Σχολή Αστυφυλάκων

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.442 μηνύματα.
Ετσι που τα λεει ο Ιωαννης ειναι ...μια γευση προτετοιμασιας χρειαζεται.
Στην αθηνα τετοια προτοιμασια μπορει να γινει στον στοιβο του πανιωνιου στη νεα σμυρνη στο γηπεδο ποδοσφαιρου και ισως καλυτέρα στην σχολη ναυτικων δοκιμων στην πειραϊκή οπου ειναι και ο ενας απο τους δυο χωρους ΠΚΕ του στρατου στην αθηνα.
Η σχολη παρεχει τις αθλητικες εγκατστασεις της σε πολιτες αλλα υπαρχει και μια κυρια γυμναστρια που κανει την προετοιμασια ΠΚΕ εκει... αν υπαρχει ενδιαφερον ισως μπορω να βρω τηλεφωνο της απο δικο μου κοριτσι που τις περασε εκει περυσι και ανετα ... λιγα χρηματα παιρνει.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.432 μηνύματα.
Ναι φυσικά. Αρχικά την χρονιά που μπήκα εγώ η βάση ήταν 16 και που σημαίνει ότι ακόμη κρατούσε λίγο σαν σχολή. Και εγώ τότε έβλεπα την αστυνομία στην τηλεόραση που έδειχνε σκηνικά από Αθήνα και έλεγα αυτό θα κάνω κλπ. Βγαίνοντας από την σχολή παίζει ρόλο σίγουρα που θα τοποθετηθείς. Στη σχολή θα ακούτε και από άλλους μην διαβάζατε, όλοι Αθήνα πάνε από άλλους δόκιμους που τους το περνάνε πως ότι και να γίνει στην ίδια πόλη θα είμαστε. Ναι ισχύει. Άλλη αστυνομία όμως στο κέντρο Αθήνας και άλλη στα νότια ή βοριά προάστια. Σαν δυο αστυνομίες στην ίδια πόλη για αυτό ο καθένας φροντίζει τον εαυτό του. Εκεί τοποθετείσε σε μια υπηρεσία και ξεκινάς. Τα χρήματα σαν δόκιμος για 3 χρόνια είναι 350 ευρώ μέσα στην σχολή, στις πρακτικές τα καλοκαίρια 500. Όπως καταλαβαίνετε χωρίς βοήθεια οικογενειακή δεν βγαίνει αν δεν κάνεις στο σπίτι σου. Βγαίνοντας σαν αστυφύλακας τα χρήματα είναι 950-970 ευρώ γιατί έχεις διάφορες κρατήσεις, το οποίο συνεχίζεται για 2 χρόνια. Μετα ακολουθεί αύξηση γύρω στα 50-70 ευρώ δηλαδη πας στα 1050-1070 περίπου και για αλλο 1,5 χρόνο είσαι εκεί. Και μετα υπολογίζεις μικρές αυξήσεις κάθε κάποια χρόνια ανάλογα. Εγώ στα 3 χρόνια που είχα το δικαίωμα έδωσα εξετάσεις για σχολή αρχιφυλακων που αξίζει θεωρώ και παίρνοντας πήρα και 2 βαθμούς και μεγαλύτερες αυξήσεις και με 8 χρόνια υπηρεσίας πλέον ο μισθός είναι στο 1300. Με αυτά τα χρήματα η Αθήνα είναι μη βιώσιμη όταν τα ενοίκια είναι στα 500 ευρώ που μαζί με τα λοιπά έξοδα φτάνουν τα 700. Δεύτερον ναι η πόλη στην αρχή αξίζει για να δεις και να κάνεις πράγματα, οι ρυθμοί της όμως για κάποιον από επαρχεία όπως και εγώ σε βάθος χρόνου είναι εξουθενωτικοι. Οδηγείς συνεχώς για παντού, χάνεις χρόνο, τρως κίνηση και νεύρα συν ότι για να χαρείς την πόλη όπως πρέπει πρέπει να έχεις και ανάλογα χρήματα τα οποία δεν περισσεύουν. Για να μετατεθείς στον τόπο σου θέλεις να μέσο όρο τα 10-15 χρόνια και αυτό δεν είναι ποτέ σίγουρο αλλιώς αναγκάζεσαι να πας σε κάποιο νησί μήπως μαζέψεις μόρια και φύγεις πιο γρήγορα, το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο μιας και τώρα το κάνω. Από την άλλη πλέον και την αστυνομία στην Αθήνα την εκτιμούν λίγοι. Ολοι είναι με ένα κινητό στο χέρι έτοιμοι να σε σταυρώσουν και πιο πολύ η ίδια η υπηρεσιακή που αν γίνει οποιοδήποτε λάθος είναι εκεί να σε τιμωρήσει. Αν συνυπολογίσουμε ότι δουλεύουμε όλα τα ωράρια μαζί με νύχτες, αργίες, γιορτές, μαθαίνεις τι δουλεύεις μια μέρα πριν άντε δύο, παρακαλάς για να πάρεις την άδεια σου, συν το άγχος που πάντα υπάρχει σε αυτήν την δουλειά μαζί με τα υπόλοιπα ξεκάθαρα δεν αξίζει αν δεν μπαίνεις επειδή το γουσταρεις παρά πάρα πολύ ή έστω αν είσαι από Αθήνα και μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα το οικονομικό. Και για να το ξεκαθαρίσω αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ αλλά η πληθώρα τον συναδέλφων που ζούνε στην Αθήνα. Και πηγαίνοντας και εγώ δεν άρχισα να γκρινιάζω, έκανα αξιωματικός υπηρεσίας σε τμήμα των Αθηνών για 5 ολόκληρα χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται, εε και κάπου απλά σκας.
Σειρά, σωστά όσα έγραψες
Αυτή την στιγμή το βασικό αρνητικό για έναν νέο είναι το κόστος στέγασης και τα χρόνια παραμονής στην Αθήνα.

