Συνώνυμα/Αντώνυμα λέξεων

ευχαριστω μαρια....
ΔN TA Paw katholou kala ME TA ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΥΜΑ~!¨(:/:
Έχεις κάνει προσπάθεια βελτίωσης; Στις εξετάσεις δε θα έχεις τη βοήθεια του κοινού. Προσπάθησε να βάζεις τις λέξεις μέσα σε δικές σου προτάσεις και θα σου βγουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο χθεσινό διαγώνισμα στην Έκθεση έπεσε η γνωστή άσκηση "να γράψετε τουλάχιστον ένα συνώνυμο για τις παραπάνω λέξεις." Στη λέξη "ανεπιφύλακτα" τί συνώνυμο θα βάζατε?? :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο χθεσινό διαγώνισμα στην Έκθεση έπεσε η γνωστή άσκηση "να γράψετε τουλάχιστον ένα συνώνυμο για τις παραπάνω λέξεις." Στη λέξη "ανεπιφύλακτα" τί συνώνυμο θα βάζατε?? :confused:
Ανάλογα αν ταίριαζε στο κείμενο, κατηγορηματικά, απερίφραστα.

αναμφίβολα,χωρίς δισταγμό.

παιδεια ενα συνωνυμο στο πληκτικος?

βαρετός...?
Αδιάφορος?
(ανάλογα την πρόταση)

σε ευχαριστω........

τίποτααααα!!:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
το αντιθετο του εντεχνος πιο ειναι

Που μπορω να βρω λεξεις που δεν χρησιμοποιουνται συχνα στην καθημερινοτητα???αντι ευδαιμονια...ολβιοτητα

Αντι κακολογω ...λοιδορω

Οποιος ξερει ας μου πει

Ευχαριστω

ρε παιδιά ας με βοηθήσει κάποιος όσο πιο σύντομα γίνεται. ποια είναι τα συνώνυμα των λέξεων:
γνώμονα, άδολου, μετέρχονται, αδήριτη, όρος, καριέρας και ποια τα αντώνυμα των:
άδολου, οδυνηρή, ενίσχυση, θύματα.
σας παρακαλώ βοηθήστε! xxx

γνώμονας= κριτήριο
άδολος= αγαθός
μετέρχονται= χρησιμοποιούν
αδήριτη= επιτακτική
όρος= προϋπόθεση
καριέρα= σταδιοδρομία
άδολος=/δόλιος
οδυνηρή=/ ανώδυνη
ενίσχυση=/ αποδυνάμωση
θύματα=/ θύτες

Προσωπικά έχω λεξικό συνωνύμων-αντωνύμων του Νίκου Σταθόπουλου από το Σαββάλα. Δεν με καλύπτει βέβαια ολωκληρωτικά καθώς έχω παρατηρήσει αρκετές ελλείψεις. Έσεις ποιο χρησιμοποιείτε; Μπορείτε να προτείνετε άλλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Άνοιξα συτό το θέμα για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τα λεξικά που χρησιμοποιούμε, είτε σε βιβλία είτε online. Προσωπικά έχω συνωνύμων-αντωνύμων του Νίκου Σταθόπουλου από το Σαββάλα. Δεν με καλύπτει βέβαια ολωκληρωτικά καθώς έχω παρατηρήσει αρκετές ελλείψεις. Έσεις ποιο χρησιμοποιείτε; Μπορείτε να προτείνεται άλλα;

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Α. (2009), Θησαυρός Συνωνύμων και Αντιθέτων της Νέας Ελληνικής, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Χ. (2002), Λεξικό Συνωνύμων, Σιδέρης Ι. Αθήνα.
Αυτά τα δύο καθώς και άλλα πολλά τα έχω χρησιμοποιήσει σε εργασία και ήταν πάρα πολύ χρήσιμα!! ειδικά του Σακελλαρίου! αν έχεις υπομονή μπορώ να σου πω και άλλα στις 2/5 που θα επισκεφθώ την βιβλιοθήκη με τα λεξικά! :PP

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Α. (2009), Θησαυρός Συνωνύμων και Αντιθέτων της Νέας Ελληνικής, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Χ. (2002), Λεξικό Συνωνύμων, Σιδέρης Ι. Αθήνα.
Αυτά τα δύο καθώς και άλλα πολλά τα έχω χρησιμοποιήσει σε εργασία και ήταν πάρα πολύ χρήσιμα!! ειδικά του Σακελλαρίου! αν έχεις υπομονή μπορώ να σου πω και άλλα στις 2/5 που θα επισκεφθώ την βιβλιοθήκη με τα λεξικά! :PP

Φυσικά και έχω υπομονή, αν θέλεις να το ψάξεις....:whistle:
Έχεις μείνει ευχαριστημένη;

Φυσικά και έχω υπομονή, αν θέλεις να το ψάξεις....:whistle:
Έχεις μείνει ευχαριστημένη;
αχα! πάρα πολύ!!! πάντως γενικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα λεξικό που να έχει τα πάντα μέσα! αυτά τα δυο όμως πιστεύω ότι είναι πολύ καλά!!!:)

αχα! πάρα πολύ!!! πάντως γενικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα λεξικό που να έχει τα πάντα μέσα! αυτά τα δυο όμως πιστεύω ότι είναι πολύ καλά!!!:)

Δεν με πειράζει να έχω 2-3 λεξικά, αρκεί να με καλύπτουν. ;)
Αλλά δεν εννοώ να πάρω 500 λεξικά για κάποιες (λίγες) φορές που ΘΑ μου χρειαστούν.:worry:

Υπάρχει κάποιο λεξικό συνωνύμων-αντωνύμων online?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back