Το πόση "ισχύ" έχει ένα πτυχίο εξαρτάται καθαρά απο το τι θέλεις να κάνεις. Αν θες ας πούμε να διδάξεις σε σχολείο, και τα 2 πτυχία σου κάνουν.
Τώρα στον ιδιοτικό τομέα, εξαρτάται. Αν κάποιος ψάχνει έναν καθαρά Πληροφορικάριο, θα προτιμηθεί πτυχίο απο σχολή Πληροφορικής πιστεύω.
Πάντως αν σε ενδιαφέρει αυτή η κατεύθυνση, κοίταξε και την κατεύθυνση "Διαδικτυακα Και Υπολογιστικα Συστηματα" της Πληροφορικής ΠΑΠΕΙ. (5o 6μηνο διαλέγεις κατεύθυνση)
Πρόγραμμα σπουδών:
https://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=92&lang=el
αχα
ναι βλέπω την κατεύθυνση που μπορείς να επιλέξεις στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ του ΠΑΠΕΙ, αλλά όπως ξανάειπα το να ακούω από τους ίδιους τους φοιτητές, (και από εσένα τον ίδιο), πόσο ανοργανωσιά επικρατεί στο τμήμα αυτό, (εκτός όπως έχεις πει από το θέμα των Δικτύων), και πόσο πολύ μπορεί να απογοητευτεί ένας πρωτοετής φοιτητής, η αλήθεια είναι πως δεν με ενθαρρύνει στο να το συμπεριλάβω στις αρχικές μου επιλογές.
------------
Από αυτά που έχω διαβασει μέχρι στιγμής εχω καταλήξει στα εξής (φυσικά εύκολα αλλάζω γνώμη)
1) ΕΜΠ (που δεν το πιάνω,αλλά έτσι για το "γαμώτο" όπως έχει πει ενας φίλος το δηλώνω)
2) ΕΚΠΑ (μακάρι να το πιάσω)
3) ΟΠΑ (αυτό εδώ το φόρουμ με επηρεάσε θετικά για αυτό το τμήμα)
το ερώτημα που ακολουθεί είναι:
4) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΠΕΙ ή ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ?
γιατί να πω την αλήθεια προτιμώ να πάω σε ένα τμήμα με καλύτερους καθηγητές, με καλύτερη οργάνωση, με καλύτερα μαθήματα προγραμματισμού (έχετε πει κατα καιρούς πόσο υποβαθμισμένος είναι ο προγραμματισμός στην πληροφορικη ΠΑΠΕΙ), με λίγα λόγια έτσι όπως τα ακούω θα προτιμούσα τα ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
βέβαια προβληματίζομαι μήπως με τα ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ θεωρούμαι πως ήδη έχω πάρει μια ειδικότητα. το πτυχίο στα ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ λέτε να κλείνει το δρόμο για ένα μεταπτυχιακό της αρεσκείας μου?
Το Χαροκόπειο όντως γι'αυτό το λόγο το απορρίπτω. Είναι και πολύ φρέσκο τμήμα, με ελάχιστους καθηγητές και σε άκυρο ίδρυμα. Σκέψου πως εδώ λένε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Αν είναι ο μόνος τρόπος να σπουδάσεις Πληροφορική δήλωσε το, αλλιώς βάλτο τελευταίο στις προτιμήσεις σου για Αθήνα.
και επανέρχομαι στο θέμα που συζητώ με την Αλεξάνδρα (ευχαριστώ για το ΔΕΠ)
5) ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ
από αυτά που μου λες (όχι μόνο εσύ), πράγματι με αποθαρρύνεις στο να το βάλω επίσης στις πρώτες επιλογές, απλώς νόμιζω πως θα το έχω πριν απο ενα ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Αθήνας στο μηχανογραφικό μου (καλά πλέον μπάινουμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας καθώς εχω συγκεντρωσει 17601 μορια)
Επίσης αν υπάρχει δυνατότητα για σχολές εκτός Αττικής, η Επιστήμη Υπολογιστών Ηρακλείου είναι πάρα πολύ καλό τμήμα. Καθώς επίσης και το Ceid στην Πάτρα, απο τα καλύτερα τμήματα στην Ελλάδα.
ps: φαίνεται πως οριακά πιάνω με τα περσινά δεδομένα το Ceid Πατρας και φυσικά θα πιάνω και το επιστημής ηρακλειου κρήτης, όπως μάλλον θα πιάνω και το Ηλεκτρονικών μηχανικων και μηχανικώ υπολ. χανιά, αλλά είμαι διατεθειμένος να δηλώσω αττική, λόγω κατοικίας.