Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τους παραπάνω. Απλά μην το σκέφτεσαι τόσο!! Συγκεντρωσου στο τώρα. Τι πρέπει να κανεις τώρα; Να συνεχίσεις αν δουλεύεις στην πτυχιακή σου. Αυτό. Κάτσε κάτω, και σιγά σιγά ξεκινά να δουλεύεις σε αυτό, κάνε μικρή έρευνα, μετά γράψε ο,τι ερωτήσεις χρειάζονται κτλ κτλ. Μην σκέφτεσαι από τώρα τι θα γίνει σε ένα χρόνο από τώρα και όλα όσα πρέπει να κανεις για να πάρεις πτυχίο. Όταν έρθει η ώρα, όλα θα γίνουν. Ένα βήμα την φορά. Ξέρω ότι η κατάσταση με τους γονείς σου είναι πιεστική αλλά προσπάθησε να βγαίνεις από το σπίτι, να μιλας με φίλους σου, να βρίσκεστε όλοι μαζί σε ένα σπίτι και να δουλεύετε μαζί ώστε να έχεις την στήριξη που χρειάζεσαι και να περνάει πιο ευχάριστα ο χρόνος σου. Πραγματικά θα σου πρότεινα να επισκεφτείς έναν ειδικό ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει πααρα πολύ να βάλεις όλες αυτές τις σκέψεις σου σε μια σειρά, και δεν χρειάζεται ούτε να το μάθουν οι γονείς σου αν δεν θες, ούτε να πας σε κάποιον πολύ ακριβό. Κατά τ’αλλα, είναι φυσιολογικό νομίζω όταν είμαστε για πτυχίο ή όταν αποφοιτησουμε,να αγχωνόμαστε αλλά όλα περνάνε.
Και εγώ έχω αρκετά πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσω τώρα. Έχω να δώσω δυο μαθήματα, κανονικα θα έπρεπε να είχα φτιάξει βιογραφικό και portfolio μέσα στο καλοκαίρι γιατί θέλω να πάω για πρακτική στο εξωτερικό του χρόνου και πρέπει να βρω γραφειο από τώρα, πρέπει να βρω θέμα για ερευνητικό και στο περίπου να ξέρω ποτε θα τελειώσω την διπλωματική για να παω πρακτικη εξω. Α,εχω και τρία μαθήματα που δεν πέρασα στο ερασμους και θα πρεπει να τα παρακολουθώ ενώ κάνω διπλωματική. Αλλά ξερεις κάτι; Όλα αυτά είναι το ιδανικό σεναριο. Είναι κάτι τέλειο που έχω φτιάξει εγώ στο μυαλό μου: να τελειώσω το ένα στην ώρα του για να μπορώ να κάνω το άλλο κτλ κτλ. Όμως προφανώς και δεν θα γίνουν όλα όπως τα θέλω και αυτό είναι φυσιολογικό! Όταν έρθει η ώρα τους, θα δω πως θα τα αντιμετωπίσω. Για την ώρα προσπαθώ να βρω το κουράγιο να βγάλω το ένα μάθημα για τον Σεπτέμβριο

Ξεκινά σιγά σιγά, μπορεί να σε τρομάζει η πτυχιακή σου αλλά ένα βήμα την φορά, σταδιακά θα φτασεις εκεί που θες. Και επαναλαμβάνω, πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό! Θα σου κάνει πολύ καλό!