Χαίρεται!
Εγώ πάντα υποστήριζα το πανεπιστήμιο του Michigan και έδινα εξετάσεις Αγγλικών για τα δικά του Certificates.
Μέχρι στιγμής έχω πάρει το BCCE ( Basic ), ECCE ( Lower ), ALCE ( Advanced )
όλα με αρκετή επιτυχία ( αλίμονο! ).
Ήρθε λοιπόν τον Νοέμβριο η ώρα να δώσω για το ECPE ( Proficiency ), σωστά; Ναι, σωστά.
Πήγα λοιπόν στο εξεταστικό κέντρο ( ένα ξενοδοχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων -περιττή πληροφορία- ) και φυσικά άρχισε η εξέταση, όπως και τελείωσε ( αν μη τι άλλο... ), όλα μια χαρά.
Δεν ήξερα πώς τα πήγα. Δεν ανησυχούσα ιδιαίτερα, όμως. Ομολογώ πως είχα έναν..κάποιο ενδιασμό στο θέμα του GCVR αλλά κατά τα άλλα, εντάξει.
Την ίδια μέρα το απόγευμα ήταν οι προφορική εξέταση ( Speaking ).
Ήμουν στο πρώτο γκρουπ που ήταν για εξέταση. Με καλέσαν στο δωμάτιο και άρχισε η εξέταση, όλα τέλεια. Μα, φυσικά όλα τέλεια! Εννέα χρόνια σπουδών
και επιτυχιών, πώς είναι δυνατόν να μην πάνε καλά τα προφορικά. Το πιο εύκολο απ' όλα τα part. Ήταν και εύκολο, γελοίο το topic: Family Values and Children's bad behaviour.
Τι να λέμε τώρα... και ο πιο αδύναμος μαθητής θα τα πήγαινε καλά.
Εν πάσει περίπτωση, περίμενα μέχρι να μάθω τα αποτελέσματα μου.
Τα πέρνω λοιπόν πριν λίγο καιρό. Ανοίγω τον φάκελο και κοιτάω ->
Εxamination Results: F A I L.
Πέρνω μία κρυάδα... και συνεχίζω να δω τι με έφαγε!
Ε, και βλέπω πρώτο-πρώτο το Speaking: F( fail ).
Έλεος;;; Χμμ; Ω, ναι. Πραγματικά δεν μπόρεσα να κρατηθώ και... ε ναι έκλαψα.
Μετά ηρέμησα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο την καθηγήτριά μου.
Της είπα αυτά Που-Δεν-Λέγονται και μου είπε πως αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Τουλαχιστόν για έναν μαθητή σαν εμένα ( δεν περιαυτολογώ. αν είναι κάτι για το οποίο είμαι γνωστός αυτό είναι τα Αγγλικά μου ).
Έτσι πήραμε τηλέφωνα... ιστορίες... και πολλά. Στείλαμε email στο Πανεπιστήμιο του Ely... Βασικά, τίποτα! Απάντησαν όμως στο email και είπαν πως υπάρχουν και άλλα τέτοια περιστατικά!!! Και ότι θα κοιτάξουν το πρόβλημα, να μην ανησυχούμε. Και υποτίθετο πως θα μας απαντούσαν πριν το τέλος της εβδομάδας ( ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΛΕΩ! ). Τίποτα. Καμία απάντηση.
Τέλος πάντων, το Michigan μετά απο 4 χρόνια αποφάσισε να με εγκαταλείψει. Με απογοήτευσε.
Στα άλλα part είχα: Listening: P (pass)
GCVR: P (pass)
Writing: P (pass)
Δείτε τώρα.... είναι δυνατόν;;; Pass σε όλα και Fail στα προφορικά; Ποιόν κοροιδεύουμε! Και μετά δίπλα έγραφε για το Speaking:
Not yet able to interact on topics demonstrating difficulties comprehending interlocutor.
Και στην έκθεση ( που ουσιαστικά είναι σαν τα προφορικά, αλλά πάνω σε χαρτί ... ):
Able to fully develop a complex argument in an essay, using a wide range of complex language accurately and appropriately.
Χαχαχα. Καλά! Εντάξει. Δηλαδή στα προφορικά δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη; Δεν ήξερα να πω τίποτα; Δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις; Μα τι συζητάμε τώρα. Αδιανόητο.
Τέλος πάντων... πρέπει να σας κούρασα με αυτό το μακροσκελές... παράπονο!
Ελπίζω να γίνει κάτι. Επανεξέταση ή ό,τι ας είναι...
Πάντως εγώ Michigan ECPE δεν ξαναδίνω. Τσάμπα τα λεφτά που έδωσα. Τους... άντε τώρα.
Όποιος σκέφτεται να δώσει το Michigan ας το σκεφτεί πάλι!
Ευχές,
Thodoris. :thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.