Σχολή που σου αρέσει ή σχολή που θα βγάζεις λεφτά;

WindOfChange

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο WindOfChange αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 157 μηνύματα.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Το ερώτημα δεν είναι εάν πρέπει να σπουδάσεις κάτι που σου αρέσει ή κάτι που θα σου αποφέρει λεφτά.

Πηγαίνεις σε μια σχολή, σπουδάζεις, τελειώνεις, παίρνεις το πτυχίο. Έχεις επενδύσει 4 χρόνια της ζωής σου και περίπου 20.000€, εάν δεν σπουδάζεις στο πατρικό σου. Αφού πάρεις το πτυχίο, θέλεις να δουλέψεις υπάλληλος super market; Σερβιτόρος, υπάλληλος σε κατάστημα με παππούτσια; Θέλεις να δουλέψεις καθηγητής σε φροντιστήριο για 500-600€ το μήνα μαύρα ή να κάνεις ιδιαίτερα και να πληρώνεσαι 10€ την ώρα; Να περιμένεις μια προκύρηξη για να μπεις στο Δημόσιο και να σε στείλουν σε κάποια ακριτική περιοχή και να περιμένεις να μαζέψεις μόρια για να μετακινηθείς στην πόλη της αρεσκείας σου;

Εάν έχεις λύσει το βιοποριστικό σου, σπούδασε ό,τι σου αρέσει. Οι σπουδές είναι hobby.
Εάν δεν το έχεις λύσει και περιμένεις οι σπουδές να οδηγήσουν σε κάποια δουλειά, πρέπει να επιλέξεις με βιοποριστικά κριτήρια. Τι δουλειά μπορώ να κάνω μετά; Τι απορρόφηση έχει το επάγγελμα; Πόσο πιθανό είναι να δουλέψω στο αντικείμενό μου; Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποια τα πλεονεκτήματα του αντικειμένου; Εάν βρω δουλειά, για τι λεφτά θα δουλεύω; Τι πιθανότητες εξέλιξης έχω; Πώς προβλέπεται να είναι η αγορά εργασίας τα επόμενα 5 με 10 χρόνια;

Είναι δικαίωμα του καθενός να σπουδάσει ό,τι ο ίδιος επιθυμεί. Είναι υποχρέωσή του να γνωρίζει ότι οι σπουδές αποτελούν επένδυση σε χρόνο και χρήμα και, εάν δεν τις αντιμετωπίσεις ως τέτοιες, θα βρεθεί με ένα χαρτί σε ένα αντικείμενο που αγαπά, το οποίο δεν πρόκειται να του αποφέρει χρήμα και ποιότητα ζωής.
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Να σπουδάσεις 4 5 6 χρόνια κάτι που θεωρείς πως σου αρέσει, χωρίς στην ουσια να το έχεις δει, και μετά να μην έχει αποκατάσταση για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου, θεωρώ δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Άνθρωποι που είναι παθιασμένοι και κατασταλαγμένοι με ένα αντικείμενο τότε ναι να πάνε να το σπουδάσουν. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως ασχολούνται με το αντικείμενο πριν καν πάνε στο πανεπιστήμιο (@archaios19). Έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν ακόμα και σε δύσκολους τομείς ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση.

Σίγουρα δεν πάμε να σπουδάσουμε κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου και μας δημιουργεί αποστροφή. Αλλά προσπαθούμε να βρούμε την μέση λύση. Να σου αρέσει λίγο πχ και να έχει καλύτερη δυνατή αποκατάσταση.
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.
Παίρνοντας αφορμή από άλλα θέματα,

Πώς έχουν αλλάξει οι καιροί ρε πστ μου, σε όποιο θέμα ανοίγει όλοι ρωτούν εάν η τάδε σχολή έχει επαγγελματική αποκατάσταση...

Σε σύγκριση με τα θέματα που άνοιγαν τότε εδώ μέσα (2009) και το τι θεωρούσαν σημαντικό οι υποψήφιοι, μεγάλη διαφορά στο τι άγχωνε τότε τους υποψηφίους και τι τώρα..
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,735 μηνύματα.
Με μισθούς πείνας και χωρίς δουλειές είναι λογικό να βλέπουμε τέτοια threads. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια χώρα στην οποία δεν μπορείς να ζήσεις άνετα. Για εμένα το εξωτερικό είναι μονόδρομος.
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.
Με μισθούς πείνας και χωρίς δουλειές είναι λογικό να βλέπουμε τέτοια threads. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια χώρα στην οποία δεν μπορείς να ζήσεις άνετα. Για εμένα το εξωτερικό είναι μονόδρομος.
Πραγματικά ώρες ώρες με πιάνει μια μελαγχολική νοσταλγία για το θέμα.

Ξόφαλτσα τις πρόλαβα εκείνες τις εποχές, αλλά το θυμάμαι καλά.
Ήξερες πώς σε όποια σχολή και εάν περάσεις, θα έβρισκες εργασία, αυτό ήταν δεδομένο, έστω και όχι ακριβώς στο αντικείμενό σου, αλλά και πάλι δεν θα είχες πρόβλημα επιβίωσης.

Τα "άγχη" περιστρέφονταν γύρω από το εάν η νομική απθ ήταν καλύτερη από αυτή της κομοτηνής, εάν το ημμυ απθ είχε καλύτερα εργαστήρια από της αθήνας...

Προφανώς και υπήρχαν και τότε διάφορα προβλήματα, αλλά το να μπαίνεις στη σχολή σου ήσυχος ως προς το βιοποριστικό, φαντάζει ως κάτι μαγικό πλέον.
Κρίμα που αυτοί οι καιροί δεν θα ξανάρθουν.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top