Αγνωστο
Δραστήριο μέλος

Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα προήλθαν από το θέμα Πανελλήνιες 2013
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αγνωστο
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Δεν είναι χάλια το ποίημά της, αλλα θα προτιμούσα Καρυωτάκη![]()

Καβάφης, Παπαδιαμάντης.

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Κι αυτοί μου αρέσουν, αλλα προτιμώ τον Καρυωτάκη, τι να κάνω;
Καβάφης, Παπαδιαμάντης.![]()

cha0s
Περιβόητο μέλος

Αγνωστο
Δραστήριο μέλος

Καβάφης, Παπαδιαμάντης.![]()
Ο Καβάφης είναι λατρεμένος, αλλά η επιλογή του εξεταζόμενου ποιήματος είναι κατ' εμέ, τουλάχιστον, άστοχη. Τόσα ποιήματα έχει γράψει, αυτό βρήκαν να βάλουν; Σε τελική ανάλυση γιατί δεν κράτησαν το Δαρείο;
Τον Παπαδιαμάντη δε θα το σχολιάσω.

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Τον ξέχασα.Ο Καβάφης είναι λατρεμένος, αλλά η επιλογή του εξεταζόμενου ποιήματος είναι κατ' εμέ, τουλάχιστον, άστοχη. Τόσα ποιήματα έχει γράψει, αυτό βρήκαν να βάλουν; Σε τελική ανάλυση γιατί δεν κράτησαν το Δαρείο;
Τον Παπαδιαμάντη δε θα το σχολιάσω.Προτιμώ Βιζυηνό.

xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Τον ξέχασα.Οπότε προσθέτω και Βιζυηνό.
ο βιζυηνοσ πεθανε σε τρελαδικο μονο απο αυτο κατανοουμε πολλα...εμενα δεν μου αρεσε καθολου το αμαρτημα!!

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

ο βιζυηνοσ πεθανε σε τρελαδικο μονο απο αυτο κατανοουμε πολλα...εμενα δεν μου αρεσε καθολου το αμαρτημα!!![]()
Όχι, διαφωνώ Χριστινιώ

xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Όχι, διαφωνώ Χριστινιώ
χαχαχα μην μου πεισ οτι εκλαψεσ και εσυ στο τελοσ?γιατι στο φροντ μου εκλαιγαν ολοι με το τελοσ...και μονο εγω τουσ κοιταζα με απορια!!

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Δεν κλαίω τόσο εύκολα.χαχαχα μην μου πεισ οτι εκλαψεσ και εσυ στο τελοσ?γιατι στο φροντ μου εκλαιγαν ολοι με το τελοσ...και μονο εγω τουσ κοιταζα με απορια!!ειλικρινα τωρα αντικειμενικα σιγα την ανατροπη..περιμενα ενα πιο πικαντικο τελοσ..με απογοητευσε
![]()

Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος

Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

χαχαχα μην μου πεισ οτι εκλαψεσ και εσυ στο τελοσ?γιατι στο φροντ μου εκλαιγαν ολοι με το τελοσ...και μονο εγω τουσ κοιταζα με απορια!!ειλικρινα τωρα αντικειμενικα σιγα την ανατροπη..περιμενα ενα πιο πικαντικο τελοσ..με απογοητευσε
![]()

Εσένα, δηλαδή, δε σε άγγιξε καθόλου το να διαβάζεις για μια μάνα, την οποία η κοινωνία έμμεσα έχει κάνει να νιώθει ένοχη -χωρίς λόγο, και να βλέπεις ότι τελικά σε όλη της τη ζωή βασανίζεται από αυτό το γεγονός «αρνούμενη» να δεχθεί την άφεση αμαρτιών ακόμη και από τον εκπρόσωπο του θεού;
Μου άρεσε πάρα πολύ ο Βιζυηνός.

Επίσης, ανέκαθεν λάτρευα τον Εγγονόπουλο.

xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτη η Δεσποινα,ομως,ποσο τραγικη φιγουρα παιζει να ειναι;;Μεχρι την ηλικια των τεσσαρων ειχε ορφανεψει κι απ´τους 2 γονεις,πλακωσε το μωρο της,εχασε νεα τον αντρα της,πεθανε η κορη της,τα 3 αγορια της και μαλιστα το ενα τρελαθηκε κιολας.Δεν ξερω αν ειναι αληθεια,αλλα καπου ειχα διαβασει οτι εζησε 10 χρονια ,αφοτου ειχε πεθανει και το τελευταιο της παιδι,εχοντας χασει το φως της απο τα δακρυα και τελευταια της επιθυμια ηταν να θαφτει με ανοιχτοχρωμα ρουχα,διοτι παντα στη ζωη της φορουσε μαυρα!
σκεψου επισησ οτι ουτε να θρηνησει δεν μπορουσε ουτε να δουλεψει για να μην τησ βγαλουν το ονομα τοτε!!η καημενη..περασε πολλα δεν λεω!!!