Έγιναν βελτιώσεις όπως είναι η αύξηση του μισθού και η επιστροφή του ενός ενοικίου, αλλά τα χρόνια παραμονής στην Αθήνα παραμένουν πολλά.

Για να μην είμαστε και τελείως μίζεροι όμως η Αθήνα είναι μεγάλο σχολείο από όλες τις απόψεις.
Μεγάλη υπόθεση στα 20 να φεύγεις από την ασφάλεια του σπιτιού και της πόλης σου και να ζεις την Αθήνα με ότι περιλαμβάνει η δουλειά μας.
Τα 6 χρόνια που πέρασα εκεί δεν θα τα άλλαζα όμως αν μου έλεγες τώρα να επιστρέψω δύσκολα θα το έκανα.

Για τους μισθούς τώρα για να έχουν εικόνα μαθητές που το σκέφτονται, ένας νεοεξερχομενος πλέον ξεκινάει από 1150 +τυχών επίδομα ειδικών υπηρεσιών όπως πχ το άμεσης ανταπόκρισης που παίρνει η άμεση δράση που είναι 150€.
Και ανά 2 χρόνια ανεβαίνει κλιμάκιο.

Για να φύγεις από Αθήνα υπάρχει και η επιλογή του νησιού που πας μετάθεση σχετικά εύκολα.

alex3730

Νεοφερμένο μέλος

Ο alex3730 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Σειρά, σωστά όσα έγραψες
Αυτή την στιγμή το βασικό αρνητικό για έναν νέο είναι το κόστος στέγασης και τα χρόνια παραμονής στην Αθήνα.

Έγιναν βελτιώσεις όπως είναι η αύξηση του μισθού και η επιστροφή του ενός ενοικίου, αλλά τα χρόνια παραμονής στην Αθήνα παραμένουν πολλά.

Για να μην είμαστε και τελείως μίζεροι όμως η Αθήνα είναι μεγάλο σχολείο από όλες τις απόψεις.
Μεγάλη υπόθεση στα 20 να φεύγεις από την ασφάλεια του σπιτιού και της πόλης σου και να ζεις την Αθήνα με ότι περιλαμβάνει η δουλειά μας.
Τα 6 χρόνια που πέρασα εκεί δεν θα τα άλλαζα όμως αν μου έλεγες τώρα να επιστρέψω δύσκολα θα το έκανα.

Για τους μισθούς τώρα για να έχουν εικόνα μαθητές που το σκέφτονται, ένας νεοεξερχομενος πλέον ξεκινάει από 1150 +τυχών επίδομα ειδικών υπηρεσιών όπως πχ το άμεσης ανταπόκρισης που παίρνει η άμεση δράση που είναι 150€.

Για να φύγεις από Αθήνα υπάρχει και η επιλογή του νησιού που πας μετάθεση σχετικά εύκολα.
Δεν έχεις άδικο σε αυτά εννοείται, κάθε χρόνο υπάρχει μια μικρή ανάπτυξη οικονομική αλλά μέχρι να φτάσεις στα δικά μας λεφτά κάθε μήνα δεν περνάς εύκολα Αθήνα χωρίς βοήθεια. Τεράστιο σχολείο η Αθήνα από διάφορες απόψεις. Και το νησί δεν είναι εύκολο ναι μεν αλλά είναι μια διέξοδος από το να κολλήσεις. Εγώ προσπάθησα να δώσω μια συνολική εικόνα. Ο καθένας τα ζυγίζει και βλέπει. Πάντα θα τρως ψωμί αλλά ποτέ δεν θα έχεις πολλά.

userguest

Νεοφερμένο μέλος

Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Σειρά, σωστά όσα έγραψες

κανενας ανθρωπος δε θελει να μεινει σε αυτην τη ζουγκλα και χαος πιστευω αν εχει την επιλογη

GIANCHRIS

Νεοφερμένο μέλος

Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
Ετσι που τα λεει ο Ιωαννης ειναι ...μια γευση προτετοιμασιας χρειαζεται.
Στην αθηνα τετοια προτοιμασια μπορει να γινει στον στοιβο του πανιωνιου στη νεα σμυρνη στο γηπεδο ποδοσφαιρου και ισως καλυτέρα στην σχολη ναυτικων δοκιμων στην πειραϊκή οπου ειναι και ο ενας απο τους δυο χωρους ΠΚΕ του στρατου στην αθηνα.
Η σχολη παρεχει τις αθλητικες εγκατστασεις της σε πολιτες αλλα υπαρχει και μια κυρια γυμναστρια που κανει την προετοιμασια ΠΚΕ εκει... αν υπαρχει ενδιαφερον ισως μπορω να βρω τηλεφωνο της απο δικο μου κοριτσι που τις περασε εκει περυσι και ανετα ... λιγα χρηματα παιρνει.
Χρόνια Πολλά αγαπητέ Γιάννη για την ονομαστική εορτή σου! Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ ''καλό πτυχίο'' καθώς δεν έχω καταλάβει να είσαι φοιτητής πλέον, ή αν πρέπει να ευχηθώ ''καλή σταδιοδρομία''. Τέλος πάντων, σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι υγεία πρώτα απ΄όλα και κάθε επιθυμητή σε εσένα εξέλιξη στην προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή σου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια