...και γιατί ότι ανήκει στην σφαίρα «φαντασίας» ή είναι δημιούργημα του ανθρώπου πρέπει να είναι οπωσδήποτε απορριπτέο; ε;
Για παράδειγμα, χωρίς την τοπολογία σταθερού σημείου (με το πασίγνωστο θεώρημα Brouwer και έννοιες όπως m-άπλοκα,..κτλ) δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί ο κλάδος της αριθμητικής επίλυσης συστημάτων μη γραμμικών αλγεβρικών και υπερβατικών εξισώσεων που εφαρμοζει στην εκπαίδευση feedforward νευρωνικών δικτύων, αλλά και στην οπτική ιατρική, μετεωρολογία, ανάλυση συστημάτων, επιχειρησιακή έρευνα, χημεία, οικονομία (ελαχιστοποίηση συναρτήσεων),...κτλ...
Προσωπικά, δεν με ενθουσιάζει η ιδέα της αποστειρωμένης ξεκάρφωτης εφαρμογής. Διότι για παράδειγμα γνωρίζοντας εις βάθος καλά εφαρμοσμένα μαθηματικά από την πλευρά του μαθηματικού φορμαλισμού δηλ., θεωρήματα και αποδείξεις (μετασχηματισμοί Ζ, Fourier, Mellin, Abel,..κτλ, συναρτήσεις Bessel, διάνυσμα poynting, κυματοσυναρτήσεις, κατανομές, τανυστές, ολοκληρωτικές εξισώσεις Fredholm & Volterra, ολοκληρώματα Fresnel και Painleve, ορθογώνια πολυώνυμα, συναρτησιακές εξισώσεις, Χαμιλτώνια μηχανική, απεικονίσεις Poincare, θεωρία Mel'nikov, ΠΣΤ μερικών διαφορικών εξισώσεων, σολιτόνια, προσέγγιση WKB και Boussinesq,...κτλ) μπορώ με ανάλογο μεταπτυχιακό να γίνω πιο εφαρμοσμένος όπως το λες Κωνσταντίνε, αν θέλω σε κάποιον κλάδο της επιστήμης μέσω των industrial mathematics σε περιοχή όπως ιατρική φυσική, υπολογιστική βιολογία, φυσική, διαχείρηση ενέργειας, υπολογιστική ρευστομηχανική, μηχανική κοκκώδων υλικών, αεροναυπηγική, αστρομετεωρολογία,...κτλ. Αλλά αν θέλω. Αλλά αν δεν θέλω, θα είμαι ένας παραμυθάς λες; ε;
Kρίμα ρε γαμώτο για την κούραση που έριξα για να περάσω τα «άχρηστα» θεωρητικά αλλά υποκειμενικώς ενδιαφέροντα μαθήματα...:fss: Όμως δεν σπουδάζω με κάτι ως αυτοσκοπό. Σπουδάζω γιατί μου αρέσει. Χε^%*(κα για το αν έχουν εφαρμογή. Δεν επέλεξα την σχολή για να βγω κάτι σαν εφαρμογή. Θέλω να είμαι γενικός παραμυθάς, φιλόσοφος και άνεργος. Να μπορώ να διδάξω και να δείξω την γοητεία και ύπαρξη των μαθηματικών σε νέους ανθρώπους και με χωρίς θέληση*, πίσω από τον πίνακα, το τετράδιο, τις εξισώσεις, τους τύπους και τα νούμερα («άχρηστες» πράξεις). Αν μου την κ&($^&σει βέβαια στα 40, μπορεί να γίνω εξειδικευμένος (μεταπτυχιακό ή κατακτήριες) με ερευνητικές βλέψεις...Αλλά προς το παρόν δεν μου κάνει κούκου. :p
* κάτι που δεν είδα από τόσους Μαθηματίκουλες καθηγητές του γυμνασίου-λυκείου, που με δίδαξαν μια μηχανιστική ψυχρή αντιμετώπιση των μαθηματικών ως
εξεταστέα ύλη (και ως «πρέπει να το μάθεις για να πάρεις βαθμό») και όχι σαν μαγική Επιστήμη (ομοίως και με την φυσική) η οποία θα σου δώσει μη τεχνοκρατικά πνευματικά ερεθίσματα (διεύρυνση της σκέψης).:fss:
ρε Semfer και exc πείτε κάτι, γιατί στο τέλος όπως πάει, θα αποδείξουμε μέσω τοπολογίας μετρικού χώρου ότι τα μαθηματικά και η φυσική είναι «παραμυθάκια»...
Για παράδειγμα ο καθηγητής Παν/μίου αυτός:
https://www.chemeng.upatras.gr/site/site/index.php?cid=28&this_ppageid=17 ή ο καθηγητής Παν/μίου αυτός
https://www.math.upatras.gr/~bountis/ είναι παραμυθάς που είναι απόφοιτος κλασικού Μαθηματικού και κλασικού Φυσικού, αντίστοιχα; ε;