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Η πρώτη υιοθετημένη κόρη ήταν αχάριστη, ενώ η Δεσποινιώ την είχε σαν παιδί της.σκεψου επισησ οτι ουτε να θρηνησει δεν μπορουσε ουτε να δουλεψει για να μην τησ βγαλουν το ονομα τοτε!!η καημενη..περασε πολλα δεν λεω!!!![]()
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος

Εμένα, πάντως, στο τέλος με έβαλε σε σκέψεις το διήγημα και με συγκίνησε.
Εσένα, δηλαδή, δε σε άγγιξε καθόλου το να διαβάζεις για μια μάνα, την οποία η κοινωνία έμμεσα έχει κάνει να νιώθει ένοχη -χωρίς λόγο, και να βλέπεις ότι τελικά σε όλη της τη ζωή βασανίζεται από αυτό το γεγονός «αρνούμενη» να δεχθεί την άφεση αμαρτιών ακόμη και από τον εκπρόσωπο του θεού;
Μου άρεσε πάρα πολύ ο Βιζυηνός.Ο Ιωάννου δε μου άρεσε τόσο όσο οι υπόλοιποι, αλλά αυτά είναι γούστα.
Επίσης, ανέκαθεν λάτρευα τον Εγγονόπουλο.![]()
με αγγιξε αλλα οχι και να κοπανιεμαι στο κλαμα...!!!εμενα ο αγαπημενοσ μου ηταν ο κρητικοσ!!

Η πρώτη υιοθετημένη κόρη ήταν αχάριστη, ενώ η Δεσποινιώ την είχε σαν παιδί της.
ενταξει περιμενε..και αυτη προσεχε πιο πολυ τα υιοθετημενα απο τα βιολογικα τησ παιδια..μεγα λαθοσ!!!και αυτο αμαρτια ηταν!!!

Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

με αγγιξε αλλα οχι και να κοπανιεμαι στο κλαμα...!!!εμενα ο αγαπημενοσ μου ηταν ο κρητικοσ!!αυτο ασ πουμε με συγκινησε πιο πολυ!!!χααχα ποιοσ δεν συγκινηθηκε εκει που ελεγε ΄΄την απιθωνω με χαρα και ητανε πεθαμενη΄΄?κριμα ο κοποσ και οι παραισθησεισ που ειχε μεχρι να την σωσει..!!!
Πού να αντίκριζες και με τα ίδια σου τα μάτια χειρόγραφα του Σολωμού να έβλεπες πόσο θα είχες συγκινηθεί.

ενταξει περιμενε..και αυτη προσεχε πιο πολυ τα υιοθετημενα απο τα βιολογικα τησ παιδια..μεγα λαθοσ!!!και αυτο αμαρτια ηταν!!!![]()
Ναι, όμως, αυτό το έκανε, γιατί είχε τύψεις λόγω του «αμαρτήματος».
Αν δεν είχε πεθάνει η πρώτη Αννιώ, η συμπεριφορά της δε θα ήταν τέτοια. Εξηγείται ψυχολογικά σε λέωω.

Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος

Και λιγα λες! Ποσο πιο σκληρη μπορουσε να ηταν η μοιρα μαζι της;;Αναρωτιεμαι απο πού αντλουσε δυναμη αυτη η γυναικα για να συνεχισει να ζει μετα απο τοσες δυστυχιες που τη σημαδεψαν..σκεψου επισησ οτι ουτε να θρηνησει δεν μπορουσε ουτε να δουλεψει για να μην τησ βγαλουν το ονομα τοτε!!η καημενη..περασε πολλα δεν λεω!!!![]()
Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Μα αναζητούσε την εξιλέωσηενταξει περιμενε..και αυτη προσεχε πιο πολυ τα υιοθετημενα απο τα βιολογικα τησ παιδια..μεγα λαθοσ!!!και αυτο αμαρτια ηταν!!!![]()

Πάντως το ποίημα του Καβάφη έκανε την μεγαλύτερη ζημιά οικογενειακώς, μόλις το διάβαζαν οι γονείς μου έπεφταν σε μελαγχολία όσον αφορά τα γηρατειά

Λιβία Αυγούστα
Δραστήριο μέλος

Επισης,πολυ ωραιο κειμενο ειναι η ιστορια ενος αιχμαλωτου!Αν βρεις χρονο,ριξε του μια ματια,αξιζει τον κοπο!με αγγιξε αλλα οχι και να κοπανιεμαι στο κλαμα...!!!εμενα ο αγαπημενοσ μου ηταν ο κρητικοσ!!αυτο ασ πουμε με συγκινησε πιο πολυ!!!χααχα ποιοσ δεν συγκινηθηκε εκει που ελεγε ΄΄την απιθωνω με χαρα και ητανε πεθαμενη΄΄?κριμα ο κοποσ και οι παραισθησεισ που ειχε μεχρι να την σωσει..!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.