεωρία οπότε με έναν καλό καθηγητή στο σχολείο και λίγο διάβασμα όταν πρέπει δεν έχετε θέμα. Πιατεύω όμως ότι όποιος θεωρητικός θέλει 5ο πεδίο πρέπει να κάνει φροντιστήριο και στην άλγεβρα για να κρατάει επαφή με τα μαθηματικά. Ή 'εστω να ασχολείται συστηματικά μαζί τους.![]()
Ααα ξεχασα!! Εγω προσωπικα που ρωτησα.,, ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Μαθηματικα και ο,τι συνεπαγεται με αυτα

Paracelsus
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ααα ξεχασα!! Εγω προσωπικα που ρωτησα.,, ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Μαθηματικα και ο,τι συνεπαγεται με αυταΒιολογια θα παρω!!
Παρομοίως ...

johnvas
Νεοφερμένο μέλος

Χριστινα_95
Νεοφερμένο μέλος

Δεν ξερω να σου πω αν ειναι ευκολη η δυσκολη γιατι ειμαι θετικη αλλα αμα σου αρεσει θα τα καταφερεις

~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

Φετος ειμαι 1η λυκειου και τελειωνω!Του χρονου που θα ειμαι θεωρητικη και β λυκειου τι μαθηματα και ποσες ωρες να κανω??Εχει αρκετο διαβασμα??
μην αγχώνεσαι καθόλου,αν δεν έχεις και κενά από προηγούμενες χρονιές ειδικά στ'αρχαία ένα φυσιολογικό διάβασμα έχει,δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο...τα λατινικά έχουν μικρή ύλη στη β' (δε συγκρίνεται με αυτά που θα έχω τώρα εγώ στην τρίτη),με λίγο διάβασμα κάθε μέρα τα μαθαίνεις όλα..αρχαία θα χωρίζονται σε άγνωστο (γραμματική-συντακτικό-εξάσκηση σε άγνωστα κείμενα `μην τα φοβάσαι,συνεχή μελέτη κι εξάσκηση θέλει και καλό διάβασμα και κάλυψη κενών` και σε γνωστό (ρητορικά κείμενα με μετάφραση `προσωπικά τα βαριόμουν τόοσο πολύ,αλλά είναι θέμα υποκειμενικό`)..έχει και φιλοσοφία (αυτό δε θα το κάνεις φροντιστήριο,κατ'εμέ τσάμπα τρώει χρόνο αυτό το μάθημα το οποιίο είναι μόνο στη β'..βέβαια στην τρίτη στα αρχαία έχει φιλοσοφικό λόγο,αλλά άνετα τα μαθαίνεις και στη χρονιά εκείνη (τρίτη λυκείου),σιγά μην περιμένεις τη φιλοσοφία της β'..

Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

Η θεωρητική θέλει πολύ διάβασμα (και ποια κατεύθυνση δεν θέλει?). Αν δεν έχεις πραγματική αγάπη για τα φιλολογικά, δε θα βλέπεις την ώρα να αλλάξεις κατεύθυνση. Για κάποιον αδιάφορο, είναι κουραστική, εξαντλητική και ενίοτε βαρετή. Προτείνω, όπως πολύ σωστά είπε και η christine_3, την κάλυψη κενών και θα προσθέσω τις συχνές επαναλήψεις (δεν αρκούμαι στον όρο "συνεχή μελέτη", επειδή το επίθετο συνεχής δηλώνει απουσία παύσης και, κατά συνέπεια, σταδιακή παρουσία κούρασης, στοιχείο δηλαδή θανατηφόρο για τη θεωρητική. Από τη στιγμή που θα νοιώσεις αίσθημα παραπόνου, πρέπει να το παλέψεις μέχρι τέλους, αλλιώς χάθηκες.)μην αγχώνεσαι καθόλου,αν δεν έχεις και κενά από προηγούμενες χρονιές ειδικά στ'αρχαία ένα φυσιολογικό διάβασμα έχει,δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο...τα λατινικά έχουν μικρή ύλη στη β' (δε συγκρίνεται με αυτά που θα έχω τώρα εγώ στην τρίτη),με λίγο διάβασμα κάθε μέρα τα μαθαίνεις όλα..αρχαία θα χωρίζονται σε άγνωστο (γραμματική-συντακτικό-εξάσκηση σε άγνωστα κείμενα `μην τα φοβάσαι,συνεχή μελέτη κι εξάσκηση θέλει και καλό διάβασμα και κάλυψη κενών` και σε γνωστό (ρητορικά κείμενα με μετάφραση `προσωπικά τα βαριόμουν τόοσο πολύ,αλλά είναι θέμα υποκειμενικό`)..έχει και φιλοσοφία (αυτό δε θα το κάνεις φροντιστήριο,κατ'εμέ τσάμπα τρώει χρόνο αυτό το μάθημα το οποιίο είναι μόνο στη β'..βέβαια στην τρίτη στα αρχαία έχει φιλοσοφικό λόγο,αλλά άνετα τα μαθαίνεις και στη χρονιά εκείνη (τρίτη λυκείου),σιγά μην περιμένεις τη φιλοσοφία της β'.. εν ολίγοις..όσο πιο πολύ διαβάζεις,είναι υπέρ σου για την τρίτη λυκείου (άγνωστο και λατινικά ειδικά)..αλλά δεν είναι τρομερή η β' λυκείου,το διάβασμά της είναι αστείο μπροστά σε αυτό της γ' πιστεύω..
Αν, ωστόσο, μπεις δυναμικά και διατηρήσεις αυτό το ενδιαφέρον, τότε ετοιμάσου για επιτυχίες. Θεωρητική= διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα (για να γίνει διάβασμα, όμως, χρειάζεται όρεξη και μυαλό παράλληλα).
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

Η θεωρητική θέλει πολύ διάβασμα (και ποια κατεύθυνση δεν θέλει?). Αν δεν έχεις πραγματική αγάπη για τα φιλολογικά, δε θα βλέπεις την ώρα να αλλάξεις κατεύθυνση. Για κάποιον αδιάφορο, είναι κουραστική, εξαντλητική και ενίοτε βαρετή. Προτείνω, όπως πολύ σωστά είπε και η christine_3, την κάλυψη κενών και θα προσθέσω τις συχνές επαναλήψεις (δεν αρκούμαι στον όρο "συνεχή μελέτη", επειδή το επίθετο συνεχής δηλώνει απουσία παύσης και, κατά συνέπεια, σταδιακή παρουσία κούρασης, στοιχείο δηλαδή θανατηφόρο για τη θεωρητική. Από τη στιγμή που θα νοιώσεις αίσθημα παραπόνου, πρέπει να το παλέψεις μέχρι τέλους, αλλιώς χάθηκες.)
Αν, ωστόσο, μπεις δυναμικά και διατηρήσεις αυτό το ενδιαφέρον, τότε ετοιμάσου για επιτυχίες. Θεωρητική= διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα (για να γίνει διάβασμα, όμως, χρειάζεται όρεξη και μυαλό παράλληλα).
δεν εννοούσα το συνεχής με αυτην την εννοια.

εγώ εστιάσα στα μαθήματα κυρίως που θα χρειαστούνε για την τρίτη (άγνωστο,λατινικά),άντε και το γνωστό,όχι γιατί θα χρειαστεί,αλλά για να εξοικειωθεί με τον τρόπο διαβάσματός του (να ξέρει,να μαθαινει πως να σκεφτεται,να διαβαζει σχολια,κτλ -παρολο που το μισησα το γνωστο φετος

Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος

Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

Απ'ότι φαίνεται, πλέουμε στο ίδιο μήκος κύματος.δεν εννοούσα το συνεχής με αυτην την εννοια..απλα να μην παραταει το συστηματικο διαβασμα γιατι αν αφησει τεραστια κενα στο τελος δε θα προλαβαινει να τα καλυψει!
εγώ εστιάσα στα μαθήματα κυρίως που θα χρειαστούνε για την τρίτη (άγνωστο,λατινικά),άντε και το γνωστό,όχι γιατί θα χρειαστεί,αλλά για να εξοικειωθεί με τον τρόπο διαβάσματός του (να ξέρει,να μαθαινει πως να σκεφτεται,να διαβαζει σχολια,κτλ -παρολο που το μισησα το γνωστο φετος -).΄΄Οσον αφορά τα υπόλοιπα,συμφωνώ μαζί σου.Όρεξη,αγάπη και μυαλό θέλει!Απλά η φιλοσοφία μονο ηταν για πεταμα Όχι,δεν την υποτιμώ φυσικά σαν μάθημα κι επιστήμη,αλλά για τον τρόπο που διδάσκεται (+το κακογραμμένοοο βιβλίο) και γιατί μετά τη β' λυκείου πάει για αχρήστευση

Έχεις δίκιο. Οι επαναλήψεις από ένα σημείο και μετά γίνονται φορτικές παρά παραγωγικές. Είναι και στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, εγώ όταν ακούω τη λέξη επανάληψη,Προσωπικά έκανα τακτικές επανάληψης την ύλη των λατινικών(2-3 φορές τον μήνα).Βοηθήθηκα σε μεγάλο βαθμό (και τώρα που έγραψα στις εξετάσεις) αλλά το αποτέλεσμα ήταν στις αρχές Μαρτίου να εξαντληθώ και να μπουχτίσω,σε συνδυασμό με τον φόρτο των υπολοίπων μαθημάτων....δεν είναι ΠΑΝΤΑ καλό να ξεσκίζεσαι στις επαναλήψεις...μπορεί να σε κουράσει....στην Β' λυκείου πάντα....στην Γ' θα αλλάξει αυτή η λογική....στην Β' απλά πρέπει να καλύψεις τα κενά...τα πάντα ξεκινάν από την αρχή...

