Εχεις κολλησει με το θεμα ιδιοκτησια vs κρατος. Let me reformulate my point. Ερχονται καποιοι ανθρωποι, για οποιονδηποτε λογο, σε μια ξενη χωρα. Ειναι υποχρεωμενη η χωρα υποδοχης να τους παρεχει οσα ζητανε?
Εγω τον καλεσμενο μου ειμαι υποχρεωμενος να τον ταισω και να τον κοιμησω εφοσον εγω τον προσκαλεσα σπιτι μου. Εκεινον ομως που δεν τον προσκαλεσα δεν ειμαι υποχρεωμενος να του τα παρεχω αυτα.
Παρ'ολα αυτα, προφανως επειδη ειναι ανθρωποι, αλλοι κατατρεγμενοι αλλοι απλα ψαχνοντας μια πιο ευημερη ζωη, τους παρεχεις ως χωρα (Ελλαδα) αυτα που μπορεις (δομες φιλοξενιας, σιτιση κλπ) εστω κι αν αυτα δεν ειναι αρκετα για εκεινους. Δυστυχως ομως, μονο αυτα εχεις, παρόλο που δεν εισαι υποχρεωμενος να τους παρεχεις ουτε αυτα. Και ορισμενοι απο αυτους τους ανθρωπους βαζουν φωτιες στις δομες φιλοξενιας, πετανε τα φαγητα που τους δινονται επειδη απλα θελουν κατι καλυτερο.
Συγνωμη, αλλα αν ερθω απροσκλητος σπιτι σου και παρολα αυτα εσυ μου δωσεις ενα κομματι ψωμι δεν θα στο πεταξω στη μουρη επειδη δεν μου εβαλες και τυρι απο πανω. Θα σου πω ευχαριστω εστω και γι αυτη τη φετα ψωμι που εδωσες.
Κατακρινω τη χωρα (Ελλαδα) εαν πηρε λεφτα απ την ΕΕ για την υποστηριξη των υποδομων και αντι να τα χρησιμοποιησει καταλληλα τα εφαγε για αλλους σκοπους. Εκει ναι κατακρινω τη χωρα μας.
Επισης δεν ειδα ποτε να υπαρχει τοσο μεγαλη αγανακτηση για τους αστεγους συνανθρωπους μας. Με τους προσφυγες και τις δομες φιλοξενιας ομως γινεται χαμουλης στα media. Απλα δεν καταλαβαινω το γιατι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 28 Μαΐου 2020
Επισης, θεωρεις πιο ''ενταξει'' το να δεχτεις ανθρωπους που δεν μπορεις να τους προσφερεις μια decent ζωη μονο και μονο για να δειξεις οτι εισαι το καλο ''παιδι'' που τους δεχτηκες? Δηλαδη ας δωσουμε ασυλο ακομα κι αν ξερουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι θα κοιμουνται στους δρομους και τα παγκακια και θα κλεβουν για να ζησουν, επειδη δεν εχουμε το capacity να τους προσφερουμε μια αξιοπρεπη ζωη. Αχ τι καλα ''παιδια'' που ειμαστε μωρε !!