Καλοί μου ischoolίτες, μια χάρη θέλω για την εργασία μου στην τεχνολογία....

Λοιπόν, το θέμα μου είναι:
[FONT="]ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ[/FONT]
2)
Έχεις ασχοληθεί ποτέ σου με ξένες γλώσσες;
ü Ναι
ü Όχι
1)
Γνωρίζεις σε ικανοποιητικό επίπεδο αγγλικά(lower);
ü Ναι
ü Όχι
2)
Μαθαίνεις κάποια άλλη ξένη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά;
ü Ναι
ü Όχι
3)
Αν ναι, ποια είναι αυτή;
ü Γαλλικά
ü Γερμανικά
ü Άλλη
4)
Γιατί επέλεξες τα γαλλικά;
ü Επειδή μου αρέσει η προφορά
ü Επειδή πιστεύω ότι είναι πιο εύκολη από τις άλλες επιλογές για δεύτερη ξένη γλώσσα
ü Επειδή πιστεύω ότι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της γαλλικής γλώσσας μπορεί να αποτελέσει ισχυρότερο εφόδιο για την επαγγελματική μου καριέρα σε σχέση με τις άλλες επιλογές για δεύτερη ξένη γλώσσα
ü Επειδή θέλω να πληροφορηθώ για την κουλτούρα της Γαλλίας μέσω της γλώσσας τους.
4)
Γιατί επέλεξες τα γερμανικά;
ü Επειδή μου αρέσει η προφορά
ü Επειδή πιστεύω ότι είναι πιο εύκολη από τις άλλες επιλογές για δεύτερη ξένη γλώσσα
ü Επειδή πιστεύω ότι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της γερμανικής γλώσσας μπορεί να αποτελέσει ισχυρότερο εφόδιο για την επαγγελματική μου καριέρα σε σχέση με τις άλλες επιλογές για δεύτερη ξένη γλώσσα
ü Επειδή θέλω να πληροφορηθώ για την κουλτούρα της Γερμανίας μέσω της γλώσσας τους.
5)
Σε ποια σχολική τάξη πήρες ή θα δοκιμάσεις να πάρεις το πρώτο σου πιστοποιητικό γλωσσομάθειας(πτυχίο) στα αγγλικά;
ü Α. Στην Α Γυμνασίου
ü Β. Στην Β Γυμνασίου
ü Γ. Στην Γ Γυμνασίου
ü Δ. Στην Α Λυκείου
ü Ε. Στην Β Λυκείου
ü ΣΤ. Στην Γ Λυκείου
6)
Πότε απέκτησες ή δοκίμασες να αποκτήσεις το δεύτερο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας σε γερμανικά/γαλλικά/άλλη γλώσσα;
ü Γυμνάσιο
ü Λύκειο
7)
Αν το απέκτησες ή δοκίμασες να το αποκτήσεις στο γυμνάσιο, συνέχισες για μεγαλύτερο επίπεδο και στο λύκειο;
ü Ναι
ü Όχι
8)
Αν όχι, γιατί δεν συνέχισες;
ü Επειδή πιστεύω ότι ένα χαμηλού επιπέδου πτυχίο δεύτερης ξένης γλώσσας είναι αρκετό.
ü Επειδή έχω περιορισμένο χρόνο, λόγω των περισσότερων μαθημάτων στο λύκειο
ü Επειδή έχω σκοπό να συνεχίσω μετά την αποφοίτηση του λυκείου.
9)
Γενικά γιατί πιστεύεις ότι ένας μαθητής θα έπρεπε να ασχοληθεί με ξένες γλώσσες;
ü Επειδή θα του προσφέρει περισσότερες πιθανότητες για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
ü Επειδή θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να μυηθεί σε ξένους πολιτισμούς
ü Επειδή θα μπορεί να συνεννοηθεί σε ενδεχόμενα ταξίδια ή συναντήσεις με ξένους ανθρώπους
10)
Πως αξιολογείς το θέμα σχετικά με την γλωσσομάθεια των Ελλήνων μαθητών του λυκείου;
ü Πολύ ενδιαφέρον
ü Καλό
ü Αδιάφορο
ü Βαρετό
(Κανονίστε τι θα βάλετε στο τελευταίο!

)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Έχω περιορισμούς στην έρευνα... Οι ερωτηθέντες πρέπει ή να φυτούν στο Λύκειο ή να το έχουν τελειώσει, οπότε θα έχουν περάσει όπως καταλαβαίνετε αυτή την κατάσταση....
Ευχαριστώ