Συνοψίζοντας: Β' λυκείου->
1. κάλυψη κενών που μπορεί να υπάρχουν
2. καλή δύναμη

Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος

Έχεις δίκιο. Οι επαναλήψεις από ένα σημείο και μετά γίνονται φορτικές παρά παραγωγικές. Είναι και στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, εγώ όταν ακούω τη λέξη επανάληψη,. Ωστόσο, με ένα ξεφύλλισμα, έστω και υποσυνείδητα, σου μένουν αρκετές πληροφορίες από το μάθημα. "Τοις κοποις κτωνται τα αγαθα" και "ο φεύγων πόνους φεύγει τιμάς". Και όλα αυτά με ένα χαμόγελο
(εκκρίνει ουσίες που καλυτερεύουν τη διάθεση)
2. καλή δύναμη![]()
Και γω δεν ήμουν και είμαι φαν της επανάληψης....μου το πρότειναν στο φροντιστήριο...Λατινικά σίγουρα χρειάζονται επαναλήψεις(καινούργια γλώσσα)και να ξες τα κείμενα φαρσι....
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

εννοεις οτι το χαμογελο εκκρινει ουσιες που καλυτερευουν την διαθεση?Απ'ότι φαίνεται, πλέουμε στο ίδιο μήκος κύματος.Συμφωνώ με όλες τις θέσεις σου, πλην της υπογραμμισμένης. Φέτος, το γνωστό μου άρεσε πάρα πολύ θα έλεγα.
Έχεις δίκιο. Οι επαναλήψεις από ένα σημείο και μετά γίνονται φορτικές παρά παραγωγικές. Είναι και στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, εγώ όταν ακούω τη λέξη επανάληψη,. Ωστόσο, με ένα ξεφύλλισμα, έστω και υποσυνείδητα, σου μένουν αρκετές πληροφορίες από το μάθημα. "Τοις κοποις κτωνται τα αγαθα" και "ο φεύγων πόνους φεύγει τιμάς". Και όλα αυτά με ένα χαμόγελο
(εκκρίνει ουσίες που καλυτερεύουν τη διάθεση)
2. καλή δύναμη![]()

~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

Απ'ότι φαίνεται, πλέουμε στο ίδιο μήκος κύματος.Συμφωνώ με όλες τις θέσεις σου, πλην της υπογραμμισμένης. Φέτος, το γνωστό μου άρεσε πάρα πολύ θα έλεγα.
ε,πλέον ναι

και πάλι συμφωνώ κι επαυξάνω!Συνοψίζοντας: Β' λυκείου->
2. καλή δύναμη![]()

η β' ουσιαστικά είναι μια εισαγωγη για τη γ',σε προετοιμάζει και σε μυει σε εναν α' τροπο διαβασματος,ο οποιος θα τελειοποιηθει στη γ'..

Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος

αλλα δεν σημαινει πως δεν μπορεις απλα να ξεσκιστεις στην γ' (βλ. εμενα!ε,πλέον ναιααα εμένα δε μου άρεσε
[εσύ δεν είσαι που είχες τη λυρική ποίηση εξετάσεις;αν είναι δυνατόν!λυρική ποίηση..φαντάσου να την έκανα κι αυτήν
]το βαριόμουν..με πολύ καλό μάτι πήρα το γνωστό της γ',αναγνώσεις έκανα απλά και φάνηκε τρομερά ενδιαφέρον..
και πάλι συμφωνώ κι επαυξάνω!
η β' ουσιαστικά είναι μια εισαγωγη για τη γ',σε προετοιμάζει και σε μυει σε εναν α' τροπο διαβασματος,ο οποιος θα τελειοποιηθει στη γ'..![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 43 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- vade
- littlebean
- Kanastasia_5883
- Corfu kitty
- sachinidou
- Jbb
- pnf292
- psap2006
- burningfire
- Startx0
- Hased Babis
- Ilovemycats27
- Philologist
- ismember
- marioushi
- shezza94
- Helen06
- ioanna06
- topg
- Stavros o Arkas
- mariay
- thn52
- arko
- beckyy
- Πα.Κ
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Schlimazel
- El_
- Nasia2433266
- Ria99
- Scandal
- Νατασα 1
- GabrielaM
- marianna04
- Nia Skg
- roud
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.