Παντως, αμα σε παρηγορει το δικο μοτ το σοι, οι πολλοι κοντινοι λεμε αμα σου πω τι μας εχουν κανει θα τραβας τα μαλλια σου ειλικρινα. Και δεν μιλαμε για σχολιασμους βαθμων και τετοια, αλλα για πολυ σοβαρα πραματα.
Απλα, μεσα απο ολο αυτο να καταλαβεις οτι στη ζωη παντα θα εχεις τετοιους ανθρωπους και αυτα ειναι αρχη γιατι η κοινωνια εχει μπολικες ''θειτσες'' και ''θειτσους'', κατινες και κατινους και μεσα απο ολο αυτο να βγεις εσυ πιο δυνατη.
Σε τετοιους ανθρωπους να ξερεις πως η αδιαφορια τους σκοτωνει. Να βλεπουν και να τους το δειχνεις στα ισα πως δεν σε νοιαζει και πετα και καμια σποντα. Εγω εχει τυχει οταν εφτασα στο αμην να την πω αγρια σε μια θεια και ηταν για πολυ πιο σοβαρο λογο. Γιατι, επειδη ειναι ενηλικες ξερω 'γω; Οχι βρισιες, ουτε φωνες, απλα να πεις κατι στα ισα του τυπου σποντα ή και υπονοουμενο και μην σκιαζεσαι, αυτες μια χαρα θα το καταλαβουν. Και ακομα και αν παει να το πει σε ολο το σοι και παλι μην σε νοιαζει. Καλυτερα να μην εχεις καμια σχεση με τετοιους ανθρωπους παρα να εχεις μονο για τα ματια του κοσμου ή και για να νομιζεις εσυ η ιδια πως εχεις συγγενεις και μαλιστα καλους.
Στις Πανελληνιες παντως, ποσοι γονεις βγαινουν και λενε ο καθενας οτι μην πω του κατεβει. Ολοι ξαφνικα εχουν παιδια αστερια. Να, οταν εδινε η δικια μου αδερφη δεν ξερω και ουτε θυμαμαι αν την σχολιαζε κανεις, αλλα θυμαμαι που μου λεγαν οι δικοι μου οτι συνεχεια ερχονταν ενα σωρο γονεις που ειχαν κατι παιδια τελειως τουβλα και τα βγαζαν ιδιοφυιες. Μετα οταν βγαιναν οι βασεις αλλος ηταν αυτος που γελαγε. Και οχι δεν εχει καμια σημασια αν εισαι καλος ή οχι. Αλλο ομως να μην εισαι και τοσο καλος σε κατι (οτιδηποτε και αν ειναι αυτο) και να σε βγαζουν αστερι και αλλο απλα να μην εισαι καλος και να μην γινεται θεμα. Ακομα ομως και οταν ειναι εξυπνα τα παιδια οι γραφουν τους βαθμους και παλι μου φαινεται πολυ βλακεια να κοκορευονται γι'αυτο συνεχεια. Ειδικα οι συγγενεις, αλλα και οι γονεις. Για παραδειγμα, αν εσυ τωρα περασεις καμια Ιατρικη να το δεις οτι ξαφνικα ολοι σου οι συγγενεις θα σε θυμηθουν και θα λενε τα καλυτερα. Δεν ξερω γιατι, σαμπως αμα γινεις ξερω γω γιατρος σημαινει οτι θα τους εξεταζεις τζαμπα, ποτε δεν το καταλαβα). Αν περασεις μια μετραι σχολη ή και χαμηλοβαθμη ακομα και ωραια να 'ναι και ενδιαφερουσα θα σε θαβουν και θα λενε ο,τι θελουν. Ακομα και οι γονεις ομως, πολλες φορες τα πας καπου πολυ καλα ''Περασαμε, περασαμε, τα πηγαμε πολυ καλα'', αν ομως δεν τα πηγες και τοσο καλα καπου ''Ε, δεν πηγε καλα αυτη τη φορα, δεν εγραψε καλα'' και λοιπα και λοιπα.
Φυσικα αυτα δεν ισχυουν για ολους και ελπιζω να μην παρεξηγηθει καποιος απο σας, απλα υπαρχουν αρκετοι ως πολλοι ανθρωπου που δυστυχως σκεφτονται και πραττουν ετσι.
Αμα καθε φορα αφηναμε την γνωμη του καθε καημενου να μας επηρεαζει τοτε Καλά Χριστούγεννα. Αν και ομολογω πως κι εγω δυστυχως επηρεαζομαι πολυ αρνητικα ετσι και ακουσω καποιο αρνητικο σχολιο απο καποιον για 'μενα. Αλλοτε ειμαι πολυ ευαλωτη και αλλοτε δεν καταλαβαινω τιποτα.
Εσενα Vasilina93,
Απλα δεν σε νοιαζει.
προτείνω να κατέβουμε σε ειρηνική διαδήλωση γυμνοί με...αποτριχωμένο σώμα (σύμφωνα με το πνεύμα του ischool

) στο σύνταγμα και με πλακάτ που να γράφει: «
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΣΟΪ»

Εγω παντως θα ερχομουν σιγουρα.
γράφτα όλα και ζήσε το καλοκαιράκι σου κούκλα μου, ο κόσμος πάντα βρίσκει αφορμές να σχολιάζει
Το τόπικ είναι πολύ σοβαρό και δεν κάνω πλάκα.Οσο και άν φαίνεται περίεργο σε κάποιους επηρεάζουν οι γνώμες συγγενών και φίλων σε τέτοια θέματα σπουδών,καριέρας ειδικά άν είναι αρνητικές.
Δυστυχως, αυτο ειναι αληθεια. Και το οτι ειναι σοβαρο θεμα και οτι πολλοι επηρεαζονται στα αληθεια απο γνωμες ειτε συγγενων ειτε ασχετων.